BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,88
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. január 11. 15:26
  • érzékenység: ISO 400
  • forrás: negatív
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Nappali
  • Készítés ideje : 2012-11-28
Sabrina

http://www.youtube.com/watch?v=BPPxULI2rv4 A celluloid szerelmeseinek ajánlom a képet.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2013. január 25. | 10:15 | mszabolcs1985

Szia! Nagyon tetszik a fotó, teljesen szabályos, (harmadolás) jól komponált kép. A háttér miatt remek ötlet volt a fekete- fehér, és a szemcsézettség is sokat dob az összképen, ezektől egy kicsit régies hatást kelt. A részletek is jól kivehetőek, a modell arca kifejező, a szerkesztés nincs eltúlozva, ezért még természetesebb a kép. Gratulálok

asderko válasza:
Köszönöm az értékelést, örülök, hogy tetszik.

adott pontszám: 4,8
2013. január 15. | 23:18 | csiger78

Nagyon feelinges kép. A kicsit zavaró benne a fején keresztül szaladó zongora fedél, de ha már átmegy rajta a sarkáig benne hagytam volna felül a fedelet, jut is marad is alapon :-D
Amúgy a lány tekintete és tartása mutatja, hogy nem csak ül ott, valszeg játszik is rajta :-D
Gratu a filmért
G

asderko válasza:
Kösözönöm szépen az értékelést! (Amúgy még a boci boci tarkát se tudja de akkor egész hihető voltam, ennek örülök :) )

2013. január 13. | 18:41 | Fáncsi_voltam

Holly Golightly - nekem inkább ő - a következő pillanatban felveszi a kalapját, s elindul a cicája után..
Gratulálok Életke!!

asderko válasza:
:) Köszönöm!

2013. január 12. | 12:25 | Andras S.

Gratulálok a nap képéhez !

asderko válasza:
köszi.

adott pontszám: 4,9
2013. január 12. | 12:17 | Mausi76

Szép ez a kép, valóban glamour.
Tetszik a hölgy pillnatása, az ölben nyugvó kezek, a helyszín, és szívesen csemegéz a szemem a háttéren is. Föleg a jobboldali keretbe foglalt kép környékén, ahol a kitámasztó bot - de még csak véletlenül sem tudom, hogy hívják hivatalosan ;-) - a bajszos úriembernek, mintha pipaként lógna a szájából. Lehetne erre azt is mondani fotozz-os zsargonnal, hogy eltereli a szemem a fötémáról.. de én inkább murisnak tartom ezt a kis kitéröt. ;-)
Amibe mégis belekötnék.. a múltkorában próbálkoztam pár önportréval, hasonló pozícióban voltam a képen, ami a test- és fejtartást illet. Ami rögtön feltünt és nem szerettem magamon, ugyanilyen gyürödések voltak a nyakamon, ami persze biztos természetes, de lehet, ha a törzsével leheletnyit feléd fordult volna, kevesebbet kellett volna a nyakán tekernie. ;-) Persze ha fordult volna, akkor meg lehet, hogy a térde nem lenne a képben.. föleg, ha a hely adottságai szükösek voltak..
A tónusait és a filmes szemcséit imádom!

Van hangulata!

asderko válasza:
Köszönöm a részletes értékelést. Megtisztelő a véleményed ( mint ahogy froghunter, pilipár, fotosapoka, lobo véleménye is). A pipás észrevételed az valami fenomenális, nem hittem volna, hogy másnak is feltűnik rajtam kívül! Mert tényleg egy pipázó ember portréja.. A nyakgyűrődés az meg teljesen egyéni dolog, mert én pl bármerre tekerem is a nyakam egy darab ránc nincs rajta. Persze kiretusálhattam volna (de nem értek hozzá, kontár munkát meg nem végzek). Még egyszer köszönöm soraidat és kellemes hétvégét kívánok!

2013. január 12. | 12:15 | froghunter

Gratulálok a nap képéhez!
Kellemes hétvégét, István!
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

asderko válasza:
Köszönöm! A kredithez pedig már van is egy személyre szabott ötletem! :)

adott pontszám: 4,5
2013. január 12. | 09:24 | garimi75

Már nézem egy ideje ezt a fotot.Nagyon szép foto,a maga egyszerűségével. Ugy érzem minden rendben van,engem egyedül a fejet átszelő zongoratető vonala zavar.

asderko válasza:
Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 5
2013. január 12. | 08:41 | wiiiiktor

Csodalatosan megkomponalt filmes kep.
nagyon magaval ragado, es kifelyezo.
termeszetes a modell nezese is. Gyonyoru B&W.
Minden elismeresem!

asderko válasza:
Köszönöm!!

adott pontszám: 5
2013. január 12. | 08:04 | blaise21

Szia! Nagyon jó lett a fotód, kifejezetten a fimes technika álma ez a fényviszony, ami uralja a fotót, tetszik a szemcsézettség, a testtartás, az arckifejezés, a FF tónusok, szerkesztés, hangulat, nálam ötös, gratulálok!! Üdv! Balázs

(Nem ide tartozó kérdés, de nekem van egy F60-asom, ami nem kezeli a 400-as iso-s filmeket, ha olyat teszek bele, akkor is 200-asként mér fényt, és minden fotó túlexpós lesz. Van erre valami trükk, alul kell exponálni, vagy beállítani valamit? Köszi, ha esetleg válaszolnál...)

asderko válasza:
Szia, először is köszönöm az értékelést. A problémádat elvileg lehet orvosolni, bocsi ha kicsit profán leszek, de én most ismerkedem ezzel a világgal. Szóval elvileg van olyan,h exposure compensation , és kell lennie egy pluszmínusz (+/-) gombnak a kijelző mellett. Ha azt lenyomva tartod és a csuszkát görgeted, akkor beállíthatod, alul flülexpóhoz egyaránt. Na de ez az f65, reméljük az f60-ason is hasonló a rendszer. :)

2013. január 11. | 22:24 | gaborlajos89

Gyönyörű nő, gyönyörűen fotózva. Gratulálok hozzá.

Lajos

asderko válasza:
Köszönöm!! :)

2013. január 11. | 22:10 | Andras S.

Sajnos én még csak az érzéseimet tudom leírni a képről, és lehet hogy nyomába sem érek a kreativitásodnak.
De majd egyszer ! :-)
A glamour számomra a model szépségének előnybehelyezése. Én csak egy arcot látok a lánybol és keveslem. Megne haragudj ha nekem nemjött átt és majd azt is meglátod, hogy az én pontszámom nem sok vizet zavar, mert a rendszer elég igazságos. Olvastam a többi véleményt és tisztában vagyok vele, hogy az én készülékemben van a hiba. Lehet hogy majd ide is felnövök :-) Bárhogy is van, én megpróbáltam volna valahogy a fényekkel leválasztani a lányt a zongorárol. Mert világítottál, azt látni a falon a képek árnyékábol.
Ez van, most micsinááájjjok ?

asderko válasza:
Kedves András! Nem a pontszámod zavart (súlytalan) hanem a stílusod. Nem akartam arrogánsnak tűnni. Világítottam igen, egy szál állólámpa+ csillár fénye, ennyi. Sajnos én meg még ahhoz a feladathoz nem nőttem fel, hogy ilyen világosítási technikával (nulla) ,hogy csináljak olyan ff képet ahol a fekete nem bukik be meg a fehér nem ég ki, egyáltalán. Ennek ellenére, remélem nincs harag, csak a stílusodat próbáltam visszaadni.
Szép fényeket!

2013. január 11. | 21:19 | Helooo

Szia! Számomra is a legelső feltűnő dolog a képen a nő nyaka volt. Olyan gyönyörű kép, olyan kecses, és nyugodt, talán ki kellett volna retusálni azt az egy dolgot onnan. Másrészt az arc egyik fele zajos, a másik pedig kiég. Bár jó ez a kis idill, de mégis azt vártam egy pár perc után, hogy találok valami dinamikát is a képben, még ha apró is. Én a helyedben megpróbálnám ugyanezt a képet szemből, a hölgy a zongora felé néz, és éppen játszik, majd az optikába tekint. Az ujjai éppen játszanak, és a fény pedig szemből, felülről vetül rá, vagy az arca mindkét oldalról fényt kap. Játszanék kicsit a kontraszttal is még. De azért teljesen jó a fekete fehér megoldás és a modell elhelyezése is a képen!

asderko válasza:
Köszi. Készült olyan is, azt is szeretem, de ezt jobban. Jó lett volna ha ilyen lenne, jó lett volna ha olyan... jó lett volna a háta mögé egy atomvillanás a combjain nyargalászó csillámpónik hada, a zongora belsejéből kinövő húsevő virág..csak a dinamika kedvéért. :)) Dolgozok az ügyön.

adott pontszám: 3,9
2013. január 11. | 21:16 | Andras S.

Nemtudom mások hogy vannak vele, de számomra ez nem glamour. Ennek a modelnek a szépsége nincs kiemelve, inkább összeolvad a zongorával. Szerintem. Egyébként egész jó portré lehetett volna. A fotó összetevői tetszenek. A konzervatív model a zongora a háttér, ez mind nagyon rendben van. Az elrendezés már nemtetszik. Nekem nagyon hiányzik, hogy nem látom a zongorista kezeit. Az arc beleolvad a kottába, a ruhát alíg látom. Annyira kicsavartad a lányt, hogy cápa nyaka lett. Én imádom a filmes fotót, de ez javítható. Tuti hogy nem unalmas és nem tucatfotó, hanem tudatos és egészen kreatív.

asderko válasza:
Szia, Köszönöm az értékelést de..
Te hogyan rendezted volna el? És mitől felelne meg a glamournak? Ha nem olvad össze a zongorával? Nem csavartam ki, féloldalasan ült, és onnan fordította a kamera felé az arcát. Egyetértek ,hogy javítható, de tőled glamourt még nem láttam, az értékelés meg tömény kritika tanács nélkül. De ez így rendben is van, az összetevői tetszenek. Pedig egész jó értékelés lehetett volna. :)

adott pontszám: 5
2013. január 11. | 17:54 | froghunter

Szia! Egy baja van csak képednek, h nagyon szemcsés a hölgy arca, én biztos, h jól megszűrtem volna, h szép síííma legyen:))) Ahhhaaa, most vettem észre, h miért is fogok még levonni, hát gyűrödik a bőr a hölgy nyakán...há ne gyűrődjön mán, az a bőr, lehet már kapni olyan profi kozmetikumokat, biztos van már olyan is, h nyakbőrgyűrődésgátló krém...hahahaha

Viccet félretéve, a hölgy nagyon szép és természetes, mint ahogy póza is, szerintem ez egy jó és szép kép. Szerkesztés, nézőpont, ff, -mind remek.
Gratulálok!
A legjobbakat! István

asderko válasza:
Köszönöm István! Most is nagyon örültem az értékelésednek.

adott pontszám: 4,8
2013. január 11. | 17:28 | pilipár

Egy kicsit zavar a háttérben lévő 'sokminden' a falon, de nem akarok a lecsípett lámpába, vagy az - épp hogy a képszélre került - ajtókeretbe (?) belekötni....a zongora kitámasztott teteje valamelyest kettéválasztja a művésznőt és a kulisszaként szolgáló szoba tárgyait, és ez most a kép javára válik, mert nem az jut eszembe róla, hogy a lány fejéből áll ki a "vonal", hanem az, hogy segít térben megosztani a kompozíciót. A kekeckedésen túl a modelled szép, a tartása elegáns, a kéz a combon a legnőiesebb elem a képeden :)
Tetszik az álmodozós színvilág, a képből áradó hangulat. Pici hibának érzem, amiket az elején említettem.
Üdvözlettel! Pilipár

20.

asderko válasza:
Először is köszönöm az értékelést. Eléggé szűkös keretek közt kellet fotóznom, és tudom a képnek ennél még sokkal több hibája van (pl: amit Lobo is írt). Amúgy egy faliszőnyeg lóg be, nem ajtókeret. Amikor megláttam a képet tudatosult bennem szinte minden hibája, ám annyira boldog voltam, mert úgy éreztem, és először, hogy ennek a képnek bizony hangulata van, ezért ragaszkodtam a feltöltéshez. Még egyszer köszönöm figyelmedet, szép fényeket!

2013. január 11. | 17:13 | Lobo92

Bocs, a képedre 4,9 pontot szántam, írtam az adminnak ez ügyben.

asderko válasza:
A négyest is abszolút alátámasztottad, nincs ezzel gond. :)

adott pontszám: 4
2013. január 11. | 17:11 | Lobo92

Valóban benne van az a nőiesség (számomra) amitől glamour lesz, ahogy pihenteti a kezét a bal lábán - itt a zavaró a jobb keze, ami csuklóból eltűnik - és persze a tekintet, ami "színt" visz a képbe. Még amit zavarónak találok az a talán túl kicsavart fej, emiatt a sok ránc a nyakon és kicsit soknak érzem a helyet a bal-alsó sarokban. Ezek már számomra apróságok, büszke lennék, ha ilyen képem lehetne. Tetszik a háttérben a zongora által félbevágott portré is, mintha direkt fotóztad volna így :)

asderko válasza:
Köszönöm a részletes értékelést! Igazából ott bal oldalt az alsó sarok kényszerűségből ilyen, mert nagyon szűk keretek között kellett fotóznom. A félbevágott portrén azóta is mosolygok, köszi ,hogy felhívtad rá a figyelmem ( amúgy egy pipázó ember van rajta és így a zongora kitámasztó pálcája olyan mint a pipa meghosszabbodása, de persze ez csak nekem poén).

adott pontszám: 5
2013. január 11. | 16:41 | fotosapoka

Szia!
Nagyon szép portré.
A FF színek nagyon korrektül hatnak a képen.
Szépen kiexponáltad, nincs kiégés,bebukás.
Az effajta árnyék vagy gamma csökkenés okozta enyhe kontraszttalanság a gyengém, akárhogy csináltad tetszetősen mutat.
A modelled a zongorával szoros kapcsolatban áll és emiatt beszédes a kép.
Gratulálok!

asderko válasza:
Köszönöm a figyelmedet, nagyon örülök, hogy tetszik. :)

adott pontszám: 5
2013. január 11. | 16:18 | jessica66

Nagyon profi, nagyon hatásos. Igazi régi filmes hangulatú. A fotóalany tiszteletteljes és nőies tartása is meggyőző, letisztult és szép. Régies és modern is egyben. A tekintete odavonzza a szemet, a háttér belátható mégsem veszi el a figyelmet a témáról, inkább hozzátesz vagy kiegészíti azt. Remek!

asderko válasza:
Köszönöm az értékelést. Mert igazi filmes :).