BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. szeptember 25. 17:27
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Katica

azért csak van valakinek véleménye róla :)  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. október 20. | 19:53 | hegyiember

nem tudom mi ez, de jól néz ki :)
simán falra való darab, jó bikavadító színekkel.
viszont annyira király a vörös-fekete, hogy azt a kéket ott jobbra én tuti kiirtanám belőle.

grat.!

graymoon válasza:
Köszi :) Azóta készült egy kicsit sötétebb verzió is, mert sokan fájlalták hogy túl sok a piros, abban már a kék folt sincs :)

adott pontszám: 5
2012. október 3. | 10:53 | csaplovicsanita

Nagyon tetszik ez a fotó. Jó, hogy középen élesítve van, körülötte meg homályosítva.. Ez tényleg példa értékű.. :)

graymoon válasza:
Köszi :)

adott pontszám: 3
2012. szeptember 26. | 23:11 | sziga64

Szia!

Írok véleményt, csak elöbb rágyújtok...
Megtörtént...
Szóval, közelkerültem én is ezekhez a cseppes témákhoz, mivel a fotókörbe ahova járok az egyik srácnak ez a heppje. Injekciós tűböl csöpögtet és ezekre építi a témáit. Gondolom ez is úgy történt, mert akkor marad ilyen gömbölyűen meg a csepp. Csak önmagában ez még nem elég. Nem nindegy, hogy hol van és az sem, hogy milyen a megvilágítás. A kép szerkesztésén is sok múlik. Mivel ez a csepp apró, makrozni kell. Természetesen ilyenkor a DOF kicsi, ezért nagyon preciznek kell lenni.
A te képed egy kicsit természetellenesnek tűnik.
Úgy vélem valamilyen madártollat hajlítottál meg és arra került a csepp. Maga a csepp az szép éles, csak valamilyen szürke réteg ráül a fotódra. Valószínünek tartom, hogy a megvilágítás volt helytelen és ez okozza. Ez föleg a csepp nézői jobb oldalán nagyon zavaró. A csepp elhelyezése nagyjából a harmadoló pontba került, ahogy a többség helyesnek tartja. Nekem még az sem igazából jön be, hogy az elötér megegyezik a háttérrel, úgyan az a szinvilág - forma vonul át az egész fotón. Igazából csak az élesség sejtet elöteret, ill. hátteret. Ami még a cseppeknél előszokott jönni a tükrözödés. A néző örül, ha valami pluszt fel vél fedezni a cseppben. Nálad ez sincs meg.
Ezért szerintem, tudatós kreatív, de javítandó a kép.
A témát ne felejtsd el, mert szerintem hálás, jól mutat a képeken. Én néha eső után virágokat szoktam fényképezni, ha kisüt a nap és van rá időm.
Magamtól még soha nem locsoltam le semmit, majd talán kiprobálom, hogy mit lehet úgy kihozni belöle.
Gondolkoztam, azon hogy valamit hozzáadok a vízhez, hogy megnöljön a felületi feszültsége úgy nagyobb gömböket lehetne készíteni és abban már igazából lehet tükörkép, tükrözödés esetleg nagyítólencseként is működhet, stb..
na ezért mentem el elöször rágyújtani..
Mégegyszer további jó fotózást, kitartást, várom a további képeid e témában.
Üdv: Attila
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

graymoon válasza:
Szia! köszi az értékelést, meg a kreditet is. Nos színvilág szempontjából nekem a piros-fekete kombináció jött be, ezért is lett úgymond egyhangú, általam tudatosan választott, mert egyszerűen így tetszett. Valóban elég minimalista, mert szintén ez volt a cél vele, ez olyan volt a sorozatból, amit nem akartam túlcsicsázni, téma meg hát... Absztrakt a kategóriája, nem véletlen, ebben a kategóriában a forma és a szín a téma, valamint a néző fantáziája, hogy mit lát bele, ez szerintem nem csak erre de a kategória többi képére is igaz.
A szürke folt sajnos igaz, nem tudtam kiszedni utólag, az a fénytörés, a szemből érkező fény megtörik a cseppen és oda tükröződik.

adott pontszám: 5
2012. szeptember 26. | 15:56 | spotgomboc

Szia!
Tetszik a képed, tényleg a katicabogár jut az ember eszébe erről a vízcseppről(?). Talán a szerkesztésén még gondolkodhatnál, mintha felül indokolatlanul nagy tér volna.

graymoon válasza:
Szia! Köszi, bizony vízcsepp :) Örülök, hogy tetszik. Szerkesztésileg nézegettem több megoldást is, mert tényleg sok a tér, viszont ami nekem végül bejött az ez a négyzetes megoldás volt :)

adott pontszám: 4,5
2012. szeptember 26. | 10:43 | psy123

Szia
Igazából a kép tartalmával van bajom.
Szépnek tényleg szép a kép, de nem tudom hogy mit látok :) Annyira öszpotntosítottál a vízcseppre, hogy semmi nem maradt a háttérből. Ha kifejezetten erre koncentráltál, akkor jó kép lett. Viszont szerintem másokat is zavar az, ami engem, ezért fél pont levonás!

graymoon válasza:
Szia! Még nem emelte ki senki zavaró tényezőként :) Nos az absztrakt kategóriának szerintem pont az az egyik lényege, hogy nem egyértelmű, hogy pontosan mi van a néző előtt, illetve a nézőnek el kell gondolkodnia mit lát pontosan a képen, kvázi nonfiguratív, inkább csak játék a színekkel, formákkal, hangulatokkal. A háttérből azért nem maradt semmi, mert igazából nincs is minek maradnia, a vízcsepp a lényeg, amit egy közönséges színezett tollra helyeztem, a körítés meg gyakorlatilag funkciótlan körülötte, ezért nem is kapott nagy hangsúlyt a képen.

adott pontszám: 5
2012. szeptember 25. | 18:20 | yuc

Szerintem nagyszerű fotó, jó háttérrel és kellemes színekkel! Gratulálok!

graymoon válasza:
Köszi örülök, hogy tetszik :)

adott pontszám: 5
2012. szeptember 25. | 18:07 | Zorko

Szia,

Csodálatos! Mi ez? Valami toll? Elég szép a nagyítás hogy a vízcsepp teljesen gömbszerű maradt. Tehát nem valami nagyméretű csepp lehet......

Üdv,

Zorko

graymoon válasza:
Szia! Örülök, hogy tetszik. Bizony madártoll, pontosabban színes gyöngytyúktoll, hobbiboltban lehet kapni :) A cseppnek meg az a titka hogy fecskendővel operálom rá a tollra így szép gömbölyű marad.