BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: növények
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. december 1. 18:32
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Aranyszirmok

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2012. december 7. | 19:07 | Oophaga

Szia!
Csodás színek és remek élesség a megfelelő helyen. Nagyon tetszik, a minimális mélységélesség. Szuper, hogy a háttér olyan életlen mint az előtérben a folt.
Egy apró pont van ami nem tetszik és ezt a helyszínen talán egy kicsit balrább csusztatva a gépet meglehetett volna oldani. Ez a "hiba" a baloldalon lévő zöld bimbó. Eltereli a szemet a középső virág csomóról. Talán utúmunkával egy kics vinnyettálás segíthet a dolgon.
Szép, gratulálok

bolek válasza:
Szia!
Köszönöm a véleményed!
Üdv.:Zoli

2012. december 2. | 20:29 | kicsirigo

Szerintem jól elkaptad, nekem ehhez képest nagyon nagyon rosszul sikerült :)

adott pontszám: 4,8
2012. december 2. | 19:09 | kicsirigo

szia! szerintem ez nagyon jó lett! egyszer én is próbálkoztam, de sokkal kevesebb sikerrel...mintha kis ékszerek lennének, nagyon jók a cseppek rajtuk. a színvilága is tetszik a képnek, összhangban van, találó. a szerkesztéssel nem vagyok teljesen kibékülve, ez a dölés nem jön be annyira és a csírák elhelyezkedése sem. (csírák?? :D)

bolek válasza:
Szia!
Köszönöm a véleményed!

Nem csírák, virágok....
Talán nem is ebből a szögből kellett volna lőni, hanem felülről.
Kb 4-5 különböző mohatelep volt egy jó tenyérnyi területen harmonikus kapcsolatban és felülről a látvány olyan volt, mintha egy kis országot alkotnának külön megyékkel.Igazán lenyűgöző volt...persze nem tudom az a hangulat hogyan jeleníthető meg képi formában.

adott pontszám: 5
2012. december 2. | 18:03 | h.j.

szia! egyre szebb képeket töltesz !!itt gyönyörű színeket mutatsz,a zöld,az arany,a vörös....csodás színvilág,csodás háttér..szépen átlósan szerkesztettél,talán picit nagyobb dof ot ajánlanék.(vagy inkább határozottabb élességet) raynoxal készítetted?? gratulálok,és örömmel várom a következőt!! szép fényeket j.

bolek válasza:
Szia Judit!:)
Ez már csak így van, kitalálod a gondolataim!:)
Szeretem ezt a huncut kis előtét lencsét és most egy közös játék eredményét mutattam meg.
Jólesett olvasni a gondolataid, megtisztelő a véleményed!

Köszönöm szépen!!
Üdv.:Zoli

adott pontszám: 5
2012. december 2. | 14:50 | Mikrobi1989

Üdv. Kellemes mohafotót láthatunk most tőled, a fények nagyon szépek, az élessége szuper. Érdekes hogy megdöntötted a fotót, biztos lessz akinek ez nem fog tetszeni, de én nem tartozok közéjük :)) Én szeretem az ilyent, de jól meg is szerkesztetted, elhelyezted a témát. A színei kellemes meleg árnyalat ami a szemnek jobb véleményem szerint.
Gratulálok hozzá.

bolek válasza:
Szia Robi!
Bevallom már megint annyira a témára figyeltem és persze közben valamit éreztem, valami csodát láttam...és a hév magával ragadott.
Csak egy felvétel készült róla és nem tudtam visszahozni vízszintesre úgy hogy ne veszítsek belőle..így ez maradt meg róla, a pillanatról!
Talán néha ez is kell, hogy felkeltsük a figyelmet, talán a másság ettől lehet szép!

Köszönöm a véleményed a gondolataid!

Üdv.:Zoli

adott pontszám: 5
2012. december 2. | 11:40 | froghunter

Szia Zoli bácsi! Nagyon szép a kis "moha minimálod" :)) A színvilága az, ami nagyon tetszik, de jó az élesség is, igaz a DOF elég szűk és talán jobb lett volna, több kis aranyló növényt az élességi tartományban látni...
Az, h döntöttél a képen, megintcsak előnyére vált.
Szép felvétel, gratulálok!
Minden jót! István

bolek válasza:
Szia Pityu bácsi!:)
Az életben olyan sok kis (minimál) örömmel találkozunk, de csak az igazán nagyok tudják kiválasztani azt a részletet amely érdemes arra hogy másoknak is megmutassuk!
Talán még nem jött el ez a pillanat az életemben, de úgy gondolom jó úton járok, s különösen nagy öröm hogy nem vagyok egyedül, hiszen a barátaim is vigyázzák az utam!
Köszönöm Barátom!

Üdv.: Zb

2012. december 2. | 11:19 | katyakit

Igen, profi makró felszerelés!
Szerintem jó lett, ha valaki látta élőben ezeket az apró szirmokat, tud értékelni :)
Kár hogy kinyomtam, ment volna rá egy 5-ost!
Köszönöm a részletes választ!
Szép napot, Zoli!

adott pontszám: 5
2012. december 2. | 11:16 | pilipár

Tudom, az értékelésnél nem lehet figyelembe venni, de én szeretem, ha egy fotónak igazán figyelemfelkeltö címe van.....ez most pl. telitalálat. Kis törékeny életeket örökítettél meg, az arany szirmokban mégis erö van és stabilitás, nagyon szépen kiemelted az alsó zöld takaróból a gyenge szárakat, tetszenek a harmatcseppek. A színvilág mesébe illö, a kissé döntött kompozíció hatásos....éles, és a háttér kellöen hangsúlytalan.....összességében remek makró. Mesevilág :)
Üdvözlettel! Pilipár

23.

bolek válasza:
Szia Ildikó!
Nagyon szépen köszönöm a gondolataid, szívből örülök,hogy részese lettél egy mesének, egy álomnak !

Szép napot kívánok!
Üdv.:Zoli

2012. december 2. | 09:21 | katyakit

Üdv! Nagyon szép makro! Talán pont a közepén elmosódott szirom nem a fotó előnye, de a színvilága kárpótol! Megkérdezhetem milyen megvilágítást és optikát használt?
Üdv, Kátya

bolek válasza:
Szép reggelt kívánok!:)
Ha szabadna kérnem, akkor maradjunk a tegeződésnél, hiszen ezen az oldalon ez a szokás, az egymás iránti tisztelet nem ezen múlik!

No akkor reagálnék a kérdésre.:
A képek véleményezése sok esetben azon múlik milyen géppel-objektívvel ...stb készítette az alkotó éppen ezért nem adtam meg....

Canon 70-200 f/4 + X1.4 + Raynox 250
vaku + lágyító, állványról 1/125 f16 ISO 100
fókusztáv.: 152 mm

Nem biztos hogy ez a legjobb összeállítás ehhez a képhez, de gyakorlás közben elkaptam s elég értékesnek találtam ahhoz hogy megmutassam, feltöltsem!

Szép napot kívánok!
Üdv.:Zoli