BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,18
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. március 25. 13:11
  • objektív: 70-300 VR
csonttollú

Bombycilla garrulus - cserkelve 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. március 29. | 16:42 | froghunter

Szia Csongor! Olvasom, h Debrecenben is rengeteget láttál. Mikor hazalátogatok, rengeteget madarászok, a debreceni Nagyerdőn, de ott még nem találkoztam velük(igaz, idén télen nem is voltam otthon), melyik részén láttad őket az erdőnek?
Kellemes hétvégét! István

vics válasza:
Szia István!
Én a Debreceni Egyetem új Élettudományi Épülete környékén lévő öreg, fagyöngyös fákon láttam többszázas csapatokat az előző hetekben. Tegnap voltam utoljára és nem hallottam csilingelő hangjukat, bár elvileg még felbukkanhatnak. Kolozsváron még mindig zeng a kampusz tőlük.
Kellemes hétvégét viszont!
Csongor

adott pontszám: 4,8
2013. március 29. | 16:35 | froghunter

Szia! Nagyon szeretem azokat a természetfotókat(talán egy kis előnyt isélveznek nálam), ahol az állatok környezete is látható.
Itt számomra az ágak egyáltalán nem zavaróak, sőt cserkelt fotóhoz képest kimondottan szerencsés a környezet, a háttered(mert ugye, ez esetben koránt sincsennek olyan lehetőségeink, arra, h a háttér "tökéletes" legyen, mint lesből fotózva).
A madár pozícionálása remek, a nézőpont szintén, tetszik a képed színvilága.
Az élességet jónak látom, viszont a madár tollazata szerintem nem elég részletes...aminek okát nem tudom, talán nagyobb vágás, zajszűrés...nem tudom, csak találgatok.
Ezért nem érzem tökéletesnek a képet, de mivel minden más szempontból nagyon tetszik, így csak minimálisat vonnék.
Gratulálok!
A legjobbakat! István
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

vics válasza:
Köszönöm értékelésed, támogatásod és külön örvendek, hogy tetszik környezetestől, mert ez itt lényeges. A tollazat részletességével kapcs. teljesen igazad van, sajnos ez az üveg ennyit bír. Így is ár/érték arányban jól teljesít, de a 300/2.8-as ugyanaz a kép másképp nézne ki. Jelenleg kolozsvári boltokban 10-szeres az árkülönbség a kettő között és a 70-300 VR sem sajátom, csak használhatom. :) Bár tudtam, hogy nem fog babérokat hozni, mégis azért töltöttem fel, mert nem túl gyakran kerül fel róla kép ide és tetszett a környezete is.
Várom a szép időt és próbálok még valami szép madarat cserkelni szintén ezzel a lencsével és feltölteni a krediteddel.
A legjobbakat!

adott pontszám: 3,5
2013. március 27. | 02:12 | LacB

Szia! Erről a képről a Robert Capa idézet jut eszembe, miszerint "Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel." Szép madarat fotóztál, de a távolság miatt, nem tudsz szűkíteni. Így elvész a háttérben. Kisebb DOF - al egy kicsit lehetett volna még javítani, de így csak közepes a fotó.

vics válasza:
Igen, ezt az idézetet már rongyosra gépelték és ez is csak egy klisé (értsd nem lehet egyeduralmú ökölszabály). Nem tudok veled egyet érteni és sokat tudnék ide írni meg linkelni, de...
Kösz, hogy véleményezted!

adott pontszám: 5
2013. március 25. | 22:52 | Zebrapinty

Szia, szép bizony, örülök, hogy bemutattad. Úgy érzem az élesség a helyén van, szép a tollazatának szine, a szerkesztés rendben, kellemes fotó. Nagyon szeretettem volna találkozni az idén télen velük, sajnos nekem nem sikerült, tudok róla hogy sok csonttollú jött le északról ezen a télen, ismerőseim sokat láttak. Gratulálok a képhez. Amúgy hol fotóztad? Üdv, Anti

vics válasza:
Köszönöm véleményed!
Kolozsváron (Románia) a Biológia egyetem kampuszán. Most rengeteg madár kavar felénk, igaz általában magasan turkálnak a fagyöngy csokrokban. Amúgy Debrecenben is az egyetem park tele van velük, több százat láttam múltkoriban.
Üdv!

adott pontszám: 4
2013. március 25. | 20:40 | froccs

Szerkesztés háttér környezet szép és csodás is lehetne a madárral. csak a madárka a gond . A távolság és a sok részlet vesztés teszi tönkre.
Egyébként kellemes látvány.
Szia

vics válasza:
Kösz a véleményezést!

adott pontszám: 5
2013. március 25. | 19:19 | tgabor

Szia!

Irigykedve nézem mindig az ilyen képeket.
Alig láttam kismadarat a télen. Pedig volt kint etető.

Szép színek, jó az élesség, a kompozíció.
Nem tudok mást hozzáfűzni :-)

Üdv: Gábor

vics válasza:
Köszi szépen!

2013. március 25. | 17:06 | pilipár

Épp a napokban beszélgettem hosszasan valakivel a madarak fotózásáról, és az ott hallottak is közrejátszottak abban, hogy nem pontoztam a képed. Mert szemnek valóban kellemesebb a mosott homogén háttér elött madárfotó, ugyanakkor lehet, hogy abban már nincs is annyira sok érdekesség.....korrekt, de nincs benne valami plusz, csak azoknak, akik sosem látnak ilyet élöben.
Amit Te írsz erröl a fotónak a készítési körülményeiröl, azt mi laikusok nem tudhatjuk, és csak olyan észrevételeket tehetünk, ami egy bármiröl készült fényképpel kapcsolatban is szóvá tehetö.....nehéz nem természetfotós szemmel minden olyan dolgot látni, amihez mi nem értünk. Talán tényleg ezért is jó, hogy nem pontoztam. Mert újat nyújtott és amiben más volt, azt rögtön hibának is láttam. Az ember minden képnél tanul valami újat :)
Üdvözöllek! Ildikó

vics válasza:
Persze, nyilván nem is várom el, hogy a befogadó értsen maximálisan ahhoz, amit lát. Ezért is hagytam meg csupaszon, nem írtam fülszöveget, csak a technikáról egy kulcsszót. Neked írtam, mert a véleményezéssel kialakul egy valamivel inkább részletbemenő beszélgetés. Kösz a véleményt, és hogy visszanéztél!

2013. március 25. | 15:23 | pilipár

Tetszik, ahogy a madárka mögött hagytál még egy "réteg" látnivalót, és a mosottabb háttér csak az ágak után következik. Ami a kép érdekessége, az is válik kicsit a hátrányára, mert a hasonló színü madárka így kevésbé emelkedik ki a szemnek elég mozgalmas környezetböl....barna a barnában. Pedig jó a szerkesztés, természetes a színvilág is. A monitorom szerint kívánatos lenne még élesség a madáron, de egyébként nem rossz felvétel.
Bármit is jelentsen az, hogy ´cserkelve´:)) (mindjárt kiguglizom ;)
Üdvözlettel! Pilipár

2.

vics válasza:
Köszi a véleményezést!
Becserkelve = nem kiépített lesben készült, lopakodtam, sunyiztam. A háttérrel és környezettel leseknél lehet jobban játszadozni, ami képileg szép eredményeket ad. Azonban a rejtőszínezet óriási sikert kölcsönöz a hordozójának. Ezért olyan gyakori a természetben. Így látjuk leggyakrabban őket. Persze lehet itatóhoz/etetőhöz szoktatni, ahol a hátteret tudjuk alakítani. Nem lehordom a lesből készült fotókat, sőt amint lehetőségem lesz én is kipróbálom. Csak annyit mondok, hogy a cserkelt fotóknál ez macerásabb. Amúgy igazad van, szebb lenne egy jól mosott, steril, napsütötte zöld háttér előtt. Inkább csak azért töltöttem fel, mert viszonylag ritkán fotózott faj. Most vonulnak vissza északi költőterületük felé és szenzorra vetíthetők. Persze tisztában vagyok a kép korlátaival.
Üdv!

adott pontszám: 4,9
2013. március 25. | 14:11 | berczy79

Szia!

Szép, harmónikus színvilágú kép. Szép a madár rajta, éles ahogy kell. Egyetlen megjegyzés, hogy kicsit elvész az ágak között nem igazán tudtad kiemelni, nyílván a körülmények miatt.
Egybként szép.

Üdv,
Berczy

vics válasza:
Köszönöm véleményed!
Teljesen igaz, de nem beállított, kiépített rendszerben ilyesmit nehéz megkerülni.

adott pontszám: 3
2013. március 25. | 13:55 | najó

szia!
na ez a madárkép nem a megszokott, nem a szokásos elmosott háttér, hanem részletes, ami engem nem zavar.
a színek jók, a fények is, de annyira részlettelen a kép, nem tudom miért, olyan elmosódott, talán erős zajszűrést alkalmaztál? nem is tudom...
üdv!

vics válasza:
Köszönöm véleményed!
Zajszűrés enyhe volt, ennél jobbat 5.6-os rekesszel nem rajzol ez a lencse, csak ha nagyon rásegítesz: állvány, erős fény, sok expó. Itt kézből és viszonylag kevés fénnyel ennyit tudott még VR-el együtt is, no meg sok képet nem készítettem, mert annyit nem várt.