BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: növények
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. szeptember 27. 03:12
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Kvíz! (Mi lehet a fotón?)

Köszönöm a kreditet sziga64-nek! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. szeptember 28. | 20:37 | pilipár

Mi más? Egy tál mákos tészta.... ;)
Nagyon szeretem azokat a képeket, amelyek sötét háttér elött mutatnak be egy virágot, vagy virágos kompozíciót. A Tiéd viszont olyan, mintha az eredeti képböl kivágtad volna a virágtálat, és ráapplikáltad volna erre a fekete lapra. Se alja, se oldala, se árnyéka, se térbelisége....lebeg.
Látszik, hogy a szerkesztés tudatos, a színek is szépek, az élesség is jónak tünik....de hiányolom a látvány "igaziságát".
Nem rossz, de lehetne jobb...próbáld meg az eredeti kockát feldolgozni.
Üdvözöllek! Pilipár

28.

Tyus válasza:
Igen ez volt a cél, de látom sokaknak sci-fi a megvalósítás (rossz értelemben). Egy csillagkapun át kikandikál a kis növényke az űrben:) Pedig csak azt akartam, hogy ne legyen zavaró tényező.

Köszi, hogy írtál rá!

2012. szeptember 28. | 11:27 | sziga64

Szia!
Ilyen virágot még nem láttam. A levelei Alapján kövirózsának tűnik. Esetleg valamilyen pozsgás (szukkulens) fajta. A virágja olyan kaktuszos beütésűek, de végül is a pozsgások a kaktuszok rokonai
Minden esetre biztos vagyok benne, hogy többen meg fogják jegyezni, hogy a növény alsó elfonnyadt része nem illik a képbe. Ugyan a növényhez tartozik, de nem kell megmutatni. Ugyan ez a véleményem a cserépről.
Nem tudom, hogy a kvízen volt e a hangsúly, vagy a virágon. Én megpróbáltam volna csak egy virágot közelebbről megörökíteni.
A virágfotóknál érdekes téma a háttér is. Ezeknél a cserepes növényeknél nekünk kell kitalálni, hogy hova helyezzük el őket. Nekem is ez szokott problémát okozni. Általában az elmosott színeiben illő hátteret szokták kedvelni. Tehát célszerű, hogy a háttér megfelelő messze legyen, hogy a DOF (mélységélesség) tartományon kívül essen.
Bizonyos esetekben megoldás lehet, az is amit alkalmaztál az utómunkában. Az árnyékok túlhúzása és így teljesen fekete lehet. Ez viszont nem minden esetben célravezető. Függ a virág színétől hangulatától, formájától és nagyságától.. persze ez nagyon szubjektív.
Most be kell fejeznem sorry..
Üdv : Attila
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Tyus válasza:
Szia! Majd később teszek fel valamilyen más háttérrel is, mert látom ez nem nagyon jött be sajnos:(

Közel jártál a megoldáshoz, sőt!
Valójában el is találtad! Gratulálok!
A képen egy ritka kaktusz látható.

Köszi a tanácsokat és a kreditet is!

adott pontszám: 2
2012. szeptember 27. | 19:51 | cor73z

Nem volt szerencsés ezt a fekete hátteret használni,sokkal jobban álna neki egy természetes háttér.Használd a természetes fényeket,válassz a témához illő hátteret és nem kell PS-el buherálni.

Tyus válasza:
Elfogadom a válaszod, de milyen természetes háttérre gondolsz egy cserepes, üvegházi növény esetében?
A fények természetesek, csak a hátteret bővítettem ki (fekete háttér előtt fotóztam) és a fehér cserepet lefaragtam, hogy ne nyomja el a növényt. Nem volt buhera ;)

2012. szeptember 27. | 17:10 | graymoon

Nem pontozok, mert nem szeretném lehúzni a képed átlagát, de szerintem ez egy kerülendő út ha virágot akarsz fotózni. Technikailag rendben van, azonban ez így ebben a formában unalmas, beállítottad szegény kaktuszt egy teljesen semmitmondó fekete háttér elé és lefényképezted, ehhez hasonló virágfotókkal rogyásig van az internet. Éredemesebb lenne egy érdekesebb beállítással, nem megszokott szöggel, lágyabb hátterekkel, fényekkel játszadozni.
Ezt a képet inkább gyakorlás jellegűnek érzem, ami persze rendben is van, ajánlom, hogy kísérletezgess kicsit bátrabban a témával :)
Szép fényeket!
Kinga

Tyus válasza:
Unalmas? :(
A virágfotók erről szólnak, hogy beállítom egy háttér elé és hajrá.

Ha nem "megszokott" beállításokkal fotóznám akkor már absztrakt lenne, nem?

Köszi a véleményedet, megpróbálok majd valami szokatlant is a témában ;)

Jha! Amúgy eltaláltad, valóban egy kaktusz! Ügyes! Meg is nézem majd a galériád, hátha találok :P

2012. szeptember 27. | 14:58 | Álomfejtő

Köszönöm a visszajelzésed és bocs hogy újra jövök - de úgy gondolom, a teljesség kedvéért még hozzá kellene tennem néhány gondolatot :
tucat - nos nem, nem a háttérszín, a növény vagy annak virágzása a tucat, hanem jelen esetben a bemutatás (ne haragudj)
- én legalább is erre értettem, éppen az alább írtak miatt.
Példának hozom az éppen friss feltöltések között lévő broméliás képet... Közben olvasgattam a korábban feltöltött fotók alatt és olvastam a broméliás hozzászólásod is, - nos, amit ott felvetettél és javításként ajánlottál - és amit itt megvalósítottál, jelen esetben ezt inkább érzem kerülendő utómunkának és hibának - mint a másik kép kivitelezését. Ott sem kusza a háttér, annak ellenére, hogy van utalás az eredeti háttéri környezetre, de az árnyalt sötétítő vignette szerintem mégis szebben keretez és kiemel, mint egy maszkolással tömény feketére cserélt, "mű-festett" háttér. Ezért, ha választanom kellene az utómunkák közül, sokkal inkább arra hajlok, amit amott sziga' alkalmazott - mint amit itt elvégeztél a képpel... épp ez által tetted művivé és mesterkéltté - nos erre gondoltam amikor letucatoztam a jelen munkád. Szinte mindenki próbálkozik ilyesmivel, ám szerintem nagyon nem működik. Persze, ez csak az én álláspontom, de tartom. Lehúzni pedig semmiképpen nem szerettem volna a képedet, nem a kreditgyűjtés vezérel.
Ámde ez kikívánkozott még belőlem.
További szépeket !

Tyus válasza:
Köszönöm, hogy újra és ilyen hosszan írtál!
Ami sziga képét illeti, alatta van a hozzászólásom. Mivel adott 2 kreditet is, úgy éreztem fel kell tennem egy olyan képet a kedvéért, amiről írtam.

Persze ez nem azt jelenti, hogy ez a tökéletes ábrázolása egy növénynek és az övé pedig téves út.
Szerintem így szép, Szerinted és Szerinte úgy. Semmi baj ezzel.

Mivel ez nem tájkép, hanem makró, tehát egy egésznek a része, nem érzem nagyon művinek vagy tévesnek az elszeparálást.

Kicsit lesarkítva, szerintem a "Rap" nem zene, van aki szerint igen.
Ezen a megjelenítési formán kár tovább vitázni, az idő és a közönség majd eldönti.
Egyenlőre úgy tűnik, hogy csak nekem tetszik ez a fotó és ami/ahogy rajta van, szóval a te álláspontod a nyerő :) Remélem azért lesz majd olyan, akinek ez a forma is tetszik.

Örülök, hogy ismét elmondtad az őszinte véleményed
Neked is további szépeket!

2012. szeptember 27. | 13:23 | Álomfejtő

Szerintem jelen esetben a fekete összenyomja azt, amit kiemelni lenne hivatott....
(nekem is volt hasonló próbálkozásom, ma már egészen másként látom azt a képet... is)
A semleges háttér (pasztell vagy natúr színekkel és környezetben - tekintve, hogy természetességéből is kiemelted) szerintem jobban állna a növénykének. Összegezve : sok a fekete, persze lehet a természetességében is sötétíteni, de ebben a tömény fekete közegben sokkal inkább elveszett a virágocskád, mintha arra késztetne, hogy a részletgazdagságot keresgélném pl a szirmokon.
Nos, az alsó-felső kontúrkeret felejtős.
Ez így igen tucat lenne nekem - nem pontozom.

Tyus válasza:
Mivel olyan növényről van szó, ami nálunk csak kultúrában képes virágot hozni, a természetes közeg a cserép átmérőjénél nem is ér tovább. (Az meg rajta van a képen).
A tucat jelzőn meglepődtem, mert egy háttérszín nem lehet tucat, az előtte álló növény meg nagyon ritka, a virágzása még ritkább.
(Egyenlőre) máshogy látjuk, de elfogadom hasznosnak, amit gondoltál. (Lehet később én is máshogy nézek majd vissza a fekete képeimre)
Köszönöm, hogy megosztottad a saját tapasztalatod és véleményed!

2012. szeptember 27. | 11:54 | vakhalfoto

Nem akarok belemászni, a te ízlésed, a te gondolataid, a te képed.
Én csak arra próbáltam utalni, hogy virágról képet (ami számomra derű, élet igenlés, fény, illat) lehet úgy is, mint azt pl zorko teszi, diszkrét lágy fényű hátterekkel. Azok a virágok számomra szebben nyílnak, ezt próbáltam megírni. A pontot pedig nem csak a fekete, hanem a túl nagy szélek miatt vontam.
Egyébként jó, hogy feldobtad a sárgát. Én is legszívesebben sárga háttérrel láttam volna. De mindenképpen pasztellel. Ha a feketének lenne pasztell árnyalata, talán az is tetszetősebb lenne számomra. De az meg már szürke.
Mindegy, várjuk ki a végét. Lehet én leszek kisebbségben. Ha igen, kapsz egy kreditet. Most még nem, mert nincs annyim. ;)

Tyus válasza:
Megnézem majd sárgával is.
Bár nekem a kék, zöld, fehér és fekete színek jöttek be eddig.

Köszönöm a tippet!

2012. szeptember 27. | 10:59 | zzoli

Ananász?

Tyus válasza:
Nem :) De graymoon kitalálta.

2012. szeptember 27. | 10:07 | h.rom

"Mi lehet a fotón?"

...sok fekete?...

Tyus válasza:
...melegszik...

adott pontszám: 4
2012. szeptember 27. | 08:27 | vakhalfoto

Rákérdezhetek? Virág? :D
Hogy a képről? Nagyon rosszul áll neki ez a fekete minden. A virág és a tányér lebeg az űrben. A sok fekete az egész képet komorrá teszi. Ráadásul mindezt megtoldottad azzal, hogy fekvő formátumot választottál. Egy sima négyzetes kivágás sokat javított volna a helyzeten. Maga a virág jól sikerült, szépek a színek, jók az élek. Mégis a komorsága miatt legfeljebb egy gyászhír margójára tudom elképzelni.

Tyus válasza:
Hidd el, a virágoknak ez a "fekete minden" áll a legjobban. Ebben a közegben látszódik minden apró részlete annak a növénynek, ami épp virágzik és a teste/szára nem tartalmaz feketét, vagy nagyon sötét árnyalatokat.

Mitől lenne komor a fekete? Azért mert a gyász színe a temetőkben? Nézz körül, ahonnan ezt épp írtad, hogy mennyi "gyászos" szín vesz körül. 70%-ot adok rá, hogy a fényképeződ is fekete ill. minden virág a fekete földből emelkedik ki.

Ha ilyen módszer szerint kellene választani, akkor a sárga pl. irigy fotó lenne? Ha ez nem elég érv: A gyász színe sok országban a fehér!

"Megtoldottam a fekvő formátummal"?
Ha fekszik akkor halott, ha áll akkor él?
Ezzel a háttérrel oda helyezed és akkora teret engedsz amekkorát csak akarsz. Könnyen javítható utólag. Tehát 1 perc és négyzetes, ha neked úgy tetszik.

Attól még, hogy te gyászhírhez kötöd, akkor, mint fotó, már csak 4-es lehet?
Vedd úgy, hogy ez az ősrobbanás utáni első élet a semmiben :D

Ha jó hírt hoz a futár, akkor együtt mosolyogtok, ha rosszat, akkor vége?
Csak a kiejtését nézzed mindig ;)
Attól, hogy "gyászos" a téma, lehet jól ábrázolni, nem? (Mondjuk szerintem nem gyászos, de elfogadom a véleményed).

Köszi, hogy írtál!