BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,23
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. július 19. 01:14
  • érzékenység: ISO100
  • fókusztávolság: 40mm
  • rekeszérték: 2.8
  • zársebesség: 1/10
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Pécs
Közösség a magányban

Akármilyen hihetetlen, ezt így szülték az égiek (meg én). Nem volt beállítva, nem lett belenyúlva. Egy igazi januári pillanatkép. Vigyázat! Eredetiben méretes. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2013. augusztus 11. | 10:40 | vastyanlajos

Szia!

Egy nagyon jól elkapott pillanat! Hangulata magával ragadó! A fotó mérete az ami veszít a hatásból valamelyest de ez az ff. nagyszerű lett! Igazi kuriózum :) Még sok ilyet szeretnék látni!

Grat

Lali

Martell válasza:
Meglesz! ;)

adott pontszám: 4,2
2013. augusztus 8. | 22:13 | cika01

Szia!
Ez egy iszonyat jó kép, általában a spontánok a legjobbak.
Méretezést említetted, kicsit utóélesítés hiányosnak érzem (vagy bemozdult), meg azt a két bőrhibát leszedtem volna.
Nagyon megfogott!

Martell válasza:
Igen, mint látod ezt többen is nehezményezték. Én pedig minden alkalommal megemlítettem, hogy monitorhoz méretezve, meglepő módon pont jó a méret. Az élesség probléma pedig megint csak nem jön ki úgy :)
Örülök, hogy tetszik... és hogy itt jártál. ;)

adott pontszám: 3
2013. július 23. | 20:41 | kisspeti

Szia!

A képet balladai félhomály veszi körül, ami leginkább a kép életlenségéből fakad, igaz ezt megtöri a macska szürke realizmusa, ami szinte kettéválasztja a bebukott és világos részeket az alkotásodon. A rekeszre koncentráló modell elkapott pillanata kétértelművé teszi a választott kategóriát ami akár lehetne állatfotó is ennyi erővel.
Tudatos tudatos de erőseb javítandó.
Üdv: Péter

Martell válasza:
Csak tudnám minek írsz kritikát egy képhez, ha annyit tudsz odaböffenteni, hogy erősen javítandó, 3as. Tényleg úgy érzed, hogy hasznos hozzászólója vagy a képemnek? Érdekel téged egyáltalán, hogy letegyél valamit az asztalra? Nem hiszem, sőt tudom... Hiszen az imént bizonyítottad. Csak akkor minek az álszenteskedés. Jah mert megszoktad. Okés csináld nyugodtan, de legközelebb ne nálam.

Ha meglátást írsz, egyben magadat is jellemzed. ---> a macska szürke realizmusa kettéválsztja a sötét és világos részeket. Te használod az agyadat egyáltalán? Elgondolkodtál azon, hogy ennek van-e értelme?, vagy csak ezt is ideböffentetted, mert jól hangzik, és reménykedtél hátha nem szúrja ki senki ezt az ordas nagy dilettáns baromságot. Ez, olyan mintha azt mondtad volna: a lány tekintete kettészeli a sötétséget, a macskát kettévágja a fény, a tér feldarabolja a lányt. Ez az, moslékolj csak a dimenzókkal, amik véletlenül sem egy ligában játszanak.

De jó lenne, ha nem kéne ennyi mindent vissza írni... Mondjuk azért, mert nem lehet minden mondatodba belekötni, és keservesen nevetni rajta.

"A rekeszre koncentráló modell elkapott pillanata kétértelművé teszi a választott kategóriát ami akár lehetne állatfotó is ennyi erővel."

Tehát a lány tekintete olyan, hogy a képnek az állatfotóknál is lehetne a helye. Én ezt nem boncolgatnám, erre a szintre lealacsonyodni már tényleg nem fogok! Helyette hadd gratuláljak, értelmi képességeid irigylésre méltóak!

Félre ne értsd, nem lenne gond a kritikával. A gond azzal van, hogy sokan nem tudjátok mi az, hogy kritika. És emiatt azt hiszitek vélemény = kritika. És ha hőbörgök, akkor nem bírom a kritikát, ennyivel le is tudjátok az egészet.

Az oldalon kötelező, hogy igényes képeket töltsünk fel. És ez így is van rendjén, mert egy bizonyos színvonal az elvárás. Aki nem felel meg ennek, annak HelloSzevasz van! Tehát elvárt egyfajta tudás, és adottság. A probléma ott kezdődik, hogy az oldal viszont nem várja el, hogy értelmes kritikákat fogalmazzatok meg, ennek nem kell eleget tenni. Ezért nem is tesztek eleget. Hol toszom le, van-e értelme annak amit írok vagy sem...Hol toszom le a más képét, hol fogok én munkát feccölni abba, hogy egy képet komolyan vegyek/értsek/elemezzek. Nincs is abba semmi, ezt is ennyivel letudjátok. És következetlenül osztjátok az észt.

Ha konzekvensek vagyuk, akkor ha egy képhez kritikát írsz, szintén elvárásnak kellene lenni, hogy az alapvető kritikai szabályokkal tisztában legyél. Máskülönben kuss van, de a minimum, hogy nem pontozunk eszetlenül érzésből, csak azt mondjuk Tetszik/nem tetszik.

Konyhanyelven:
Következetlen észosztás szubjetummal és korlátoltsággal keverve = vélemény
Következetes, logikán és a szabályokon alapuló észosztás, mely törekszik a fotót készítő célját/lelkületét feltárni = kritika

Ebből adódóan velem kell kimondatni, hogy igen ha ezt és ezt csinálod, jobban elérted volna azt a hatást amit szerettél volna. Ehhez le kell fektetni az alapokat. Ami pedig a fénykép célja.

Mindaddig amíg nem látom rajtad kisspeti, hogy értenéd a kép célját, ---> következetlen észosztással, szubjetummal és korlátoltsággal felvértezett messziről jött kissfotós vagy számomra.

Aki nem mellesleg b*szik segíteni, csak ideböffent egy pár veszedelmes baromságot.

Mondjuk ki hangosan is: Ha konzekvensek vagyuk, akkor ha egy képhez kritikát írunk, elvárás, hogy az alapvető kritikai szabályokkal tisztában legyünk.

Eddig egy helyre írtam kritikát, olvasd el nyugodtan. A magam "diszkrét" csípős stílusában, mégis átment. Mégis megköszönték, mert elhitték nekem azt, hogy bele tudok helyezkedni a kép céljába, hogy látom, amit szerettek volna láttatni.

2013. július 23. | 05:43 | Álomfejtő

Tökéletesen igazad van.
Műveletlen, süket, vak és analfabéta vagyok.

További szép képeket Neked !

Martell válasza:
Az még hagyján, de ezt nekem, egy vadidegennek panaszolod el egy fotós oldalon. De ha tudom, hogy ennyire hátrányos helyzetű vagy, bíz isten kiélesítettem és lekicsinyítem volna neked! Sőt még az adóm egy százalékát is megkaptad volna.

Tudod mit, lásd, hogy nem csak a szám jár: http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=244812

2013. július 22. | 20:59 | Álomfejtő

Kedves Martell,
őszintén szólva nem értem a kirohanásodat... és azt sem, miért sérti az EGOdat, ha nekem csak 4,5 pontot ér a képed. Ezen aztán igazán kár felkapnod a vizet,
mert
az oldal egészséges (!) célja elvégre az volna, hogy elmondjuk, mit gondolunk a feltöltések adta kínálatról.... (és csak zárójelben jegyzem meg, legyezgesse az önbizalmadat, hogy azért írtam a képedhez, mert ez messze kilóg az itt látható garnitúrából .... pozitív értelemben, csak azon képek alá írok, amikben valóban van VALAMI.

A húsleveshez nem keresgélek sót az asztalon, ha vendégségben vagyok, mert a jó házigazda maximálisan igyekszik a vendége kedvében járni és úgy tálalni a levest, hogy még csak fel sem merülhessen a sótlanság kérdése ... vagyis jelen esetben az adott és ismerhető alternatívákat alkalmazza -mint az olda elfogadott szabályait az, aki ide képet tölt.
De, ha Neked a juszt is ! - jól esik, ám legyen, viszont személy szerint engem akkor is zavarni fog a dolog.
No comment. Én azt hiszem a méret témát lezárom ezennel.
...
Senki nem kért arra sem, hogy extrém módon és helyeken faljál dinnyét - ám ez is szíved joga. Viszont nem értem, hol a párhuzam az én galériámban látható képek és a jelen, általad értékelésre feltöltött fotód hasonlítgatása (miért is ?) között : most erről van a képről van szó és nem a z én galériámról. (szintén zárójelben : szerintem felületesen ítélkezel és sértődöttség beszél belőled....)
Másrészt tök felesleges, hogy ilyen hozzáállással kíváncsi legyél mások véleményére, ha nem vállalod fel, hogy esetleg kaphatsz rá hideget-meleget - sőt, egy komoly lehúzó 4,5 pontot is...

A jónál mindig van még jobb - de ez is CSAK az én véleményem.

Egészséges utómunka alatt nem az az elvárásom, hogy csinálj a képből ps-mutatványt, (valóban, igen,az a bizonyos féltekém ugyan szereti az említett kategóriákat)
mindössze egy szimpla, itteni elvárásokhoz igazodó gondozást hiányolok, aminek része az ide való méretezést és élesítést (és továbbá lásd, amit előbb írtam) és mert a fotódon azt érzem, - tessék, na ettől dobjatok hátast, jó ez nektek így is; és ha mégsem, hát majd jól beolvasok.

Bocs, hogy zavartam a köreidet, az önérzetedet. Elnézésed kérem, hogy nem láttam meg : Kalap leng, piszokul nagy művész vagy.

Martell válasza:
Kirohanásom azért van, mert szeretek rohangálni. A vizet meg azért kaptam fel, mert szomjas voltam. Bal agyfélteke dominanciád okán ismét a száraz és lényegtelen dolgokkal foglalkoztál az irományomban, nem láttad a fától az erdőt. Van egy olyan érzésem, hogy a dramaturg eszközök, az irodalom, és a szöveg értés sem az erősséged. De ne kapd fel a vizet, ez is CSAK vélemény. :)

Bah ezt a húsleveses dolgot is feladom, nyertél.

Látod ezt a galériás dolgot én sem értem. :) Én sem értem miért kell hasonlítgatni a te képeidet az enyémmel. Hohó, most akkor ezzel ketten vagyunk?! Bátorkodom ismét csak megjegyezni, hogy a szövegértés igen hasznos, jó, sőt mi több pompás dolog.

Tudom kicsit uncsi, de megint a szövegértésre hivatkoznék... Mert anélkül a távolsági, nem éppen auditív kommunikáció igen döcögős. Éppen ezért van épp vihar a biliben.

"Mindadig amíg hozzád hasonló emberek erőltetik az utómunkát, de azért a 4.5-öt megkapja a kép, nagy probléma nincsen, bóknak veszem"

Még egyszer hangsúlyozom, KÖSZÖNÖM!, BÓKNAK VETTEM TŐLED EZT a PONTOZATOT--> PONTOSAN AZÉRT, mert engem a legkevésbé a digit. illusztráció és absztrakt témák érdekelnek. Neked ezekből van a legtöbb. Tehát érdeklődési körünk, és a gondolkodásunk ég és föld. ENNEK ELLENÉRE, 4.5öt adtál nekem, ami számomra hízelgő.

A méretézés részét, elmondtam, nálad nem esett le. Bízom benne, hogy sokan azért meg fogják érteni.

A másik dolog, az élesség. Igen ezt el tudom fogadni. El tudom fogadni, hogy lesznek emberek akiket zavar. Ezzel számoltam, a kép szimbolikáját nézve viszont egyszerűen több minden szól amellett, hogy így maradjon. És ha kicsit megerőltetnéd a jobb agyad tekervényeit, akkor bizonyára érteni is fogod miről beszélek.

"Bocs, hogy zavartam a köreidet, az önérzetedet. Elnézésed kérem, hogy nem láttam meg : Kalap leng, piszokul nagy művész vagy"

Megbocsátok.

Most pedig megyek fejen állva dinnyét falni, mert a szívem ezt súgja.

adott pontszám: 4,5
2013. július 22. | 15:39 | Álomfejtő

Nagyon kár, hogy görgetni kell, és a kép hibái is szembeötlőbbek, életlenség és hasonlók - bélyegképben meg elvesznek a részletek és kissé sötétek a tónusok is.
A kép, a téma maga nagyon jó, szerintem dolgozd meg egy kicsit - egészséges értelmében értem az utómunkát...

Martell válasza:
A méret dolgot én is így látom. Kicsiben nem az igazi, nagyban meg pixel túra. De, hogy neked sem jutott eszedbe, hogy a két méret között nézd... Igen fel lehet tenni a kérdést, hogy miért nem alapból oda lőttem a méretet. És akkor válaszoljuk is meg, hogy kb mekkora egy 12es netbook kijelzőjének a mérete, mi most egy átlag monitor mérete és hányszor hányas egy 30'as monitor. Vendégségben vagy, ebéd van. Kihozzák a húslevest. mivel mindenki máshogy sóz, nem is sózták meg a levest, hanem az asztalra kitették a sószórót.A vendégek arra képtelenek, hogy szétnézzenek az asztalon, hogy van-e só, de azért szídják a levest, hogy sótlan. No comment. Én azt hiszem a méret témát lezárom ezennel. Sőt megfogadom, hogy az összes képemet hatalmas méretben fogom feltölteni JUST FOR FUN :)

Esetleg bővebben kifejtenéd milyen utómunkákra gondolsz? Mert ez olyan, hogy "szerintem csinálj valamit". Okés köszi, akkor megyek fejen állva dinnyét enni a zuhanyzóba.

Amúgy félre ne érts, de az adatlapod szerint a digit. illusztráció és absztrakt képeid jóval többet tesznek ki számban mint az összes többi téma együtt véve. Az egyebet nem sorolom ide, mert az az egyéb :) Ez erős utalás arra, hogy bal agyfélteke dominanciád van, és a fotózás szárazabbik része érdekel. Mindadig amíg hozzád hasonló emberek erőltetik az utómunkát, de azért a 4.5-öt megkapja a kép, nagy probléma nincsen, bóknak veszem. Igen meglehetne dolgozni a képet, és jobb is lehetne. De 1, szárazanyag párti vagyok 2, a jónál nincs jobb :) Ez meg jó lett.

Várom az ötletet, te hogy dolgoznád meg? És mi számodra az egésszéges utómunka?

adott pontszám: 4
2013. július 20. | 20:51 | Hakapeszi_Maki

Az első ami eszembe jut a képről, hogy mit keres egy 15 éves kezében a cigi. Lehet persze, hogy több, de ezt jön át. Ezen túllendülve "hatásos" képnek érzem, el lehet időzni a lány tekintetén, a kéztartásán, a macsekon ahogy kémleli a kinti világot, és az általuk teremtett kettősségen. Mindenképp érdemes volt feltöltened, jó kis elkapott pillanat. Technikailag ugy érzem feleslegesen nagyban raktad fel, helyette érdemes lett volna még kicsinyíteni, majd ráengedni egy hangsúlyos élesítést, ami jót tett volna a lány arcának, de főleg a kicsit életlen macskának is.

Martell válasza:
Egy elveszett tinédzsernél nincs magányosabb. Paff! Azért megsúgom 26 a hölgy, és pont az örök fiatal, már-már puttós arca miatt volt jó fotózni.
Egy teljesen jól elkapott pillanatot, amiben nincs ordas nagy hiba, ha valaki PSezni akar, az menthetetlenül technicista. Ízlések és pofonok. Én inkább a pofont választanám, mint az ízlésedet. :)
Visszatérve a nagy képre. Jeleztem a leírásban, hogy hatalmas. Tudatosan hatalmas. Burkolt célzás, hogy ha komolyan érdekel, töltsed le. Mert egy ilyen fajsúlyos ff kép klasszisokkal jobban néz ki teljes képernyőn.
Meg amúgy is, technikailag úgy érzed?! Az ÚGY ÉREZNI, egy véleményt, A TECHNIKAILAG meg kritikát sejtet. A te írományodban meg ez a kettősség van. Még véleménynek csak-csak elmegy. De kritikának borzasztó. Mivel mindent csak úgy érzel, meg szted érdemes lett volna, meg jót tett volna... És még véleménynek is borzasztó. Mivel ezekkel a megnyílvánulásokkal annyit jelentettél ki, hogy egy romantikus filmben kevés a vér.
Szóval kritikát nem hallottam, azt nem tudom értékelni.
A véleményt viszont illik meg köszönni, az is valami. De eltévedtél, te a Glamour mappát keresed. Ott van ami neked kell. Mesébe illő fények, penge élesség, évekig szerkesztett kompozíció és évezredes utómunka. Kedves Maki, az elkapott pillanatoknál máson van a hangsúly. De örülök, hogy a lényeget így is láttad, ez számomra a fontos.

2013. július 19. | 21:59 | mazzz

Elnézést: Már JÓ RÉGEN járt itt hasonló fotó...

adott pontszám: 5
2013. július 19. | 21:58 | mazzz

hello. kiváló kép, grt. Igazán érdekes, hogy középen ketté vágva is két kellemes fotót ad, de így egyben felerősítik és kiegészítik egymást, és eleget tesznek a címben foglaltaknak.
Már járt itt hasonló fotó...
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Martell válasza:
Nagyon köszönöm! Megfogom keresni a konkurenciát is, kiváncsivá tettél :)

adott pontszám: 5
2013. július 19. | 19:03 | blaise21

Szia! Nagyon jó hangulatú elkattintásnak sikerült..lehetne itt kukacoskodni sok mindenen, de nincs értelme. Ez igy jó, ahogy sikerült, szép, jó hangulatú elkapott pillanat, kontraszt, stb. Egyszerűen tetszik. Gratula! Balázs

Martell válasza:
Köszönöm Balázs!