BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,27
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. július 6. 23:45
  • érzékenység: 100
  • fókusztávolság: 47 mm
  • rekeszérték: f/11
  • zársebesség: 1/30
  • Készítés ideje : 2013-06-11
Ábrázoló geometria..

..tanulása közben Pilipárnak a kreditért) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. szeptember 3. | 19:59 | hegyiember

ezt a helyszínt nem ismerve nem tudom megmondani, fogalmam sincs, mi van még jobbra, hogy fekvőben mit lehetne kihozni.

getfishordie válasza:
Lehet, hogy igazad van és a fekvő jobban működött volna.. Lépcső van ott, és a négyzetrácsos mintázat folytatódik a falon.. Meg folyton változó elrendezésben ghánai meg szenegáli meg elefántcsontparti bevándorlók..

2013. szeptember 3. | 15:55 | hegyiember

szia!

nm eltüntetni, hanem a kompozíció részévé tenni kéne (kellett volna) azt a falfirkát, szerintem

getfishordie válasza:
Szia! Valami ötlet, hogy hogyan kéne, kellett volna?

adott pontszám: 4,7
2013. július 9. | 18:02 | ecsibi

Nekem egy csöppet hiányzik a nagyobb kontraszt rajta, és talán szőrszálhasogatás, de a bal felső sarokban annyira jó lenne, ha a vastagabb vonal a sarokból indulna... Nekem akkor lenne tökéletes. Viszont az alak elhelyezkedése, testtartása szuper. Nagyon jó meglátás. Szerintem.

getfishordie válasza:
Szia! Köszönöm szépen a meglátásokat és az értékelést is! Mindennel egyetértek, és a kép vágása, egy kis utómunkával újragondolás alatt van a ti véleményetek alapján! Köszi mégegyszer!

adott pontszám: 4,5
2013. július 8. | 12:33 | Maugli

A meglátás szerintem klassz, a pici ember a nagy térben és síkok között éppen róluk tanul (vagy másról, de ez most lényegtelen). Ha viszont már geometria, akkor úgy érzem, egy kicsit lehettél volna követlezetesebb a kép komponálásakor is. Az ember már oldja amit kell, így a többi lehetne egy feszesebb, a függőlegeshez és a párhuzamosokhoz jobban ragaszkodó kerete a képnek. Egyébként tetszik.

getfishordie válasza:
Szia! Igaz ami igaz:)! Javítva lesz, köszi szépen az értékelést és a javaslatokat!

2013. július 8. | 10:09 | NZsuzsi

:) Köszi a kreditet.

getfishordie válasza:
Köszi a meglátást!

adott pontszám: 4,4
2013. július 8. | 00:08 | pilipár

Jó meglátásnak gondolom, szerkesztését tekintve is "elöírásszerünek" :)
Kicsit igazgatnék a vonalakon, legyen benne több párhuzamos, és pontos derékszög....feszesebb és látványosabb kompozíciód lehetne. Az alak jó benne, söt nagyon fontos, de a színeken kicsit változtatnék. Egy szépen kidolgozott ff vonzóbbá tehetné, így kicsit szürke a tónusa.
Köszönöm az ajánlást!
Üdvözlettel! Pilipár

22.

getfishordie válasza:
Szia! Teljesen egyetértek, át fogom gondolni a szerkesztést. Köszönöm a lehetőséget és a korrekt értékelést ismét:) Üdv: Dominik

2013. július 7. | 23:23 | sipuka

Szia!
Feladom. Nem erre irányult a legelső hozzászólásom. :)
Üdv!

getfishordie válasza:
De pontosan erre, mert mindketten ugyanarról beszélünk. Nekem vágás nyilván, forgatás, torzítás korrekciója, színhelyesség korrekciója, kontraszt belefér, de képi elemet elvenni vagy odarakni nem. Én elsősorban a falfirka eltüntetésére értettem, hogy nem nyúlnék hozzá ps-el, mert ha az kell, hogy a kép jobb legyen, akkor inkább benyelem, hogy így jártam, legközelebb ügyesebben komponálok a helyszínen, megjegyzem a hibát, próbálok tanulni belőle. Ha belenyugszunk, hogy ó, jó az még, majd utólag kinyisszantjuk, rátesszük, odébb rakjuk, akkor tunyán fogunk fotózni. Egyáltalán nem mondom, hogy nincs létjogosultsága a ps-nak, sőt, nemhogy nem bűn azt használni, de néha igen komoly művészet kerekedhet ki belőle. De hibák javítására, a képminőség kompozíciós szintű javítására én nagyon óvatosan vagy egyáltalán nem használnám, mert egyszerűen úgy érzem, hogy nem helyes, nem illő. Erre hoztam a pályázatos példát, nyilván ők is így gondolják, hiszen tilos.

2013. július 7. | 22:20 | Jose Z Vargas

ne forgasd a képet mert akkor a másik oldal nem lesz párhuzamos , ha van ps-ed akkor Perspektíva korrekciót csinálj vele ha beírod a keresőbe találsz leírást hogy kell csinálni azzal jobb lesz és nem is olyan bonyolult :))

Üdv Vargas

getfishordie válasza:
Köszi szépen, kipróbálom:)

adott pontszám: 4
2013. július 7. | 21:39 | Jose Z Vargas

Szia!
Tetszik az elképzelés. De ha már a cím geometria akkor legyen is az teljesen. Hiányzik, a szememnek a jobb oldalt még egy sor oszlop bal oldalt három van jobb oldalt is mutatósabb lenne a 3rom . De ha nem lehetséges akkor bal oldalt elég lenne a kettő mint a jobb oldalt. A torzítás zavaróan hat hisz igy olyan mintha dőlnének a oszlopok balra . ezt utólagosan lehet korrigálni PS-sel ennek leírását a neten meg is találhatod és elkészíteni se sok idő. A kép ezek javításával igazán jó kép lenne így is egyedi mert tetszetős mutatós de javítandó.

Üdv Vargas

getfishordie válasza:
Köszi. Mindennel egyetértek. Már szerkesztettem egy új változatot, amelyben négyzetesre vágtam és forgatással korrigáltam a jobb oldali vonalak dőlését. Még agyalok rajta egy ideig. Köszönöm szépen, hogy értékeltél.

2013. július 7. | 20:44 | sipuka

Szia!
Régen is használták a PS-t csak másképp hívták. Laborálás volt a neve, ahol az összetevőkkel és a hívási hőmérséklettel érték el a kívánt hatást. Sőt retusáltak, a negatívról lekaparták a nem kívánatos ezüstréteget. A rosszul komponált negatívot a nagyításnál újra komponálták. Ezért semmiképpen nem tartom hibának az utólagos javításokat a mai digitális világban.
Tivábbi szép fényeket!
Üdv.: Sipu

getfishordie válasza:
Pályázni csak külön a digitálisan módosított képekre kiírt pályázati kategóriákban lehet ilyen képekkel. A kép tartalmát megváltoztatni, képelemeket módosítani semmilyen komoly fotópályázat általános kategóriáiban nem megengedett. Nyilván nem véletlenül.

adott pontszám: 4,6
2013. július 7. | 19:04 | egyszerű nick

Szia!

Nagyon tetszik a kép szerkesztettsége és világos tónusai. Egy kicsit viszont utólag érdemes lett volna belenyúlni, a falfirkát eltüntetni, illetve a balra dőlést korrigálni. Nem nagymértékben dől balra, viszont a fal mintázata miatt ezen a képen hangsúlyossá válik a dőlés.

getfishordie válasza:
Szia! Köszi szépen az észrevételeket és az értékelést! Az dőlést javítani fogom, megpróbálom mindenféle torzítástól mentessé tenni a képet. A falfirkát nem bántanám, ott volt, ezzel most már nem tudok mit kezdeni:) le nem szedem az biztos:)

adott pontszám: 4
2013. július 7. | 10:57 | NZsuzsi

Jó elgondolás, kellemes ff. Bár a torzulást én korrigálnám és négyzetesre vágnám a képet .
Épp elég lenne annyi tér és a cimet is erôsitené.

getfishordie válasza:
Szia! A torzulással teljesen egyetértek, a vágást egy optikai játék miatt hagytam így, de könnyen lehet, hogy ez rossz koncepció, hiszen alapvetően letisztult a kép és minden zavaró, harmóniát megtörő elem az rontja az összhatást. A négyzetes vágást kipróbálom, már nézegettem, de szűknek éreztem, valahogy megpróbálom megoldani, ha egy külső szem kívánná, érdemes átgondolnom. Köszönöm az értékelésed, útmutatást adott:)!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2013. július 7. | 08:02 | sacics

Szia! Jó meglátás, viszont ha már ennyire a geometriára mentél rá az én szememet egy picit zavarja, hogy a bal felső sarokban a csík nem pont a kép sarkába fut ki és a jobb oldali függőleges vonal nem párhuzamos a kép szélével.
A cím találó. A srác körül futó csíkokra is utal és azt gondolom, hogy ő pedig matekot tanul éppen.

getfishordie válasza:
Szia! Igen, ezeken a szerkesztéseken sokat gondolkoztam, kipróbáltam sok mindent, de végül ennél maradtam. Így kicsit ad egy olyan optikai érzetet, hogy a kép felső széle a jobb felső sarok felé emelkedik, és a kép jobb oldala magasabb, mint a bal. Ezt lehet egy játéknak felfogni, de lehet zavaró elemként is értelmezni. Nekem is felváltva hol egyik, hol másik jön:) A párhuzamosításon azt hiszem dolgozni fogok. Köszönöm a véleményezésed!

adott pontszám: 4
2013. július 7. | 06:35 | sipuka

Szia!
Szerintem jó kis fotó, de nem elég precíz. Torzítást korrigálnám, falfirkát leszedném.
Szerkesztést annyiban változtatnám, hogy az ember nem csak harmadolóba, hanem aranymetszésbe kerülne.
Összességében ügyes, se PS-ben dolgozni kellene vele. Grat!
Üdv.: Sipu

getfishordie válasza:
Szia! Nem vagyok egy nagy PS rajongó, én nem bántanám. Vágás rendben, kis forgatás a képen, kontraszt, fehéregyensúly, enyhe színkorrekció ok, de a kép tartalmába nem igen nyúlnék bele. Inkább futok neki valaminek többször, vagy várom a nagyobb szerencsét és próbálok fejlődni, hogy javítsam a hibát. Régi időkben is készültek elképesztő, már-már hihetetlen felvételek, ahol nem igazán tüntettek el vagy adtak dolgokat a fotóhoz. Néhány kényelmes kattintás után elégedetten hátradőlhetünk, hogy na, most sokkal jobb. lehet, hogy optikailag, az összhatást tekintve jobb, én soha nem tudnék ugyanúgy tekinteni arra a felvételre, tudván, hogy nem teljesen a valóság, folyamatosan látnám a szellemképét az eltüntetett dolognak, vagy kiszúrná a szemem a hozzáadott. Azért mondom, mert kipróbáltam:). Az észrevételeket elfogadom, köszönöm, hogy véleményezted.