BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,77
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. november 25. 21:45
  • érzékenység: 200
  • fókusztávolság: 90
  • objektív: 70-210
  • rekeszérték: 5.0
  • zársebesség: 1/300
  • Készítés helye (ország): Magyarország
***

Bár nem látszik jól, a kezében mobil van. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2012. december 8. | 11:24 | TeKilla

Nagyszeru portre, a kompozicio tokeletes a beallas es arkifejezest nagyon jol sikerult elkapnod, a keztartasa is jo helyen van bar nekem kicsit utl kozel az arcborhoz, illetve a haja tulsagosan belelog a szemebe. Ez meg fel pont levonas lenne, ugyanakkor az amit a szemevel csinaltal, az tul sok es mar nem illik a modell arcahoz, ami miatt a kiskepen meg jol mutat de amint megnyitom elemtarul az a rengeteg utomunka amit vegeztel rajta (inkabb ugy mondom hogy az a nagymennyisegu allitas mert ha sokat dolgoztal volna rajta nem pedig csak felhuztad volna az elesitest adtal hozza 2 effektet es kesz, akkor valoszinuleg sokkal utosebb kepet kaptal volna)

Ettol fuggetlenul ezeket a hibakat leszamitva nekem nagyon tetszik. Gratulalok

Udv,

Gabor

Roland79 válasza:
Szia! Köszönöm hogy értékelted. Teljesen egyetértek veled. Viszont hidd el több utómunka volt vele, mint az elsőre látszik. ;) Az élesítést csak a tömörítés miatt húztam fel, hogy "megmaradjon" az eredeti élesség, de így már sok lett. Nem szoktam PS-ben külön az élességet húzni, a burn/dodge-al emelem ki a részleteket. Legközelebb már odafigyelek jobban az utólagos élesítésre.
Köszönöm hogy időt szántál a képre, és az értékelésre.
Üdv
Roland

adott pontszám: 4,4
2012. december 3. | 22:54 | krisz21

Szia!
Jól megkomponált kép, bájos a modell.
Ami zavar: bal fölső sarokban a sötét folt. A lány szeme gyönyörű!, a túl sok smink (itt a szemceruzára gondolok) már-már elnyomja ezt!
Ami tetszik: Nagyon jó a megvilágítás, az arc balról kissé árnyékos, így látom a bőr tónusát. Jobb oldalon viszont a lágy tónusok szépen kiemelik a szemet.

Roland79 válasza:
Köszönöm, hogy értékelted.

2012. december 1. | 15:01 | pilipár

Kedves Roland! Nagyon köszönöm a szavaidat, de hidd el, Jenö (Hegyiember) sem írt rosszat.....söt, tulajdonképpen ugyanazokat a hibákat rótta fel, mint én, csak ö szigorúbban pontozott. Lehet, hogy úgy érzed, túlságosan is, de amivel indokolta, az teljesen jogos. És valóban lehet "szépen" is tömöríteni....
Nekem valamiért jobban tetszett a látvány, és ezért nem volt szívem a technikai hibáért olyan sokat vonni. A helyes és reális pontszám, valahol kettönk között van :)
Üdvözlettel! Ildikó

Roland79 válasza:
Igen, nem írt rosszat, csak pont ő volt az aki nemrégen egy másik képnél kifejtette, hogy milyen sok képet húznak le 3-asra kontraszt, meg mindenféle "apróbb" hibáért, miközben a kép maga jó, és van benne fantázia, illetve koncepció. Ennél a képnél ő mondta, hogy kicsiben látott benne fantáziát, majd pont az előbb említett hibákért adott 3-ast. Nem túl következetes. A helyes pontszám valóban a kettő értékelés között van, reálisan látom én is a hibákat. Ez egy 4-es. :) Legközelebb jobban odafigyelek a tömörítésre.
Köszönöm hogy ismét időt szántál a képre.
Üdvözlettel!
Roland

adott pontszám: 4,6
2012. november 30. | 17:43 | pilipár

Szerintem ez egy kellemes portré......nekem tetszik, hogy mint egy elkapott pillanatot mutatod nekünk, nem pedig a klasszikus beállított, kemarába nézös változatot. Én is fotózom sok olyat, de üdítöen hat néha egy szélfútta, kócos, "egyszemü" arc is.....annak is lehet varázsa...
Tetszik a színvilág, a fények, és az is, ahogy a háttérböl szépen kiemelted a modelled.
Néhány apróság: a jobb vállánál próbáltam a testtartást "értelmezni", de a nyakával sehogy sem tudtam összehozni....miért van annyira fent? A telefont tartó kéz egyik ujján zavaró az a kis micsoda, olyan, mint egy lecsúszóban lévö ragtapasz lenne :) , ugye, nem az a mobil? És mintha egy kicsit túl lenne élesítve....de összességében mégis megkapó az egész, a lány, a pillanat, a látvány :)
Üdvözlettel! Pilipár

11.

Roland79 válasza:
Nagyon szépen köszönöm! Jó egy olyan fotóstól pozitív véleményt kapni, aki kompetens a portré témában. Megnéztem a fotóidat, nagyon tetszenek. A véleményeddel megmentetted a képet a törléstől, az előző, szerintem egyáltalán nem reális és elfogadható értékelés után ez volt az első gondolatom.
A testtartás azért lett fura, mert ha jól emlékszem éppen a vállával akarta odaszorítani a telefont a füléhez és a kép pont ez előtt készült.
Úgy látom az ujj résznél még dolgoznom kell. A gyűrűs ujján volt egy gyűrű, ami "belelógott" a felette lévőbe is, azt tüntettem el, úgy látszik nem tökéletesen. :)
Sajnos az élesítést én is "bánom", hogy ennyire erős lett, csak a tömörítés miatt csináltam, hogy hasonló legyen az eredetihez, ne "tompuljon" ki. Legközelebb visszafogom magam. :)
Még egyszer köszönöm.
Üdvözlettel
Roland

2012. november 26. | 20:24 | hegyiember

"nekem nem tűnt fel hogy olyan rossz lenne a képminőség, ha mégis, azt csak a tömörítés okozhatja"

azaz a helytelen tömörítés. tele van ám az oldal olyan képekkel, amiket nem vágott agyon a tömörítés...

Roland79 válasza:
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet, lehet hogy nem annak szántad, de a stílusod némileg kioktatónak tűnik. Úgyhogy légyszíves olvasd el az idézett hozzászólásomat még egyszer. Szerintem ezt sem "vágta agyon" a tömörítés, mint azt a mondatom első fele tartalmazza.

adott pontszám: 3
2012. november 26. | 20:22 | hegyiember

szia!

kellemes fotó egy szép lányról. azaz csak lenne.
kicsiben, mondom magamnak, ez lehet valami. megnyitom, erre kapom ezt a túlkontrasztolt, szanaszét élesített izét...
azonfelül nem tudom, hogy hogy van a bal oldal alja. az ott a pulcsi? vagy sál? fura és engem zavar, hogy nem látom ott a váll vonalát - kéne.
az ellenfény szép.

nem lenne rossz, de ezzel az élesítéssel rendesen agyonvágtad.

üdv

Roland79 válasza:
Szia! Nos, bár mindenkinek nem lehet megfelelni, alant említették, hogy némileg kontrasztosabban még jobb lehetne a kép. Ez az én véleményem is. Erre te pont azt mondod hogy túlkontrasztolt. Az élesítést direktben "kellett" jobban felhúzni, a tömörítés miatt. Mivel gondolom ebben a témában (fotózás, portré) nem tekintesz kompetensnek, ajánlanék egy képet figyelmedbe, melyet egy barátom készített még régen. "zsozsek." "Vihar előtt..." című képe. Tedd egymás mellé a két képet és hasonlítsd össze a kontrasztot meg az élesítést. Nos ezek után viszont az általad említett "hibákat" nem tudom elfogadni, illetve erősnek érzem.
Üdv

adott pontszám: 5
2012. november 26. | 18:37 | vízöntő

Szia! Nekem ez nagyon tetszik. Jónak tartom a beállítást és a vágást. Szép , ahogy a modell haja az arca elé omlik, és szépen csillan a fény rajta. Tetszik az ff. konverzió, jól áll a képnek. Én nem találok hibát benne.

Roland79 válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 5
2012. november 26. | 14:17 | fiti0000

Szia gratulálok ehhez a szép portréhoz! Tetszik a kompozíciója, a mélységélesség. Nyugalmat sugároz. Őszintén szólva a telefon szerintem szükségtelen a képre, de "szerencsére" nem is látszik. Üdv, Fiti

Roland79 válasza:
Köszönöm!
Üdv

adott pontszám: 4,5
2012. november 26. | 11:08 | vakhalfoto

Az az igazság, hogy szerintem elég baj, ha nem látszik amit látni kellene. Alap esetben egy nő sem fogja marokra a telefont, ha valóban telefonál.
A kép viszont nagyon jól sikerült. Gyönyörű a modell, igazán beszédes szemei vannak. :)
Nem rossz ez a négyzetes vágás, bár abból kiindulva, hogy különösebb bűntudat nélkül belevágtál a fejtetőbe, én még ennél is szűkebb vágást is kipróbálnék. Pl a jobb vállat a témához képest túl hangsúlyosnak gondolom.

Roland79 válasza:
Szia! Köszönöm az értékelésedet. A telefon egy régebbi motorola razr, ami elég vékony, ezért nem látszik, illetve ezért tűnhet úgy, mintha nem is fogna semmit. A kép bal oldalát azért hagytam meg, mert így a hangsúlyos szem a harmadolópontok metszésére esik.
Üdv

adott pontszám: 4,2
2012. november 26. | 10:29 | liczkas

Szia. Szép portré,kellemes tónusokkal. Nekem a tekintet is tetszik. A képminőség viszont nem túl jó,mintha szét akarna esni.

Roland79 válasza:
Nem tudom, nekem nem tűnt fel hogy olyan rossz lenne a képminőség, ha mégis, azt csak a tömörítés okozhatja.
Köszönöm
Üdv

adott pontszám: 4,5
2012. november 26. | 08:10 | blájndmön

Először is engedd meg,h ehelyütt elsőként a modelled szépségét méltassam, gratulálok a modelledhez. A szépsége mellett, nagyon kifejező a tekintete.
Tetszik a vágás, jól komponált kép. Jó,h a jobb szemét is megmutattad, sejtelmesen. Egyedül az arcszíne nem tetszik, az olyan szürkére sikeredett.
Egy kontrasztos képen még jobban kijönne a szájnyílás íve, ami szintén nagyon szép.
grt
blájndmön

Roland79 válasza:
Köszönöm!
Igen, a feltöltés után néztem meg egy másik monitoron is, ott nekem is egy kicsit "kontrasztalannak" tűnt, az én monitoromon otthon viszont már elég kontrasztosnak, ezért nem mertem tovább húzni. Legközelebb ellenőrzöm több monitoron. :)
Üdv

2012. november 26. | 07:07 | szepicsabi

Szia,
Én nem is a kezét nézem :) (Talán a bal felső sarok zavar egy picit) Remek kép.
Üdv :)

Roland79 válasza:
Köszi!
A bal felső sarok nekem is feltűnt, hogy talán javítanom kéne, de aztán ahogy egyre többet néztem a képet, nem tűnt olyan vészesen hangsúlyosnak, ezért maradt.
Üdv