BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,94
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. január 24. 21:19
Fagyos fények

443...442... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2013. január 27. | 01:11 | najó

na ezt! ezek mellet a fények mellet fekete fehér filmre:)
nagyon szép részletet találtál, és szép fények mellett sikerült megvalósítani, kicsit dokumentarista, de nagyon is érdekes, és a színvilág is tetszetős!
grt!

Álomfejtő válasza:
:o)))
nos, valószínűleg szépen mutatna filmre fotózva is -
én a "kényelmesebb" megoldást választottam - és a kép/leképezés rögtön adott... asszem', sosem fogom már igazán leporolni a szekrény mélyén alvó analógokat, és ha tenném is, két szekrényaljra való diánk van, amit még nagyon jó lenne átválogatni, "konzerválni"... sose lesz erre idő már :o(
Köszönöm a soraidat, örültem !

adott pontszám: 3,8
2013. január 26. | 13:19 | Zebrapinty

Szia, érdekes fotó, én is próbálkoztam hasonlóval. Először nem tudtam eldönteni, hogy mi ez, kicsit kuszának láttam, azaz sok mindent tartalmaz a kép. Nekem azt tanácsolták, hogy jó ha legalább egy tárgy teljes egészében látszik és egyetértettem. Itt a horgonyból is hiányzik és egyik hajó sem látszik egészben. Szép oldalfényt kaptál a horgony jól mutat, de kissé középre sikerült. Én megrpóbáltam volna valami szép tükröződést is belevinni a fotóba, több teret hagyva a hajónak. Szűknek érzem a vágást. Ezek jutottak eszembe a fotódról, a következő biztos jobb lesz. Sok sikert és jó fotózást. Üdv, Anti

Álomfejtő válasza:
Köszönöm

adott pontszám: 3,6
2013. január 25. | 23:18 | szaszi63

Szia!
Nekem ez a fagyos fény melegnek tűnik. Olyan mintha napkeltekor fényképeztél volna. A hajón a sárgás fény erre enged következtetni. Én kicsit szűknek érzem a vágást, a 443-as horgonya vége hiányzik, a 442-esnél pedig fenntről láttatnék többet.

Álomfejtő válasza:
Az év utolsó napján fagyos-napsütötte dél körül készült, asszem... - 4 fok volt minimum és ragyogóan sütött a nap. Alul-felül, sőt oldalalakon is valóban szűkebbre vágtam, a vasmacs horgonyai teljességgel megvannak a szárát pedig kivezettem a képből. Az árnyékos/napos osztás a bal harmadoló tájára esik, körben pedig a befagyott kotró körüli jeget láthatod. A 443-as közvetlenül a part mellett állt, erre rátakart a móló széle. A 442 felett/mögötti (eleve minimálisan képmezőbe fogott részlet) bontotta a fények és árnyékok összképét, ezért vágtam. Nagyjából ennyi a koncepcióm.
Köszönöm !

2013. január 25. | 06:26 | asztalosbalazs81

:)
Belenyúltam. :)
Na kíváncsi vagyok a válaszodra. Tényleg érdekel, hogy Te miként gondolod amiket írtam.
Holnap már ismét lesz mivel fotóznom, úgyhogy hozom a Balatonos képeket.
Üdv.:
Balázs

Álomfejtő válasza:
Sia Földim :o)
-dehogy nyúltál...
(sehol nincs lefektetve, hogy csak maradéktalan dícséertet adható a képre)
és
az imént küldtem kis ellátmányt is az új képedhez - remélem, hét végén nekem is lesz több időm a parton-bóklászásra és nem fagyunk össze a géppel sem :o)
Szépeket !

adott pontszám: 3,9
2013. január 25. | 06:21 | asztalosbalazs81

Szia!
Keresem a fagyos fényeket. :)
Elöljáróban: kevés tapasztalatommal inkább csak megérzésből értékelek, nem biztos, hogy helyes is amit írok.
Maga a kép sötét tónusú, viszont ahol fény van ott ki is égett. Megpróbáltam volna a vasmacskára tenni a fókuszt nagyobb gyújtótávolsággal, hogy a hátsó hajó mosottabb legyen. Így kissé tolakodónak hatnak ( vagy csak a hátsó?).
A téma tetszik , biztosan kapsz tanácsot tapasztaltabbaktól is.
Üdv.:
Balázs

Álomfejtő válasza:
Szia Balázs,
-én találtam... :o)
A kiégések a hisztogram szerint még határesetek, ha tompítom, sokkal kevésbé érvényesül az a fénykontraszt, amiről Te is írsz. Kicsit okosabb kompaktom van, de a háttérmosáshoz ebben a képi kompiban kevés - viszont a vasmacs élfényeit nem akartam kisebb kivágásban mutatni. A témát én is szeretem, sok képem készül itt a holt szezonban dekkoló kotrókról - ez most erről szól.
Köszönöm az észrevételeidet, örülök, hogy írtál !
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.