BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,15
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. március 20. 21:32
  • érzékenység: 100
  • fókusztávolság: 55 mm
  • rekeszérték: f/13
  • zársebesség: 1/160
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Zita

Első stúdiófotózásom egyik képe. Véleményeket szívesen várok! :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. március 21. | 20:42 | Zorko

Nos két három hónappal ezelőtt ugyanezt csináltam. A szem csúcsfénye így pont beleesik a pupilla közepére. A jó szemfény soha nem a szem közepén van. Ráadásul a középrevakuzás sok árnyékot eltűntet a modellről, ehelyett rárakja a háttérre. Bár van néhány nagy guruja a telibe lövésnek vakuval, mint pl. Terry Richardson. És nem is akármilyn képeket készít! Szóval nem is magyarázok sokat, ha látni akarod miről is akarok magyarázni, nézz rá a galériámra. Ott fennhagytam a kezdeti hibákkal teli képeimet is, meg az utóbbi időben már világítás szempontjából jóval megfelelőbbeket is megnézheted. Persze csak ha van kedved. Jobb példa most nem jut eszembe.

Üdv,

Zorko

dalora válasza:
Megnéztem a galériád. Tényleg sokat számít a vaku helyzete, bár jó lett volna kipróbálnom ennél a képnél pl. konkrétan milyen a különbség. Bár tudtam, hogy nem jó szemből vakuzni és egyébként nem is teljesen szemből van. Első ilyen fotózásomon kicsit elveszve éreztem magam és nem mindenre tudtam úgy figyelni,mint ahogy elterveztem :)
Köszi a segítséget! :)

adott pontszám: 4
2013. március 21. | 20:22 | eris

Szia!
Alapjában véve tetszik a kép, mert egy nagyon kifejező tekintet sikerült megörökítened, de a hátteret nem tenném rózsaszínnek. Meghagynám sötétebbnek, attól függ az árnyék merre vetül. Mert az sajnos nincs túl sok az arcon. Kísérletezz vele bátran, mert ettől csak jobb lehet, a fény-árnyék még inkább sokatmondónak teszi a képet.dalora válasza:
Köszönöm! Lehet abba a hibába estem,hogy túl sok lámpát használtam a világításhoz.

adott pontszám: 3
2013. március 21. | 19:46 | Zorko

Szia,

Sikerült pont középre vakuznod a szem csúcsfényét. Ez sajnos így nem jó. Illetve megjegyzem hogy nem a ruha teszi az embert, de egy stúdiófotózásnál igenis számít a ruha. Mennyire tesz hozzá a képhez vagy vesz el belőle. Itt szerintem ez a felső inkább elvesz. A tekintet és szájtartása nekem tetszik, bár nem annyira portrés, mint inkább stílusfotók arckifejezése, de ettől még jó.

Üdv,

Zorko

dalora válasza:
Köszönöm a véleményt!
Csak,hogy tanuljak: miért nem jó a középre vakuzás?

adott pontszám: 3,8
2013. március 21. | 14:35 | fotosapoka

Szia!
Én kis retust hiányolok az arcon és a nyakon.
Tetszik ez az éles vörös vagy narancs fény neki jobboldalt, csak kicsit lágyítani lehetett volna én szerintem.
Kicsit esetlennek látom a képet,többet kellett volna mutatni a kezekből és nem ilyen nagymamás ruhát adtam volna rá.

dalora válasza:
Amiket leírtál azok szerintem mind ízlés kérdései. Retus volt,nem akartam túlzásba vinni.
Örültem volna,ha kifejted, hogy mitől tűnik esetlennek. A beállítás? A nagyiruci? Vagy hogy kevés a kéz?
Köszi a véleményed!

2013. március 21. | 13:33 | cveki_

a fények és a színek nagyon megtetszettek, viszont kár a szem túlélesítéséért és a vágást sem érzem túl szerencsésnek, nyugodtan léphettél volna egy kicsit hátrébb.
összességében én látom mögötte a törekvést és a nyitottságot, amivel közelíted a témát (és inkább divat, mint portré, hiába látjuk az arcát, a személyiségét nem). szeretem, ha valaki felismeri a kortárs irányzatokat és a képei tükrözik is ezt.


dalora válasza:
Köszönöm a véleményt!!

adott pontszám: 4,5
2013. március 21. | 11:07 | pilipár

Helyes a modelled, nem kétséges, de a személyisége (legalábbis, ami lemérhető a külsőségekből, haja, sminkje) ennél kicsit vagányabb portrét igényelne. A szembe lógó tincs, a határozott szemkontaktus, a kissé nyitott ajkak számomra nem ilyen "jókislányos" beállításhoz párosulnak.....a szolid színvilág, és ez az "ünneplős ruha" túlzottan visszafogottá, kissé "jellegtelenné" teszi a lányt. Pedig látvány azt sejteti, robbanni is tudna :)
Ehhez a modellhez bátrabb színek, merészebb ruha, vagányabb beállítás illene. De nem ismerem, és ez lehet, hogy csak egy külső szemlélő téves megítélése, de így látom.
A kép korrekt, éles és jól szerkesztett , jók a fények stb. , de így hiányzik belőle az élet. Pedig szerintem ebben a lányban benne van! Nagyon! Ő maga a kép sava-borsa.....de Te a konyhában hagytad a fűszereket :)
Üdvözlettel! Pilipár

16.

dalora válasza:
Hm... Köszönöm a vélemény! Valóban vagány lány, bár őszintén szólva én sem ismerem nagyon. Van róla "vagányabb" kép is, talán felkerül:)
Egyébként a fotózásra pont lebetegedett és nem érezte magát olyan kirobbanóan.
De valóban igazad lehet, hozzá egy vagányabb kép illik :)

adott pontszám: 4
2013. március 20. | 23:36 | Jose Z Vargas

Szia!!

Első próbálkozásnak nem mondanám a képet rossznak. Tetszik mert magazin hatású de van mit csiszolni. Mivel nem tudom pontosan a kép elkészültét és hogy ti mit akartatok kihozni és amit kihoztatok az az lett e amit kiakartatok ezért csak leírom hogy mi az észrevételem és én mit csinálnék máskép. Modellednek karakteres igazi magazin arca van ezt jól ki is használtad, de a világítás szerintem ez esetben rossz, már ha az elképzelés az volt hogy fehér hátér előtt pózoljon hisz a hátér nincs kivilágítva és olyan mintha a ruha színe árnyalata köszönne verődne vissza nem fehér hanem rózsaszínes. Modelled haján is nem megfelelő a fény hisz pirosba hajlik, ami zavaró. a kép egy kicsit fátyolos szürke de ez betudható egy effektnek is ez kimondottan nem zavaró kezdésnek nem rossz high key kép. A fényt te oldottad meg vagy volt segítség ?

Üdv Vargas

dalora válasza:
Szia! A fényeket én állítottam. A piros rész a bal oldalon nem véletlen, piros szűrővel.van szinezve a fény. A cél igazából a kisérletezés volt egyelöre. Snassznak tartom általában a sima fehér háttlr elött készült portrékat,ezért próbáltam valami mást is belevinni( lásd piros fény).
Köszönöm a véleményed!