BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,65
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. február 28. 21:22
  • érzékenység: -
  • fókusztávolság: 25mm
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Bernecebaráti
Retrográf

Ez egy falusi ház pincéjének falán lévő régi tányérok és alul egy repedt katonai sisak kompozíciója. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. március 12. | 08:32 | szabadostibi

Fotózgatok, köszönöm. Nem én nem tudok. Tanulok és viselem a kritikákat. Olvass vissza. Írtam egy tök normális véleményt. Erre te paraszt stílusban válaszolgattál. Csak és kzárólag az ostoba válaszaidra reagáltam, semmi pluszt nem adtam hozzá. Szóval ezt gondold át.... bár ez neked nem lesz könnyű feladat. :)

2013. március 11. | 10:28 | szabadostibi

Örömmel veszem, hogy a google használata az legalább megy. :)
Annak mégjobban örülök, hogy sok helyen megtaláltad a fotóim, igyekszik az ember :)
A válaszaid alapján, kíváló ember lehetsz. :)
Mindenesetre én jól szórakozom. :)
Üdv!
Tibi

jancsika27 válasza:
Mondom , nyomd el magad te Géniusz!Fotózgass , mert ugyebár te tudsz, csak engem hagyj békén!Ja és ez a kép második helyezett lett a DRUKKA tavasz köszöntő fotópályázatán. Na erre varj gombot kis ember!Kevés vagy apukám!Majd rájössz!Nem muszály kommentálni mert ahogy mondtam kevés vagy !!!!!

2013. március 8. | 13:41 | szabadostibi

Az pedig már csak hab a tortán, hogy az oldalt sem nagyon tudod kezelni... A "bosszúértékelésed" nem az én fotómra írtad meg, hanem egy közel tökéletes fotóra, ami az "Utoljára megírt vélemény" fülön szerepelt az adatlapomon, nem a saját fotók közt.
Nos látod, nem csak a fotód - idézlek téged - "kritikán aluli"

jancsika27 válasza:
ásd el magad majom ember!

2013. március 8. | 13:30 | szabadostibi

Hát... pedig igyekeztem finoman fogalmazni. HA felteszel egy fotót (főleg ha ilyet), akkor viselni kell a kritikát, nem megsértődni rajta. Tényleg nem megbántani akartalak. Kultubarbár...hm... a falusi ház pincéjének falán lévő régi tányérok, meg a repedt katonai sisak valószínűleg nagyon szép, azzal nem is lenne semmi gond, viszont inkább barbár az a mód, ahogy te ezt megmutattad ezen a képen.... A leírás kitűnő, viszont ez itt egy fotós oldal, ahol a fotónak kellene beszélnie, nem a leírásnak. Viszont ez a fotó, hallgat... és túl sok köze nincs egy "kompozícióhoz".
Üdv!
Tibi

jancsika27 válasza:
kár hogy nem tudlak tiltani te zseni!A weboldalad meg teli van lopott képekkel!Arra vagy büszke?Rákerestem Googlen és talált más oldalakat a te képeiddel! Szégyelld magad!

adott pontszám: 1
2013. március 6. | 08:38 | szabadostibi

Szia!
Ne haragudj, nem megbántani akarlak, de ez a fotó ebben a formában, maximum Neked jelent valamit. Tekjes kuszaság, nem lehet eldönteni mi a téma, mit is akartál megmutatni. A vágás a lehető legrosszabb. Tányér szélei levágva, alul félbevágott szög stb. Életlen a fotó, a fehérek szinte kiégtek, semmi kontraszt. Egyszóval nem értem, hogy ezt a fotót, miért tetted fel ide.
Még egyszer bocs.
Üdv!
Tibi

jancsika27 válasza:
Ne is értsd meg mert semmi közöd hozzá!Nem neked tettem fel!Ez az én látásmódom Mr. tökéletesség!Majd megnézegetem a szuper képeidet és majd meglátjuk mi lesz a vélemény!Kultúrbarbár.......

adott pontszám: 3
2013. március 2. | 10:57 | zero

Szia,
Értem én kedves színek, formák, de valahogy nem sikerült visszaadni hogy hatásos legyen. Van olyan téma amit nagyon nehéz elhozni. Esetlen a nézőpont és a fények is semmilyenek, várd meg amíg melegebb fények vannak és próbálkozzál valami másik szögből fotózni.
üdv
zero

jancsika27 válasza:
Ok köszönöm!

adott pontszám: 3,5
2013. március 1. | 21:01 | Tern

Szia!
A "talált" képek sokszor inspirálóak, de nem árt belenyúlni a kompozícióba, hogy rendezettebb legyen az összhatás.
Ötletes a nézőpont, de sajnos a fehér háttér miatt elég zavaró a tányér alatti üresség, míg balra lent nagyon betorlódnak a formák.
Nem tudom milyen lehetőségek vannak, de érdemes lenne ezeket a tárgyakat más elrendezésben, egyszerű, ablakon beeső fény mellett fotózni.
Garantáltan hangulatos lenne, hiszen így is érződik rajtuk az idő.
Szép fényeket!

jancsika27 válasza:
Köszönöm!Igyekszem de a gépem csak egy Nikon s3300-as!

adott pontszám: 2,5
2013. március 1. | 18:35 | pilipár

Az a baj ezzel a képpel, hogy a témát nem a fülszövegnek kellene elmondania, hanem a képnek láttatnia. Úgy gondolom, hogy a formák és minták sokasága miatt nem elég "rendezett" ez a fotó, és itt most a kuszaságnak nincs értéke a kompozíció szempontjából. A gyüjtemény biztos értékes a gazdájának, de ez inkább csak tárgyak egymás mellettisége mint kompozíció. Abban érdemes valamit kiemelni, egy fontosabb darab köré építeni a többit....egyszer írtam valakinek, az én véleményem az, hogy a csendélet akkor jó, ha megnyugtatja a szemlélöt......ha kedve támad elidözni a képen lévö darabokon, ha jó érzés tölti el, ha szépen elemröl elemre végigjárhatja a szeme az összes részletet. Mindegy, hogy ezek virágok, gyümölcsök, vagy tárgyak. A Te fotódon inkább ugrál a tekintet, kiindulópontot keres, valami kapaszkodót, fötémát......de leginkább szépséget. Az, hogy az élesség a legnagyobb tányéron van, ehhez még nem elég. Lehet, hogy én vagyok túl kekec, de én pl. állandóan a kép alján lévö szögre figyelek.
A csendélet lényege, hogy hangulatában egymáshoz illö tárgyakat rendezzünk egy csoportba, jelen esetben a tányérokat, vagy a korsót. De a sisaknak egy másik gyüjteményben a helye.....legalábbis a fotós szemével nézve. Ez a kép nyugtalanságot sugall, nem tölt el jó érzéssel, tehát a lényeget nem sikerült megragadnod.
A technikai részével kapcsolatban pedig javaslom, hogy legközelebb figyelj arra, hogy egy tárgyból mindig okkal hiányozzon részlet, a (le)vágásra mindig nyomós indokod legyen.....a kép látványosabb és ne rosszabb legyen töle. A képi élményt ne rontsa belógó egyéb tárgyak tömege.....elsöként teremtsd meg az agyadban A kompozíciót, aztán találd ki hozzá a megfelelö perspektívát, a fényviszonyokra ügyelj, és állítsd a lényegre a hibátlan az élességet. És ha mindez megvan, na, akkor kattints. :)
Ez most még nem sikerült így.
Üdvözlettel! Pilipár

21.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

jancsika27 válasza:
köszönöm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!