BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. november 14. 13:47
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Barbacs
Hűsítő

Ez az első feltöltött fotóm, 2009. nyarán készítettem el, a mai napig az egyik kedvencem. Remélem, érdemes az oldalra. Várom a véleményeiteket, kritikáitokat! Köszönöm előre is! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. november 16. | 00:16 | sziga64

Szia!

Végigolvastam a véleményeket és a válaszaidat. Csak annyit szeretnék mondani, hogy kitartás. Sokan vannak az oldalon akik jószándékuak és segítőkész építő kritikát adnak, lehet tanulni. Sajnos vannak olyanok is akik gyorsan bevágják a rossz osztályzatot, pedig megtehetnék hogy pont nélkül segítsék az oldalon az új tagokat. Szerintem pedig nem ártana, ha szinesedne az oldal.
Segítségként fogadd tőlem ezt a kreditet és várom következő képed.
Véleményem szerint is a háttér kicsit zavaró. A tükörreflexes gépeddel majd el tudod érni, hogy a mélységélesség (DOF) kisebb legyen és így a háttér elmosodottab lesz. Nagyobb - nyitott blendével kell fényképezned. A slag engem akkor nem zavarna, ha mellette ott lenne az illető lába aki locsolja az állatot. Így csak arra enged következtetni, hogy mi a hűsítő forrása. Az élesség rendben van, szépen látszik a lecsorgó víz is.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

2012. november 15. | 19:21 | aha

Hát, töprengeni kellett, hogy mi lehet ez a három lábú patás állat csülke összekötve. Nem tudom, engem nem mozgatott meg. Az a lényeg, hogy Neked emléked kötődik hozzá, ami a mai napig is kitart.

adott pontszám: 2
2012. november 15. | 04:14 | cs.g.

Nem levenni szeretném a kedved, de ne ezen az "úton" próbálj továbbmenni... annyi minden van előtted, ami arra alkalmas, "méltó" lehet, hogy foglalkozz vele, mint témával. Kereshetnél részleteket, fény-árnyékot, akármit, de ez a kép, számomra majdhogynem értékelhetetlen. Nem elvenni akarom a kedved, félre ne érts - de egyszerűen nem tudok rájönni, mit kedvelhetsz a fotódban.
A kép készítésének ideje lényegtelen - meg akartad osztani az oldal látogatóival, mert a kép neked egyszerre okoz örömet és feltételezem, némiféle büszkeséget is.
Járj nyitott szemmel, fotózz minél többet, ne csak a családnak mutasd a képeidet - olyanoknak is, akik nem bánnak szűkmarkúan az építő kritikával, mert az visz majd előre.

pipi8607 válasza:
Nagyon köszönöm a véleményed! :)
Igen, úgy látszik, ez senkinek sem tetszik ezen az oldalon, de mivel ilyen jellegű képeket is készítettem régen, tudni szerettem volna, hogy szakmailag mi a helyzet ezekkel. :)
Természetesen azóta megtaláltam a saját témámat, hamarosan feltöltöm az újabb képemet, remélem az jobban elnyeri majd tetszéseteket. :)
Több szakmabelit ismerek, akiknek nem ez volt a véleményük, szóval kicsit értetlenül állok az oldal látogatóinak véleménye előtt, de ez nem baj, sőt, szóval én kimondottan örülök ennek! Habár itt az oldalon is megoszlanak a vélemények :)
Köszönöm szépen az észrevételeidet! :)

adott pontszám: 4
2012. november 14. | 21:45 | BMXMark

Szia!
Érdekes a kép, jó a meglátás. Hirtelen nem is tudtam mi ez, de aztán megláttam!
Kritikának talán annyit írnék, hogy túl sok a zavaró elem a háttérben. Az a zöld cső azonnal odavonzza a szemem, pedig a cél az lenne, hogy a kép fő témájára irányuljon a tekintet. Ki kell emelni a fő témát, ezt legegyszerűbben úgy éred el, ha elmosod a hátteret.
Illetve úgy érzem, mintha balra dőlne a kép.
Üdv.: Márk

pipi8607 válasza:
Szia!
Te vagy az első, akinek tetszik a képem.
Köszönöm a véleményed, tanácsod! :)

adott pontszám: 5
2012. november 14. | 21:27 | mercz.zoltan

Szia
Nagyon "állati" a fotó... :)
Én a negyedik lábat is lencsevégre kaptam volna a helyedben.

pipi8607 válasza:
Szia!
Nagyon köszönöm a tanácsod, én is hiányolom róla egyébként, mert a bal első láb alig hogy észrevehető, alig látszik a hátsótól, jobban mutatna úgy, ahogy mondod. :)

adott pontszám: 4,9
2012. november 14. | 21:16 | Emszi24

Kis képben még nem láttam mi van a fotón. Igazán különleges szögből lett fotózva az állat,és jó közelről, ami tényleg érdekes. Jól sikerült fotó! Ami kicsit furcsa, az a ló lábai közt átlósan álhatadó fém, talán a színe miatt tűnt fel.

pipi8607 válasza:
Köszönöm szépen!
Az ott középen a slag, én úgy gondoltam, hogy jó lesz, ha ott középen átfut, nem kell kiszedni onnan, de már többen tanácsoltátok, hogy legközelebb erre figyeljek oda.
Köszönöm a tanácsod! :)

2012. november 14. | 20:09 | h.rom

Kicsiben azt hittem biztos rosszul látom, hogy ezek paták. Aztán kiderül hogy tényleg azok. 2009 óta nem lőttél ennél jobb képet? Főleg ebben a kategóriában... Ez pont olyan, mintha én glamourfotóba a csajnak az ujjhegyeit fotóznám csak meg, ahogy a pörlöltszaftba mártogatja a kenyeret. (ez jó ötlet!)

pipi8607 válasza:
Jószay Magdolna:
Nem attól nagy...

- Tudod, lányom - mondtad valamikor, apám -,
az ember nem attól nagy, hogy magasra nőtt.
S attól sem, ha melldöngetve, mindenekelőtt
ő maga hirdeti nagyságát.

Lehet szerény is, kit senki meg nem lát,
s tettei, érzései mutatják önmagát.
Szó nélkül, csendben várja ki sorát,
nem érzi attól rosszul magát,
ha a tömeg nem kiált azonnal hurrát.

Úgy tesz és alkot, hogy lelkiismerete
nyugodt álmot adjon minden este,
anélkül, hogy listázná dicső tetteit,
vagy rögvest várná mások dicséreteit.

S ha csendben van,
halkan végzi dolgát,
szól és tesz, mert neki
így természetes,
a csend, a hallgatás
ebben az esetben
bizony, nem
meghunyászkodás.

2012. november 14. | 17:54 | TheNorthFace

Szia Pipi :))
Nos,hogy is mondjam, attól tartok,hogy ez a kép nem lett egy jó választás erre az oldalra,kicsit elhamarkodott voltál a feltöltéssel azt gondolom...
Olyan képet tegyél fel,ami azért egy minimális szintem megüti a fotózás fogalmát, komponáld meg a képet, legyen mondandója, a gomb megnyomása előtt gondold át,állítsd be a kamerát olyan nézetbe,ami nem annyira szokványos..szóval lehetne sorolni, de nem írnék inkább kisregényt..csak zárójelben írom,ez a kép egy bazi nagy egyes lenne..én levenném..
Üdv.

pipi8607 válasza:
Szia!
Érdekes, hogy itt nem nyerő a képem, holott ez megtervezett, beállított kép, ami nyert már néhány elismerést.
Hogy ez egy szokványos beállítás lenne... bár lehet tévedek, de nem láttam hasonlót sehol eddig még. (A mondanivalójáról nem is beszélve. A fotózás is művészet, tehát minden kép kifejez valamit, ha ez elüt a megszokottól/normálistól/elvárttól ebben a közösségben már nincs is esélye, ne is gondolkodjak ilyen képekben?)
Azért vállalom fel mégis a képemet, mert úgy gondolom, technikailag rendben van a körülményekhez képest. Értem ez alatt az élességet, színeket, kontrasztot, stb. (persze soha semmi nem lehet tökéletes, ahogy ez a kép is sok hibát rejt magában) Ami itt látható az ps rásegítés nélküli, egyedül egy kevés vágást végeztem rajta, semmi mást.
Köszönöm a segítő ötleteidet, a következő képemet megpróbálom ennek megfelelően feltölteni a közeljövőben, remélem, addigra kiismerem az oldal játékszabályait, hogy itt mi szép és jó, meg mi nem (ami témákat manapság lövök, talán helytállóbbak ezen az oldalon, mint a régiek). :)