BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,97
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. december 3. 22:10
  • objektív: canon 50mm f1.4 usm
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Before the action

A tömörítésért bocsi, nagyon nem megy az nekem :-( Ja az irigy hölgyek kerüljenek a kommentjükkel, mert már kezdem unni!!! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2013. január 2. | 17:46 | StikyEXR

Klassz kis kép, kicsit zavar hogy a lány jobb válla nagyon közel van a kép széléhez, de ezt leszámítva remek! Hiába van a fókusz a lány arcán, szerintem sokan nem oda fókuszálnak! :)

mukkamakka válasza:
Köszi :-D

adott pontszám: 4
2012. december 30. | 18:32 | ningbo

Az elképzelés tetszik, a hölgy megragadó. A póz a dekoltázsig szemet vonzó, de lejjebb már a görnyedt testtartás némi "hurkákat" eredményezett - bár én a teltebb hölgyeket részesítem nagyobb figyelemben - el kell ismernem, ez nem előnyös a modellre nézve. Egyenes testtartással, vagy szűkebb vágással ez elkerülhető lett volna.

A túlzott élesítést a tömörítésnek tulajdonítom, sajnos agyoncsapja a kép élvezhetőségét.

Valójában 3 pontos kép (tudatos, kreatív, de javítandó), de a technikai malőrt figyelmen kívül hagyva, jó, egyedi, a fent említett hiba pedig így nézve valóban csak apróság.

Grat.

mukkamakka válasza:
Köszönöm

adott pontszám: 3,9
2012. december 29. | 10:08 | fotosapoka

Szia!
Igen, látszik a tömörítés utáni hiba, de ennyire?...
Ha jól tudom 310 k-nak kell lenni, ezt irfanwievban meg tudod nézni, ha webre mented el, ott kiírja.
Jobb szeme kék, bal zöld?
Kicsit sok nekem a direkt kis DOF, ez nemigazán jött be szerintem, még, ha nem is tömöríted be nagyon.
Én mindenből visszavettem volna valamennyit, amennyit a kép megkíván.

mukkamakka válasza:
Köszi

adott pontszám: 3
2012. december 12. | 18:35 | Peti-

Hát nem tudom, hogy mennyire a tömörítésnek tudható be, de:
- a haj az valami ... nem is találok rá jelzőt úgy el van rontva
- a bőre, a ruhája agyonzajszűrt, nem fognám az 1,4-es rekeszre, mert átmenet nélküli
- a szeme agyonélesített, agyonfehérített, túl kontrasztos, ráadásul rosszul is jelölted ki a szempillákat, belecsúsztál a bőrbe is
-ez a póz túlontúl direkt, idetolsz a képünkbe két csöcsöt meg egy világító szempárt, és ennyiből áll a nő, se keze, se teste, felül és bal oldalt annyira szűk a vágás, hogy nem lehet eldönteni csak érinti a kép szélét a haja vagy bele is vágtál

Nem nőből vagyok, az írigység pláne messze áll tőlem, de ez így ebben a formában nem tetszik. A gyenge, unalmas tucatfotó némi kreativitással jut eszembe a képet nézve, így a szabályzat alapján adom a maximumot.

Üdv
Peti

mukkamakka válasza:
:-D

2012. december 7. | 12:20 | h.rom

:D

mukkamakka válasza:
:-)

2012. december 7. | 11:53 | h.rom

Én soha, sehol nem állítottam, hogy az lenne példaértékű, amit csinálok. Azt meg bátran állíthatom, hogy _neked soha_ nem lesz itt annyi ellenséged, mint amennyi nekem van, és ezt nem azzal érdemeltem ki, hogy mások képe alá mentem megpróbálni pofont osztani - mint ahogy ezzel te próbálkoztál. Tehát az 5-ös tengereket osztó haverjaimat nyugodtan kihagyhatod a számításból. És hogy a PS-re alapoznám a képeim készítését? :) Nézd, én soha nem tagadtam, hogy a digitális utómunka nagy szerepet játszik nálam, ezt bizony kár a fejemhez vágnod. De. Ehhez elsősorban jól komponált és jól exponált fotóra van szükség. Nálad ilyet nem találtam, de mint írod, még kezdő vagy. Elismerem, a korai képeimre én sem vagyok büszke, és a mostaniak közül sincs sok olyan amivel 100%-ban elégedett lennék. De ezen majd túl teszem magam, te ne csinálj magadnak gondot belőle, legyen ez az én problémám. :)

mukkamakka válasza:
Hogy nincs jól exponált fotóm azt azért hagyjuk? Na ez megint egy újjabb vitatéma lenne, de tudod mit nincs jól exponált fotóm és sőt kezdő is vagyok nem gond. Majd én is hívok magamra pár 5-ös dobáló havert hátha behozom a bemaradásom.
Béke veled István további jó retusálást! :-)

2012. december 7. | 11:26 | h.rom

Kedves mukkamakka, tisztelettel elfogadtam amit írtál, meg is köszöntem, nem arcoskodtam a saját képem alatt. Sőt kértem, hogy mutass fel példát, mert akkor még nem tudtam ki vagy, nem is emlékeztem sem rád, sem arra hogy korábban írtam egy vagy két képedre. Aztán amikor benéztem a galériádba, rájöttem, hogy nyilván az fáj neked, amit ide írtam, holott az igen szűkszavú volt ahhoz képest amit írhattam és pontozhattam volna. Nem foghatod rám hogy rosszindulatú lennék, hiszen mindezt nem tettem meg. Nem írtam le, milyen csúful elbántál szegény lány szemeivel - a felső kontúr neonosan világít - és pl a hajával is. Nem jöttem ide "arcoskodni", csak hogy téged idézzelek. Viszont tisztában vagyok a képességeimmel, és azzal, hogy ha e két képet kellene egymás mellé állítani, mylik nézne ki rosszabbul - az élőhalott kifejezést direkt nem használom, mert azzal már a modelled kritizálnám, pedig ő nem is tehet róla, hogy fotója ilyenné vált a kezed alatt. Nagy tisztelettel mondom, senki nem kért hogy kioktass a saját képem alatt, de ha már megtetted, adassék már meg nekem a lehetőség, hogy rámutassak a saját hibáidra is.

mukkamakka válasza:
Nos! :-D
Kedves István. Nem tudom, hogy a modelled látta-e a képedet például, de teljesen természetellenes, nem hinném, hogy ez az út lenne a példaértékű, isten őrizz, hogy a gyönyörű modelledet sértegessem, de nehezen hiszem, hogy neki ez a rideg agyonszínezett glamour izléses lenne. Az, hogy ennyi 5-öst kaptál rá azt annak köszönheted, hogy sok barát, szimpatizánsod van és már úgy mennek a képeidre, hogy szinte nem is értékelik csak agyondicsérik és mindezt úgy, hogy avval kezdik "Szia István" és stb. , tehát úgy értékelnek, hogy tudják kié a kép, ezálltal nem akarnak esetleg megbántani, ha valami nem tetszik. Tény, hogy ez az oldal már nem úgy üzemel, mint régen. Tisztában vagyok én a hibáimmal. photoshopra alapozod a képeid készítését ami szerintem nagy hiba, mert a fotózás azért másról szól.

2012. december 7. | 11:07 | h.rom

Hmm... Ha most erre a képre gondoltál konkrétan az iménti hsz-ed alkalmával, akkor szerintem nyugodtan összehasonlíthatod a kettőt, és kb köszönőviszonyban sincsenek egymással utómunka terén.

mukkamakka válasza:
Na látom jó nagy arca van valakinek!!! Hát az biztos, mert ennek legalább emberi formája van és nem olyan mint egy élő halott.

adott pontszám: 3
2012. december 6. | 19:36 | m3ss

Udv. Nem vagyok nagy portres, de itt amugy is inkabb a technikai oldalaval vannak gondjaim a kepnek. Szemek abszolut nem elesek, plusz az a feher a szemeben teljesen termeszetellenes, nem tudom mit csinaltal az utomunka soran de nem sikerult jol. A hajon levo csikok is nagyon bantjak a szemem. A hason sem tul elonyos a passzos ruha, nagyon bevag. Amugy a tekintet, es ez a felso perspektiva bejovos, de sajnos elvezhetetlen minosegu felvetel.

mukkamakka válasza:
igen a minőség :-(
Köszi

adott pontszám: 3
2012. december 6. | 16:10 | graymoon

Szia! Helyes lány a modelled, viszont bocs hogy ezt írom, de ez a kép nem előnyös. Mármint ha az ember néz a képen a mellein kívül mást is, akkor azt kell mondjam, hogy ez sajnos egy elrontott kép. A kivágás elég szerencsétlenre sikerült, mert eltűntek a hölgy karjai, olyan mintha csak egy torzó lenne. Az utómunka sem lett jó, nagyon túl van lágyítva a bőr, nincsenek kontúrjai az arcnak se az orrnak. Ellenben a szem és a haj ezek után brutálisan túl lettek élesítve, sajnos számomra természetellenesnek hat az egész.
Errre most javítandót adok, de dolgozz még sokat a lánnyal ha van rá lehetőséged, mert szép modell, jó fotó "alapanyag".

mukkamakka válasza:
Köszi

2012. december 6. | 12:46 | NZsuzsi

A milói vénusz is torzó és nem hiszem h kikérné magának:)))) Talán nem értetted mit Írtam de ettôl még sajnos nem változott az álláspontom.
Ha ismernél az "irigy" szó fel sem merült volna a beszélgetésünk során semmilyen tekintetben :D

mukkamakka válasza:
:-D

2012. december 5. | 15:56 | Pulykakakas

Szia!

És az irigy férfiak?:D

mukkamakka válasza:
:-D :-D :-D

2012. december 5. | 14:50 | fehér elefánt

Hiába, a magyar nőknek sokkal jobb a stílusérzékük mint az amerikaiaknak. A buta Monica Lewinsky bezzeg sötétkék ruhát vett fel az aktushoz, pedig a fehéren kevesebb nyoma marad. Az mondjuk mindegy hogy a kelleténél vagy 2 számmal kisebbnek hat, hiszen ha nagyobb cicit csinál úgysem nézi senki a hurkákat a hasán.

mukkamakka válasza:
ez érdekes

adott pontszám: 4
2012. december 5. | 13:10 | genesys

Szerintem a kommented töröld, ronthatja az átlagot.
A képről: Nagyon tetszetős hölgy,dekoltázs, pazar a látványvilág. A túlélesített szemeket gondolom említették. A mélységélesség kitűnő. Talán a melleken kellene kicsit több fény, ha már ilyen hangsúlyos.

mukkamakka válasza:
Igen a túlélesítés... :-)
Ha valaki a komment alapján értékel akkor az nem igazán való ide úgy gondolom, egy képnek magáról kell beszélni. Nem igaz? :-)Köszi

adott pontszám: 4,5
2012. december 5. | 11:52 | vakhalfoto

Szia
Azt nem tudom, hogy a 24 óra legjobb képe-e, de hogy a 24 óra legnagyobb dekoltázsa az biztos. ;)
És bár a szem az éles, s a dekoltázs már kissé elmosott, a szemem mégis csak ott pihenget. :)
Mit mondjak? Valóban gyönyörű.
Sokkal szebbek és természetesebbek azok a mellek, mint az arc és a szemek. Az arcbőr szinte teljesen kisimítva, a szemfehérek túlfehérítve. Az ecsettel a bal szem (rendezői jobb) esetében bele is másztál a szemhéj alsó részébe. A túlkozmetikázásért vonok egy felet. Cserébe nem mélyedek el a szerkesztésben. ;) Ha lehet, akkor inkább maradok a dekoltázs vonzásában. :)

mukkamakka válasza:
Igen egy picit elszálltam a photoshopban. De csak egy picit... :-)
Köszi!

adott pontszám: 2
2012. december 5. | 11:08 | NZsuzsi

Alapvetôen a koncepció hibás szerintem. Szép és igen csinos modelled van, de sikerült egy torzót készitened belóle ráadásul (elnézést) de kissé közönséges is ezzel a felfelé nézéssel. Én inkább kérdést látok a szemekben mint vágyat. Sokkal finomabban és érzekletesebben lehet ezt a témát megfotózni ha kicsit többet gondolkodsz a kivitelezésen. Egy szép arc és mell még nem elég ahhoz hogy a képeden a hangulat is átérzôdjön. Biztos vagyok benne ha jobban átgondolod legközelebb és sok témába vágó képet is áttanulmányozol mérföldekkel jobb kép fog készülni a modelledrôl legközelebb. Az utómunkában is érdemes még képezni magad mert még hajlamos vagy a túlzásokra. Sok sikert a továbbiakhoz.

mukkamakka válasza:
Látszik, hogy az "irigy" hölgyek hogy lehúzzák a képeket, persze ez nem gond, de az, hogy torzót készítettem azt kikérem magamnak!!! A tekintet? Az meg igen kérdés, hogy na mi lesz már! Az utómunkában igazad van.

adott pontszám: 3
2012. december 4. | 22:11 | digibungi

Szia!
Sztem. nem a tömörítéssel van baj. Nagyon túl van élesítve a kép. Főleg a szemek környékén látszik, de a cipzár mentén is kiugró. Piciben még elmegy, de nagyban eléggé zavaró.
Másfelől túl nagy az élesség-kontraszt, a szem és az arc között. Így már műanyag bábú hatását kelti.

mukkamakka válasza:
Na végre megfogalmazta valaki rendesen mi is a gond! Valahogy én is így érzem, de már csak így utólag :-)
Köszi

adott pontszám: 3
2012. december 4. | 20:58 | puruczki-2

Szervusz!
Nagyon ne haragudj, de azt írom amit gondolok, előre elnézést...ez totál gagyi!
Szájbarágós hatásvadászat a dekoltázzsal, elmosott bőr, és hát a szemek tragikusak, ennyire nem kell szétszedni PhotoShop-al a képet...
...nekem hangulat sincsen.
Én sem értem mitől ez a nap képe...ez a fotózz szégyene is.
Bocsi...ez van.

mukkamakka válasza:
:-)

adott pontszám: 4
2012. december 4. | 19:36 | cs.g.

Egyvalami, az rettenetesen zavar.
Ebben a pózban elég előnytelenül tünteted fel ezt az igéző tekintetű, és dekoratív hölgyet. Mivel fentről fotóztad, összébb is nyomtad, és ebben a pózban, hátulról megtámasztva/támaszkodva, szélesebbnek tűnik, mint azt szeretted volna (feltételezem!) láttatni. Félre ne érts, nem bántásból írtam - de egy ilyen szép nő, megérdemelne magáról, sokkal-sokkal szebb képet, ami igazán előnyös számára. Nem? :)
A fények picit kemények nekem, az arc bal oldalánál lehetne szebb, lágyabb, mosottabb szélű az árnyék. Látszik a tudatosság, de legközelebb, ha már mindenáron ilyen "formabontó" szögből fotóznád, kérd meg, hogy fordítsa el kissé a törzsét, így karcsúsítod kissé.
Az utómunka nem tudom milyen, mert a katasztrofális tömörítés keveset enged megmutatni belőle :S

mukkamakka válasza:
igen azt sokan írják, hogy az utómunka így meg úgy, de ha hiszed ha nem alig van rajta utómunka! igen a póz :-)
Majd lesz jobb is!

Köszi!

adott pontszám: 2
2012. december 4. | 18:30 | liczkas

Szia. Itt valami nagyon elromlott. Ez a photoshop utómunka eléggé szétcsapta a képet,a szem is azzal lett feljavítva talán. Bocs,de ez így nem...

mukkamakka válasza:
ja ja Köszi

adott pontszám: 3
2012. december 4. | 14:14 | Tyus

A legfontosabb, amit ki tudok emelni , mint pozitívum, az a modell, aki mindent megtett a kép sikeréért. Jó mimika, bevállalós ruci és -póz. (5)

A fotós:
A cím az nagyon prinyó. Nem számít a pontba de na...Ezt inkább nem is ragozom.

Ahogy megláttam a képet, azt hitem mobillal csináltad. Főleg a haján látszik, a homlok felett az a jellegzetes mobilos digitális valami.
(Ezek után megnéztem a géped tesztjét, és a 2002-es árát....hát. Nem ilyen képet várna az ember)

A vágás furcsa. Alul nem tudom miért hagytál annyit, oldalt meg levágtad.

Az utómunka nagyon rossz.
Az egész kép nagyon sárgás, pirosas (kevés fény?) Ezt könnyen lehetett volna orvosolni. Vagy lámpaarzenállal, vagy ps ben színeltolással.

A homlokon van valami oda nem illő "csillogás", mintha izzadtság lenne. Nem glam hatás. Egyetlen(!) kattintás klónnal.

A szemek nagyon erősek, túlszaturáltak, ráadásul szerintem a bal oldali kékes, a jobboldali zöldes. Erre nem tenném a fejem, talán az árnyékok miatt lehet ez a tévhitem.

A kivágás bal oldalán, a ruha mentén ott van valami barna csík/árnyék. Talán a cipzár fogai, nem tudom, de nagyon furcsa látvány így.

Alul a pulcsi redőket kiszedhetted volna utólag,ha már fotózáskor nem vetted észre a cicik látványa miatt ;) Szintén pár ecsetvonás lett volna, vagy simán levágsz 1 centit alulról.

Nekem a háttér sem tetszik, de az a legkevesebb.

Van jó géped, jó modelled, a végeredmény viszont kerülendő.

Amiket felsoroltam, max. 15 perc alatt kivitelezhető hibajavítások. Nem az a baj, hogy lusta voltál megcsinálni, hanem az, hogy nem érezted szükségét. Így láttad szépnek/késznek, ez a nagy baj. (1)

Kerülendő út, de mivel nem adok semmire 3-nál rosszabbat, és a modell jól teljesített, maradjunk annál, hogy az átlagotok 3, vagyis javítandó.

mukkamakka válasza:
:-)

2012. december 4. | 12:39 | Slave_of_the_Boobs

Akármennyire is oda meg vissza vagyok a ci.. khm a hölgyért, praefect-nek igaza van.

mukkamakka válasza:
köszi

adott pontszám: 2
2012. december 4. | 10:34 | praefect

Ha a címhez tartjuk magunkat: a szemeiben sok minden tükröződik, csak vágy nem.
Szerintem az történt, hogy nem találtad el a fókuszpontot, és tettél rá egy negyvenszeres élesítést -- hátha. Meg kivasaltad az arcát.

A kritikátlan utómunka és kivitelezés nem tett jót a minőségnek. tanácsosabb az 1.4-ben bízni, mint a fotosopban.

mukkamakka válasza:
aha

adott pontszám: 3
2012. december 4. | 09:56 | Atis csak1van

Elhamarkodottnak tűnik a kép. Többet lehetett volna kihozni a modellből. Túl sötét lett a háttér, túl sok az utólagos blur. Ám laikusok számára pornó borítónak nagyon megkapó, eladható.

mukkamakka válasza:
Igen egy picit elhamarkodott, semmi fotózás nem volt tervezve, nem is nagyon készült másik (mással voltunk elfoglalva) :-)
A háttér az nekem kifejezetten tetszik így ahogy van.

adott pontszám: 3,8
2012. december 4. | 09:19 | Puritan

Nem lenne ez rossz, az arcot szépen bevilágítottad, nincs csillogás sem erős árnyék. A hölgynek elég talányos a tekintete....
Amit a legnagyobb hibának tartok az a dekoltázs életlensége. Ez nem csak arckép és a látogatók többségének a szemét úgy is le vezeti a hölgy arca a mellkas irányába :) Én kiszedném a bal szeméből azt a sok lámpa tükröződést!

mukkamakka válasza:
Köszi

2012. december 4. | 04:53 | h.rom

Jimmyy: egyáltalán nem követelmény, hogy egy portrén MINDEN éles legyen! A szemek igen. De azon túl nem. Itt nagyon is kellemes a DOF. Azon kívül azonban minden elvan túlozva.

mukkamakka válasza:
Ja értem Ok!
Köszi

adott pontszám: 4
2012. december 3. | 22:49 | krisztynna

Nekem tul munek latszik az arca,ugy ertem,hogy lehet sok rajta a javitas.Aztan ha eredetileg ilyen szep az arca akkor bocs.Ha rolam keszitenenek mondjuk egy portfoliot,amiben egy hasonlo kep benne van,tutti kiakadnek a kis "hurkacskaim" miatt.Arra sztem erdemes odafigyelni.Plusz,ha egy kicsit osszebb lenne huzva a mellenel a ruha,sztem sokkal szexibb lenne.A hatter megvalasztasa nagyon jo,passzol a kepbe!

mukkamakka válasza:
Túl sokat nem javítottam rajta egy pici gass blur a hurkácskák igen az előnytelen póz miatt...
Köszi, hogy benéztél

adott pontszám: 4
2012. december 3. | 22:47 | Zorko

Szia,

Az arc és a tekintet nagyon rendben van. Mondjuk egy derítőlap balról nem ártott volna. De a probléma inkább a testtartással van. Kényelmesen előregörnyed. Mintha beleakarna férni a szűk képbe. Emiatt a mellei, és a dekoltázsa szerintem előnytelen. Az előrehjlás miatt a hason is "hurkák" jelennek meg. Persze látom hogy csinos és szexi a modell, de csak annyit kellett volna tenni hogy kihúzott törzstartással legyen. Ebben az esetben 5 cm-el feljebb húzott zippzárral is szexi lenne a dekoltázsa. A szemek kihangsúlyozásáért viszont mindenképpen gratulálok.

Üdv,

Zorko

mukkamakka válasza:
Köszönöm

2012. december 3. | 22:42 | Jimmyy

Ejjha, nekem ezzel a képpel elég sok bajom van: Először is nem igazán találok olyan pontot a képen ami éles lenne! Portréknál a legfontosabb hogy a szemek kristálytiszták legyenek főleg ilyen obival fényképezve. Látszik hogy volt utómunka kísérlet a szemeken is inkább természetellenesre sikerült mind élesre. A színek túlhúzása látszik a hajon is, a teteje már túlcsordult a színektől. Portéknál standard a 85-100 as gyújtó, ezen tartományon ugyanis 2-3 m ről fotózva f8, f11-el, a szemre fókuszálva szinte minden éles lesz a modellen! A fény viszont szép, kellemes, és szórt! A kép pedig persze izgalmas főleg ilyen címmel :)

mukkamakka válasza:
Éles a kép ha gondolod elküldöm a tömörítetlent, mert a feje az bizony éles!
Szerintem a tömörítésen szúrtam el valamit. Igen egy kis szín játék volt rajta elcsúsztam vele.
Köszi

2012. december 3. | 22:20 | 2bats

Nehéz vele tartani a szemkontaktust!

mukkamakka válasza:
:-D meghiszem azt!