BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,22
KATEGÓRIA: családi/emlékkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. február 9. 17:00
  • érzékenység: ISO-100
  • fókusztávolság: 11mm
  • rekeszérték: F3.5
  • zársebesség: 1/550s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Emese

Első próbálkozásom a fotózás ezen területén. A kép nem beállított, inkább hangulat jellegű mint szépen világított portré :) Várom észrevételeiteket, véleményeteket a képpel kapcsolatban.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2013. február 13. | 13:03 | olex

Szia!
Ha elsőre ilyen a "próbálkozásod" akkor mi lesz később :)
A tekintethez a szín világ véleményem szerint tökéletes választás. De aztán a többit majd korrigálod ahogy halad az idő, egyre több lesz a tapasztalatod és még a olvasott szabályokra sem lesz szükséged (azért csak olvasgass..) :)
Ha rá nézel a kis fotóra Te is tapasztalod hogy mi az ami valahogy nem "az igazi" , nem misztifikálva a mondókámat, a tekintet irányában, nagyobb teret hagysz, hátulról még lehetne vágni, alul nagyobb helyet hagyni picit. A "vonal" ne legyen az orra előtt. A legjobb ha legközelebb elkészülsz a fotóval, monitor függő de olyan 600px körül rakd ki a monitorra és olyan másfél méterről ízlelgesd ! Hidd el, sok mindent látni fogsz .. ! :) További sikereket !

Sunslayer válasza:
Szia!
Nagyon köszönöm az értékelést és a tanácsokat. Szeretném ezt honorálni 1 kredittel, sok sikert az oldalon.
Üdv András
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2013. február 11. | 19:56 | Vadliba

Szia!
A modellednek határozottan karakteres arca lehet.
Ebből a félprofil állásból nekem ez jön le először.
Van a fotódon pár hiba. De a legjobban zavaró, az a függőleges vonal az orra előtt. Zavaró. Tedd olyan helyre, olyan háttér elé a fotózandó arcot, ahol semmiféle zavaró elem nincs.
A másik, hogy a szeme olyan, mintha nem lenne. Van is meg nincs is. Pedig van, mert kell legyen.
Nem tudom hová tegyem a megjegyzésedet, mi szerint első próbálkozásod ezen a területen. Melyiken? A családi-emlékkép kategóriában?
Nem véletlen portré akart ez lenni, aztán mivel szóltak, áttetted ebbe ?
Egyébként mindegy. Nem az a fontos, hol van, hanem hogy milyen.
Összességében egy karakteres arc, amit sokkal jobban is kihasználhatsz.
Ha módod van rá, foglalkozz még vele.

Üdvözlettel
Vadliba

Sunslayer válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelésed és a tanácsaidat. A kép egy részlet egy erkélyen cigizésből amit karácsonyi ebéd után követtünk el unokatesómékkal. Nem beállított, nem is szépen komponált, megtetszett ahogy a távolba réved és lefotóztam. Természetesen a vágással tudatosan próbáltam porté irányába terelni a dolgot - amely területen még készítettem képet. Ebből adódnak a kép hibái is. Számomra elsősorban hangulat és emlék mint portré. De tervezek egy konkrétan portré-portrét is, tudatosan komponálva, világítva, a most szerzett tapasztalatokra építve. Számomra ez volt az első lépés, segítségetekkel a következő már jobb lesz.
Szép fényeket!
Üdv András

adott pontszám: 4,5
2013. február 11. | 13:17 | alphard

szia.....sokat gondolkodtam a tegnapi nap folyaman is azon hogy miert nem sikeres ez a foto(legalabbis ami a velemenyek szamat jelenti) es az a baj hogy nem nagyon jottem ra......jo a tema elhelyezese,mivel az arcon van a hansuly igy nem zavaro a ,,skalpolas'' sem,az ff verzio lehet nem segitett a kepen de elvenni sem vett belole,a fulbeval szepen reszeve valik a fotonak.....egyeduli dolog ami nem tetszik az a haterben pont az alany elott levo fuggoleges vonal,nagyon zavaro tud lenni,az az erzesem van mintha Emese mindjart beleutkozne....de mas nagy hibat nem latok az alkotason,bar hozzateszem nem vagyok portrefotos es nem is nagyon ertek az iranyzathoz csak a laikus velemenyem mondtam el a keprol:)szep fenyeket!

Sunslayer válasza:
Szia!
Köszönöm a véleményed, igen vannak hibái a képnek melyekre segítségetekkel fény derült. Köszönöm hogy ezáltal következő képem már jobban fog sikerülni, a kompozíciót/beállítást illetőleg biztosan. Én sem vagyok nagy portré fotós, csak most kezdem kiismerni magam ezen a területen, hát van még mit csiszolni :)
Köszi még egyszer, szép fényeket!
Üdv András

adott pontszám: 4
2013. február 11. | 13:00 | Toemi

Szia!

Picit több tér a jobb oldalon, talán. Nem lenne ennyire középen az arc.
Lehet egy picit lejjebb is helyeztem volna, csak egy árnyalattal többet a hajából.

Sunslayer válasza:
Szia!
Köszönöm hogy értékelted, igazad van nem igazán érzem még a vágást, sokat hezitáltam mire idáig is eljutottam :)
Üdv András

adott pontszám: 3
2013. február 9. | 23:52 | pilipár

Ha elfogadsz néhány jótanácsot, szívesen leírom a véleményem.
Ha portrét fotózol, állítsd be a modelled megfelelöen: vagy teljesen profilból fotózz, vagy fordítsa a fejét úgy, hogy mindkét szeme látszódjon. Ez a megoldás, amit alkalmaztál, nem szerencsés, a köztes megoldás nem szép. A bal szeme nem látszik, csak a szempillái, így nem szoktunk bemutatni egy arcot. Javaslom, hogy a portréalanyodat olyan környezetben, vagy háttér elött fényképezd, ami nem vonja el a figyelmet róla, nem hat zavaróan.....sose fusson a "fején keresztül" horizont, faág stb., ne terelje el sok háttértárgy a figyelmet....és ne legyen az orra elött közvetlenül függöeleges csík.....olyan hatást kelt, mintha be akarná verni az orrát.....nem jó.
Fotózd természetes fényeknél - leginkább a szórt fény ad kellemes látványt -, tehát ne úgy, hogy hunyorognia kelljen....mint most Emese tette. Nem látszik a szeme, pedig az egy portrénál nagyon fontos lenne. A képet komponáld okosabban, sokkal látványosabb, ha a modelled szeme a harmadolóban mosolyog és úgy hívja fel magára a figyelmet.....ez a középre szerkesztés kissé unalmas. Sose vágj nyakban.....hagyj a modell feje körül teret, nem szabad így beszorítani.....sután hat.
Mindig ügyelj a helyes fókuszra (portrénál a szem legyen kifogástalanul éles), és arra, hogy ha utómunkázol, az csak hozzátegyen a képhez, csak szebbé tegye azt, és illö legyen a kép tartalmához. Emese fiatal nönek tünik, véleményem szerint ez a színvilág nem volt megfelelö választás.
Sok olyan hibája van a fotódnak, amit lelkes gyakorlással majd kiküszöbölhetsz :) .....ezt a képet pedig ne javítsd, hanem fotózd meg újból. Emese biztos örülni fog neki! :)
Üdvözlettel! Pilipár

19.

Sunslayer válasza:
Szia!
Köszönöm a részletes kommentet, sokat tanultam belőle - küldenék kreditet is érte de látom kiemelt tag vagy :) Meg fogom próbálni újra a tanácsaidat megfogadva!
Szép fényeket!
Üdv András