BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,54
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. január 15. 23:39
  • érzékenység: 600
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Benne még van élet.

2. képem itt a fotozz.hu-n. szerintem ez már jobban sikerült mint az előző :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 1
2013. február 8. | 23:27 | Vadliba

Szia!
...hát nem, sajnos nem, bár azt nem tudom az első fotód milyen, de ha ezt jobbnak érzed, akkor inkább nem is nézem meg a másikat.
Ez nem jó így.
Miért érzed jónak?
Nincs a fotón semmi, ami esetleg érdekes lenne, vagy mondanivalót tartalmazna, esetleg csak szép egyszerűen.
Kezdem azzal, ami a cím: azt írd benne még van élet. Hát nincs. Lehullott, elsárgult levél. Döglött. Nincs benne élet.
Aztán ennek a színét meghagyod. A többit ff-re váltod. Miért?
De ha legalább az az ff szép lenne, akár..
Viszont van ott egy madár, ha jól látom galamb.
Miért nem azt fotóztad?
Az az érzésem elment a autofoluszod. Ráugrott a bokorra és meg akartad menteni a fotót, feldobtad egy drámai hatású címmel és ...
Én ezt nem tudom javítási javaslattal ellátni. Ez maga az amit el kell felejteni.
Nem szép, nem mutat jól.
Felül ferdének hat. Rosszul vágott.
Sajnálom!
Nekem ez nagyon kerülendő!
Üdvözlettel
Vadliba

kovecs1995 válasza:
hát sajnálom! most már így utólag nekem se tetszik annyira :D a galamb... 2 fotó készült egyik a galambra fókuszált a másik a bokorra. Lesznek még képek csak bekrepált a gépem sajnos :( az első 3 kép inkább még csak próbák. remélem a héten már kézhez kapok a kis drágát és újabb fotókat világra hozni ami több embernek elnyeri a tetszését :)

adott pontszám: 2
2013. január 21. | 14:34 | Józsa Levente

Szép napot,

Nekem ez a részleges színezés nem tetszik. Az elején én is ebbe a hibába estem, azt hittem jól néz ki, de sajnos mostmár nekem sem nyeri ela tetszésem ha ilyet látok. Kiemelni valami jobb úgy, ha mélységélességgel játszik az ember, vagy esetleg ott helyben próbál meg valami olyat alkotni ami érdekes. Ez sajnos a véleményem. Nekem semmitmondó.

kovecs1995 válasza:
Koszonom..ahogy egyre tobbet nezem..egyre jobban jovok ra..hogy ezt hogy adhattam ki a kezeim kozul :D

adott pontszám: 3
2013. január 19. | 19:53 | Hexina0803

Szia!

Sajnos nem igazán értem a fotód.
Tudom mit szerettél volna ábrázolni, de mégsem az a hangulat jön át.
Nekem a háttér is kicsit zavaros. Elvonja a figyelmet és ferdének tűnik.
Az ötlet maga jó, de a megvalósítás nem lett épp megfelelő.
A szerkesztés hagy némi kívánni valót maga után.
A fő téma éles.


Üdv.:H

kovecs1995 válasza:
köszönöm :)

adott pontszám: 3
2013. január 19. | 19:49 | Ssg. Bence

Szia!
Nagyon zajos a kép, több helyen beégett, a kompozíció sem az igazi. A levélnek jobban kéne szerintem látszódnia.

kovecs1995 válasza:
Szia. szerintem nem zavaró ez a kis zaj a leveleknél,hátul meg direkt van elmosódva... a levéllel meg sajnos nem tudtam megbeszélni hogy máshol pózoljon :) a kiégéseket próbáltam javítani,ennyire sikerült sajnos :)

adott pontszám: 3,2
2013. január 18. | 15:16 | aperture

szia! En azt vallom, hogy ne a szelektiv szintelenites vigye a kepet, hanem a temaja. Legyen kiemelve a tema pl.: melysegeleseggel, de ne szelektiv szintelenitessel. Kicsit kevesnek erzem a kepet; vizsintesen harom rezre osztottad a kepet, de valahogy nem jon at, mi is volt a koncepcio. Erdemes lenne ujra gyakorolni rajta. De felhasznalhatod a galambot is, mint kompozicios elem.

kovecs1995 válasza:
Rendben köszönöm :)

adott pontszám: 1,8
2013. január 17. | 13:13 | froghunter

Szia! Remélem nem haragszol meg véleményem miatt, de ez nagyon nem jó.
Az mellett, h nem jó a szerkesztése, élessége, még az utómunka sem elég precíz a levélen.
A nézőpont megválasztása az ami tudatosságra vall, azt gondolom, direkt nem felülről fotóztad...de sajnos semmi más pozitívumát nem tudom említeni képednek.
Nézegesd az oldalon, "A LEGJOBB FOTÓK"-at, onnan ötleteket meríthetsz következő képeid elkészítéséhez.
Igazából 1-es lenne, a pontozáshoz adott útmutatót figyelembe véve...mert ez gyenge, kerülendő, hibás út...de én sosem az ott látható "segítség" szerint pontoztam, itt sem fogok...mert ugyan én képed elkészültének miértjét nem értem, sőt gyenge próbálkozásnak tartom, de kimentél és próbálkoztál...és mint ahogy a fotózás, úgy a próbálkozás sem kerülendő, ezért nem adok egyest.
A legjobbakat! István

kovecs1995 válasza:
Köszönöm :)

adott pontszám: 2,8
2013. január 16. | 20:32 | calabash

Ez a fotó valahogy nem nyerte el a tetszésemet. Gondolom az alul lévő növényzetet és leveleket választottad fő témának, de a háttér eléggé elnyomja azt. Túl hangsúlyos, nem eléggé elmosott. Vágni lehetett volna belőle. Véleményem szerint a szelektív színtelenítés sem ad a fotóhoz hangulatilag semmit. Ráadásul nem is pontos, - bár nem annyira feltűnő - a levél csúcsa például kimaradt. Maga a téma sem túl érdekes. Lesz ez még jobb is.

kovecs1995 válasza:
Köszönöm :)

adott pontszám: 2,9
2013. január 16. | 18:55 | jethro

Nagyon nehéz eszköz a szelektív színezés ,mert igen ritkán indokolható.Itt sem.
Az a baj,hogy az alapfotó gyengécske,nem hoz semmi egyedit,semmi kiemelkedőt egy idegen szemlélő számára.
És ezt már nehéz volt feldobni és nem is sikerült.
( az már csak pixelvadászat,hogy a szelektív szín nem is pontos,a felső sarokban ott a szürke.de ez nem igazi baj.)

Szóval inkább a fotó elkészítésébe kellene nagyobb energiát fektetni és akkor nem kell a ps-el vacakolni.
Jó fotózást!

kovecs1995 válasza:
köszönöm :)

2013. január 16. | 17:45 | pilipár

Kedves Ákos,
köszönöm, hogy elfogadtad a véleményem, még akkor is, ha nem esett jól. Nem akartalak megbántani, és soha senkinek a képéröl nem mondanék olyat, hogy "ürülék". Mindenkinek becsülni kell a munkáját, és hidd el, én is szívesebben dicsérek valakit, mint a véleményemmel elkeserítem. De azt gondolom, önmagában az, hogy egy terv jó, még nem elegendö egy jónak értékelhetö fotóhoz. Segíteni szeretnék Neked akkor, amikor azokat a tapasztalokat adom tovább, vagy mondom el Neked, amit nem csak megtanultam, hanem más oldalakon is láttam......ez a kép nem igazán állná meg sehol a helyét. Technikai és esztétikai szempontból sem. Többé-kevésbé a többiek is így látták, csak talán nem voltak ilyen szigorúak. De ha megnézed a természetfotó kategóriát, és ott úgy általában a 3 vagy 4 ponttal értékelt képeket, talán te is belátod, van még mit csiszolnod. Sajnos, vagy épp ellenkezöleg, itt nem terveket, hanem a kész képet értékeljük. Ha a képed színes lett volna, de a levél életlen, az nem olyan nagy hiba. Ha az egész kompozíció ff, de a levél szépen ki lett volna emelve, jól kihasználva pl. az ellenfényt, esetleg a harmatcseppeket, akár még kiváló fotó is lehetett volna......ezek lehetöségek, amin el kell gondolkodnod. És sokszor a természet maga adja a legszebb utómunkát......hidd el, nem szükséges mindenbe, vagy legalábbis nem ilyen mértékben belenyúlnod.
Szívesen segítenék többet Neked, de egyet szeretném, ha elhinnél. Nem vezetett rossz szándék, ha elolvasod a hozzászólásom, részletesen megindokoltam, miért nem tetszik a képed. Úgy érzem, objektiv voltam.
Ha jobb fotós szeretnél lenni, és ez a kategória tetszik Neked, nézegess sok ilyen fotót, keress ötleteket, és gyakorolj sokat. És még valami. Egy idö után rá fogsz jönni, ki az, akinek az adott jó pontja mögött valós tudás van.
Sok sikert a továbbiakban, és hallgass rám ;)
Üdvözöllek! Ildikó
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

kovecs1995 válasza:
Értem! köszönöm szépen! Mint mondtam is, minden véleménynek örülök,mert csak tanulok belőle,és abból sose elég :)

adott pontszám: 1
2013. január 16. | 16:23 | pilipár

Akkor most nem fogsz örülni annak, amit írok :(
Ez a kép véleményem szerint nem sikerült jól. A mondanivalót csak a színkiemeléssel próbálod a képbe vinni, hiszen egy levelek közti levél önmagában nem kifejezetten különleges látvány. A szelektív színtelenítéssel a kép sem hatásosabb, sem érdekesebb nem lett.....söt. Ezt a technikai megoldást csak nagyon ritkán, és igen átgondoltan alkalmazzák, az a tapasztalatom, hogy úgy általánosságban sosem igazán sikeres.
A képed szerkesztése sem kiemelkedö. A háttérben a járda/út vonala esetleges, ferde, és semmiféle képi információt nem hordoz. Úgy értem, még háttérként sem elég hatásos a szerepe. Ugyan elmosott, de az elötér mégsem eléggé éles, technikailag nem sikerült a levelet szépen megfotóznod és már a kattintásnál átgondoltan kiemelned. A levél elhelyezése a kompozícióban átlagos, túl közel van az alsó képszélhez, és sajnos, középre is került. Ez épp olyan "szájbarágós" kiemelés, mint a színezés (ami a széleken még nem is hibátlan) .
Ne haragudj meg érte, de a fotód mondanivalójában és látványában is eröltetettnek tünik, és inkább kerülendö, mint elfogadható kategóriának gondolom.
Üdvözlettel! Pilipár

6.

kovecs1995 válasza:
Hát sajnálom hogy így látod. :/
Igazából kaptam jo véleményekez,olyat is hogy a terv jo csak picit jobban oda figyelhettem volna a levél széleinél ,és ezt :D
Nem haragszom meg,akkor se ha at mondtad volna hogy "ürülék".
Mindenkinek meg van a véleménye. Valakinek tetszik valakinek nen. Nem lehet mindenkinek a tetszését elnyerni. Hát a tiedet nem sikerült sajnos :( majd legközelebb hátha :)
Üdv.: Ákos

2013. január 16. | 15:04 | h.rom

Esküszöm, én a galambot észre sem vettem. Azt hittem, a levélre érted hogy benn még van élet. Uhh... A galamb nekem teljesen elveszett a szürkeségben.

kovecs1995 válasza:
Hehe :) nem is a galamb a lényeg :) a levélre értettem :)

adott pontszám: 4
2013. január 16. | 13:37 | EMZEPERIKSZ

Mint szelektív színkezelés jól sikerült, ötletes. Mint szerkesztés, nekem a levél helyzete a központosság miatt nem igazi, a harmadolás a háttérrel szép lenne de az úttest (?) kontrasztos a bio előtérrel, benéz egy galamb hátul és a jobb felső saroknál véget ér az út és sötétebb sáv húzza a szemet el. Mint projekt jó, sztem érdemes még játszani vele.

kovecs1995 válasza:
Köszönöm! a galamb azert van benne mert ket valtozat keszult. Egyik a galambra fokuszalt masodik a levelre. De majd meg otthon szerkeszgetek :)

adott pontszám: 3,8
2013. január 16. | 11:18 | csefike

Szia! Érdekes az elképzelés, kiemelni egyetlen levelet a tömegből, de a kivitelezés nekem nem tetszik. A fehér több helyen kiégett, és a színeket is kicsit túlhúztad szerintem. Én kicsit még jobbra igazítanám a levelet. A háttérben az a sima szürke rész (korlát, út?) szerintem nyugodtan kihagyható lett volna. lehet érdemes lett volna épp ellentétes szemszögből elkészíteni a fotót, pl a levél fénnyel szemben van, szépen kirajzolódna az erezete, széle, jobban ki lehetne emelni .

kovecs1995 válasza:
Köszönöm ! :)

adott pontszám: 5
2013. január 16. | 10:46 | miettke

Nagyon tetszik a fekete fehér és a színes kombinálása.Jó az elmosódott háttér,amiben halványan felsejlik a környezet is.Az előtér élessége mivel fekete fehér,jól kiemeli az őszi falevelet.A háttérben megcsillanó fény rávetül az előtérre.

kovecs1995 válasza:
Nagyon szépen köszönöm ! :)

2013. január 16. | 10:34 | h.rom

Szia. Hát már ez is egy elsárgult, halott levél, nem él ez már egy szikrányit sem. Igazából ez akkor lett volna jó, ha egy csomó elsárgult levél között egy még zöldet fényképezel le. Na akkor azt mondom hogy abban még van élet. De ezzel a szelektív színtelenítéssel csak kiemeltél a többi halott növényből egy ugyanolyan halottat.

kovecs1995 válasza:
Nem,igazából ez egy zöld bokor volt amire ráesett egy levél. Mint ahogy említettem is.. 2 kép készült. Az első a galambra fókuszált..utána vettem észre a levelet. Lehet a cím nem a legjobb. Ha tudtok jobb ötletet,jöhetnek megpróbálok én is kitalálni egy olyasmi címet :)
Köszönöm a véleményed!
Üdv.:Ákos

2013. január 16. | 10:28 | Jimmyy

Szia! Az ötlet, hogy egy ff képből kiemelsz színesen hagyva fontos részletet frappáns. Biztos vannak/lesznek akik ezt elcsépeltnek fogják mondani sztem nem az. Amin viszont még sztem csiszolni lehetne az egyrészt a bemozdulás, sajnos mind az előtér mind pedig az elmosott háttér bemozdult. Míg az előbbinél lehet csupán egy kis szellő, a háttér bemozdulása tudatja hogy bizony a gép mozdult be. Megoldás az állvány bár ha fúj a szél akkor mindegy hogy a gép mennyire stabil, rövid záridőt kell használni viszont kevés fényvél ugye egy gyengébb obival ilyenkor nem lehet kiexponálni a képet. A másik észrevételem a PS maszkolás lenne, kicsit elnagyoltan maszkoltad ki a levelet (a csúcsa pl ff maradt). Ha még adhatok tanácsot legközelebb egy ilyen témát szerencsésebb úgy komponálni hogy ne legyen ennyire részletgazdag és figyelemelterelő a háttér, mert még ha elmosott is könnyen elviszi a figyelmet az előtérről mint főtémáról és zavarossá teheti a képet. Ettől függetlenül az ötlet kiváló már csak a megvalósításon kell kicsit javítanod! Szép napot!

kovecs1995 válasza:
Köszönöm szépen! Igen az állvány nagyon kéne már de a gépemet is most kaptam. Karácsony óta foglalkozok komolyabban a fotózással,eddig csak teloval csinaltam es tumblre töltöttem fel a képeket. Hamarosan lesz álvány is :)

adott pontszám: 3
2013. január 16. | 09:41 | pocaxon

Szia! A kép szépen harmadolt, kár a fölső rész ferde vonalaiért és a belógó részletért a bal fölső sarokban. A fények azonban nagyon harsányak a vaku? miatt, így elvesztek a részletek a leveleken. A szelektív színtelenítéssel és a téma ilyen mértékű előtérbe helyezésével a mondanivaló kissé kellemetlenül tolakodóvá vált, de ennek ellenére mégsem tudom levenni a szemem a középpontban lévő foltról ami talán egy galamb lehet. További kellemes időtöltést itt.

kovecs1995 válasza:
Igen,egy galamb. Ez a kép kétszer készült el a fotózás során. Egyszer a galambra fókuszáltam, egyszer a levélre. A fényviszonyok rosszak voltak nagyon sajnos :/
Köszönöm a véleményed!
Üdv.: Ákos

adott pontszám: 4
2013. január 16. | 05:44 | asztalosbalazs81

Szia!
Ne vegye kedvedet , ha esetleg több alkalommal "lehúzzák" a képedet. Először én is mérgelődtem, de belátom, hogy ha normálisan akarom csinálni a fotózást (márpedig alap szinten de normálisan akarom) akkor vannak szabályok amiket mindenképpen és vannak tanácsok amit ajánlatos betartani. Hozzá jön még a kezdő szerény felszereléséből adódó korlátozottság is. :)
A képről:
Tetszik, hogy szín van a képen, de maga a téma (színes levél) nagyon kicsi részét tölti ki a képnek és teljesen középen úgy tudom nem a legjobb helyen van. A háttér viszont elég nagy helyt vesz igénybe.
Erre az értékelésre természetesen nem lehet támaszkodni , merthogy még magam sem vagyok egy tapasztalt (sőt kezdő is alig) fotós, de nekem ez a véleményem. :)
Kitartást! Szép fényeket!

kovecs1995 válasza:
Köszönöm! Nem veszi el a kedvem , sőt még jobban buzdít hogy fotózzak. Köszönöm mégegyszer a véleményed!
üdv.: Ákos

adott pontszám: 3
2013. január 16. | 00:15 | Blendix

Hááát nem tudom, de sztem ezzel a képpel nem fogod nagyon javítani az átlagodat:-(. A ferde horizont, és a nemtom mi zűrzavaros háttér nemigen ad a képhez. Elől a ff levelek jól kiégtek. Az ilyen szelektív színezés pedig, hát nemigazán jön be nekem, pláne nem így középen. Igazából semmi sem tetszik igazán a képen. Bocs, ha nem értek valamit. a 3-as elég jóindulatú nálam.

kovecs1995 válasza:
Sajnálom hogy nem tetszik :(
Azért köszönöm :)