BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,51
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. április 26. 17:49
  • Készítés helye (ország): Egyesült Királyság
  • Készítés helye: London
Az Óratorony, és a piros buszok...

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2013. május 18. | 19:42 | Simicske

Jó nézőpontban készült fotó, különösen jól mutatnak a hídon piros foltok a fekete fehér színben. Nagyon jó városkép, élesség is jó, de valahogy úgy látom, hogy dől a kép, amit könnyen ki lehet javítani. További szép fotózást!

Pancsi89 válasza:
Köszönöm szépen. Üdv, Anita:)

adott pontszám: 3,8
2013. május 18. | 19:32 | m1,7

Szia!
Nagyon jó ötlet hogy a buszokat pirosan hagytad, mint egyfajta jelkép. Ami zavaró a borzalmas dőlés. Számomra rettenetesen zavaró. Ami még nem ok, az a kiégett égbolt. Talán egy kis árnyékolással el tudtad volna kerülni, és a kép többi részének sem tett volna rosszat.

Pancsi89 válasza:
Köszönöm szépen az értékelést. :)

adott pontszám: 3
2013. május 11. | 21:58 | habok63

Szia!
Ötletes a piros szín meghagyása. Ettől más, egyedi a kép.
Lent egy kicsit többet hagytam volna, fent egy kicsit kevesebbet.
Lehetne egy kicsit kontrasztosabb.
Zavaró, hogy dől a kép, a horizont nem vízszintes, az épületek nem függőlegesek.

Pancsi89 válasza:
Köszönöm értékelésedet. Üdv, Anita

adott pontszám: 3,5
2013. május 2. | 16:58 | vidi

Ebben a képben nagyon tetszik a helyszín és a tónus, akár a piros buszokkal együtt. Sajnos a kompozíció nem az igazi, a horizont nagyon ferde az épületekkel együtt. Nehéz megmondanom, hogy mit kellett volna kihagyni és még mit belevenni a kompozícióba, talán balra többet, jobbra kevesebbet, kicsit a hídból is több látszódhatna. Az egyensúly szempontjából, a két torony balra húzza a képet. Szerintem ebből a nézőpontból kilehetne hozni egy nagyon jó képet.

Pancsi89 válasza:
Köszönöm szépen az értékelésedet. hozzászólásodat! Üdv, Anita

2013. április 30. | 21:32 | VSzabolcs

Nem is kell feltöltened a javított képet, a lényeg hogy kijavítottad magadnak és legközelebb majd figyelsz rá, felesleges kreditet használni. Profi én sem vagyok és valószínűleg nem is leszek. Hobbiból fotózom és ahhoz remek ez az oldal hogy tanuljak a saját és mások hibáiból és jótanácsaiból.
Szóval jó fotózást és kitartást!
Szerintem.
Üdv: Szabolcs

Pancsi89 válasza:
Köszönöm szépen. Én is hobbiból csinálom, és imádok kattingatni. :-) Üdv, Anita

adott pontszám: 5
2013. április 29. | 22:41 | Hexina0803

Szia!

London az egyik kedvenc városom. Jártam már ott többször is. Szeretem.
A város tele érdekes és szép épületekkel és a fotósoknak a téma valóban szinte az utcán hever.
Ezt a képet ismerem,
a London Eyeról van fotózva.
Alapvető hibája, hogy dől.
Ezen a fotózáskor,az egyenes géptartással tudsz segíteni a jovoben.
Esetleg ha nem volt lehetőséged a fotózáskor, akkor utolag pl. photoshopban csak pár kattintás.
A kompozíció sem tökéletes,
sok az égbolt.
A híd jobban, a hajó kevésbé kellene hogy a fotón legyen
viszont az ötlet, amit gondolom te magad is szinte minden sarkon láttál ott, hogy a pirosat meghagyd a ff fotón, nekem jelen esetben tetszik.
Jol mutat így!
Ez az oka, hogy ötösre értekelem a fotódat!
Meg vagyok róla győződve, hogy erre a szelektív szintelenitesre és a dőlesre az előttem szólok mindegyike ráugrott.
De nekem ez tetszik!
A hibákat korrigálod, ami valójaban apróság, és maradsz továbbra is kreativ.
a szemed megvan hozzá! :)

Hajra!


Üdv.:H

Pancsi89 válasza:
Nagyon szépen köszönőm a biztató szavakat. A dőlésre tényleg mindenki felhívta a figyelmemet. Üdv, Anita :-)

adott pontszám: 2
2013. április 28. | 23:19 | mazzz

hello, klasszikus túristafotó a London Eye-ról, a klasszikus hibákkal. A dőlés mind a horizonton, mind a tornyokon jól kivehető. Az ff gondolom a klasszikusan csapnivaló szürke és fénytelen idő miatt lehetett, de a szelektív vörösre ez nem magyarázat, nekem ez így nem igazán tetszik. Célszerű tisztább idő esetén naplemente környékére időzíteni az óriáskerekezést, akkor szép hátteret kap a város. A vágás és a kompozíció nem igazán tetszik, bár a híd és az út a sarkokba futnak, mégis olyan esetleges a kép. A tömörítés kissé erős lett, alig használtad ki a felét a lehetséges 310k keretnek.

Pancsi89 válasza:
Köszönöm a véleményedet. Üdv, Anita

adott pontszám: 3,5
2013. április 28. | 00:02 | Blendix

Hát láttam már jobb képet is a Big Ban-ről. Én nem tudom, szelektív-e a színezés, de nagyon annak tűnik, így kicsit meterkélt. De hát ami tényleg gáz, az a ferde horizont, azt vajon miért nem korrigáltad, ha már a felvételnél így sikerült? PS-ben 5 másodperc. Alul belevágtál a hajóba is, a híd indulhatna a sorokból, szóval van sok javítandó a képen. Üdv

Pancsi89 válasza:
Köszönöm szépen az értékelésedet, a dőlést már javítottam, de nem töltöttem fel még a fotót. Legközelebb jobban odafigyelek ezekre a részletekre.

Üdv,
Anita :)

adott pontszám: 3,8
2013. április 27. | 20:49 | VSzabolcs

Szia! Maga az ötlet nagyon jó hogy London jellegzetes buszait így emeled ki a forgalomból és ezzel a résszel nincs is semmi baj a képen. Ami viszont számomra nagyon zavaró az a kép dőlése. Ha szándékos volt a döntés akkor én már annyira döntöttem volna hogy a Temze partja legyen párhozamos a kép alsó szélével és a bal alsó sarokból induljon a híd vonala. Viszont ha nem volt szándékos akkor meg forgatnék egy kicsit jobbra és felülről vágnék - alulról többet hagynék.
Szerintem.
Üdv: Szabolcs

Pancsi89 válasza:
Nagyon szépen köszönöm az észrevételedet, tényleg igyekszem, és ahogy már korábban is leírtam, a dőlést már kijavítottam, de nem tettem fel a javított fotót.
Nem vagyok profi, így még tanulom a "szakmát".

Üdv, Anita

adott pontszám: 4,8
2013. április 27. | 20:13 | kuberto

Hello, tetszik maga a nézőpont és jól és néz ki a fekete-fehérben a kép, bár én a két busz között lévő teherautót fekete-fehérben hagytam volna és akkor tényleg csak a buszok lennének pirosak ahogy a cím is írja.

Pancsi89 válasza:
Köszönöm szépen a hozzászólásodat, köszönöm az észrevételedet, és örülök, hogy egy picit tetszik a kép. :)

Üdv, Anita

adott pontszám: 3
2013. április 27. | 16:12 | Áttentő Redáz

Szia. A szelektív színtelenítés egy olyan eszköz, amit talán mindenki kipróbál, miután elkezd a fotózással foglalkozni, magam is átestem ezen. Én nem érzem annyira hangsúlyosnak a buszok ilyetén kiemelését a környezetben.. Pont elég hangsúlyos a például a Big Ben. Ráadásul egy hajótest is piros maradt, aminek megintcsak nem látom értelmét. A kép erőteljesen dől balra, biztos vagyok benne, hogy az összes értékelésben felhívják a figyelmed erre, illetve úgy érzem a képkivágást valamelyest balra-lefelé lett volna érdemes helyezni.

Pancsi89 válasza:
Köszönöm szépen az értékelésedet! Igen, a balra dőlést mindenki hangsúlyozta, ezt a hibámat most már egy időre megjegyzem, és igyekszem legközelebb dőlés nélkül dolgozni! A hajót direkt hagytam pirosra. Üdv, Anita

adott pontszám: 4
2013. április 27. | 11:56 | Roberto81

Szia!
Elsőre nem tetszett a szelektív színtelenítés, de jobban megnézve már jó.Mivel a piros buszok, valamint az óratorony a képed témája, ezért érthető a buszok kiemelése.Egy kicsit balra fordítottam volna a gépet, hogy a témád(piros buszok) környezetéből, a hídból többet lásssunk.Így az óratorony órája közelítene a jobb felső harmadolóhoz., ezáltal egy jobb kompozíciót kapva.Végül utolsó mozzanatként a horizont erős dőlését még korrigálnám.
Összeségében tetszik!
Üdv:R

Pancsi89 válasza:
Nagyon szépen köszönöm! A dőlést mindenki kiemelte, tényleg igyekszem legközelebb hibamentesen dolgozni. Üdv, Anita :)

adott pontszám: 4
2013. április 27. | 08:41 | h.rom

Szia. Érdekes megoldás, alapvetően ellene vagyok a szelektív színtelenítésnek, de itt most kifejezetten ötletesnek tartom.
Én viszont jobbról balra húztam volna a nézőpontot úgy, hogy a hídból több látszódjon, az én verziómban az óratorony és a jobbra tőle álló épülettömb között lenne a kép széle. Valamint az egész kép rettenetesen dől balra, olyannyira, hogy nem tudom azt hinni hogy ez csupán a véletlen műve lenne, viszont ha tudatos, akkor sem jó így.

Pancsi89 válasza:
Köszönöm az észrevételedet, a balra dőlés most már számomra sem tetszik, egyébként a kép a London Eye-ról készült. A dőlést már kijavítottam, egyszer talán majd újra feltöltöm a javított verziót. Üdv, Anita

2013. április 26. | 22:26 | bgombas

Még egy apróság lemaradt, érdemes 2/3 arányúra vágni, mert úgy az égből picit kevesebb marad és többet mutat a többiből.

Pancsi89 válasza:
Nagyon köszönöm. Kritika ide, kritika oda, ebből tanul az ember a legtöbbet. :)Üdv, Anita

adott pontszám: 4
2013. április 26. | 21:27 | bgombas

Az ötlet nem új, de nem rossz. A kivitelezésben már akadnak hibák. Az első rögtön az erős balra dőlés. A jobb szélső hajó még beleférhetett volna. Vízszinteshez forgatva elveszne a képről a bal oldali busz, a fél hajó és az épület egy része is, de azt hiszem mégis jobban mutatna.

Pancsi89 válasza:
Köszönöm hozzászólásodat, már meg is csináltam, de nem szeretném ezt letörölni, így igazad van, eltűnt a busz, a hajó. :) Az épület éppen benne marad a szerkesztésben. Tényleg köszönöm. Üdv, Anita :)

adott pontszám: 3,7
2013. április 26. | 20:58 | calabash

Már kicsiben feltűnt a kép ferdesége. Eredeti méretben megnyitva még inkább feltűnő az elég erőteljes dőlés. A választott városrészlet jó, az ff konverzió is jó ötlet volt, bár színesben is biztos jól mutat. Szerintem a szelektív színezés a piros buszokkal nem tesz hozzá a képhez, jobb lenne nélküle. Egy keveset még lehetne vágni a tetejéből szerintem.

Pancsi89 válasza:
Köszönöm szépen az értékelésedet, több szem többet lát, pl. nekem színesben nem kifejezetten nem tetszett a fotó, ezért gondoltam, hogy kicsit kiemel a buszokkal. Üdv, Anita

adott pontszám: 2,5
2013. április 26. | 20:23 | Espíritu

Szia
A kép szerintem több hibát is tartalmaz:
- dől erősen balra
- piros nem csak a címben jelzett buszokon, hanem pl az egyik sétahajón is megmaradt
- az ég teljesen felesleges, mert se felhő, se semmi nincs ott, ezért azt mindenképpen vágnám
- a fekete-fehér kidolgozás nem az igazi, lehetne rajta még dolgozni
- túl lett élesítve
- alul zavaró a kettévágott hajó, ezért lent lehetne még több hely.

Pancsi89 válasza:
Köszönöm szépen az észrevételeidet. Tanultam már a hibáimból, legközelebb jobban odafigyelek, közben már az erősen balra dőlést kijavítottam, és sokkal jobban mutat a fotó. Üdv, Anita

adott pontszám: 3,8
2013. április 26. | 20:10 | Xub

Szia'

Éles fotó, de minden dől el balra. Könnyen javítható lenne ez a hiba. Kissé zavaró, hogy levágtad a jobb alsó sarokban levő hajot. Jobb lett volna inkább kevesebb eget belevenni és nagyobb előteret hagyni. Összeségében tudatos, kreatív de javítandó.

Pancsi89 válasza:
Köszönöm hozzászólásodat, közben a fotót már itthon javítottam, és tényleg sokkal jobban mutat. A saját hibáimból tanulok. Üdv, Anita

adott pontszám: 3
2013. április 26. | 19:05 | glivia

Hm... Ha arra energiát fordítottál, hogy a piros buszokat kiemeld, az már semeddig sem tartott volna, ha kiegyenesíted a képet... Rettenetesen dől balra. Amúgy nem tudom, mennyivel jobb, hogy a buszok színesek. Lehet, hogy színesben kellett volna hagynod az egész képet. A ff sem valami markáns, tónusos. Azt gondolom, hogy ez a fotó javítandó.

Pancsi89 válasza:
Köszönöm az észrevételedet. A dőléssel mindig is problémáim akadnak, de mindig tanulok a hibáimból. A buszok piros színével pedig előtérbe próbáltam őket helyezni, az Óratorony mellett. Üdv, Anita