BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,33
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. december 8. 13:51
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Angyal

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. december 9. | 16:03 | pilipár

Köszönöm szépen a kreditet, Roland, igazán kedves Töled! Örülök, ha tudtam kicsit segíteni,
Ildikó

Roland79 válasza:
Nincs mit. Sajnos utána néztem csak, hogy nekem nem vonta le a kreditet. Elolvastam a szabályzatot, és ott azt írták, hogy csak az utalhat, akinek legalább 6 kreditje van. (nekem csak 1,42 :) ) Ezt nem tudtam, de amint meglesz a 6 kreditem természetesen pótolom ezt a hiányosságot. :)
Még egyszer köszönöm!

adott pontszám: 4
2012. december 9. | 14:07 | pilipár

Gratulálok a nap képéhez, de nem érzem hibátlannak a fotód. És sajnálom is, mert a lány nagyon helyes, kedves az arca, az ö "lefotózása" egész jól is sikerült. De az összbenyomásom a képröl mégsem egy szép portré, sokkal inkább egy elkapott pillanat hatását kelti....és ezt azért sajnálom, mert úgy gondolom, kevésen múlt, hogy a megörökített pillanat nem lett tökéletes. Mivel én is leginkább portrékat fotózom, föleg azokat a tanácsokat gyüjtöm, amik az ilyen tipusú képeimet teszik jobbá.....az egyik ilyen, amit viszonylag hamar megtanultam (mégis elöfordul, hogy ma is elkövetem ezt a hibát :), hogy a fej körül, mellett, mögött lehetöleg semmilyen zavaró elemet, vonalat, kerítést, tárgyat stb. ne helyezzünk el, ill. próbáljuk kikerülni a kompozícióban, mert elvonja az ember figyelmét. Legyen a fötémánk bármily csinos, kedves, az a szempár bármilyen csillogó. Nem olyan régen készítettem egy férfiportrét, a háta mögött a távolban egy házfal látszott.....vagy régebben anyukámról, ahol apukám inge volt túl fehér a háttérben....mindkét kép esetében szóvá tették, és ma már belátom, igazuk volt.....
A Te képeden az arccal érintkezö hölgy világos ruhája túl világos, nem szerencsés....hiába élesebb, az elöl lévö lány arcát zavarja...nem beszélve a többi emberröl, a székröl, ami fokozza a kuszaság érzetét....
Optikailag nem szerencsés a látvány, a szerkesztés.....lehet, hogy elég lett volna kettöt jobbra lépned, és máris sokkal jobb képet löhettél volna. Így nem érted el azt a hatást, aminek a lehetösége benne volt ebben a képben, ebben a lányban.
A technikai része egyébként tetszik, a színek, az élesség is, talán a bal felsö sarok miatt másképp vágtam volna, de az összbenyomás miatt érzem kicsit "hibásnak" a képet.
Remélem, nem vettem el az örömöd, de ez a véleményem!
Üdvözlettel! Pilipár


21.

Roland79 válasza:
Nagyon szépen köszönöm hogy megnézted, és ilyen kimerítően értékelted. Mint láthatod lentebbi hozzászólásoknál némi vita alakult ki, mert nem tudtam az értékelő 1-2 mondatos értékelése után elfogadni fő hibaként, hogy üveges a szem (ami egyébként könnyes). De a te általad felvázolt részletes elemzés és hibák teljes mértékben megállják a helyüket. Az ilyen kritikákat (legyen az bármilyen pontszámú is) elfogadom és megfogadom, mert szerintem csak az ilyen jól összefoglalt hozzászólásokból lehet tanulni és fejlődni, ezért nemhogy elvetted az örömöm, most örülök csak igazán.:)
Köszönöm a példa értékű értékelést, és hogy foglalkoztál a képpel.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2012. december 9. | 13:38 | Vadliba

Szia!
Először, ami erről a fotóról eszembe jutott: Van egy általános jelenség, amióta a fejlődésünk azon szakaszba értünk, hogy viselünk alsóneműt. Ez pedig az, amikor a gatya, vagy bugyi bevág hátul és azt meg kell igazítani, illetve ki kell húzni a két félteke közül. Nagyon sokszor az emberek nagy többsége ezt anélkül teszi meg, hogy észre venné. Ez már egy reflex szerű mozdulat, ami annak az irritáló ingernek köszönhető, ami onnan hátulról jön.
Én nagyon sokszor láttam már akár utcán, akár színházban, bankban, esküvőkön, stb stb, lehetne sorolni vég nélkül.
Nekem erről a fotóról egyből lejött, a modelled mögött, enyhén elmosott fehér ruhás néni ugyanezt teszi. Biztosan ingerelte, ezért benyúlt hát és húzta kifele. TE meg szépen lefotóztál egy angyalt, aki mögött, azért egészen emberi dolgok és cselekedetek zajlanak.

Na ennyi bevezető után a fotóról is egy mondatban:
Az elképzelés tetszik, de nekem ez a felvétel nem tetszik a technikai oldaláról nézve.
Úgy érzem az utómunkánál elszúrtál valamit. A fekete szét van esve a jobb oldalon, a szemek és környéke mintha agyon lenne élesítve.

DE! Nem fogok mást adni mint ötöst, mert nemrég ...szóval nem volna tisztességes!

...és még valami, gratulálok a nap fotója címhez!

Üdvözlettel
Vadliba

Roland79 válasza:
Köszönöm hogy értékelted és időt szántál a képre.
Az általad említett jelenség fel sem tűnt eddig a képen, de lehet hogy igazad van, bár az a fekete valami azt hiszem egy táska a hölgy kezében, bár lehet hogy pont azzal palástolja a mozdulatot. :)
A nem volna tisztességes mondatot nem értem, de nyugodtan adhatsz olyan pontszámot, amit szerinted érdemel, mert ha az kellően megalapozott és alátámasztott, akkor természetesen elfogadom.

adott pontszám: 5
2012. december 9. | 13:01 | newgam

Világos fő téma (kellemes arccal), kontra sötét, de tónusosan szép háttér (mondjuk éppen a hajtincs mögött nem szerencsés az a fehér ruhás nő, de üsse kő:) Tetszik az legondolás.
Grat!

Roland79 válasza:
Köszönöm hogy értékelted, és időt szántál rá!
Örülök hogy tetszik!

adott pontszám: 4,7
2012. december 8. | 22:21 | barbarella

Szia!
Nagyon szép kép lett, a hölgy szemei csak úgy vonzzák a tekintetet! :)
Engem egy kicsit zavarnak a háttérben lévő emberek... talán ha vársz egy kicsit a kép elkészítésével, akkor már nem lettek volna ott...
Szép fényeket és sok-sok jól sikerült képet kívánok! :)

Üdv,
Barbi

Roland79 válasza:
Köszönöm hogy értékelted és örülök hogy tetszik!
Sajnos akkor viszont ez a pillantás is "elillant" volna, ha vártam volna.
Szép fényeket neked is.
Üdv
Roland

2012. december 8. | 22:06 | Tyus

Látod! A tanga is egy megoldás :D
Amúgy, ha ennyire bántanak a pontok, ne úgy tölts fel képet. Sejtettem, hogy nem fogod feltölteni az eredetit.( Szóval könnyek...rendben)
Na szió!

Roland79 válasza:
Nem a pontok bántanak. Reálisan látom a saját fotóimat is. A következetlen, illetve mindenben csak a hibát kereső, és a képet, mint egészet értékelni nem tudó értékeléseket nem tudom és nem is akarom elfogadni.
És igen, ha megnézed rendesen látszik , hogy azok könnyek. A szem alsó részén is jól látszik. Lehet hogy te utómunkával tudsz ilyet odarakni, én nem.

2012. december 8. | 21:28 | Tyus

Mindig csak az átló , meg harmadoló meg középre szerkesztés az érv
:D:D
Szó nem volt erről. Ismétlem. üveges szemek! (a kusza háttér csak a "bónusz")
Adok egy kreditet, ha feltöltöd az eredeti képet nem pontozhatóként, na? :P Hajrá! Lássuk milyen volt az eredeti fotó!

Roland79 válasza:
Ja értem, tehát a te fotódnál lássa bele mindenki a mondandót, de itt bár a mondandó adott, illetve másoknak lejött, az általad üvegesnek minősített szemek miatt 3-as.
Látom neked ez a kreditosztogatás a mániád, nem kell köszönöm.
Nem érzem úgy hogy bárkinek is bizonyítanom kellene bármit is, főleg nem neked, hiszen ugyanazon az általad hatalmas problémának vélt hibán pörögsz.
Egyébként a szem nem üveges, hanem KÖNNYES!
Az idézetedet nem ezen sora miatt idéztem, ha esetleg nem jöttél volna rá. Hanem :
"Miért nem lehet simán nézni a képet..."
És igen, másnál elfogadtam az észrevételét, mert Ő a kép EGÉSZÉT nézte, hogy ismét idézzelek, csak simán nézte, és túl tudott siklani az "apróbb" hibán vagy hibákon. Ha 4-est adott volna, azt is elfogadtam volna, mert szerinte az nem befolyásolja döntően a kép mondandóját.
Te viszont egy könnyes szemet javítandó hibának értékelsz, miközben az szerves része a képnek, elsőre azt is akartam adni képcímnek hogy örömkönnyek.
Legközelebb kimegyek vele a mezőre aztán tangában lefotózom hátulról, úgy akkor biztos nem lesz "üveges" a szem.

adott pontszám: 4
2012. december 8. | 20:44 | cs.g.

Kedves, szép felvétel, de számomra disszonens. A fehérre égetett-utómunkázott, már-már bőrtelen arcú modell az angyali tisztaság-sugallattal, mögötte pedig, az ottmaradt, valós idejű háttér.
Nem áll össze egészen. Viszont, mint azt már írtam, kedves, szép fotó. (Furcsállom, hogy ha már az utómunka ilyetén jellegű volt, akkor a szemek alatti "árkok" mellőzése, mintha kimaradt volna - bár nyilván, tudatosan)

Furcsa, de jó.

Üdv,
cs.g.

Roland79 válasza:
Köszönöm az értékelésed!
Igazad van, nem feltétlenül oda illő a háttér, viszont ez az ellentét még hangsúlyosabbá teszi a mondandót, legalábbis szerintem. Egy régebbi képemnél is ezzel a kettősséggel próbáltam kiemelni a témát, bár tudom ez szubjektív, valakinek tetszik, valakinek nem.
Még egyszer köszönöm hogy időt szántál rá és értékelted.

2012. december 8. | 20:23 | Tyus

A székek csak a pont az i betűn. A szemekkel van az igazi probléma. Nagyon üveges a hatása, és mintha porcukros lenne. Szerintem megpiszkáltad. (Ha meg alapból ilyen, amit nem hiszek, akkor meg meg kellett volna piszkálni).
Egyébként érdekes, ha 5-ös pont mellett van a zavaró asszony kritika, akkor azt elfogadod :D


u.i.
Ehhez sem kellett sokat kutatnom. Uccsó értékelésed:

Szia! Hát ez egy kicsit "átgondolatlannak" tűnik. A perspektíva, ha csak a szobrot nézzük, jó lenne, de nagyon sok minden van, ami egyszerűen elviszi a tekintetet (illetve zavarja) a fő témáról. A fejébe belelógó fa, a hátából kinövő oszlop, ráadásul a háttér sincsen elmosva, hogy esetleg kompenzálja ezt valamennyire. Ha viszont ezeket is belevesszük, akkor ez a perspektíva mégsem a legjobb, vagy keresni kell egy másikat, vagy amit lehet utólag módosítani.
Üdv
A képre adott pontszám: 3


ÉS ezek után te mondod, hogy

"Semmit nem számít hogy egy kép közvetít-e valamit, vagy megfogja-e a szemlélőt, csupán az számít hogy székek vannak-e a háttérben. Ez igen..."

Téged egy oszlop zavar, engem meg 3-4 emberke és a furaszemek.
Érdekes... :D További jó fotózást ;)

Roland79 válasza:
A nagy kutakodásodban talált fotónál MINDEN éles volt, így a sok háttérben zavaró tényező jobban elviszi a tekintetet, de látom nem olvastad el rendesen az idézett hozzászólást.Azonkívül maga a szobor sem közvetített semmilyen hangulatot, így még jobban kiemelve a hibákat. Azonkívül egy életképnek feltöltött fotó volt, és mint más hozzászólásból is láthatod annak sem felelt meg. Elég rossz képet választottál etalonnak!
De ha már itt tartunk , idézet tőled:
"Miért nem lehet simán nézni a képet, és belegondolni valamit? Mindig csak az átló , meg harmadoló meg középre szerkesztés az érv. Fura. Ti zenét is így hallgattok, hogy Fisz-moll után nem jöhet C-szeptim?"
Mástól elvárod hogy ne az apró-cseprő hibákat elemezze a képen, hanem a kép egészét, hangulatát nézze, erre te ugyanazt csinálod pepitában. Akkor te zenét is így hallgatsz? ;)
Érdekes... :)
Neked is hasonló jókat.

2012. december 8. | 20:15 | liczkas

Akkor 5 pontos egy portré,ha semmi nem vonja el a figyelmet a lényegről.

Roland79 válasza:
Nem mondtam, hogy 5 pontot érdemel, csak hogy a kiemelt hibák ne szubjektív ítéletből adódjanak. Én elfogadom a 2-est is, ha valóban olyan kritikákat kapok, amik megállják a helyüket.

2012. december 8. | 19:04 | liczkas

10-40 mm objektívek gömbölyítik az arcot,főleg ha közel mész,nekem olyan mintha ez történt volna. A szem számomra,pixeles és túl élesnek látszik. A világosabb arc rész meg lehet,hogy tényleg monitor függő,de az enyémen eléggé rikít. Többet hibát nem akartam írni,mert én sem vagyok profi meg sok beszédnek sok az alja. :) Azért nem 4-es szerintem,mert több ez mint apró hiba,de lehet,hogy rosszul látom.

Roland79 válasza:
Igen , a nagylátószögű objektívek okoznak hordótorzítást, de abban az esetben az orr is megnagyobbodott volna, illetve a két szem között is sokkal nagyobb különbség lenne, hiszen a hozzánk közelebb eső szem is aránytalanul "meghízott" volna. Ez nem azzal készült.
Az arc világosításával jobban kihangsúlyozódik az "angyali", "tiszta" arc. De összességében még mindig nem értem hogy "rikít", mert összehasonlítva a Te általad készített "György" kép világos felével, ez nem lett "rikítóbb", vagy világosabb. Vagy az zavar hogy a sötétebb részek nem annyira sötétek, mint az említett fotódon? Mert azzal igencsak érdekes lenne az "angyali" arc. Az jól áll egy férfi alanynak, hiszen markánsabb lesz tőle az arca, de egy női portrénál ez már nem igaz. Főleg ebben az esetben, ahol pont ennek a tiszta arcnak a kiemelése lett volna a cél.

adott pontszám: 3
2012. december 8. | 17:35 | Tyus

Szép lány, de a szemeit nagyon túlélesítetted utólag. A háttérválasztás sem jó, kusza. Annak ellenére, hogy az FF ezen kicsit talán segít, hogy "elmossa" de így is kivehetőek az emberek, székek(?), fehér pontok az ég helyén. Szerintem ez erősen javítandó.

Roland79 válasza:
Ez nem egy stúdióban beállított "steril" fotó. Egy elkapott portré, ami bájt, "tiszta" érzelmeket próbál közvetíteni a szemeken keresztül. A háttér lényegtelen. Bár látom neked inkább az határozza meg egy fotó "erényét" . Az élesítéshez nem nyúltam utólag.
Az értékelésed ebből kifolyólag nem tudom elfogadni.
Régen voltam a fotózzon, de úgy látom nem fogom erőltetni a továbbiakban. Érdekes irányt vettek az értékelések. Semmit nem számít hogy egy kép közvetít-e valamit, vagy megfogja-e a szemlélőt, csupán az számít hogy székek vannak-e a háttérben. Ez igen...

adott pontszám: 3,5
2012. december 8. | 17:08 | liczkas

Tetszik a tekintet,nem feszült a modell. Az arc szerintem egy picit túl világos meg ha jól látom nagylátószögű objektívvel fotóztad volna,ez nem szolgál a javára. Meg mintha túl lenne élesítve utólag.

Roland79 válasza:
Hát nem igazán értem a "picit" túl világos, "mintha" túl lenne élesítve, ezekből hogy áll össze a 3,5 pont. Pont a tekintet a lényeg, ha az jó, akkor igazából a többi a képen csak "körítés".
Tehát : Túl világos arc - mihez képest, monitorfüggő is lehet, direkt nem világosítottam jobban, de összehasonlítás képpen nézd meg azt a portrét, ami tegnap lett a nap képe, annál nem világosabb.
Nem nagylátószögű objektívvel lett fotózva. Nem igazán fejtetted ki, hogy mi nem szolgál a javára.
Az előző képem élesítés "hibája" után direkt nem nyúltam SEMENNYIRE az élességhez.

adott pontszám: 5
2012. december 8. | 15:49 | jessica66

Nagyon letisztult finom hangulatot árasztó kép, ezért elsősorban had gratuláljak . :) A lány arca kellőképpen éles és részletgazdag, és ami számomra érdekes, a szürke árnyalatok sem teszik fagyossá az egészet. A szemei különösen tetszenek, mert őszinték és ártatlanok. Valóban jó a címválasztás, angyali tulajdonságokkal bíró fotót készítettél. Egyetlen apró észrevétel, nekem a háttér kicsit bezavar. Levágtam volna róla a fehérnadrágos hölgyet a jobb szélről a másik kettő nem olyan zavaró. Technikailag azt gondolom nincs sok kivetnivaló benne. Még az sem zavar, pedig általában szokott, hogy a hölgy feje búbja hiányzik. Teljesen rendben van . Grat

Roland79 válasza:
Köszönöm szépen , hogy időt szántál a képre, és az értékelésre.
A vágást megnéztem ahogy ajánlottad, valóban lehet hogy jobb lenne, bár egy kicsit kevesebb lenne arra a tér.
Örülök, hogy tetszik. :)