BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,99
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. október 2. 02:03
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Álomkép

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. augusztus 24. | 23:43 | Blendix

Te annyira nem ismersz!! De hát honnan is ismernél. És dehogy nyugodtam le:-)), nem voltam én ideges, én már annyi hülyeséget olvastam ezen az oldalon, nem húzom fel magam. Erről a képről tényleg ez a véleményem, meg a többiről is, amit írtam, ez teljesen független attól, hogy mi a véleményem az értékelésderől. Csak azért néztem meg a galériádat, hogy tudjam hova tenni, vegyem komolyan, vagy lépjek át rajta mint a kutyaszaron:-)). Ezt egyszer ítt írta nekem valaki, miután hülye értékelést kaptam egy képemre.
Különben, megnézted a többi értékelést is?
Üdv és jó fotókat kívánok!!

pisti0101 válasza:
Megnéztem persze.
Csak akkor írom, hogy "köszönöm az értékelést", ha annak érdemesre tartom.

Üdv néked is. :)

2013. augusztus 24. | 23:08 | Blendix

Na jó, látom kutyákban otthon vagy:-). Ha ezt a képet értékelném, azt mondanám, hogy egy mesterkélt értlmetlen művészkedés PS-el. Egy két éles pixel van rajta, az meg száraz kórón. Hogy jön ez össze a kutyával, nem tudom, és a kék háttér színnel sem. Szóval nekem annyira nem jön be. Na mindegy, lássuk a többi kutya fotót.

pisti0101 válasza:
Most erre mit mondjak?
Olvastál egy neked nem tetsző véleményt, erre megpróbálsz átlátszó módon sértegetni egy sablonoktól mentes képemnél.
Nem igazán hat meg.
A kritikát meg bírni kell, még ha nehéz is sokszor, tudom.

2012. november 25. | 09:57 | hollybaba

szia!
nekem a képed hatása tetszik, gondolom mit szerettél volna ezzel közölni, de szerintem kár volt nagyon a fehér keretet oda tenni hozzá, nekem annélkül jobban tetszene.

pisti0101 válasza:
Köszi az értékelést.

Nekem így tetszik jobban.

Üdv.
Pisti

2012. október 5. | 19:31 | Krémusz

Köszönöm, hogy írtál és stílust váltottál :))).
Nem adom fel, szó sincs erről, de ebben a stílusban, nem kívánom folytatni, ez nekem nem jött be. Érdemi beszélgetést, eszmecserét szerettem volna, pláne úgy, hogy nem is vagytok rákényszerítve arra, hogy egy még tébláboló kezdőtől jövő, balul sikerült értékelést elfogadjatok.
Nincs bennem harag, sem sértődöttség, de levontam a következtetést, ez nem az én közegem.
Szia, minden jót Neked :)))

pisti0101 válasza:
Üdv.

2012. október 5. | 14:36 | Krémusz

Kedves Cayman és Pisti0101!
Én mint nullaképes újonc megnyugtatlak valamennyiőtöket, akik aggódnak a színvonal esésében miattam, hogy nem fogok több értékelést írni és képet sem fogok felrakni. Belátom, hogy nagyon keveset tudok még ehhez. Sajnos hiba volt részemről regisztrálni, de szerettem volna megmutatni a képeimet és hozzáértő fotósok véleményét kérni róluk. Hogy fejlődhessek, tanulhassak belőlük. Ehhez az kellett, hogy értékeljek néhány képet, hogy kredithez jussak a felrakáshoz.. Itt is és más képnél is nagyon melléfogtam és teljesen sértett reakciókat váltottam ki, pedig nem ez volt a célom. Látom mások reakcióiból, hogy valószínüleg én járok rossz úton, ezt is köszönöm, ebből is tanultam. Aztán megnéztem Pisti0101 többi képét és azok nagyon-nagyon tetszettek. De persze ezekre már csak az értékelésem elküldése után nyílt lehetőségem. Azért azt gondolom, hogy egy ilyen nullaképes újonc véleményéből is lehet tanulnia egy profinak, azt, hogy egy vizuálisan kevéssé kiforrott ízlésű embernek erről, vagy arról a képről ez, vagy az jut eszébe. A sok-sok szép és dicsérő értékelés mellett ez is lehet egy picike kis jelzés, hátha valamikor még hasznát veszi az alkotó.
Azt azonban nagyon sajnálom és fájlalom, hogy ilyen lekezelő hangvételű hozzászólásra késztettelek.
Szívből kívánok Nektek további szép sikereket, legyen sok-sok örömötök a fotózásban.

pisti0101 válasza:
Nem feltétlen jársz rossz úton, viszont azt is el kell fogadni, hogy az út lehet döcögős az elején.

Kevés tapasztalattal nem kell azt várni, hogy csak olyan véleményeket írsz, amiket majd mindet elfogadnak. Ettől még nem kell feladni, inkább menni kell előre és fejlődni és akkor lesz még így se.

2012. október 5. | 13:58 | Cayman

Elkepeszto latni, hogy a nullakepes ujoncoknak mennyire nincsen szemuk, es kepesek kinezni az emberbol, hogy a fokusz teljesen veletlenul kerult a gazra, majd mintha keptelen lettel volna eles kepet kesziteni egy kutyarol, feltetelezik, hogy a homalyos fotot a vignett-el probalnad megmenteni... Rendesen elnevettem magam az ertekeleseken. :) Remelem nem jelolted hasznosnak egyiket sem, nehogy veletlen mihamarabb kredithez jussanak, es kepeikkel tovabb csokkentsek az oldal szinvonalat. Eleg az is, ahogyan az ertekeleseikkel teszik ezt.

pisti0101 válasza:
Köszönöm Cayman a lélekerősítő írásod, engem is megleptek kicsit ezek a reakciók, dehát ez van.
Egyébként nem jelöltem hasznosnak a fókusz helyzetét kritizáló értékeléseket, erre jól ráéreztél. :)

2012. október 5. | 08:16 | Krémusz

???Mit értesz ez alatt, hogy "Látom, nagyon erőlködsz"?
Nem jól látod, egyáltalán nem erőlködök.

adott pontszám: 3
2012. október 4. | 16:27 | Krémusz

Szia! Nagyon jó próbálkozás a kép utómunkája és a cím arra, hogy hogyan "adjunk el" egy kevésbé sikerült , mondhatni elrontott képet. :))) Igazán kreatív vagy! Azt hiszem, az történt, hogy az előtérben lévő elszáradt növényre állítottad az élességet, így szegény kuty életlen lett. Hogy visszahozd, kicsit homályos keretbe tetted és választottál egy mindent megmagyarázó címet. Ha nem így volt, akkor bocsánat, hogy ezt feltételeztem, mentségemre legyen mondva, a képed juttatta mindezt eszembe :))))

pisti0101 válasza:
Látom nagyon erőlködsz... :)

adott pontszám: 3
2012. október 4. | 12:58 | szuszmok

mindazonáltal, hogy értem a szándékot, nekem valahogy nem jön át a kép, nem érint meg igazán. Sejtelmességre, álomszerű ábrázolásra törekedtél, de nem érzem, hogy teljes mértékben sikerült volna visszaadnod a hangulatot, legalábbis számomra. Az előtérben lévő ágak - élességük okán - túlságosan is magukra vonják a figyelmet, ez rontja a célkitűzés realizálását véleményem szerint.Egyébként érdekes az elképzelés és ötlet.

pisti0101 válasza:
Nem túlságosan élesek az előtérben lévő gazok, emiatt és a képbe szerkesztésük miatt szerintem sokkal inkább megvezetik a tekintetet az igazi téma felé, ami a színe, mérete és a "fura" életlensége miatt sokkal érdekesebb látvány szerintem, mint a valamelyest éles bevezető célokat szolgáló előtér.

Elfogadom, hogy te így gondolod, de nem értek egyet a véleményeddel.

Köszönöm a civilizált hangvételű, konstruktív kritikát.

2012. október 4. | 00:56 | umiska

Lehet, hogy kezdő vagyok, de ha a haladók ilyen képeket "álmodnak" akkor inkább maradnék a rétegemben. Ne haragudj, de nem akarok hazudni, hogy milyen jó is ez a kép és ötletes stb.... A kritikám valós és nem rossz indulatú. Igaz kicsit rákoppintottam az orrod hegyére, mert szerintem kicsit feljebb hordod a megszokottnál, de ez még koránt sem rosszindulat. Ne hisztizz hanem inkább tanulj a kritikákból!!!( még akkor is ha egy kezdő írja:-D ) szép fényeket! üdv: Miska

pisti0101 válasza:
nc

2012. október 3. | 00:36 | umiska

Szia! Teljesen 1et értek Zorko-val. Az a baj, hogy manapság mindenre rá lehet fogni, hogy művészet, meg direkt így akartam stb. Szerintem ne rakj fel több képet, ha ennyire nem bírod a kritikát. Ahelyett, hogy a "nem5ös" véleményezőket elküldöd melegebbre, inkább kis önkritikát kéne gyakorolnod. Nem tudom hogy lett ez a kép 4,99, de többek között ezért nem rakok fel már ide képet. Ui.: nem érdekel ha megsértődsz :-D

pisti0101 válasza:
Most erre mit lehetne írni?
Sugárzik a rosszindulat abból amit írsz.
Rosszindulatú (nem, nem a pontszám a lényeg, hanem amit írnak) és a konstruktivitást messziről nem ismerő értékeléseket nem tudok hasznosnak tekinteni. Ezek nem kritikák, maximum annak álmodták meg őket.

Megsértődni nem szoktam.

Nem én nem rakok fel képet, hanem ahogy írtad te. Maximum ilyen képet nem rakok fel, mert a "kezdőbb" rétegnek nehezen emészthető a jelek szerint. Ez van.

A tapasztaltabb rétegből is kapott értékelést, amelyek eddig pozitívak voltak. Ajánlom, hogy olvasd el ezeket, mert lehet belőlük tanulni. Az hogy 5-ös volt ezeknél az értékelés, csak hab a tortán mert ilyen kritikákat alacsonyabb pontszám mellett is örömmel veszek.
Neked is arra kéne inkább törekedned, hogy ilyeneket írj, nem pedig olyanokat mint amire most válaszolok...

adott pontszám: 5
2012. október 2. | 22:11 | R.János

érdekes kép, mert ha nem látunk mögé, akkor könnyen értéktelennek ítélhetjük. pedig akárhogy is nézem ebben a képben van szeretet. ha a gazdi álmodik, akkor is, ha a kutya, akkor is.....az álom mindent megszépít: a színek, fények , a fehér "álom vignetta (keret)" idilli voltát ez igazolja. lehet, hogy egy fotós oldalon ez a megközelítés nem a legszerencsésebb, de én nagyon szeretm, ha "érzek érzést" a felszín mögött...
gratulálok!
j.

pisti0101 válasza:
Köszönöm az értékelésed.
Nagyon szépen megfogalmaztad a véleményed, az már csak extra, hogy tetszik is a kép.

Mint az értékelésekből kiderült valóban nem teljesen idevaló a kép, de szerettem volna, az itteni gyűjteményemben tudni. Meg persze reménykedtem is pár a tiédhez fogható szintű véleményhez.

Üdv.
Pisti

2012. október 2. | 21:30 | katyakit

Egy olyan amatőrnek mint én legnagyobb kérdése az, hogy egy kompozíción mi a tudatós és mi a véletlen műve. Most már annyit néztem az álomképet, hogy igazi műalkotást látok benne :) Az én kutyáim sajnos el vannak rontva, a Papa jó szívűségből egyenesen agyon eteti őket, azért írtam husiról. Szabadon nevelkednek, póráz és kerítés nélkül, és ha meghalljak fácán hangot a füle meg sem rezzen :)
Üdv, Kátya

pisti0101 válasza:
A miénk nagyon szeret futkározni, aportírozni, meg az erdőben mászkálni is. Persze a hasát is szereti, meg egyébként is mindenevő, megeszik mindenféle gyümölcsöt, de a pogácsát is kinézi az ember kezéből.
Jó dolguk van. :)

adott pontszám: 3
2012. október 2. | 18:45 | dszphotography

-szia
-hat en ugynezem szep foto rejtozik ott a hatterbe..de az a homalyositas es ez a keret nm igazan jon be..a cimmel talal es olyasmi mint 1 alomkep de nm vagyok megbekelve vele.inkabb a foton kene a lenyeg legyen
-udv

pisti0101 válasza:
Szia!

Már írtak nekem ilyen értékelést, sajnos ezt sem tudom elfogadni. Semmi személyes, egyszerűen csak olyasmibe kötsz bele, amibe nem kéne, más információt pedig nem hordoz amit írsz.

Üdv.
Pisti

adott pontszám: 3
2012. október 2. | 18:19 | Zorko

Szia,

Ne vedd a szívedre de írok egy receptet ennek a képnek az elkészítéséhez:
Ha fotózol egy kutyát ahol az élességet véletlen sikerül egy előtérben lévő tereptárgyra fotózni, akkor vignettáld meg fehérrel, adj neki egy misztikus címet, és kész is a remekmű!
Értem én hogy bizonyos képeknél szakítunk a megszokott sémákkal, és szándékosan mást csinálunk, ezáltal kapunk egy igazi műalkotást. De az én ízlésem szerint ez nem az az út.

Üdv,

Zorko

pisti0101 válasza:
Nem véletlen fókuszáltam oda ahova.
Sajnálom, hogy képtelen vagy ezt feldolgozni...

2012. október 2. | 16:11 | katyakit

Nem tudtam, hogy minden ami kutyaálmában van elmosódott :)

elfogadom a véleményét :)

3 vizslám van, ők általában husiról álmodnak :)

pisti0101 válasza:
Kicsit erőteljes volt a válaszom, mert alapvetően egy korrekt véleményt írt, úgyhogy ezért elnézést.

Igen egyébként úgy gondolom, hogy ez a kép így működik, az írtakhoz tartom magam.
Mint ahogy az álmok egyébként sem tökéletesen megfoghatóak, inkább csak elmosódott formák színek, és tökéletes értelme sincs mindig minden részletnek.

Még annyit, hogy nem értem miért nem tudnak az emberek elvonatkoztatni attól, hogy csak kutyának az álomképe lehet ez. Lehet a gazdié is nem, nem mintha annyit számítana ez, de fura. Egyébként a vizslák játszani, szaladni, bolondozni is nagyon szeretnek, nem csak enni, szóval akkor arról is álmodnak, gondolom.

Üdv.
Pisti

adott pontszám: 3
2012. október 2. | 14:43 | zselykobain

Szia! Szerintem nagyon szép fények közt készíthetted ezt a fotót, ami szerencse. Én mindenképp a kutyára tettem volna a fókuszt, izgalmasabb lehetett volna a kép ha látjuk a figyelő pofiját. A keretet is túlzásba vitted... Minden ami érdekes lenne a képen, elveszik!

pisti0101 válasza:
Ez nem az a kép amiről te írsz.

Üdv.
Pisti

2012. október 2. | 12:22 | Álomfejtő

no igen... asszem' elég jól ismerem a vizslákat, így nem volt nehéz érteni a képedet... !

pisti0101 válasza:
:)

adott pontszám: 5
2012. október 2. | 12:02 | Álomfejtő

vizsla ügyben elfogult vagyok...
ám
ettől eltekintve is tetszik a fotód, a képnek keretet adó előtéri bozótos részlet a kiemelt élességi tartományban, no meg jó a háttéri mosottság és benne a kutyus vízparti-cserkészős emlékképe - ahogy önmagáról, a szabad futásról, vadászatról álmodik.. Ezért itt helyén valónak gondolom a koncepciódat, a képszélek kivilágosítását is - egyedi megközelítés és megvalósítás,
úgy gondolom, ötletes az elgondolás is. Nemkem mindenképpen tetszik.

pisti0101 válasza:
Benned bíztam(többek között), hogy látod benne azt amit én is, ami miatt nekem is tetszik.
Úgyhogy nagyon köszönöm, hogy megírtad ezt az értékelést. Pontosan ez volt a gondolat a kép mögött, én se tudtam volna jobban leírni.

2012. október 2. | 11:21 | Mikrobi1989

Szegény jó kanos lehet ;)

pisti0101 válasza:
Ezt fontos volt beírni...

adott pontszám: 3
2012. október 2. | 10:30 | KissGe

Szia!

Igazából nem értem, hogy miért ezt a címet adtad a képednek, nem érzem a kép alapján, hogy a Kutyus erről álmodna...

Az előtérbe helyezted az elszáradt gallyakat, de a képen egyedül egy kis részét hagytad élesen az elszáradt virágnak.

A keretet is túl erősnek érzem, egy szolidabb jobban illett volna ide a véleményem szerint.

További szép fényeket, remélem nincs harag, a fotózás végül is eléggé szubjektív dolog! :)

pisti0101 válasza:
Sajna ez elfogadhatatlan, sajnálom a vélemények értékelése is szubjektív.

Üdv.
Pisti

adott pontszám: 2
2012. október 2. | 08:42 | vakhalfoto

Nem sok mondanivalója van ennek a képnek. Néhány szál gaz, meg egy elmosott kutya portré. Ráadásul felesleges vignettel. Bár címet nem pontozunk, de egy kutyának milyen álmai lehetnek egy gazzal kapcsolatban? Mert még ha egy pisilésre ingerlő fa lenne!
Szerintem a kép semmitmondó, unalmas.

pisti0101 válasza:
Szerintem a véleményed az...

2012. október 2. | 07:38 | h.rom

Én úgy képzelem, hogy a kutyák egy mócsingos csülökcsontról álmodnak...

pisti0101 válasza:
Amennyire szeret kijárni ez a kutya aportírozni, kétlem hogy csak erről álomdik.
Na meg az se biztos, hogy a kutya álmodja. Bár lehet hogy most pont emiatt fogok kicsit változtatni a címen, hogy ez egyértelműbb legyen.

Üdv.
Pisti

adott pontszám: 4
2012. október 2. | 06:45 | katyakit

Szia! Nagyon ötletes a kompozíció, de sajnos nincs egy éles pont amin megnyugszik a szemem. Vizsla szépen kirajzolódik a háttérben (talán naplemente színeiben), az elmosódott fehér keret sem biztos, hogy rossz.... értem a címet és koncepciót, viszont hiányolom száraz fű élességét...
Szép napot!
Üdv!

pisti0101 válasza:
Ha érted a koncepciót, akkor miért hiányolod a tökéletes élességet, mikor az éppúgy illik a koncepcióba?

Ez olyan mint a Chubakka védelem, nincs semmi értelme...

Nem kéne elfogadnom, mert nem olyan az értékelést, de rendes leszek, már csak azért is mert vetted a fáradtságot hogy leírd.

Üdv.
Pisti