BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,22
KATEGÓRIA: növények
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. december 13. 15:59
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Ennek még érnie kell

Minden véleményt szívesen elfogadok :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2
2013. január 6. | 13:09 | tündérbogár

Igazán nem akarok okoskodni, és nem akarlak megsérteni, de ez a kép elég kisszerű. Semmi extra, ami megfogna. Ami szép. Vagy ami mond valamit. Zajos. Szerintem a világos részekre a háttérben rá lehet mondani, hogy ki vannak égve.
Annyi, hogy a téma elhelyezése jó.

jessica66 válasza:
Köszönöm. Azt gondolom nem megfelelően pontoztál. Leírtad hogy nem fog meg, számodra nem szép stb. Ez mind ízlés kérdése... Mellesleg nem írtál sem tanácsot sem építő jellegű kritikát. Nem fejtetted ki mit csináltál volna másként hogy ( az ízlésednek) megfeleljen. A háttér ki van égve és zajos... Most ezért lett 2. Félre ne érts, mert kaptam én már itt hideget-meleget. De ha valaki lepontoz az írja le mit hogy kellene csinálni.. Másrészt bár ez szubjektív vélemény, én nem azon vagyok hogy lehúzzam a mások képét, ha valami nem tetszik megmondom, leírom és kifejtem, de ebben az esetben pont nélkül. Nem vagyunk egyformák... Köszönöm hogy benéztél

2012. december 31. | 15:30 | Jose Z Vargas

Nem akartalak megbántani. Az oldal nagy követelményeket követel erre már rájöttem saját bőrömön. Ide tényleg olyanokat érdemes felrakni, ami megüti a mércét nagyon nem érdemes kísérletezni azt érdemes a közösségi oldalakon. Először érdemes megalapozni egy stabil átlagot. Tanácsként még annyit mondanék, hogy az oldalon eléred a 3 feletti feltöltött képet, de átlagod 3.6 alatt van akkor felfüggesztenek. Ez annyit jelent hogy nem tudsz több képet feltölteni újra kell majd kezdened. mivel az első képed nem jól sikerült így én azt tanácsolom, (én ezt tenném) hogy most még kísérletez nyugodtan hogy mit és hogyan tolerálnak az oldalon így könnyebb lesz újrakezdeni a plusz tapasztalatokkal 3.6 os átlagról azért olvas utána nehogy félreértsük egymást. Miután pontoztam olvastam ki mit írt. Írtad hogy (rengeteg) munkád volt bene és nem csak elkapott pillanat. Ez jó hallani, hogy próbálkoztál több szögből és stb . Próbálj a fényekkel is játszani, ha a téma engedi. Ami szerintem nagy gond a kezdő fotósnál jómagamnál is hogy az ember szeme még nem minden esetben látja a témának előnyös oldalát. Itt kaptam ere segítséget egy mondatban, ami nekem rengeteget segítet a sok utána olvasás mellet \"Nem baj ha utánoznod kell, nem a stílus alakul ki először!”\ neked is tanácsolni tudom ha van kedved először másolj jó tökéletes képeket nem lesz könnyű másolni se ahhoz is fel kel készülni és közben a tapasztalatokkal előrébb lép az ember hogy majd valamikor sajátot alkosson. Fotózás alapjait olvasd el még ha ismered is pl: aranymetszés, harmadolás stb és kezdetben kötelezően használd észreveszed hogy a családi fotók is jobbak lesznek ne csak fotózz komponálj. Kezdetben teljesen mást gondoltam a fotózásról azt hitem csak jó gép kel, és máris fotós vagy. ezért volt egy pont hogy eladom abbahagyom de utána jött az átörés most se vagyok profi és talán nem is leszek de szemléletmódot kellet váltanom és rájönnöm hogy csak úgy nem készülnek jó fotók ha lövöldöz az ember és rájöttem hogy egy jó kép megalkotásához néha napokig elő kel készülni . Ami még nagyon fontos ismerd meg a géped. Üdv Vargas

jessica66 válasza:
Köszönöm a véleményed. Az az igazság nehéz a mai technikát megfizetni amivel aztán meg kell tanulni bánni . Én mindig a gép másik oldalán voltam "modelként" , fotoalanyként és mindig is jobban tetszett a fotós munkája mint az enyém. A divat illetve glamour fotók "beállítása" szinte alapvetően a fejemben van mert azt nekem is mind meg kellett tanulnom. Hogy az átlagom felhúzzam legközelebb ilyen képekkel fogok jönni. Rég gyűjtök egy jobb minőségű gépre és február elején meg is tudom venni végre. Azért töltötem fel természetképet mert ebben nagyon kezdő vagyok és talán az ilyen stílusú képekben kell a legtöbbet tapasztalnom és tanulnom a munka során illetve az utólagos véleményekből. Igazad van és elrontottam , nem a gyengébb oldallal kellett volna kezdnem, hanem olyannal amiben van már tapasztalatom. Nagyon remélem a következő képeimmel kicsit feljebb török majd. Nem mondom hogy tökéletesek lesznek, mert kezdő fotós vagyok teljes mértékben. Ezzel nem takarózni szeretnék csak tudom hol tartok és merem vállalni. Összefoglalóban: legközelebb olyannal próbálkozom ami nem áll annyira távol tőlem, talán az már jobban sikerül :)

adott pontszám: 2
2012. december 31. | 13:11 | Jose Z Vargas

Igazság szerint nem értem mit szerettél volna bemutatni vagy mondani a fotóval úgy érzem, hogy lett egy kredited amit gyorsan el is akartál költeni kimentél a kertbe és ami elsőnek utadba akadt lefotóztad. na ez az út kerülendő a jó fotókhoz. Ebben a képben semmi új nincs, nem átgondolt, ilyet bárki tud csinálni. Nem ide való nem azért mert én úgy gondolom hanem azért mert te is úgy fogod gondolni ha átlagod 3,6 alá fog esni én már jártam így azért tudom. Csak olyan képeket tölts fel amit kitennél a monitorodra háttérképnek vagy a szoba falára de kétlem hogy ez a háttérképed. Ha mégis ilyen képeket szeretnél feltenni akkor, néz szét a neten keresőben hogy az adott témában van e már jó fotó és ha találsz akkor azt próbáld meg utánozni hisz nem a stílus alakul ki először. Üdv VArgas

jessica66 válasza:
Csak részben értek veled egyet. A képet még nyáron készítettem és és egyszerű természetbeli csendéletet szerettem volna ábrázolni. Nem rohantam sehova mikor megvolt az első kreditem ám a sok vélemény melyeket kaptam továbblendített hogy sokkal jobbat kell feltennem. van már jó pár kreditem és ahogy mondod csak akkor fogok képet feltölteni ha ennél sokkal jobb lesz. Lehet hogy az sem lesz tökély de a haladás és a fejlődés a lényeg. Kezdő fotós vagyok. Köszönöm hogy foglalkoztál a képpel. Szép fényeket

adott pontszám: 2
2012. december 23. | 16:14 | grrrimasz

Szia! Hamvas gyümölcsöt nem könnyű úgy fotózni, hogy éles legyen. A fókuszod a baloldali szilvára esik. A másik szilva homályos. Ez túl nagy része a képednek. A háttér nagyon szemcsés.Lehet hogy túl sokat vágtál a képből (nem tudom). Érdemes úgy fotózni, hogy ne kelljen vágni, csak igazítani.

jessica66 válasza:
Köszönöm hogy megnézted :) Igyekszem fejlődni még

2012. december 20. | 14:41 | Vadliba

Kedves Borsanyia!
Én azért írtam, hogy csodálatos, mert az érzem ez nekem tetszik. Természetes. Nem agyoncicomázott, ps tudás fitogtatós, felmagasztalt.
Egy természetes fotó, aminek jelentése is hatalmas.
Nekem tetszik!
Ez ennyire egyszerű!
De ha visszaolvasod majd újra, én már akkor írtam rá, amikor nap-képe volt. :)
Te magad is tudhatod, van, amikor a rendszer egy gyenge fotót tesz napképévé. Velem legalább háromszor előfordult és minden alkalommal páran kiakadtak itt.
És ez a szép az egészben, van akinek tetszik, van akinek nem. Ez már ízlés és érzés érzelem, lelki beállítottság kérdése.

Üdvözlettel
Vadliba

adott pontszám: 2
2012. december 15. | 16:02 | Szilard_Photography

Nagyon szűkre vágott fotó de ez a kisebb gond... Nagyon zajos, túl világos, kontraszttalan. Ez kerülendő út. De nem akartam kegyetlen lenni.

jessica66 válasza:
köszi

adott pontszám: 2
2012. december 15. | 16:00 | kissrichi

Szia! Bevallom, hosszú perceken keresztül próbáltam, de nem sikerült azonosúlni a fotóddal. Szerintem semmivel nem több egy egyszerű dokuntáló fotónál. Tovább nemtudom, hogy valamilyen effektnek vagy minek köszönhetően, de nagyon fura a háttér mosása. Sajnos nem tudom azt mondani a képre, hogy túl kreatív lenne.

2012. december 15. | 15:59 | borsanyia

Kedves Vadliba!
Pl. tőled is kérdezhetném, vagy akik a nap fotójává tették!
Lenti véleményed: Csodálatos alkotás!!!
Hát ezt valaki magyarázza már meg nekem, már elnézést kérek!
Bocs a fotóstól hogy itt zsörtölődök, de ez a fotó több sebből vérzik. Nincs abban semmi gond, tökéletes fotó nincs, majd megtanulod, de hogy ez a nap vagy a hét fotója legyen!!
Igazán nem akarom kedved szegni, csak nem értem, szép fényeket kívánok!

Üdv: Attila

2012. december 15. | 15:13 | harmincas

Sokan megjegyezték, hogy a kép életlen és zajos. Lehet hogy az is, de nem ez a fő baja. Szerintem a fotósunk abban a kezdeti szakaszban van, amin mindannyian átesünk: amikor még mindent lefotóz, és nem látja, mit érdemes fényképezni. Ez a téma és ez a perspektíva így érdektelen. Pont nélkül értékelem, mert kettest is csak jóindulattal tudnék adni rá. Érdemes nézegetni a bal oldali menüben a kategóriánként bemutatott legjobb fotókat - azok megmutatják, mitől lesz szép vagy egyedi egy fénykép.

2012. december 15. | 15:12 | Vadliba

Borsanyia, ezt Te kitől kérdezed?

2012. december 15. | 07:58 | borsanyia

Nem bírom ki hogy ne jegyezzem meg, nem értem miért olyan jó fotó ez?
Bocs de tényleg!

2012. december 14. | 22:07 | Vadliba

Sziasztok!
Most már így köszönök! :)
Én meg kedvelem Pilipárt!
Ő valóban az az ember, aki emberként ott van minden fotója és értékelése mögött teljes szívével és lelkével.
Rá mindenképpen figyelj, az értékelései nem csak -és nem feltétlenül technikai oldalúak. Ezért én személy szerint végtelenül tisztelem.
És részben van igazság abban, amit most utólag írt velem kapcsolatban.
Ne hagyd magad, hogy a dicséretek félrevezessenek.
Ez a szilva még most éretlen, zajos, életlen, utómunka nélküli. De be fog érni!
Nem lesz zajos nem lesz életlen, csak az lesz a nem mindegy, hogy az utómunkával, ps-ben akarjuk-e ezt MŰVÉ varázsolni.
Én azt hiszem kellő inspirációt és lelki táplálást kaptál ezen első fotód alatt.
Mint Pilipár írja, az a fontos, érezd jól magad!
...és élvezd ha fotózol!!!

Pilipár! Én nem csak kedvellek, de egyszerűen imádlak! Azt érzem valóban méltó módon végzed kiemelt tagi tevékenységeidet! Nálam maximálisan kivívtad a tiszteletet!

Üdvözlettel
Vadliba

2012. december 14. | 21:17 | pilipár

Megint jöttem Jessica....én szoktam :))
Sok tekintetben egyetértek Vadlibával, sok igazság van abban, amit mond. Igen, vannak olyanok, akik más képei alatt töltik ki a munkahelyen összeszedett mérgüket.....van olyan is, aki azért ír Neked bántót, mert tévedhetetlennek hiszi magát, és sokszor valós tudás hiján is bizonygatja, hogy a képed miért tucat (bár itt külön elbeszélgethetnénk arról, ki a jó fotós......számomra pl. nem elég, hogy tudja a helyes expó mibenlétét, tudja kezelni a fényeket és még az utómunkához is ért.....nekem kell, hogy az "emberi oldala" is értékelhetö legyen....anélkül számomra fabatkát sem ér a fotózni tudása......csak száraz, lélektelen tudomány :)
És van olyan is, aki kritizálta a képed, és szóvá tette, hogy nem ez volt az oldalon, ami megérdemelte volna a föoldali helyet, de mint egy másik kép alatt is megjegyeztem, nem az irigység miatt (és nem azért, hogy a lepontozással krediteket gyüjtsek), hanem hogy Téged segítsünk, hogy tisztában legyél vele, ez a kép még sokkal jobb is lehetne. Kedvelem Vadlibát, de ebben a tekintetben most nem értek vele egyet. Azért, mert ez a kép "természetes" (értsd: zajos, életlen, utómunka nélküli stb.), még nem jó. Nem tartom okos dolognak azzal áltatni Téged, hogy ne törekedj legközelebb ezen hibák kiküszöbölésére. Én talán egy képet sem töröltem ki a galériámból, mióta, 3 éve itt vagyok. És büszke vagyok a legelsö képeim és a maiak minösége közötti különbségre. A változás az oldalnak köszönhetö. És nem csak a dicsérö szavaknak.....hanem a (ki)oktatóknak is :) Még ha sokszor nem is esett jól. De sokat lehetett tanulni belölük.
Szóval, én egyet szeretnék tanácsolni Neked. Sose add fel, ha elég elszántság és kitartás van Benned, eljön még az az idö, amikor nosztalgiával fogsz gondolni a "kezdö" Jessicára, de tuti, hogy erre a zöld szilvás képre akkor is jó szívvel fogsz emlékezni...és ez így van jól!
Sok sikert a továbbiakhoz! És jó kedvet hozzá itt közöttünk :)
Ildikó

jessica66 válasza:
Köszönöm még mindig :)

adott pontszám: 3,2
2012. december 14. | 20:52 | calabash

Látom sok véleményt kaptál, ezért gondolom már sok újdonságot nem tudok mondani. Kicsit a témát sablonosnak érzem, számomra nem olyan érdekes. Valamivel fel lehetett volna dobni, pl. jobb fényeknél vagy ellenfényben fotózni. A képminőség sem az igazi, bár ez a géped hibája is lehet. A téma, (még a baloldali gyümölcs) élessége nem tökéletes, a háttér zajos. Egy kis kontrasztot is lehetne még tenni rá. A szerkesztésben látok tudatosságot, de szerintem alul egy kicsit kevés a tér. Lesz ez még jobb is!

jessica66 válasza:
Igyekszem a továbbiakban másképp hozzáállni :)

2012. december 14. | 16:26 | Pulykakakas

Szia!

Ki kellett nyomnom, mit írtak ennyien:)

Vadliba értékelése tetszik. Azt hiszem én is a frusztrált, lelkileg gyenge kategóriába tartozom:D

Ha már itt vagyok, akkor már a képről is írok tömören:D És felajánja, hogy minden kritika jöhet:)

Sablonos fotó. Nincs benne meg a plusz varázs. Látszik, hogy a szerkesztéssel próbáltál nem tucatképet készíteni.
Jó tanácsok: más napszak, amikor szépek a fények, a háttérben is más rajzolat keletkezhet. Zajosodás elkerülése. Kicsi ISo használata vagy zajszűrés utólag.

jessica66 válasza:
Köszönöm hogy nem lerohansz hanem normálisan leírtad mit gondolsz :) Ez mindenképpen értékelendő számomra, mert még rengeteget kell tanulnom és csak így lehet :)

adott pontszám: 3,7
2012. december 14. | 15:24 | Kárpáti

Szia !

Az élesség jó a téma azonban megkívánja, hogy valamivel feldobd. Pl. én úgy intéztem volna, hogy a két szilva mögötti leveleken átvilágítson a nap, vagy az időpont megválasztásával, vagy másik gyümölcsök fényképezésével.
Az exponálást kicsit lejjebb vettem volna, élénkebbé téve ezzel a színeket.

üdv.

jessica66 válasza:
Köszönöm az észrevételed :)

2012. december 14. | 12:31 | Vadliba

Szia újra!
Olvastam a lenti írásokat.
Valóban nem tehetsz arról, hogy napképe lett, viszont a sok "szűk látókörrel" rendelkező kolléga nem lát el odáig, így valakinek ki kell önteniük a mérgüket, haragjukat és néha irigységüket. Ne vedd magadra, nem tehetsz róla, hogy napképe lett a fotód. ők meg valahová le kell hogy írják a véleményüket, és ezt csak a fotód alatt tehetik meg, hiszen ide csatlakozik, ide tartozik a téma.
Inkább örülj és írd ki, hogy köszönöd mindenkinek, hogy a napképe lett! :)
Én már számtalanszor jártam így. Van egy rendszer rendellenesség néha az oldal működésében és a nem legjobbra értékelt, hanem a legtöbb értékelést kapó fotó kerül a nap képe keretbe.
Látom ez az első fotód, amit ide feltöltöttél és még nem találkoztunk itt, én csak azt javasolom, hogy ne vedd magadra és legfőképpen ne vedd sértésnek a vélemények egy bizonyos fajtáját. Egyik sem személy szerint Rólad, vagy Neked szól. A fotónak, de néha csak frusztrálódás és lelki gyengeségek miatt írnak egyesek beszólogató kommenteket.
És majd megtapasztalod, van még az irigy felhasználó (nem)barát kolléga típus is, de róluk inkább később, "privátban". Az a baj, sokan már attól "fotósnak" érzik magukat, hatalmas tudással a fejükben, ha vesznek vagy kapnak egy fényképezős mobilt.
A fotódról: Azért adtam ötöst, mert mostanában itt is és körülöttünk mindenhol csak a szenzációig hajszolt dolgokat lehet eladni. A nagy többség erre vevő és kiveszik az egyszerű, a különleges, a nagyszerű és a szép.
Kicsit eltorzulunk mi magunk és az elvárásaink is.
Én örömmel láttam, hogy napképe lett valami, ami nincs agyoncicomázva, nem giccs, nem túlspilázott.
Valami ami egyszerű és természetes.
Én ennek örülök!
Üdv az oldalon és jó egészséget, meg szép fotókat kívánok!
Vadliba

Kihangsúlyozandó: Nem egyénekről, konkrétan írtam. Ez egy jelenség, ami nem csak itt a fotozzon létezik. Az oldal nekem nagyon tetszik, sokat tanultam itt és fantasztikus emberek értékeléseit olvashattam valamint kiváló fotóikat értékelhettem magam is. Én boldog vagyok itt és ezt kívánom Neked és Mindannyiunknak!

jessica66 válasza:
Kedves Vadliba, nagyon köszönöm az írásodat mert azt hiszem ez nem csak nekem hanem mindenkinek szólt. Már több éve nézegetem a fotozz oldalát, sosem tudtam rávenni magam a regisztrációra. Most viszont jött egy löket, hogy mi bajom lehet... Nem gondoltam, hogy ekkora port kavar majd ez a kép. Úgy voltam vele, hogy majd szépen csendben meghúzom magam és egy egy véleményre válaszolok :) . Semmi rosszat nem szerettem volna ezzel a képpel, pláne nem ellenségeket begyűjteni, de mindenkinek azt gondolom teljes tisztelettel válaszoltam, bármit is kaptam. Valóban nagy a léc amit meg kell ugrani, mert a mai technika mellett olyan képek születnek amik szenzációsak. Nem fogom feladni, és egyáltalán nem szomorodtam el. Gyakorlással meg lesz a fejlődés is. Azzal is tisztában vagyok , hogy kapni fogok még épp eleget mire lesznek annyira jó képeim amik meg bírják ugrani az általad is említett elvárásokat. :) Eljön az az idő is, ez most egy kezdet. Mint már írtam is, a képemmel kicsit magamat is jellemeztem. Még éretlen. :) Köszönöm neked, sok erőt adtál

adott pontszám: 4
2012. december 14. | 12:25 | adobeps

szia!kár ezért a képért.ebben annyi szép szín,fény,alak rejlik.legközelebb jól gondold át,hogy
a kép...De te nem látod,hogy pixeles a háttér.ne vedd bántóan.sok hiányosságot elkövettél.szín,kontraszt,élénkség,stb..de díjazom a lelkesedést.nem vagyok gonosz törpe.

jessica66 válasza:
Nagyon köszönöm :) Legközelebbre ígérem jobb kép lesz :)

2012. december 14. | 11:35 | pilipár

Szia Vanessza/Jessica! :)
nem fejezted be a válaszod, ugye nekem is azt akartad írni, hogy nem haragszol? :)
Ildikó

jessica66 válasza:
:) sikerült reflexből lenyomnom az entert... :D hát azt már annyiszor leírtam mindenkinek, hogy magad is rájöttél. Azt szerettem volna hozzátenni, hogy olyan sokan ostoroznak amiatt hogy a nap képe lett, hogy már egyáltalán nem örülök neki. Amúgy is a legkevésbé én hittem el , valójában nem is értem hogyan. Én tisztába voltam mindennel (hibákkal, kezdő munka stb) mikor feltöltöttem a képet. Nekem az volt nagy öröm, hogy felkerült az oldalra, és most mindenki megszól mert a nap képe lett. Inkább ne lett volna és nem háborognának ... Én ezt a képet feltöltöttem mint bárki más hogy megtudjam hol állok, milyennek látják. Számítottam erős kritikára, de sokan csak beszólnak anélkül hogy bármit is írnának a képről. Ezzel szemben köszönöm neked, hogy nem azért ostoroztál hogy a nap képe lett, hanem teljesen emberi hangnemben el tudtam mondani mit gondolsz. :)És ezt külön köszönöm neked .

adott pontszám: 5
2012. december 14. | 11:29 | Vadliba

Szia!
Gratulálok a nap fotója címhez!
Csodálatos alkotás. Nincs agyon photosoppolva, természetes fénykép, olyan, amilyennek lennie kell.
Tetszik a szerkesztése, a színek is természetesek.
Látom benne az absztraktot is.
Engem legjobban egy herepárra emlékeztető fotó.
Jó fricska ez egyeseknek!
Gratulálok!
Üdvözlettel
Vadliba

jessica66 válasza:
Te jó ég :D nagyon köszönöm, örülök hogy így látod, mert kaptam már hideget meleget. Őszintén nem tartom annyira jónak a képet hogy a nap képe legyen, nyilván tök jó de azért annyira rossznak sem ahogy sokan mások leszólták. Nem vagyok profi és nincs nagy felszerelésem. Sokan nem is gondolják hogy tapasztalat és rutin nélkül milyen munka megalkotni egy ilyen "egyszerű" képet is. Ezer féle módon lefotóztam komponáltam ezt a kis "herepárt" :). Örülök hogy valaki jó véleménnyel van róla.

adott pontszám: 3
2012. december 14. | 11:12 | pilipár

Igen találó a kép címe....és bár nem szeretek, lehet, hogy most ünneprontó leszek. Nekem ez a kép (még) nem tetszik, de lehet, hogy az érési idöszak után már sokkal jobban fog sikerülni. Most nagyon szüknek érzem a kompozíciót, eléggé a képszélre szorítottad a "fötémákat", és alapvetöen túlságosan az arcunkba toltad a két gyümölcsöt (szilva?)....életlen, és a háttér nagyon zajos. Van zajszürö program, segíthetett volna az utómunka során. Nekem egy kicsit egysikú ez a zöld, valahogy érdemes lett volna pl. a hozzánk közelebb lévö gyümölcsöt kiemelni, vagy a hátteret hangsúlytalanabbá tenni....szóval egy kicsit "játszani" a lehetöségeiddel.....de ha megvárod, hogy szép érettek legyenek, még a színvilág is mutatósabb lesz, mert a lila és a zöld szín remek együtt :)
És ne haragudj a pont miatt.....de úgy gondolom, attól, hogy valami a nap képe, még nem biztos, hogy valóban hibátlan, vagy közel hibátlan is. Szerettem volna segíteni, mert a képet tényleg gyengécskének érzem.
Üdvözlettel! Pilipár

13.

jessica66 válasza:
Kedves Pilipár

adott pontszám: 3,5
2012. december 14. | 10:57 | dzszs

Szia!
A kép szerkesztése jő, a kép mélységélessége túl nagy, illetve a háttér világos részei beégettek, ezért rövidebb záridő kellett volna.
További jó fotózást!Üdv!

jessica66 válasza:
:) Tudom, teljesen igazad van:) Köszi h benéztél

2012. december 14. | 09:47 | liczkas

Szerintem azért van ennél jobb két az elmúlt 24 órából. :)

jessica66 válasza:
köszi

2012. december 14. | 07:45 | adf3_sol

Csak vicc ugye, hogy ez a kép az elmúlt 24 óra legjobb képe?!

jessica66 válasza:
köszi

2012. december 13. | 22:45 | Zorko

Szia,

Amikor az első képemet feltöltöttem, kaptam rá ajándék kreditet hogy ösztönözzenek a többiek a további fotózásra, feltöltésre. Ezért amikor tehetem én is ugyanígy teszek az első képeknél. Nem vagyok itt nagyágyú, de ha veszed a fáradságot nézd meg a galériám. Pár hónappal ezelőtt én is ilyen, vagy még ennél unalmasabb képekkel kezdtem. Ne veszítsd el a lelkesedésed! Fogadd meg az építő kritikákat! Próbálj mindig jobb és jobb képeket készíteni!

Sok sikert az oldalon, Üdv,

Zorko
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

jessica66 válasza:
Kedves Zorko
Nagyon köszönöm a támogatásodat és jól is esik. Elég kezdő vagyok fotózás téren még , jelenleg csak tanulom. Tudtam hogy nem egy áttörő nagy sikerű kép lesz ez mikor feltöltöttem, és hogy kapok hideget- meleget. Majd haladok szépen lassan :) Senki nem veszi el a kedvem tőle. Még egyszer nagyon köszönöm. Örülök hogy nem csak rosszindulatú emberek vannak :)

adott pontszám: 2,7
2012. december 13. | 22:39 | liczkas

Szia. Pozitívumként az élesség jó helyen van. Így,hogy minden majdnem egyforma zöld nem emelkedik ki jól a témád és szerintem túlexponált is lett a fotó. Ha vársz legközelebb amíg melegebb,lágyabb fények lesznek,naplemente előtt akkor jobban kirajzolódnak majd a formák,színek és könnyebb lesz jól exponálni is.

jessica66 válasza:
Köszönöm .

adott pontszám: 3
2012. december 13. | 22:38 | Zorko

Szia,

Remélem ez az első próbálkozásaid egyike, mert nem sok munkásságot lehet benne látni. De ne vedd rossz néven. Mindenki lövöldözik ilyet az elején, csak később változik a szemlélet. Szóval a kép mondanivalója nem igazán megragadó. Hacsak nem egy agrár fórumon. A színe nagyon egysíkú hamvaszöld. A komponálás viszont nem rossz. És az éles és mosott képrészek is tetszetősek. Valami érdekfeszítőbb témát ajánlanék, egy kissé érdekes szemszögből.

Üdv,

Zorko

jessica66 válasza:
:)

adott pontszám: 3
2012. december 13. | 22:35 | jethro

Szia!
-Jó zajos,de ez engem nem zavar,
- az élesség az első szilván(?) rendben,
de igazából ennél több pozitív dolgot nem tudok megemlíteni.

Azt hiszem az a legnagyobb baj,hogy túl sok.

Ha már a gép szenzormérete miatt elmosással a hátteret nem tudtad leválasztani.akkor vmi olyan nézőpont kellett volna,ahol kevésbé zavaró a mögöttes látvány.
Illetve további meghatározó gondnak a téma kiválasztását és ilyetén bemutatását érzem.Ez egy idegen számárra,nem igazán jó.
Ilyet,így bárhol, bármikor meglőhet bármelyikünk- ezért átlagos.
Jó fotózást!

jessica66 válasza:
Köszönöm , igen szilva :)

adott pontszám: 2
2012. december 13. | 21:41 | adf3_sol

Keresem benne a tudatosságot, de nem sikerül megtalálnom. Inkább "megláttam és kattintottam" típusú kép. Sem a téma helyzete, sem a háttér zavaró világossága, sem a kép zajossága nem szerencsés. Távolabbról fotózva, a témát középpontba téve, vagy ágat beleszerkesztve és harmadolóba helyezve a gyümölcsöt, a hátteret jobban összemosva (és kihagyva belőle a fehér részeket, már amennyire lehet) és kisebb érzékenységgel talán ki lehetett volna hozni belőle megfelelő képet. De ez sajnos nem az.

jessica66 válasza:
Köszi

2012. december 13. | 18:59 | krisz21

Szia!
Értékelésemet a fotós ismerete nélkül adtam le, de azt hiszem sokat elárul rólad hogy van önkritikád és nem utolsó sorban humorod! Sőt, véleményezéseid alapján látásod, meglátásod is, tényleg a legjobb úton jársz! Szerintem hamarabb fogsz érni mit ez a gyümölcs, és minél több remek fotót láthatunk tőled!
Sok sikert kívánok neked a fotózás területén, és elnézést hogy az előző értékelésem kissé nyersre sikeredett!

jessica66 válasza:
:) Kedves vagy nagyon köszönöm :) Gondolkoztam hogy most ez hasznos vagy nem hasznos vélemény. :) Hát persze hogy az, hasznos a hozzáállásomnak meg jól esik a kis lelkemnek :P :) Köszönöm még egyszer :) Nem adom ám fel! De ha már lesznek jobb képeim is és eljön az a pont hogy én is úgy érzem jó úton járok,megcsinálom ugyanezt a képet érett szilvákkal :) :P

adott pontszám: 4
2012. december 13. | 18:03 | mercz.zoltan82

Szia!
Én egy kicsit szűkebb rekesszel fotóztam volna, hogy a háttér jobban el legyen mosva, mert egy kicsit a háttér eltereli a figyelmet a fő témáról
Ettől eltekintve grat

jessica66 válasza:
Köszönöm :) még nem megy minden rutinból :) de igyekszem fejlődni :)

2012. december 13. | 17:39 | krisz21

Növény, meg érnie kell neki, de tényleg ennyi. :)

jessica66 válasza:
Pont engem jellemez :) Nem rég kezdtem fotózni :) Majd még beérek igyekszem! Köszönöm a kommented

adott pontszám: 4
2012. december 13. | 17:31 | katyakit

Szia! Nagyon zajos lett, ezt lehet utólag is szűrni. Vágás is lehetne kicsit tágabb alul. Nagyon szűk a DOF, egy ilyen kompozíciónál kicsit nagyobb mélységélességet használnám, nem igazán makró alany :) Nagyon sok a kiéget rész, talán más napszakban szerencsésebb lenne.
Szép fotókat!
Üdv!

jessica66 válasza:
Sajnos nincs nagy technikám , de hamarosan befektetek egy jobb gépre és szeretném teljesen kitanulni . Látom a felvetett hibákat és el is fogadom. Köszönöm a véleményed !

adott pontszám: 3,6
2012. december 13. | 17:02 | Blex

Hali!
Valóban kicsit éretlen még ez a gyümölcs , zöld még... és a kép is az egyenlőre :)
Apró dolgokon múlik ez... ki lehet hozni szép dolgokat egy egyszerű témából is mint ezek a kis zöld szilvák , és egy viszonylag egyszerűbb gépből is ki lehet préselni ezt azt ha nagyon akarja az ember.
A képed szerkesztése rendben lenne , figyeltél h ne középen legyen a fő téma , és még az elosztása is jó a gyümölcsöknek fordítva döntené a képet mert a szélső a dominánsabb.
Kicsit szűken komponált,lent is elkélne némi tér de fent a szárak miatt is szűkös.
Az élesség talált , jó a dof is , az életlenség szépen fokozatosan halad , igaz a levelek nem tudnak kellően elmosódni mert elég közel vannak a témához.
Valószínűleg nagyon erős napsütésben fotóztad , a háttér fényfoltjai zavaróan világítanak.
Van némi zaj , szigorúan az iso100 azt kell tartani ennél a géptípusnál és a képből történő vágásokat is el kell felejteni , ez a zaj még kiszűrhető.
A zöld a zöldben téma szép kontrasztosan , szép fényeknél tud érvényesülni , itt nagyon fakó lett minden.
Biztos h lesz sikeresebb kép is , legyen ez egy kezdet!
Üdv!
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

jessica66 válasza:
Mindennel egyet értek Blex! Köszönöm hogy foglalkoztál a képpel. Januárra veszek egy jobb gépet, addig maradok ennél, mivel nincs más. És addig is igyekszem többet kihozni belőle.

2012. december 13. | 16:59 | cs.g.

hát, a profilképed sokkal jobban tetszik, mint ez :)

jessica66 válasza:
:) Hát... pont ebből indult a fotózás iránti érdeklődésem. Eddig a gép másik oldalán dolgoztam és mindig fotóalany voltam. Jobban tudok képeket kritizálni jelenleg mint alkotni. Tudom milyen hibák vannak, de nem gondoltam hogy ennyire nehéz. És mindig is jobban tetszett a fotós munkája mint hogy rólam készülnek a sorozatos portfóliók. Hát most belevágtam, még "éretlenen" a dologba. Majd gyakorlattal jön a rutin remélem :) Köszi hogy benéztél :)