BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,14
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. január 27. 14:12
  • érzékenység: ISO 64
  • fókusztávolság: 28 mm ekv
  • objektív: Fujinon 24x optikai zoom objektív
  • rekeszérték: f8.0
  • zársebesség: 6 sec
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2012-10-08
Piros-Fekete

a Nikon 24/7 fotópályázat "Piros-Fekete" témakörébe készített kép. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2013. február 3. | 08:10 | Dolf

Mintha egy igazi latin táncosnő hajából pottyant volna ide ez a piros virág. :)

Nagyon jól kiemeli a lényeget ez a fekete háttér, jók a fények és a virág színes nagyon hivogató.

Pitzu válasza:
Köszönöm szépen a véleményt!

adott pontszám: 3,5
2013. február 2. | 13:02 | bohocsipka

Szia!
szépen kiexponált virág,részletgazdag,helyes eleséggel.(talán egy Pluméria/vagy templom virág)
A virágot a képen, kompozíció szempontjából jó helyre helyezted el.
van egy icipici tükröződés is ami valami életet visz a képbe valami picit mozdít ezen az őrületes nagy feketeségen.
Kéne valami ami megtöri ezt a fekete egyhangúságot olyasmi mint ez a tükröződés csak több vagy nagyobb színesebb vagy bármi.
Még akor is ezt gondolom ha látom ,hogy vörös és fekete pályázatra készült. Azt gondolom hogy lehet a feketét finomabban ábrázolni és kell is hisz egy virágnak nem természetes háttere a csont fekete.
További szép fényeket jó fotozást

Pitzu válasza:
Szia! A virág egy egyszerű muskátli. :) Piros-fekete volt a téma, ezért nem nagyon akartam más szín is belevinni a témába, bár lehet kellett volna. Köszönöm, hogy megnézted és értékelted a képet.

adott pontszám: 3,5
2013. január 29. | 22:49 | Hexina0803

Szia!

Tetszik a fekete alapon piros virág.
Erős színek jellemzik a fotód, de nekem egy kicsit
üres.
A háttérnél a fekete árnyalataival játszottam volna.
Látok egy kis tükröződést is. Azt is ki lehetett volna jobban
emelni.
Élességében és egyéb szerkesztésben jó a kép.

Üdv.:H

Pitzu válasza:
Köszönöm szépen az értékelést.

2013. január 29. | 15:29 | Álomfejtő

Nem bántottál meg,
csak (hogy tudd)
nekem is megvan a véleményem (az oldalról is).
Furcsa lenne, ha mindenki ilyen módon törne ki egy-egy közepesnek ítélt fotó miatt
(a magam részéről én is sírva fakadhatnék az utóbbi időben kapott dilettáns és mondvacsinált indokok vagy az érdektelenség okán)
és van amúgy is elég kardcsörte az oldalon.
szóval, ha türelmes vagy és befogadó a kritikákra, könnyen átvészeled az új regesek időszakát... szóval bocs az újabb offért.

Pitzu válasza:
köszönöm :)

2013. január 29. | 09:06 | Álomfejtő

Nos, kedves Fotós ,
értetlenül állok a kirohanásod előtt, hozzátéve, hogy én egy személyben Neked címeztem, amit írtam, Te pedig folyamatosan többes számban írsz - ÉN, a MAGAM részéről alkottam véleményt, erről a képedről tehát nem értem az ilyetén összevonást sem (hogy jön ide a kutya/macska,naplemente meg a víz színe?).
A képet illetően :
Nem állt szándékomban lehúzni a munkádat és nem egy mondatban intéztem el. Felesleges félremagyaráznod, én messze nem színeket emlegettem (főként nem zöldet) hanem árnyalatokat, tehát kezeljük helyén a fogalmakat.
(Az árnyalatok fogalmára - ha már a témakörben és csendéletben, tárgyfotózásban gondolkodunk- némi példát találsz az alábbi linkeken:
http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=234642
http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=219361
http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=211912
http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=210589 )
Amúgy célszerű a régebbi regesek munkáit nézegetni, mert sok hasznos, elsajátítható útmutatást találsz, valamint a véleményekből is sokat lehet tanulni, leginkább a negatívumokból, mert amit elmarasztalnak, jó esetben nem hozod újra.
A magam részéről a negyedik regemmel maradtam meg az oldalon, tehát én is végig jártam azt az utat, ami itt kell. Nyilván érdeklődés, türelem, hozzáállás és kitartás kérdése minden - ne várd el, hogy egy közepes feltöltés kapcsán hanyatt esnek itt a kezdeti fotóidtól . (Még ha pályázatra készült sem)
A pontozás az oldal sajátossága, azt hiszem, ezt Te is elfogadtad, amikor regisztráltál. Úgy gondolom nem voltam sem bántó, sem lekezelő, tehát nem érzem szükségét, hogy elnézést kérjek.
Minden időszaknak vannak felkapott Alkotói és felkapott képei, ez is attól függ, milyen "széria" (a megnevezést messze nem degradálónak szántam) használja rendszerességgel az oldalt. Ez van, vagy megszoksz, vagy megszöksz (szokták mondani) a választás a Tied.
További szépeket !
-A-

Pitzu válasza:
Szia! Elnézést ha megbántottalak a kirohanásommal, egyáltalán nem ellened szólt, ezért a többes szám. Nem tökéletesek a képeim, ha azok lennének nem ide tölteném fel. Szeretnék tanulni, de ne haragudj ha csak a negatívumokat írjátok le, és semmi mást abból nem lehet. Legalább a kompozícióra írtál volna valami ötletet, hogy hogyan oldottad volna meg kifejezőbben már sokat segítettél volna. A Korábban leírt dolgok a kapott kritikáim a feltöltött 4 képem után. A bajom az, hogy vagy én nem értem a művészetet, vagy tényleg nem tudom hogy egyes képek miért is 5 pontok, mikor én számtalan hibát találok bennük, főleg, hogy mint korábban írtam máshol is fellelhetők ugyanazon hibák, amiért én negatív kritikát kapok. Lepontozni viszont senkit sem akarok. Köszönöm, hogy ilyen segítőkész vagy, és még egyszer bocsánat ha megbántottalak!

adott pontszám: 3
2013. január 28. | 15:50 | Álomfejtő

Nekem (ne haragudj meg érte) túl direkt így a piros/fekete... az égető tűzpiros úszik a nagy fekete semmiben, számomra hiányoznak az átmenetek, a finom árnyalati utalások, ami igazán adja a vörös/fekete hangulatát, mélységét.
Így túl szájbarágós, olyan, mintha egy nagy fekete kartonra (ami térben is sok) rámatricáztál volna egy piros virágot... Sajnálom, szerintem ez így nem jó igazán...

Pitzu válasza:
Szia! \"túl direkt így a piros/fekete.\" > mivel az volt a téma, persze hogy az. Szerintem rendkívül zavaró, mikor piros fekete témában a dominánló szín pl. a zöld. Vagy tele van a szivárvány színeivel, arra nem lehet rámondani hogy piros-fekete. Milyen átmenetre gondolsz? Te hogyan oldottad volna meg? mit javítanál? Semmi konkrét javítási lehetőséget nem tudtok írni, csak lepontozni a kezdők fotóit, mikor ugyanazon hibákat ti is elkövetitek. Csak nem ismerős csinálta és már egyből nem 5 pont. Lepontozzátok az ismeretlenek fotóit, akiket meg név szerint ismertek azoknak 5 pontokat adogattok Gratulálok, biztos ezért hozták létre az oldalt. Megkapom, hogy mókust mindenki tud fotózni, mikor minden harmadik kép kutya/macska...(az biztos kihalt állat... ) A naplemente nem bír el egy önálló képet, meg túl zajos, túl üres, ere a nap képe ugyanazon hibákkal naplemete. \"Természet ellenes a víz kék színe\", másik képnél a \"zöld tónus jól áll a víznek.\"
Gondolkozzatok már el azon, hogy mikért képesek vagytok pontot vonni. Nem az a bajom, hogy lepontoztok, csak akkor reálisan mindenkit pontozzatok le ugyanazokért, és írjatok konkrét javítási lehetőséget is, mert így csak üres maszlag a véleményetek, amiből tanulni nem lehet.
Ne haragudj, 4 kép után ez a véleményem az oldalról, mert ezt látom. Aztán most jöhet a kiátkozás.

adott pontszám: 2
2013. január 27. | 20:50 | apuka73

Szia
Ertem en hogy miert de nekem ez igy unalmas semmitmondo.Nem a viraggal es annak elhelyezesevel van bajom hanem hogy nincs korulotte semmi.Legalabb nem egy nagy feketeseg lenne hanem fekete arnyak amiknek megcsak megformalnia sem kellene semmit csak hogy izgalmasabb legyen.

Pitzu válasza:
köszönöm.

adott pontszám: 4,5
2013. január 27. | 18:10 | BRoland88

Szia!
Tetszik nagyon. Viszont látom, hogy valamin visszatükröződik a virág, szóval még jobban tetszene, ha erősebben tükröződne az a virág. :)
Vágás is jó.

Pitzu válasza:
Szia! Köszönöm szépen az értékelést! A virág egy társasjáték dobozán készült, fekete pulcsival a háttérben, lámpafénynél. 8 másodperces záridővel jobban tükröződött volna, de akkor viszont a horizonton húzódó színkülönbség a háttér és a pulcsi között nagyon kijött. 6 sec-es záridővel így sikerült megoldani, hogy ne ps-es bevágás legyen. :)