BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,78
KATEGÓRIA: állatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2013. február 17. 21:48
 • érzékenység: ISO80
 • fókusztávolság: 228 mm ekv
 • objektív: Green.L makroelőtét
 • rekeszérték: f4.5
 • zársebesség: 1/80
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Nyíregyháza
 • Készítés ideje : 2012-06-20
Hello!

Sziasztok! Az első feltöltött képem itt az oldalon! Várom az építő jellegű kritikákat, ne kíméljetek!:)A képet kézből exponáltam. Utómunka: élesítés, kontraszt, zajszűrés. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,8
2013. február 20. | 23:57 | froghunter

Szia! Üdv az oldalon! Remélem jól érzed majd magad, itt.
Én is állatokat fotózok főleg, és szeretem a makró fotókat. Az élesség lehetne kicsivel jobb is, bár nem mondanám, h életlen a képed, de a makróknál elengedhetetlen, a penge élesség.
A nézőpont nem a legjobb, legközelebb próbálj alacsonyabbról fotózni, többnyire az állat szemmagasságából szoktunk fotózni, de természetesen ettől el is térhetsz, ha az állatot a különleges perspektívának köszönhetően, még egyedibben, érdekesebben tudod bemutatni...mert ez a lényeg, h érdekes, egyedi képeket készíts. A háttér elmosása jó és a színek is tetszenek, a szita feje kicsivel lehetne világosabb, enyhén alexpósnak tűnik...látom árnyékba került, még a tort és pothohot, a napfény éri.
Nemsokára itt a makró szezon, lehet gyakorolni...ha szitákat szeretnél még fotózni, akkor érdemes, közvetlen napkelte után próbálkozni...ilyenkor még sokkal könnyebb a megközelítésük és van, h percekig is fotózhatod őket, néhány cm-ről, ráadásul a napkeltét követően a fények is nagyon jók, akárcsak a naplemente előtt( a kevésbé óvatos rovarokat ilyenkor is könnyedén fotózhatod)...ilyenkor mindig van 1 rövid idő, amikor a lemenő nap sugarai csodás színűre festik a természetet. Természetesen, lehet kemény fényeknél is fotózni, de mint írtam, a napkeltét követően és naplemente előtt érdemesebb...ha csak időd engedi, próbáld ki és látni fogod a különbséget.
A legjobbakat! István

csollala válasza:
Köszönöm szépen a részletes értékelésed! Igen, a fej árnyékba került sajnos, meg túl erős fények voltak...legközelebb jobban figyelek!:)
Üdv!

adott pontszám: 4,8
2013. február 20. | 14:10 | alphard

szia...nagyon tetszik a fotod,a tomorsege ellenere is kivetelesnek tartom a szinek kavalkadja miatt,hasonlo temat szeretek enis fotozni es tudom ,hogy mennyire nehez jol lekapni egy ehhez hasonlo pillanatot,neked majdnem tokeletesen sikerult....ami kicsit zavar az a sotet fej,elvesznek a reszletek,nem latszik a szita bordas szemfelszine es ezt nagyon hianyolom...de ezt leszamitva igazan magaval ragado,zold,sarga,kek, narancs szimpompa viszi a kepet a jok koze:)szep fenyeket!

csollala válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed, örülök hogy tetszik! Igazad van, a fej kicsit tényleg sötét lett, máskor igyekszem ezen javítani...a színpompa hangsúlyozása úgy látszik sikerült!:)
Üdv

adott pontszám: 4
2013. február 19. | 22:49 | vics

Jó részlet és színvilág, de sajnos az életlenség sokat levesz belőle. Továbbá a szita (főleg a feje) alexpós. Sok sikert az oldalon!
Üdv!

csollala válasza:
Köszönöm hogy értékelted!

2013. február 19. | 16:53 | gabor1964

Köszönöm a kreditet...igyekszem hasznosan felhasználni. :-)
Üdv. Gábor

csollala válasza:
:)

2013. február 19. | 15:38 | nemberpersona

Nagyon tetszenek a színei és a téma, és nagyon ügyes lehetsz, mert el sem tudom képzelni, hogy miképpen lehet "maradásra bírni" egy ilyen "témát" a fotózás idejére :-)

csollala válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed! Gyorsnak kellett lennem, de hidd el, nem olyan nehéz, szerencsémre ez a példány akkor jó napot fogott ki, mert többször is pózolt nekem szinte mozdulatlanul több másodpercen keresztül.:)

adott pontszám: 3
2013. február 18. | 22:10 | Hexina0803

Szia!

Elég szűkre sikerült a vágás.
Szegény szitakötőt börtönbe zártad.
A felülről fotózás ebben az esetben nem túl előnyös.
Szemből jobb lett volna.
A lábait is levágtad.
Színeiben kellemes fotó lenne.

Üdv.:H

csollala válasza:
Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 3,6
2013. február 18. | 20:11 | gabor1964

Szia!
Alapvetően nézhető a képed. Meglátás, rázoomolás és lövés. Ezt a fajta fotózást felejtsd el. Ha meglátsz egy érdekes témát akkor készülj fel a fotóra. Hirtelen fotózásból nagyon ritkán kerül ki maradandó alkotás.
Ha pl rovarokat szeretnél fotózni akkor menj ki a helyszínre és csinálj pár próbafotót a gép beállításai végett. Ezután keress témát és a lehető legjobb szögből lőjj az áldozatra. Az ijedős példányokat be kell cserkészni a lövésre kész géppel és gyorsan kell cselekedni. A nyugodt témánál van lehetőség többféle beállítással különböző szögekből.
A makrónál nagyon kell ügyelni, hogy a fotó a lehető legsimább kéztartással készüljön ha kézből lővöd a képet. Nagy rázoomolásnál nagyon stabil kéz kell vagy állvány. Földközeli felvételeknél jó szolgálatot tesz egy babzsák. Ezen stabilan meg lehet állítani a gépet és önkioldóval fotózni.
Próbálj ügyelni arra, hogy ne felülről fotózd a témát hanem a lehető legjobb nézetből. Van, hogy sokszor futni kell a lepke után és csak a századik felvétel sikerül. Ha sikerül valami történést fotóznod makróban az nagyon feldobja a képet.
Mindig úgy fotózz, hogy ne a géppel vágd méretbe a képet. Nagyobb részletet fotózz amiből otthon az utómunkálatok során ki tudod vágni a végső részletet. Érdekes témákat keress különben tucatfotó jellege lesz a képednek.
A jelen helyzetben is ez van. felülről ráfényképezés, rossz nézőpont, a sötét részeknél kicsit részlettelen, és a vágás sem jó. Utómunkálva a képet sem lehet jobbat kihozni belőle. Nem túl érdekes nagyítás. A géped jó, tudom mert nekem is ez a típus van. Nagyon jó képeket lehet vele lőni, de ehhez szükség van a kreativitásodra. meg kell látnod a témában rejlő lehetőségeket.
Itt az oldalon találsz rengeteg képet amikről ellesheted a nézőpontokat. Ezekből tanulva próbálj megfelelő helyzetbe kerülve fotózni. Menni fog.
További sikeres fotózást!
Üdv. Gábor

csollala válasza:
Köszönöm szépen a részletes építő jellegű értékelésed! Amikor a kép készült, sajnos még nem volt állványom, mostanra ez a helyzet megoldódott:)Igazad van, máskor próbálok izgalmasabb nézőpontot találni és odafigyelni a szerkesztésre. Látom sok szép makrót készítettél, úgyhogy igyekszem majd megfogadni tanácsaid!
üdv
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2013. február 18. | 16:09 | laszlokupi

Hello! :) Az oldalon az első, ehhez gratulálok, és szívesen néznék még sok szép fotót tőled! Ez a kép alapvetően jó, pár dologra érdemes odafigyelni. A minőség olyan, amilyet a technikából ki tudsz hozni, ezzel nem is vitatkozom. A szerkesztés látszik, hogy tudatos, azért valahogy mégsem kerek. Nem középen, de nem is harmadolóban, a lábait kicsit furán vágtad. Nemrég én is feltöltöttem egy szitakötő fotót, ahol hasonlóan helyezkedik el az állat mint itt, bár sokkal közelebb a fej a bal alsó sarokhoz, mivel én is a tor rajzolatának szépségét is benne akartam hagyni a képben, ahogy gondolom te is. A kevesebb néha több alapján viszont én is azt tudom mondani, mint amit nekem mondtak, hogy vagy nagyobb kivágat, vagy kisebb, ez inkább félút.

csollala válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed! Oké, máskor igyekszem jobban odafigyelni a szerkesztésre és nézőpontra.
Üdv

adott pontszám: 2
2013. február 18. | 08:12 | Józsa Levente

Szia, ez most nem sikerült a legjobban. Nekem túl szűk és nem tetszik ez a föntről fényképezés. Talán jobban állt volna neki ez a közeli ha inkább elölről próbálod elkapni az állatot. Ez az én meglátásom. Szép napot

csollala válasza:
Igen, elölről hatásosabb lett volna, ebben igazad van, de hogy mitől lenne ez túl szűk, na ebben nem értünk egyet.
Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 3,6
2013. február 18. | 07:45 | bau52lac

Szia ! Ha nagyobb érzékenység és nagyobb mélységélesség lenne talán a szeme is élesebb lenne. Az sem jó, hogy a fej pont középen van. A színek tetszenek. Jobb fényeket !

csollala válasza:
Féltem, hogyha felemelem az érzékenységet, zajosabb lett volna, viszont a mélységélességben teljesen igazad van. Igyekszem legközelebb így csinálni.
Köszönöm, hogy értékelted!
üdv

adott pontszám: 4
2013. február 18. | 07:25 | krisz21

Szia!

A kép legnagyobb hibája, hogy nem mentél le a szitakötő szintjére, túl magasról fotóztad. Sokkal hatásosabb ha szemből fotózod, úgy igazi rovar portré lehetett volna. Nem ártott volna lerekeszelni a gépet, főleg ha makro előtétet használsz, mert alig van élesség a képen, ráadásul a rajzolat is túlzottan lágy lett.

csollala válasza:
Köszönöm a véleményed! Igazad van, legközelebb megfogadom a tanácsaid.:)