BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,98
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2013. május 2. 21:30
 • érzékenység: ISO100
 • fókusztávolság: 100mm
 • objektív: Canon FD 50mm f1.4
 • rekeszérték: 2.0
 • zársebesség: 1/80
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Paks
 • Készítés ideje : 2012-02-03
Unlak!

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2013. május 9. | 12:49 | Gluck

Szia!
Nekem tetszik ez a kép, a címadás is.
Számomra egy dolog zavaró, mégpedig az, hogy a lámpa világít a háttérben és elvonja a figyelmet.
Üdv.: Bálint

sgspica válasza:
Köszönöm.

2013. május 6. | 11:02 | pilipár

Robi, órákig tudnék beszélgetni Veled arról, amiket felvetettél, de nem szívesen untatok másokat. :)
Sok dologban igazad van, de van, amiben tévedsz.....igyekszem nem beállni a sorba, de alapvetöen elkerülhetetlen, hogy egy közösség hasson Rád, föleg, ha azért is vagy itt, hogy figyeld azt, amiket mások csinálnak, és mert azt gondolod, van benne számodra is hasznosítható dolog. Logikus is, nem? Ha elmész egy hegesztötanfolyamra, ahol sokan hegesztenek, és látod, hogy az illesztés majdnem mindenkinél szép, akkor Te is azoktól igyekszel ellesni a fortélyokat, akiknél nem görbe a hegesztés és az illesztésnél nem marad lyuk, ugye? Mert meg vagy gyözödve róla, hogy ök csinálják jól....valahogy így vagyunk sokan a fotózással is. Én nem bánom, amiket itt tanultam, és ma sem érzem úgy, hogy fotózz-os tucatokat készítek :)
Sajnálnám, ha elmennél, de sem a mundér becsületének védelme nem tisztem, sem az, hogy visszatartsam, aki menni akar :) , csak elmondtam a véleményem. De örülök, hogy tetszik a galériám :)
A Csillogáson szinte semmi utómunka nincs ;)
Legyen szép napod!
Ildikó

sgspica válasza:
Én is órákig tudnék veled beszélni ezekről és én is úgy érzem, hogy a többieket untanánk vele.
A hegesztéses példa nagyon faszára sikerült!
Egyáltalán nem készítessz fotózz-os tucatokat! Ilyent én nem mondtam!
Nem "megyek el" nézelődni fogok!
A "Csillogás" lehet, hogy pont ezért tetszik annyira nekem, mert fotó!
Köszi, tsók.

2013. május 5. | 10:42 | pilipár

Eszembe jutott még valami :)
Sokat segíthetsz a képedet értékelöknek, ha a kategóriaválasztásra figyelsz (vannak dolgok, amiket bizonyos kategóriáknál sokkal szigorúbban figyelnek), és ha úgy érzed, egy-két szó a cím alatt utalhat a készítés miértjére, akkor érdemes odaírnod. Még akkor is, ha mi a kész látványról alkotunk véleményt, nem arról, hogyan készült, és miért úgy.
Mert egy hibátlan fotó elkészítése a cél, nem a magyarázó fülszövegek hossza ;)
Ildikó

sgspica válasza:
Egy pár meglátás az oldallal kapcsolatban:
- Egy képnek, nem a jó cím, vagy a megfelelő kategóriába sorolás miatt kell jónak lennie, hanem csak úgy magában. pld: Ebben a képben nincs semmi amitől kiemelkedő lenne: http://pixinfo.com/img/n/2013/AndreaGjestvang_SWPA2013_800m.jpg ...de, mivel "az Oslo melletti Utoya szigetén történt mészárlás túlélőiről készült portré" máris nagyon művészi, és nyert is!
- A pontszámok átlagának 3 körül kéne lennie! Ez csak matek, ha nem ennyi, akkor baj van a mércével!
- Nekem, és valószínű sokaknak nagyon kényelmetlen, hogy értékelnem KELL másokat, de kell! Hogy jövök én ehhez?
- Régen, más névvel tettem fel teljesen elb@aszott képet, amit póbaképp megfeketefehéresítettem. Na az má teccet, mindenkinek! Ha ügyesebben megvágom, akkor még "ennél is jobb" lett volna. :) Igazi álművészeti teljesítmény.: http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=210699

A galériádat végignéztem és nagyon tetszenek a képeid, ez fontos. Viszont, nem kis mosolygással vettem észre, hogy minden nyavalygásomra te vagy a tökéletes bizonyíték.:
Régen még te is fotókat töltöttél fel. Nem is túl nagy sikerrel. Egyértelműen sokat fejlődött az elkötelezettséged is és az eszközöd is. Továbbá a szoftveres ismereteid. Dolgozol is sokat rajta, hogy a fotóidból képeket csinálj, számítógéppel. Mára meg is tanultad, hogy milyen egy 5-ös kép. Az 5-ös kép, NEM fotó! Megtanultál a fotozz.hu közösség ízlése szerint való képeket CSINÁLNI!
Ettől még tényleg nagyon-nagyon jók a képeid és csak gratulálhatok hozzájuk! Kedvencem a csillogás! :)
Robi

2013. május 5. | 10:30 | pilipár

Kedves Robi!
Igen, félreérted az oldalt, de nem azért, mert mi "csináljuk" rosszul, hanem azért, mert Te nem látod még át. Ezen az oldalon mindenféle fotós és mindenféle tipusú kép helyet kaphat, és ez éppen így van jól. A szerinted legjobbnak tartott elkapott pillanatoknak ugyanúgy meg kell itt jelennie, mint a müvi-müvészi és müvészieskedö képeknek. Mert szerencsére nem mindenkinek tetszik ugyanaz, és azzal, hogy sokféle képet látunk, az izlésvilágunk is formálódhat, a fotózás terén javulhat, a látásmódunk szélesedhet.....nem tartom hibának, hogy valaki sokat görnyed a fotója felett, és azt sem, ha valaki csak a beállított képek világában érzi jól magát. Mindenki érdeklödik valami iránt, amibe jó esetben úgy bele is ássa magát, hogy abban tökélyre fejleszti a tudását. Ehhez mi a többiek a meglátásainkkal sokszor segítünk is neki, sok jó fotós indult el úgy innen, hogy aztán már az oldalt is kinötte és elismert fotósként müködik ma máshol, és hidd el, nem egy olyan fotós töltöget ide, aki hivatásszerüen foglalkozik ma fotózással és profi a szakterületén. És ök is segítökészek, meg fogod tapasztalni.
Én személy szerint nagyon sokat köszönhetek az oldalnak, megnézheted az elsö képeimet és a mai portréimat. Mindent itt tanultam, a társaim segítettek napról napra jobbá válni. Az ö képeik és tanácsaik inspiráltak, hogy meglássam a hibákat, hogy megtanuljak néhány alapszabályt, hogy tisztában legyek néhány fontos kompozíciós szabállyal stb. Ma már tudom, vannak köztük olyanok, akik órákat görnyednek a számítógép fölött, hogy átdolgozzanak egy képet, vannak köztük müvészlelkek, és olyanok, akik a spontán pillanatok megörökítésében jók. És mindegyiküknek helye van ebben a müvészeti ágban, és én mindegyiküknek hálás vagyok, hogy tanulhatok tölük. És örülök, ha leírják a véleményüket a képm alá, akkor is, ha nem esik jól, amit írnak.....ma inkább az bánt, ha nem jönnek, és elmaradnak a tanácsok.
Mert szerintem nem jól látod. Elolvastam a képed alatti hozzászólásokat. Az a véleményem, hogy senki nem írt rosszindulatúan, bántóan, de tudomásul kell vegyed, nem vagyunk egyformák. Más a gondolkodásunk, a kifejezési módunk, a stílusunk. Meg kell találnod a sorok között is a lényeget, a jószándékot, és mindig figyelj arra, ki mondja azt, ami Neked esetleg nem tetszik.
Én négy éve vagyok itt, és idöbe telt, mire megszoktam, hogy müködik az oldal. Sokan jönnek-mennek, de mindig találsz itt "régieket", akik mesélhetnének a korábbi évekröl, és arrról, hogy ök mit köszönhetnek az itt eltöltött éveknek. Ha valóban tanulni akarsz, szerintem légy türelmesebb. Lehet, hogy ez a képed díjat nyert, de mindig arra kell törekednünk, hogy egyre jobbak legyünk. Magadnak állítod a mércét, érdemes mindig egy kicsit magasabbra, mert nekem az a véleményem, egy elhivatott fotós életében sosem következik be a hátradölös, "mostmármindenttudok"-állapot.....mindig lehet az elözönél még jobb képet csinálni. De Te tudod! :)

Elolvastam a kommentjeidet, láttam, Te milyen szempontok alapján pontozol, elég szigorú vagy, ahhoz képest, hogy másokról, akik Téged segíteni akarnak, milyen véleménnyel vagy. És félre is értesz dolgokat. Az egyik fotóst pl. megmosolyogtad, mert egy nagyon rossz képet pont nélkül értékelt, és kreditet adott a fotósnak, hogy tölthessen másikat. A kreditet attól a fotóstól nem gúnyból kapta, hanem azért, amiért tegnap én adtam Neked. Hogy ha van jobb, könnyebben tölthesd fel azt. Látni kell, Róbert az oldal lényegét és ismerni az embereket......akkor is, ha ez nem is olyan egyszerü :)

Kicsit hosszú lett, de ha maradsz, megismersz engem is......én mindig sokat beszélek ;)
Üdvözöllek! Ildikó

sgspica válasza:
Kedves Ildikó.
Nagyon aranyos tőled, hogy vigasztalsz és, hogy véded a mundér becsületét, de nincs szükség semelyikre.
Egyrészt, mert a mundérral nincs semmi baj. Ez az oldal teljesen rendben van, csak nem a fotózásról szól! Talán csak a nevét kéne megváltoztatni kepezz.hu-ra, vagy art.kepek.hu-ra, vagy muveszkedj.hu-ra!
Az elutasított amúgy tökéletesen exponált és komponált FOTÓMRA küldött levélben nem is értettem \" a kidolgozottsága nem megfelelő\" kifejezést, de már értem.
Másrészt nem csalódott vagyok, hanem \"megvilágosult\", rájöttem, hogy nem ez az én helyem. Nukleáris mérnök vagyok és nem azért lettem az, mert nem vettek fel a művészetire, hanem, mert ilyen racionális agyam van, minden művészeti érzék nélkül.
A művészetet \"fogyasztani\" nagyon szeretem, de, ha csinálni próbálom, akkor valami mesterkélt xar, és semmiképp, se igazi érték kerül ki a kezeim közül. Nem hiszek benne, hogy mindenkiben van egy művész, de sajna ez az oldal arra készteti az embereket, hogy elhiggyék, ők művészek.
Ez viszont baj, de nem a fotozz.hu vétke, hanem az emberek majomkodása. Nézd, csak meg a tehetségkutató műsorok vallogatóit, mennyire vannak tisztában az emberek önmagukkal, és ne gondold, hogy ezek az emberek nem jutnak el ide. Vesznek egy D450-et kitojjektívvel, mer az má nagyon komoly, azt nyomják a gombot, mint süket a csengőt. Azután a kacat képeiken nyomnak egy automatát a picasa-ban, \"végigfussák\" az effekteket és \"kiválasszák\" a szépiát, mer az olyan cuki régies. .... és a mívész megszületett.
Tisztelet a kivételnek, de az itt lévő képek fele ennyi. Ja és minnél xarabb a kép, annál jobb, mer\' a hangulata! :)
Ezt az oldalt a jövőben is sokat fogom nézegetni (föleg a te képeidet), de értékelni és feltölteni asszem már nem fogok!

adott pontszám: 4
2013. május 5. | 00:58 | pilipár

Ha a századik képet csináltad róla azon a délutánon, akkor nem is csodálom :)
Nekem tetszik a képed színvilága, kár, hogy néhány kisebb-nagyobb szemet szúró hiba mégis elrontja az öszhatást. A lány arca éles, de nem igazán jó, hogy a jobb szemzug sötét maradt. Nekem igazából ezzel az unott tekintettel sem lenne semmi bajom (az egész testbeszéd is igazodik ehhez), de zavarnak az ördögszarvacskaként ható csatok a hajában (vagy akkor legyünk tisztában vele, hogy ez az elökészületek során készült fotó, egész más hatása lenne), a nagy lámpa a háttérben, amihez optikailag szinte odatámasztja a fejét. Azon az oldalon soknak is érzem a fényt, a haját részlettelenné tette és azt a részt sem vettem volna ki az élességi tartományból, szépen keretezhetné az unott, de kedves arcot.
Szóval, nem tartom rossz képnek, inkább csak a koncepciót kellett volna kicsit jobban átgondolni, hogy ne keltse elkapott pillanat hatását, ha már jó portré is lehetne belöle :)
Üdvözlettel! Pilipár

21.

sgspica válasza:
Helló,
Ez természetesen nem egy beéllított portré, hanem egy elkapott pillanat. Ez egy amatőr fotózás fodrászversenyre(amin egyébként sikerült nyerni a benyújtott képpel), de a beállított fotókat én nem tartom sokra. Az ilyen elkapott pillanatokat, viszont annál inkább! Merthogy nem művi és nem művészi és főleg nem művészieskedő. Én meglátni és lefotózni szeretem a dolgokat, nem előállítani, vagy a számítógép előtt órákig görnyedni, amivel egyébként semmi bajom.
Asszem most jöttem rá, hogy teljesen félreértem a fotozz.hu-t.
Ez nem fotósok, hanem művészek, művészkedők és grafikusok gyülekezőhelye nem fotósoké. Senkit nem akarva megbántani, tényleg én értettem félre ezt az oldalt.
Kössz, hogy felnyitottad a szemem!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 2,5
2013. május 4. | 08:15 | Téléspectateur

Pontosan ez jön le a képről. Unalmas arc, unalmas beállítás :(.
A fej melletti lámpa, és a fénye nagyon zarólag van ott.

sgspica válasza:
Kössz

adott pontszám: 3
2013. május 3. | 21:38 | Salamander25

Szia! a lámpát a háttérben nem igazán értem mit tesz hozzá a képhez. Én szorosabbra vágtam volna mondjuk a vállakig. A cím jó valóban sikerült a modell flegma nézését elkapni.

sgspica válasza:
köszi