BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,92
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. szeptember 28. 21:01
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Kutyatej

Egy halastó partján készült. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2012. október 19. | 22:28 | VER73

Szia, leginkább a színek tetszenek a képen és az a tény, hogy az egyszerű kutyatej is milyen feltűnő tud lenni, viszont kicsit zavar az előtér kuszasága és az a fehér valami ami a bal alsó sarokban van, illetve úgy érzem a virág fölött túl sok a háttér.

psy123 válasza:
köszönöm az értékelést

adott pontszám: 3,8
2012. október 8. | 12:05 | bolek

Szia!
Ügyes géped van, gyönyörű telt színekkel és hihetetlen makrós mélységélességgel dolgozik .
Ez idáig rendben is lenne, de a kompozíciód hátterét a vízfelület adja ezzel az egyenletes kék felülettel, he szeretted volna akkor sem sikerült volna elmosnod.
Az előtérben levő levelek szintén élesek, ezáltal elterelik a figyelmet a főtémáról, így az nem tud kiemelkedni a környezetéből , csak a sárga színnek köszönhető egyfajta jelzésérték hogy hol található a hangsúly a képen.
Szerkesztésben zavaró a kis fehér virág, a középre szerkesztés és a baloldalon a nagy levél.
Keress egy kis pluszt a virághoz, egy rovart vagy egy égi jelet,napfelkeltét, vagy naplementét, szelídebb fényeket.

Sok sikert és szép fényeket!

Üdv.:Zoli

psy123 válasza:
köszönöm a segítséget

2012. szeptember 30. | 20:24 | 2bats

"Egy halastó partján készült."

Jó tudni!

adott pontszám: 3
2012. szeptember 30. | 19:29 | froghunter

Szia! A színek szépek, (illenek is egymáshoz) bár az én monitoromon nézve talán kicsit túlszaturált, de nagyobb gond az, h maga a téma, nem túl érdekes...ami nem is volna mindenképp nagy baj, de akkor legalább tökéleteshez közelinek kellene lennie...de sajnos ez, messze nem az, a virágot nem középre kellett volna komponálni, az innen-onnan belógó levelek, fűszálak miatt kicsit kusza is a környezet és a víz kékje sem a legszebb így, h sávosodik.
A nézőpont jó és az élesség megfelelőnek tűnik, de ez erősen javítandó.
Minden jót! István

psy123 válasza:
köszönöm

adott pontszám: 3
2012. szeptember 30. | 10:39 | R.János

ha a zöldet kivehetnénk, és csak a sárga virág és a kék háttér maradna, egészen érdekes fotó lenne főleg a nyers színek miatt. de persze akkor már az egy más kép lenne, és nem temészet, hanem digit ill. így, ebben a változatban nem igazán tesz eleget az általános fotós elvárásoknak: így a középreszerkesztés, a "hétköznapi" szemszög, a kiegészítő elemek nagyon erőteljes jelenléte (fű, levél), a kitakart virág, a kék sávosodása kerülendő. javítandónak érzem.
további jó fotózást kívánok!
j.

psy123 válasza:
kösznöm

adott pontszám: 2,5
2012. szeptember 30. | 00:34 | Mikrobi1989

Üdv. A háttér nagyon szép lett, de maga a virág környezetéről ez nem mondható el, nagyon keszekusza. A bal alsó sarokban a fehér szirmos "virágok" zavaróak, a jobb alsóban a nagy levelek :S Kicsit a középre szerkesztést is kerüld, kicsit jobbra, kicsit balra próbáld szerkeszteni a témát :) kellemesebb lesz. Tudod ez is olyan téma amit gyakran fotóznak és szinte mindenhol megtalálható, ezért elég sokan fotózzák, bár az oldalon nemigen látni, ez azért van mert jó fotót nehéz készíteni róla, ami felkelti az emberek érdeklődését, ami különlegesebb lesz a többitől. Ráadásul ahogy nézem a fények is elég erősek voltak. Esetleg probáld úgy fotózni, hogy valami bogár eszi a virágporát, közelebbről fotózva. Már ha érdekel a makrózás, ezt makróelőtéttel tudnád megoldani ami nem olyan nagy befektetés, ráadásul meg is térül ha sokat használnád.
A legjobbakat.
Szép fényeket.

psy123 válasza:
köszi

adott pontszám: 2,9
2012. szeptember 30. | 00:09 | calabash

Már sok hasonló képet láthattunk itt. Ez így eléggé hétköznapi, nem sok egyedit látok ezen a képen. A középre szerkesztés nem szerencsés. Az előtérben lévő fűszálak nem esztétikusak. Legközelebb próbálj virágfotóknál is egyedi nézőpontokat keresni. A képen egyedüli pozitívum talán a háttér, az szépen el van mosva.

psy123 válasza:
kösznöm

adott pontszám: 4,8
2012. szeptember 29. | 18:36 | Zorko

Szia,

Nem egy szokásos virágkép. Furcsa hogy nemcsak a virágzata éles hanem mellette az összes növény is. A háttér meg szépen elmosott gyönyörű kék. Szerintem tök jó! Egy pici hibát látok. Ha éles az összes növény körülötte akkor vigyáztam volna hogy a két kisebb fehér virág teljesen takarásba legyen. Így egy kicsit bezavar a kompozícióba. Ez utóbbi kritikám inkább csak olyan "találjunk valamit rajta" dolog.

Üdv,

Zorko

psy123 válasza:
köszönöm

adott pontszám: 3,5
2012. szeptember 29. | 12:31 | Castiel

Szia!
Nagyon erősek voltak a fényeid, ami nem tett jót a képnek. Ami tetszik benne az a nézőpont és a háttér. Tetszik, hogy lentről fényképezted és elég jól elmostad a hátteret, viszont nem figyeltél arra, hogy mi veszi körül a virágot. Túl sok a kusza fűszál meg levél, elviszi a tekintetet, ilyenkor nem árt kicsit rendet rakni a témád körül, vagy annyira ráközelíteni, hogy ne lógjon be semmi zavaró . Ezen kívül, ha már virágfotó, akkor ahhoz nem árt egy szép virág, valami különlegesebb, amit nem talál az ember minden réten, mert akkor az csak egy virágfotó lesz a sok közül.
üdv
Laci

psy123 válasza:
Szia
fentről van fényképezve, ami mögötte van, az víz.
Tibi

adott pontszám: 2,5
2012. szeptember 29. | 12:17 | h.rom

Szia. Az ilyet úgy hívják, hogy tucatfotó. A téma igencsak mindennapi, erős fényben készült, köznönséges nézőpontból, középreszerkesztve. Így bárki bármikor láthatja, nincs benne semmi egyedi. A környzete elég kusza, s bár a háttér elmosása jó, de a tónusai teljesen szétvannak esve.

psy123 válasza:
köszi azért :)

adott pontszám: 3,6
2012. szeptember 29. | 11:47 | Blex

Hali!
Ami az erőssége lehet a képnek az a sárga és a kék kontrasztja , nagyon látványosak tudnak lenni egymás mellet , így azt kell mondja jó a háttér választás.Az élesség jó , a minőség kevésbé. A világosabb kék színátmenetnél majd nem h sávos enyhén zajos is.
A zöld aljnövényzetbe kicsit bekavar a fehér sziromrészek , nem bűn kicsit megigazítani a környezetet fotózás előtt.
A levelek , fűszálak élessége miatt kicsit kusza hatást kelt .. igazán úgy lenne jó ha virág feje le tud válni a kép többi részéről , tehát a többi dolog életlen (elmosódik)
A középre helyezett fej kicsit túl egyszerű megoldás. Nagyon sokat fotózott egyszerű kis virág ez , nehéz vele kiemelkedőt alkotni , de azért nem lehetetlen. Érdekes fények, színek, mellet lehet látványos is. Így kicsit túl egyszerű , de legalább a nézőpont , az élesség , kicsit a háttér is tudatos benyomást kelt.
Üdv!

Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

psy123 válasza:
köszönöm a részletes értékelést. és a kreditet is!