BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,93
KATEGÓRIA: állatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2013. szeptember 3. 09:27
 • érzékenység: ISO 100
 • fókusztávolság: 112mm
 • objektív: i.zuiko 28-112 f/1,8-2,5
 • rekeszérték: f2,5
 • zársebesség: 1/500s
 • Készítés helye (ország): Ukrajna
 • Készítés helye: Kárpátalja, Téglás
 • Készítés ideje : 2013-08-29
lesben...

(Most lett újra gépem, hát próba cseresznye:) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2013. szeptember 10. | 18:13 | capsi44

Szia! Bizony ez a kép ( a véleményem szerint) nem sikerült. Nem szeretném nagyon lepontozni, nem is az a cél hogy a kedved vegyem.Az egyetlen ami jó benne, az a témád a harmadolóba való helyezése. A fény pokoli erős volt, a színek hát...a témád olyan pici a képen, hogy nem lehet tanulmányozni. (makró fotózásnak a lényege szerintem) A fókusz nem pontos, elcsúszott a témád "arcáról" Szinte teljesen felülről lett fotózva, nem emeli a fotó értékét.. A gépeden, objektíveden nem múlt a siker, van mit csiszolni a látásmódon, és az azt követő megvalósításon. Nézz körül az oldalon kiváló képeket találsz, remélem inspirálni fog a dolog. Jó fotózást kívánok.

szenesember válasza:
Köszönöm az értékelést! Mélyen egyetértek, és remélem többé nem fordul elő velem ilyesmi:D. Szép fényeket!

2013. szeptember 4. | 21:01 | Pulykakakas

Mohafoszlányok? Az sem baj, hozzátartozik.
Biztos láttál már őszi pocsolyás képet tök felülről fotózva, amikor tele van levelekkel, vagy esetleg már kissé rothad a szerves anyag. Azoknál a képeknél is nem csak egy éles pont van és lehetnek kicsit zavaró dolgok, de mégis működik a kép. Vagy említhetnék egy romos házfalat...ott is a minta adja meg a pluszt. Túlzásba nem szabad esni. FF, hát nem mindennek áll jól, de próbálkozni kell...
Töltesz fel képet bátran. Lesz, ami senkinek nem fog tetszeni...ott valami hiba van. Nem kell erőltetni. Aztán lesz olyan ami megosztja a véleményeket...azokon érdemes elgondolkodni. Persze valami jól beüt majd!:)
A fotózás örök próbálkozás. (Ez a szépsége is.) Manapság érdemes merészebben, kicsit másképpen is készíteni a felvételt, ne legyen sablonos. Persze ezt csak sok gyakorlás és ismeret után.

szenesember válasza:
Hm... máris látszik, h. ez a kép mégsem volt hiábavaló! Mindig tanul valamit az ember...
Hát igen... én is úgy érzem, h. manapság már nehéz újat mutatni, mivel minden zsebben lapul egy fotómasina(, úgy értem, elérhetőbbé vált mindenki számára egy legalább annyira megfelelő gép, h. valamelyik kategóriában teljesen megfeleljen). Ma már nagyon egyedinek, és kreatívnak kell lennie egy jó képnek ahhoz, h. kiváltsa a közönségből azt a \"hűűű, ez nem semmi\" érzést. Nekem nem ez a célom, úgy értem, akkor is elégedett lennék, ha bekerülnék az amatőr fotósok közé... de persze sosem baj, ha fejlődni szeretne az ember.
Azok a fotók pedig, amik erősen megosztják a közönséget, szerintem azok az igazán művészi képek... kicsit, mint a festészetben: a legnagyobb mesterművek gyakran a legmegosztóbbak is.

Kösz, hogy írtál!:)

2013. szeptember 4. | 12:08 | Pulykakakas

Szia, még egyszer!:)

Nem hiszem, hogy bajként kell kezelni az elhamarkodott feltöltést.
Tök jó kommenteket kaptál és többen látnak a képben fantáziát! Már ez sem semmi!
Én személy szerint Hegyiember nézőpontját nézném meg a vonalak miatt és tényleg ff is jó, mivel szín úgysem sok van:)
De persze maradhat a természetes is.

szenesember válasza:
Helló!:)
Én sem érzem bajnak, csak így utólag magamat is megmosolyogtattam:) De hát, saját hibáján tanul az ember...
A kommenteknek pedig kifejezetten örülök, nem gondoltam, h. ennyi értékelést kapok. Legalább nem lett "legkevesebbet értékelt" kép.
Azt én is megnézném, felülről fotózva érdekes lehet, de engem kissé a kontrasztos moha-foszlányok is zavarnak. Az FF jó ötlet. Még mindig van egy olyan hibám, h. nem merek témákat FF-ben fotózni. Talán kicsit merészebb leszek:D

adott pontszám: 3
2013. szeptember 3. | 20:02 | froghunter

Szia! Sok sikert az új gépeddel, használd egészséggel!
Az nem baj, ha 1 pókról nem készítesz olyan felvételt, h meg lehessen számolni szájszervénél a szőrszálakat, de ha már nem közelkép és ekkora szerepet szánsz a képen környezetének, akkor annak szebbnek, "izgalmasabbnak" kellene lennie...szerintem.
Pókfotókból sok kiemelkedő képet találsz, itt az oldalon, ezek tanulmányozásával is érdemes időt tölteni, adnék néhány nevet, akiknek galériájában, kiemelkedő pókfotók is lesznek.

m3ss(az Ő jégmezőn bandukoló pókja hónap fotója is volt, olyasmi képre gondoltam, mikor a szép és különleges környezetet hiányoltam képednél), Mikrobi1989 (akinek a hihetetlen nagyítású és szép környezettel rendelkező, kreatívabb képeit is érdemes lesz átnézegetned), eddie dean( ő az ugrópokok szakértője, specialistája, nála találod most az oldal, legtöbb kiemelkedő pókos képét), aztán megemlíteném még murypeti-t, alphardot, bolek cimborámat, apókát, de egész biztos, h többen is vannak még, akiknek most neve hirtelen nem jut az eszembe.
Visszatérve a képedre(bár ha megnézed az előbb említett makrósok, jobban értékelt képeit, akkor igazából nem is kéne befejezni kommentemet, de a szabályossága miatt mégis megteszem), pont a feje került árnyékba, ami miatt, a szájszerv és a fejtor alsó, első része még részlettelenebbnek hat, mint a pók egésze, ami szintén nem lett penge éles.
A nézőpont szintén nem a legjobb, alacsonyabbról mutatva látványosabb lenne.
Tudom, h ezeket az apró lényeket nem egyszerű úgy fotózni, h a perspektíva is jó legyen, de ha vársz 1 kicsit, vagy másik példányt keresel, olyat, ami 1 ágon mászik, vagy más olyan dolgon trónol, ami alá be tudod ereszteni gépedet rendesen, akkor 1 lényegesen jobb képet kaphatsz majd.
Amit pozitívumként tudok említeni, az az, h az állatot jól helyezted el a képen, ebben mindenképp tudatosságot látok.
Remélem, h tudtam segíteni, h következő képeid hasonlíthassanak, az imént felsorolt felhasználók, JOBB képeihez.
Ezt most sajnos csak ennyire tudom pontozni, remélem, h nem haragszol miatta.
A legjobbakat! István

szenesember válasza:
Szia István! Dicséretes, h. ennyi időt szántál a képemre, holott nem nagyon érdemli meg, de azért hálás köszönet a kimerítő írásért!
Hogy miért lett ilyen a képem, arra lentebb az előző értékelések alatt választ kaphatsz, de bizonyára már olvastad őket. A másik ok, az, h. eleve nem töltöttem volna fel rovarfotót(makrót), mert annyira nem megy még a makrózás, és talán ezzel a géppel nem is leszek az élen ebben a kategóriában.(Talán?? Pff XD holtbiztos:)Ez a kép maximum az általad felsorolt, az én szememben profi makrófotósok provokálására alkalmas(, amiért lentebb bocsánatot is kértem :)
m3ss munkáihoz már volt szerencsém, és Mikrobi1989 képeit is láttam már, és van egy másik kiváló makrós ismerősöm, aki nem a fotózz.hu tagja(, ukrán anyanyelvű).
(Egyszerűen hiba volt feltölteni a fotót, és, h. félreértés ne essék a lentebb említett kifogásokkal egy percig sem azt akarom sejtetni, h. többre tartom magam, mint átlag hobbifotós. Egyszerűen csak tudok néhány dolgot a fotózásról elméletben, gyakorlatom viszont nincs sok)
Az értékelésre visszatérve, a hibákkal egyetértek, a javaslatok pedig hasznosak, talán még meg is próbálkozom hasonlóakkal.
Az adott pontszám viszont túlzó, de köszönet a nagylelkűségért!:)
Szép fényeket! B-la

2013. szeptember 3. | 19:25 | hegyiember

felülről, kihasználva a csíkos alapot egy jó kis pókformával - na így tudnám elképzelni.
meg persze feketefehérben.

és megvárnám, amíg a modell arccal a fény felé fordul.

szenesember válasza:
Köszönöm az értékelést! Nem ígérem, h. megpróbálom, van sztem ezer más megközelítés, amit érdemesebb lett volna feltölteni:)Kissé elhamarkodtam, mint azt alább is írtam. De az ötleted nem is rossz....

2013. szeptember 3. | 15:22 | Pulykakakas

A vonalak és a kompó jó, a fény erőssége és iránya nem szerencsés.

szenesember válasza:
...és még sorolhatnánk:)
Kösz az értékelést!:)

2013. szeptember 3. | 15:14 | jethro

Olvastam,amit m3ss - nek írtál
ismerem ezt az érzést :-)))

Sztem az ilyen képekkel lehet a legtöbbet tanulni!
Jó fotózást!

szenesember válasza:
XD Egyetértek!

adott pontszám: 4
2013. szeptember 3. | 15:10 | alphard

szia.....gratulalok az uj gepedhez,szeretem az olympuszokat,nekem is elso gepem volt es bizonyos modeljei igazan jok a makro temak megorokitesehez:)otletes fotot latunk,tetszik a szerkesztese es a tegla?feluleten levo vonalak szepen futnak at a foton,de sanos kevesnek erzem egy maximalis ponszamhoz,mivel a pokrol mint fotema nem sok reszletesseg latszik,kicsit esetlen is a testartasa es a cim nem illik a kephez mert ha valami lesben van akkor alcazza magat,elbujik,meghuzodik...itt pedig egy nyilt terepen ucsorog....lehet ezt meg jobban is csinalni,teszteld a geped hatarait,menj kozelebb szupermakro modban es lessz jobb is,szep fenyeket:)

szenesember válasza:
Köszönöm! Bár nincsenek olyan kiemelkedő makró képességei a kis Oly-nak, erre tellett... és sajnos nem a gép képességeiben rejlik a probléma gyökere:)
A felület egy - a pók számára otthont jelentő - hullámpala törmelék egyik darabkája, a mi a fotó színvonala miatt most lényegét is veszti:)
A pontozásról annyit, h. bár örülök neki, de kissé megszaladt a kezed a pontokon. Hogy miért, azt megválaszoltam az előző értékelések alatt.
Köszönöm, h. értékelted!:)

adott pontszám: 2,9
2013. szeptember 3. | 14:57 | jethro

Sajnos ez pont olyanra sikeredett ,mint egy "gépkipróbálásos kép"

Rossz fényekkel,rossz környezettel,a pók is olyan semmilyen

- ebben a témában ennél a fotónál sokkal, sokkal jobbakat töltenek fel ide. (én nem vitatom azt,hogy el vagyunk kényeztetve)

Nem bántásból,de itt meg kellett volna gondolni a készítés után a del gomb használatát. -legalábbis én ezeket el szoktam "szórni" :
-majd lesz jobb

Jó fotózást!

szenesember válasza:
:D Hát igen. Személy szerint nálam a " kora reggel többé nem töltök fel képet" kategória:) Utólagos elnézést a képért(,mivel csak rontja a kategória színvonalát), valami furcsa késztetést éreztem reggel, h. újra fotót töltsek fel. Bár ez a második fotóm az oldalon, lőttem már jobbakat is:) Mélyen egyetértek, ez a kép nem követendő példa. Köszönöm az értékelést!:)

adott pontszám: 2,5
2013. szeptember 3. | 13:36 | m3ss

Udv, Nem az igazi. Felulnezet, nem jo ez a perspektiva, le kellene menned az o szintjere...Arnyekos a tema, nem latni rendesen a szemeit. Valamint a hatter sem tul mutatos, vmi termeszetesebb kornyezetben jobb lenne. Osszessegeben nem tartom jo fotonak, lattal egy pokot es lefotoztad ugy ahogy volt...technikailag sem a legjobb sajnos.

szenesember válasza:
Köszönöm az értékelést! Hasonló véleményen vagyunk.(Éreztél már hasonló késztetést, h. valamit fel kell töltened? Nos velem ez történt:)