BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. szeptember 27. 18:12
  • Készítés helye (ország): Ausztria
  • Készítés helye: Innsbruck
  • Készítés ideje : 2011-09-18
- csak egy sütire....,

beugrottam zápor után. (Vigyázna addig valaki a bringámra....?) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. szeptember 29. | 20:28 | jethro

Szia Andrea!
Akartam értékelni tegnap ezt a képet,de elmaradt,
el is felejtettem,csak benéztem a galériádba,h. mi újat tettél fel /szerda óta :-)) /
és megláttam.
Meglepődtem,és kinyitottam. Azért lepődtem meg mert nekem nem tetszett és az idejét nem tudom mikor fordult ez képeddel elő.
Kíváncsi lettem és átnéztem az utolsó 10 oldalt,az ugye 200 fotó.És meg kell mondjam nagyon erős galériád van.200 képből ez az egyetlen ami nem tetszik 0,5%- és ráadásul a 200 jó részére emlékszem is.
Szóval egy jó nagy grt!

Ebben én nem látom meg amit János leírt - /ha belegondolok,hány olyan fotóm van, volt,lesz amibe én nem láttam meg amit a János igen .../

No,szóval nekem túl sok itt baloldalon az életlen nem szép textúrájú fal,
a másik oldalon kár a belevágott kapualj, nem kellene,
hátul fent meg csúnya erős az a fény,
és a szűk utcából adódóan kicsi a látószög a bicajra ne tud elég mesélős lenni,
mondjuk az ablak rész tényleg szép.
Lehet nekem csak nem elég szűk a kép és ennyi?Nem'tom.De nem is érdekes,csak leírtam amit gondolok.

Már minden nap akartam emilt írni,csak mindig vége lesz a napnak
Szia Andrea!!

Álomfejtő válasza:
Szia Tibor,
örülök a látogatásodnak, ismét,
- és köszönöm !

Nos, számítottam arra, hogy ez a kép vegyes érzelmeket és reakciókat fog kiváltani.

János filozofikus megközelítése is egy adalék az értelmezéshez/értelmezhetőséghez (és nekem tetszik, ahogy [mindig] tovább nyúl a kézzelfogható, szemmel látható dolgokon) - mind amellett, hogy én sokkal földhöz ragadtabb módon próbáltam adni a látványt.

Vagyis a kép valóban csupa ellentét, tudom. Lásd a ronda faltömb, aminek még a textúrája is mosott, masszaszerű, aztán a fakó épületfények átellenben fent, a sárgás színű esőfelhő-égrészlet foszlány töredékkel (és nézd a boltív-töredék színeit is a rendezői jobbon) - egyetlen "barátságos sziget" a képen az alagsori cukrászda ablakfénye és az a finomságos narancs, ami ebből a vizes járdán visszaköszön. No meg a bringa a bejárata előtt. Ebből a látószögből tényleg csak utalás (mert épp beugrottam egy somlóira) - a lényeg szerintem a fényeken van. (A sikátori kanyar végén ballagó aprócska emberünk véletlen, de jó is, hogy ott van és az is, hogy nincs több élő szereplő ebben a pillanatban.)
Ez a kép tényleg rugdos minden szabályt, (holott a szerkesztésben fellelhető a harmadolás meg egyebek), - no de nem elégszer éri vád az oldalon a felhasználókat, hogy technokrata módon és szemellenzővel véleményeznek képeket? Itt adott erre minden, alapból lehet.
- Persze, kíváncsi voltam, itt mit "kapok" :o)
Még egy gondolat a képhez : több vágásban és szerkesztésben (ff is) próbáltam, vannak hasonló változatok is, mint amit alább a véleményezők javasoltak. Arra a végkövetkeztetésre jutottam, hogy lecsupaszítva-korrigálva egyik verzió sem adja vissza azt, amit ezzel a képpel én valójában akarok/akartam. Ezért így szinte "nyersen" maradt, nem véletlenül így lőttem ezt akkor, ott... A színek nélkül pedig végképp halottá tenném.
Nem igen szoktam magyarázgatni a dolgaimat - vagy van a képeimnek üzenete másoknak is, vagy nincs. Gondolom, azóta olvastad a többi írást is, nem csak Jánosét. Voltak olyan véleményezők, akik ráéreztek az elképzelésemre valamilyen szinten és próbáltak azon elindulni...
Ezt a képet szeretem, csakúgy mint a többit, amit a galériámban látsz - hiszen ezért vannak itt.
Ha full kettes véleményeket kaptam volna, akkor is kedves lenne nekem - vállalom.
(érdekes játéka az oldalnak a súlyozott pontozás...is - és hiába nem tetszik a többségnek, mégis eredményes pontszámmal végzett. Persze, a dolognak ez a része érdekel a legkevésbé....)

Várom a mailt ! ;o)

adott pontszám: 3,5
2012. szeptember 28. | 09:50 | Szilard_Photography

Szia. Az a helyzet, hogy a bal oldali kőtömeg teljesen elvonja a figyelmet. Kijjebb kellett volna lépned. Az épület teteje túlexponált. Valamint egy kis kontraszt még ráfért volna.

Álomfejtő válasza:
Köszönöm

Több kontraszt esetén már kevésbé részletesek a cuki körüli textúrák és (vesznek) sötétebbek a részletek.
Többit lásd a korábban és alább írtakban.

adott pontszám: 4
2012. szeptember 28. | 08:05 | elGringo

Szia!
A koncepció és a kép hangulata alapvetően tetszik, de náhány dolgot változtatnék rajta.
A bal "szélen" nekem kicsit sok a fal. Figyeltél a harmadolásra, de én akkor is levágnám egy részét. Vágnák az alsó széléből is, mert akkor talán jobb helyre kerülne a tábla és a fényes ablak. (Egyébként így is nagyon jól megválasztottad a helyüket.) Egy kicsit módosítanék a fényerőn és a kontraszton, hogy maga a kép sötétebb legyen, és az ablak jobban kiemelkedjen. Amin már nem lehet változtatni, az szerintem az, hogy nem sikerült tökéletesen a fókuszálás. (Vagy csak a szemüvegemet kellene feltennem, de azt hiszem, nem...) És ilyenkor nagyon feldobja képet, ha vársz egy járókelőt. Persze azok esőben nehezen akarnak jönni.
Olyan változatot készítettél, ahol a fény tükröződését jobban beemeled a kompozícióba?
De mindent összevetve tetszik a kép.

Álomfejtő válasza:
Köszönöm

Örülök a soraidnak.
Több fotó készült itt, a lényeg valóban a fény, a bringa, a falak textúrája... az utcavégi kanyarodó ívnél van emberke is :o) Az jutott az eszembe a bringát meglátva, amit a fűzött megjegyzésemben kiírtam és erre összpontosítottam. Nem érzem soknak a falat, mert ellensúlyosnak gondolom a kép másik kétharmadával. Örülök, hogy összességében tetszik, annak nem különben, hogy a miértjeimet' kerested a kompi mögött. Ezért külön hálás vagyok.
Szépeket !
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2012. szeptember 28. | 07:26 | R.János

nekem ez a kép a felületes látszatnál sokkal mélyebb tartalommal bír. bal felöl a tömény alap, az őserő, a "nem ember által lett", vagy inkább a "múlt ember életének, tanúsága, és vele szemben a ma világa. történelem és a jelen valósága....egy elmúlt élet "tömény bizonyitéka" és a jelen életének párhuzama...szűk utcácska vezet e kettő között, mely valahol talán "megoldásban feloldódik"...ezen halad az ember, élve az életét...talán egy kis időre megpihen..a bringa, mint a kötelező haladás eszköze egy kicsit magára marad....egy múló pillanat megörökítése: csend, magányosság, (elnéptelenés) fény, szürke "sikátorban" cukrászda csalogató fénye, eső, mely nem mosta el, csak "kifényezte a momentumot"....
érdekes és fontos a szürke nagy tömbök között a cukrászda jelenléte..és boldog, aki egy zápor után megpihenhet, akár csak egy süti erejéig is....mert addig sem halad, talán így alkalmat teremt egy kis rálátásra...
gratulálok!
j.

Álomfejtő válasza:
Köszönöm

Nagyon szépen összefoglaltad,
-most itt én leskelődtem kicsit...,
leginkább a cuki ablakfényei, az eső áztatta tükrös járda, a bringa a bejárat előtt indította el azt, ami miatt a fotó így készült : az a kis narancs éppen ellensúlyoz minden mást (szürkeség és faltömbök) a képen/képben nekem is.
Örültem, János !

adott pontszám: 4,5
2012. szeptember 27. | 22:42 | Zorko

Szia,

Tetszik ez a kissé meleg szürke szÍnuralom. Hozzá még a narancsosan fénylő ablak. Szóval a színvilág kitűnő. Ötletes a sarok belefotózása előtérként. Nekem inkább azt sugallja mintha leselkednénk egy kicsit. Ami picit kívánkozik: A szűk utcás képeket valamiért jobban szeretem álló képen. Lehet hogy ez sablonos, és hagyományos, de akkor is. Egyébként tetszik a kép.

Üdv,

Zorko

Álomfejtő válasza:
Köszönöm

Nagyon örülök, hogy a leselkedést szóba hoztad.... emiatt maradt a kép eredeti kivágásban, mert szándékosan így fotóztam. Maximum négyzetes vágásra gondoltam, de nekem sem az álló, sem a négyzetes nem passzolt ehhez a képhez.
Örültem a soraidnak !
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2012. szeptember 27. | 20:52 | skywater

Szia! Nem igazán értem mi fogott meg ebben az utcarészletben, amiért megmutattad nekünk. De ha már lefotóztad, inkább álló formátumban kellett volna. Jó téma lehetett volna a fények tükröződése a nedves kövezeten, vagy ha a kávézót szeretted volna láttatni, a cégtábla a régi kőfalon. Nem szerencsés balról a falrészlet, és a távolabbi magas falrész világossága sem.
Próbáld úgy fotózni, hogy mi is oda akarjunk menni.

Álomfejtő válasza:
Köszönöm

Nem, nem próbálom...,
amúgy meg mostanában nem megyek vissza. A Dolomitokba készülök.

adott pontszám: 4
2012. szeptember 27. | 20:23 | Menno

Szia,jó a kép,távolba az emberrel,ablak világít,cég címer,de én csináltam volna még egy felvételt ugyan ezzel a nézőpontal,de alul exponálva,és a főlső sokkal világosabb ablaksort illesztettem volna bele a mostani képbe és ugy már tökéletes lenne.

Álomfejtő válasza:
-nos, akkor elveszítem a vizes járdán finoman visszaköszönő ablakfényeket, a bringát, a perspektivikus vonalakat... nekem sokkal lényegesebbek ezek, mint a felső világos ablaksor. Amiről írsz, az már teljesen másik kép lenne.
Mindenképpen köszönöm, hogy időt szántál a képre - ezért jelölöm hasznosnak a hozzászólásodat.

adott pontszám: 4
2012. szeptember 27. | 20:20 | mjudit

Valahogy az az érzésem, hogy túl sok a képen a fal. A cukrászda barátságosan hívogató, világos ablaka és a morcos baloldali kőfal mintha nem férne össze. Vagy talán éppen ez volt a cél?

Álomfejtő válasza:
Köszönöm

Igen, szándékos.
Kicsit "leskelődős" hangulatom támadt a majdnem kies utcán, a bejárat melletti gazdátlan bringát meglátva - ezt az érzést is igyekeztem a kompi által közvetíteni. Jó az észrevételed a képi osztásokat, az ellentétet illetően...
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2012. szeptember 27. | 19:57 | Hegyman

Szia! Én is elkövetek ilyen fotókat, mert lusta vagyok magammal állványt cipelni. Csak tippelek de balról a falhoz támasztottad a gépet a bemozdulás ellen így egy kicsit sok lett a bal oldali fal felület. A vizes utcaképből többet tudnál mutatni állványról. Ha a témád a zápor utáni utca esetleg menj közel egy tócsához és fényképezz talaj közelből! További szép fényeket!

Álomfejtő válasza:
Köszönöm
Nincs állványom,
felszerelésem sem -
ötleteim vannak és elképzeléseim, no meg az adott pillanatok, amik megtetszenek.

adott pontszám: 4
2012. szeptember 27. | 18:54 | Kárpáti

Szia !

Jó hangulatú a kép, jó színekkel.
Tetszik, ahogy az üzlet színes ablaka szinte hívogat.
Engem azonban zavar a baloldali falrész túlzott közelsége, nagyon uralja a képet.
A jobboldalon pedig van egy boltív szerű valami, amit vagy kihagytam volna, vagy belekomponálom.
Egyébként jó.

Üdv.

Álomfejtő válasza:
Köszönöm
- a boltozat töredék a kedvencem, arról nem tudsz lebeszélni...

adott pontszám: 3
2012. szeptember 27. | 18:41 | kikkikes

Szia!
Élőben biztos nagyon megfogott téged ez a hely,de ne haragudj érte,engem így kép alapján nem igazán csalogat egy sütire,...max café-ra:)Túr rideg és csupasz ez az utca ,igaz szeretem az ilyen jellegű kis sikátorokat,de valahogy ez most nem fogott meg.Nem találom szerencsésnek ezt a szerkesztést sem,túl sok a kőfal a kép bal oldalán,zavaró,szerintem nem illik bele a képbe,vagy ha már mindenképp bele akartad komponálni,elég lett volna egy kisebb részlet is belőle.Üdv!
Kitti

Álomfejtő válasza:
Köszönöm

Hogy nekem mi tetszett itt és miért pont így ebben a "rideg csupaszságban"...? - lásd az alább és feljebb, válaszaimban írtakat.

adott pontszám: 3
2012. szeptember 27. | 18:39 | Blaise D

Szia!
Számomra nagyon zavaró a bal oldali egyharmad elvesztése, túl sokat takar ki az a fal. A másik oldalon jobb lett volna ha egységesen kezdődik a kép, nem azzal a beugrással.
Ha egy kicsit jobbra léptél volna ezek kikerülhetőek lettek volna.
A színvilág tetszik, szép ez az eső utáni csendesség.

Álomfejtő válasza:
Köszönöm
-ám nem akartam semerre sem lépni, szándékosan fotóztam ebből a nézőpontból.
Amúgy nekem is a vizes-fényes, barnás árnyalatok tetszettek és az ódon falak árnyalatai, textúrája.