BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,28
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2013. január 20. 10:18
 • érzékenység: ISO 100
 • fókusztávolság: 671 mm ekv / 103,2 real
 • objektív: Fujinon 24x optikai zoom objektív
 • rekeszérték: f8.0
 • zársebesség: 1/100
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Gyöngyössolymos
 • Készítés ideje : 2012-11-30
Mókus

Egy vadon élő, emberek jelenlétéhez nem szokott mókust sikerült lencsevégre kapnom. Egy patak fölé belógó ág tetején pihent. :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,6
2013. január 26. | 15:18 | bolek

Szia!
Még nem fotóztam, mókust de nagyon vágyom rá, s ez az érzés most ezen fotónak köszönhetően tovább erősödött bennem.
Remek az élessége a képnek sőt talán túlságosan is éles.
A túlságosan a környezetére vonatkozik, nagyon sok ág, éles ág veszi körül, amely eltereli a főtémárol a tekintetet, talán ha még vársz egy picit tisztább területen fotózhattad volna.
Érdekessé tette volna a fotót ha látni lehetne a patakot is, így azonban csak azt a látványt kapom mint amikor felnézek a fára s visszaköszön a kis légtornász.
Keresd őket, lesz ez letisztultabb, látványosabb, nézőhöz szólóbb kép is!

Szép fényeket kívánok!
Üdv.:Zoli

Pitzu válasza:
Szia! kb 3 méter magasan csücsült, így ha a patakot is belefényképezem, a mókusból semmi sem látszódik, illetve még kuszább a látvány. Felülről meg nem tudtam lefényképezni, mert nem volt olyan fa amire fel tudtam volna mászni. :) Az élességel kapcsolatban viszont vedd figyelembe, hogy a rendelkezésre álló gépben csak autófókusz van, így is nehéz volt a mókusra fókuszálni. Köszönöm hogy értékelted!

adott pontszám: 3,5
2013. január 22. | 19:19 | froghunter

Szia! Természetes környezetében fotóztad, biztos, h így nem is olyan könnyű, mint 1 szelídebb, kézhez szokott állatot(láttam, h cimborám pl. kézből etette Angliában 1 parkban a mókust), de mégsem az igazi így. Egyrészt a nézőpont miatt, mert mindenki így látja, így ismeri mókus pajtit...próbálj mindig úgy megmutatni valamit, h érdekes, lehetőleg egyedi legyen...persze tudom, h ez nem mindig lehetséges, de mégis erre kell törekedni. Azt, h ne átlagos legyen képed, elérheted 1 különleges pillanat megörökítésével, szép fényeknél fotózol, különleges perspektívából fotózva, stb. Természetesen az a legjobb, ha a különleges pillanat, kiváló minőséggel párosul, igaz, ez a legritkább...
Lehet hülyén fog hangzani amit most írok, mert lehet, h a mókus fél nap múlva sem mászott volna jobb helyre ettől, de mindenképp érdemes lett volna 1 olyan helyen fotózni, ahol a környezet ettől szerencsésebb...amennyiben pedig ez nem volt lehetséges ennél a példánynál, akkor próbálkozni legközelebb is és előbb-utóbb biztosan több szerencséd lesz, a környezettel, perspektívával, fényekkel is.
Az élesség az jó és a színek természetesek, de ezek mellett is csak ennyire tudom ezt pontozni, sajnos.
A legjobbakat! István

Pitzu válasza:
Szia István! Köszönöm szépen a véleményed! Nem adom fel, remélem lesz lehetőségem jobb környezetben, érdekesebb pillanatban lefotózni :) (mint pl. itt: http://kepfeltoltes.hu/130122/DSCF0743_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ezt a képet is én csináltam tavaly áprilisban. Itt még csak ismerkedtem a géppel és automata módot használtam.. az ISO 800 nem tett jót a képnek. :D )

adott pontszám: 5
2013. január 21. | 22:52 | citromos

Szia!

Nekem is kedvencem a mókus: idehaza elég nehéz elkapni, mert meglehetősen félénk. /Más országokban van, hogy a tenyeredből eszik, fényképezheted rogyásig.../
Szerintem nagyon jól elkaptad, jók a színek és a kompozíció: a meghajló ág keretbe foglalja a mókust. Érzelmi okokból is:

Pitzu válasza:
Szia! Örülök, hogy valakiből érzelmi reakciót sikerült kiváltanom ;) Nagyon szépen köszönöm! :)

adott pontszám: 4
2013. január 21. | 20:59 | zoltanp

Szépen elkapott pillanat, nekem egy kicsit kusza a kép a sok ág végett de tetszik!

Pitzu válasza:
Szia! Köszönöm szépen! Örülök hogy valami megfogott a képemben! Igen, kuszára sikerült, de itt már nem volt hajlandó megmozdulni... legközelebb remélem jobb lesz.:)

adott pontszám: 2
2013. január 21. | 12:48 | csakazertis

Szia! Ezen a képen már sok értékelés van... ez kettőt szokott jelenteni: vagy nagyon jó a kép, vagy inkább tele van hibával. Nos, szerintem ez esetben az utóbbi van. Olyan érzésem van, mintha kimentél volna sétálni a fényképezővel a kezedben, és megláttál egy mókust a fán, és gyorsan lekattintottad. De a fények rosszak (a mókus így nagyon sötét), nagyon zavaró a háttér, a nézőpont teljesen átlagos, ráadásul a mókus sem csinál semmi érdekeset. Próbáld meg lecsalogatni dióbéllel, majszolás közben lekapni, vagy egy olyan ágon, ahol a háttér nem ennyire kusza.
Remélem segítettem valamit!
Üdv
Tamás

Pitzu válasza:
Szia! Köszönöm, hogy leírtad a véleményed! Sajnos a dióbél nem segít, mint a kép leírásban is látszik nem egy parkban élő, emberek által etetett közvetlen mókust találtam, hanem üldöztem kb 40 percig, majd kb. 30 percig bíbelődtem a képpel. Sajnos ennyit tudtam összehozni.

adott pontszám: 4
2013. január 21. | 04:37 | fallto78

Szia!

Ez egy hétköznapi fotó.
Ami nem jelenti azt , hogy rossz lenne , csak nincs izgalom vagy különösség a képben! Hétköznapi.
Bárki csinálhat ilyen fotót , mondjuk a népligetben!!!

Egy kicsit puhának tartom a képet. ( ráférne egy kis élesség) ! De csak minimálissan!
Annyira hogy a témát és annak főbb részleteit kiemelje!

Pitzu válasza:
Szia! Köszönöm szépen, hogy leírtad a véleményed! A fényviszonyok miatt a kontrasztot le kellett vennem, mert a mókus túl sötét lett volna és még jobban elveszne. A keményítés funkcióval meg még nem igazán barátkoztam meg. :) Ha esetleg van kedved/időd foglalkozni vele, nyugodtan utómunkázhatod, ha írsz egy e-mailt (publikus az enyém) még az eredti képet is megkapod hozzá! :) Bármilyen ötlet, tanács ez ügyben is jól jön :)
Üdv. Pitzu

2013. január 20. | 23:53 | Vadliba

Látom első fotód, amit ide feltöltöttél.
Ne riadj meg az elért átlagtól.
Majd lesz ez jobb is.
Csak figyelj az okosságokra és fotózz sokat.
És élvezd magát a fotózást!
Üdv
Vadliba

Pitzu válasza:
Köszönöm! Direkt nem írtam ki, hogy első fotó, mert talán az pozitívan hatna a véleményezőkre, és kevésbé pontoznának valósan. Így tényleg azt kapom amit "érdemlek". :) Köszönöm a bíztatást, jó fényeket! :)

adott pontszám: 3
2013. január 20. | 23:36 | Vadliba

Szia!
Alapjában véve egy átlagos mókusfotót látok. Azt mellé téve, hogy nincs emberkehez szokva és vadon élő, biztosan érdekes volt elkapni.
Átélhettél érdekes és izgalmas dolgokat közben. Künn a természetben. Friss levegőn. Félénken, hogy elriasztod mielőtt meglövöd. El tudom képzelni. De csak saját magam élménye alapján.
Sajnos a fotóról nem jön át ezen érzések és élmények egyike sem.
Az mindenképpen pozitívum, hogy viszonylag éles és a színek természetesnek hatnak. De a környezetébe beleolvad, és az ágak kuszasága csökkentik a látható élvezeti értéket.
Nem fogok okosságokat írni, hogyan kellett volna, mert maga a tény, hogy megfogtad már eleve nem kis teljesítmény. De a látvány nem adja vissza a várt izgalmat.
Én tudatosnak és javítandónak látom.
Üdvözlettel
Vadliba

Pitzu válasza:
Szia! Igen, elég izgalmas volt, ahogy megláttam, és elkezdtem lopózni, keresgéltem a legmegfelelőbb helyet, honnan a legjobb a rálátás, hol takarnak ki legkevesebbet a faágak, stb. Ami megnehezítette, hogy patak fölött volt az ág.. :D A nagy lopakodásban próbáltam belőni a legjobb fókuszpontot amit az ágak szintén megnehezítettek (autófókusz), és elhelyezni a mókust valahogy úgy, hogy jól mutasson, és ne lógjon le a képről... Szóval élmény volt az biztos! :D Köszönöm a véleményt! :)

adott pontszám: 3
2013. január 20. | 17:05 | EMZEPERIKSZ

Szia. A fotó sikerült, a mókus aranyos, de igazából itt meglátni és lefotózni történt. Az ágak zavaróak, más szerkesztéssel, jobban kiemelve a témát jobbá tehető. Sok mókusos kép van, így hát magas a léc.

Pitzu válasza:
Szia! Először is köszönöm a véleményt! Egy kis kukacoskodás: a fotózás alapból meglátni és lefotózni valamit, csak néha teszünk hozzá egy kis pluszt... itt sajnos nem volt semmilyen plusz. :( Sajnos a fények és a környezet nem volt túl előnyös, mégis örültem, hogy szegényt szinte egy évnyi mókus kergetés után ilyen szépen lesikerült fotóznom, autofókusszal.(manuálisat nem tud a gépem sajnos..) Mivel a mókus farka elég sokat "elvesz a képből" így nagyon sok vágási lehetőségem nincs, maximum a bal oldalából és a tetejéből tudok vágni. Kipróbáltam mind a két lehetőséget, de így jobban tetszett nekem. Meg így a kicsiny állat feje a harmadolási pontba esik. :)

adott pontszám: 3,5
2013. január 20. | 16:14 | foto50

Szia!
Nagyon szép mókuspéldányt találtál és sikerült is élesen, jól láthatóan, szinte takarás nélkül megmutatnod, ami már önmagában is eredmény.
A fotót azonban nehéz igazán jónak ítélni, mert az ágak teremtette kusza környezet, és az állatnak ebbe a környezetbe való beleolvadása sokat ront a képen. Érdemes lenne visszalátogatni, hátha akad jobban fotózható helyzet, és abból sikeresebb fotó.
További szép fényeket!

Pitzu válasza:
Szia! Elég sokat kergettem mókusokat, ez az egyetlen, aki ijedtében ledermedt és semmit sem csinált. A fényviszonyok elég gyengék voltak, és mivel a fa tetején csücsült, így más környezetben nem tudtam lefotózni. Köszönöm a véleményt!

adott pontszám: 3
2013. január 20. | 16:13 | fivik

Szia!
Nagyon jópofa a mókus, jó pillanatot kaptál el. Talán lehetett volna várni egy kicsit érdekesebb pillanatra is, de összességében nem rossz.

Pitzu válasza:
Szia! Szegény nem tudta mire vélni azt, hogy ott vagyok, mivel nem szokott emberek jelenlétéhez. Így csak feküdt ott, és nézte, mit csinálok. Nem adott lehetőséget érdekesebb képre, pedig fél órát küszködtem vele :) Köszönöm a véleményt!

adott pontszám: 5
2013. január 20. | 13:34 | StikyEXR

Jól elkapott pillanat! Tetszik a kép! Egyszer lesz nekem is egy mókusos képem, mert az erkélyünk mögötti parkban él egy mókus család, és sűrűn garázdálkodnak a teraszon! De most nem ez a lényeg! A lényeg hogy szép éles fotót tudtál készíteni kis fickóról! :) Gratulálok!

Pitzu válasza:
Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! Sok sikert a képhez :)