BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. szeptember 22. 00:12
  • érzékenység: 160 ASA
  • fókusztávolság: 100 mm
  • forrás: negatív
  • Készítés helye: Budapest, Pozsonyi út
Te is látod, amit én látok?

film: AGFA Portrait 160 kismotorral "kiegyensúlyozni" kívánt képből kinéző kislányaim... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. február 15. | 20:51 | erdeijancsi

Jó kép lett! Az, hogy egyfelé néznek, és nem a fényképezőbe, sokkal érdekesebbé tette a képet. Így lehet találgatni, hogy mit néznek. Nekem nagyon tetszik!

Petya32 válasza:
Köszönöm Jancsi, örülök, hogy tetszik!

2012. december 27. | 00:08 | CamisaNegra

A 100%-os cukiságfaktor eladja a képet.

Petya32 válasza:
Köszönöm szépen, örülök, hogy a lányokat cukinak találod.

2012. november 7. | 19:20 | Dani77

TÖKJÓÓÓÓÓÓ !!!!

Petya32 válasza:
Örülök!!!!

2012. szeptember 30. | 22:19 | Zorko

Szia,

Azért vontam le azt a pár tizedet, mert van még egy amatőr szokásom az értékelésnél. Ez pedig az hogy kiraknám-e a falra, egy könyv borítójára, stb. Ebben tudom az a baj hogy ízlésvilág, és nem a kép és a fotós teljesítményének a mércéje. Ettől független látom hogy az összesítésbe nem nagyon voltam befojással.........

Üdv,

Zorko

Petya32 válasza:
Szia Zorko!
Köszönöm, hogy visszanéztél.
Üdvözlettel, Péter

adott pontszám: 5
2012. szeptember 23. | 22:13 | byerika

igazi elkapott pillanat, és az a kismotor kellet oda :-D

Petya32 válasza:
Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik.
Üdv, Péter

adott pontszám: 5
2012. szeptember 23. | 08:57 | Álomfejtő

Nem kell ezt egyensúlyozni.... a leányzókák tökéletesen teljessé teszik a képet - a többi, környezeti "adalék" természetességével együtt és színeivel, szerkesztésével, pillanatában kedves családi emlékkép.
-és nem csak azért, mert már máshol is üdvözöltem,
de mivel az oldal sajátossága a ponttal való véleményezés, részemről a dicséret.

Petya32 válasza:
Köszönöm szépen, Andrea, a kedves értékelésed, nagy öröm volt olvasni.
Üdvözöllek, Péter

adott pontszám: 4,5
2012. szeptember 22. | 16:49 | Zorko

Szia,

Nem vagyok profi. Ezért nem tudom hogy negatívról hogy működik a digitalizálás. Valószínű ezért olyan zajos a kép. Normál esetben ezt hibának tartanám, de így örülök hogy valaki még veszi a fáradságot visszanyúlni a régi eszközökhöz. A lányok gondolom már nagyobbak......

Üdv,

Zorko

Petya32 válasza:
Szia Zorko!

A fotó pár hete készült (bocs, hogy nem írtam be a készítés időpontját), az analóg fényképezés még él :-)!

Alapból nem kellene, hogy ilyen szemcsés legyen egy jól exponált 160 ASA-s film, de lehet, hogy az expó, hívás, szkennelés, utómunka folyamatában volt valami, ami erősítette a szemcsézettséget (meg hát a film is lejárt pár éve - jóllehet mélyhűtőben tartottam).

Kíváncsi lettem volna, hogy a pontlevonás miért történt, ha a szemcsét ("zajt") nem tartod hibának..

Üdv, Péter

adott pontszám: 5
2012. szeptember 22. | 16:31 | pilipár

A cím alatti alcímért pluszpont jár! :)
Kigondoltam, komondom:
Kifejezetten kedves, "kit érdekel?"-kinézös kép, két kislányról, kik keresik, ki készíti kezükbe következö kistölcsérüket....kismotor kellett a kompozícióba, kiválóan kitaláltad a keretet, a kövezet kellemes kiegészítö, kislányos-kisgyermekes (k)színek kreatívak, kivitelezés kivételesen .......itt adtam fel :))
Na, eddig tartott a tudomány :) , egyszerübb, ha felnöttesen folytatom. Igazi családi kép, megfelelö idöben elkapott pillanat, technikailag is jó, nekem tetszik! :)
Üdvözlettel! Pilipár

20.

Petya32 válasza:
Kedves Ildikó!

Köszönöm szépen az értékelésed és a bravúros, hosszú alliterációt (én csak pár szóig jutottam! :-) Nagy öröm számomra, hogy elnyerte tetszésed a kép, amely sokaknak - érthető okokból - nem elég érdekes (mint, ahogy erre a kis nyelvi játékra sem volt eddig senki fogékony).

A kedves értékelésben érződik a jól ismert pozitív hozzáállásod, jóindulatod, empátiád, kétgyermekes szülői szolidaritásod :-). Köszönöm még egyszer!

Üdvözlettel, Péter

adott pontszám: 3,8
2012. szeptember 22. | 11:41 | Bulgakov

Rendkívül bájosak a kislányok, de azt gondolom, hogy a kismotor csak rontott a képen. Anélkül lehetett volna vágni a klasszikus portré módon, vagy ahhoz közelítően, álló formátumra. Nyugodtabb lett volna a kép színvilága, így a rikító játékmotor elvonja a figyelmet, feleslegesen dinamizálja a képet. Anélkül is elég figyelemelterelő a lányok feje fölötti tükröződés, meg az ablak sötét tónusának erős kontrasztja a nagyon világos parapettel.

Petya32 válasza:
Értem, köszönöm a részletes kritikát!
Van olyan kép is (álló formátumú, motor nélkül), ám ott s lányok arca, testtartása kevésbé érdekes. A tükröződés szerintem azért annyira nem vonja el a tekintet, mint ahogyan az ajtó világos-sötét színei sem. Szerintem a környezet is fontos eleme a képnek, ez nem egy klasszikus portré, ahol homogén háttérre kellene törekedni. Nekem tetszett a szürke előtér és ajtókeret valamint a világos kő és parapet kettőse. Köszi, még egyszer (örülök, hogy a kislányaim tetszenek)! Üdv, Péter

adott pontszám: 4,5
2012. szeptember 22. | 10:19 | Kárpáti

Szia !

Engem nem zavar hogy a kislányok kinéznek :)))
Mert a motor viszont benéz :)
Szóval jók a színek, aranyosak a kislányok, jó a tükröződés is, baloldalon zavar kicsit az a szürke ajtószegély. Egyébként nálam ok :)

Üdv

Petya32 válasza:
Szia!

Köszönöm az értékelést! Több dolgot mérlegeltem, hogy vajon milyen kritikák fogalmazódhatnak meg a képpel kapcsolatosan, de az ajtószegélyre nem gondoltam. Ez közel teljes képkocka, ha balról levágom az ajtókeretet, akkor egyrészt felborulnak az oldalarányok (a rövidebbik oldalról nem tudok arányosan vágni, mert akkor túl szűk lenne), másrészt a motor nagyon a kép szélére kerül.

Üdv, Péter

adott pontszám: 5
2012. szeptember 22. | 07:58 | 2bats

Na, ez jó gyerekfotó. Igaz, hogy nincs különösebb eksön, de átélhető a pillanat, karakterük és jó tartalommal bíró, de nem zavaró környezetük van, megfelelő technikával kivitelezve.

Petya32 válasza:
Köszönöm szépen, örülök, hogy így látod! Üdvözlettel, Péter

adott pontszám: 5
2012. szeptember 22. | 07:42 | vmadarasz2

Szia!

Ennek a fotónak nem csak a letisztult, helyesen szerkesztett háttér és a jól kiexponált részek az előnye, hanem a két csodaszép kislány a képen. Aranyos ahogy mind a ketten egy irányban pont kinéznek a képből és a hasonlóságukkal ez még növeli a kép egyéniségét. :)) Jó az élesség is és a színek is kellemesek.
Jó a piros motor a jobbukon, mint ha az is be lett volna állítva a fotózáshoz.
Egyedül amit hibának szoktak vélni, hogy a magasabb kislány feje felett egy picivel több hely jó lett volna, de ezért nem tartom szükségesek a pontlevonást.

(azért milyen fura a digitalizált világunkban igazi negatívra fotózott képet látni, de ennek is megvan a hangulata! :-)))

Kellemes 7végét nektek!
Üdv:
Viki

Petya32 válasza:
Szia Viki!

Köszönöm szépen a részletes értékelésed és a gyerkőcök dicséretét! Nagyon örülök, hogy tetszik a fotó, és külön öröm, hogy értékeled a filmes "feeling"-et, hangulatot, tetszik az elkapott pillanat, a lányok szinkronja (ezért gondoltam, hogy érdemes lehet feltölteni ezt a családi fotót ide).

A szerkesztés terén igazad lehet, bár én jobb szeretem a kicsit feszesebb fenti vágást. Kellemes hétvégét neked is!

Üdvözlettel,
Péter

adott pontszám: 4
2012. szeptember 22. | 06:54 | attilabuzdor

Szia. Nagyon szép kis családi albumos kép ez, aranyosak a lányok is, de külső szemmel a fotó nem ad valami sokat szerintem. A háttérben lévő bolt(?) fala kifejezetten zavaró. Magával a kép technikai kivitelezésével semmi gond nincs, csak mint írtam ez külső szemlélőként nem hat olyan aranyosnak, mint neked, remélem érted mire gondolok.

Petya32 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelésed. Értem, mire gondolsz - sok kép nekem sem érdekes az oldalon (a kisgyermekes képeknél, családi emlékképeknél ez gyakorta van így, de az itt megjelenő egyéb fotók nagy részére is igaz ez :-).
A háttérben egy belvárosi ház bejárata (üvegajtó) látszik.
Üdv, Péter

adott pontszám: 3
2012. szeptember 22. | 02:39 | sziga64

Szia!

Sajnos én zajosnak, szemcsésnek látom a képet. Főleg az arcokon lehet nagyon észrevenni. Talán túlzottan akartad élesíteni. Szerintem az élességgel is gond van.
A nézőnek is tudni- látni kellene, hogy mit néznek, különben zavaró a képből kinéző szereplők.
A motorral nem lett több a kép, talán ha az egyik gyerek rajta ülne.
Szerintem otthoni albumba elmegy, bocsi.
Nem szeretném nagyon lepontozni ....

Petya32 válasza:
Szia!

Köszönöm az észrevételeket!

Igazad van, a fotó szemcsés, negatívra készült, és lehet, hogy az expó, hívás és/vagy utómunka nem volt nem tökéletes. Elfogadom, hogy a mai digitális, sokszor kissé steril képek világában ezt hibának látod - én másként gondolom, különösen egy ilyen fotónál (ez nem stock fotó, nem műszaki fotó vagy tárgyfotó, ahol a maximális képminőségre kellene törekedni..sztem).

A képből kinézés, "látni kellene mit néznek" kritikát is elfogadom - ez is standard kifogás a képből kinéző szereplőkkel szemben. Ugyanakkor szerintem a motor egyensúlyozza a kifelé nézést, illetve a lányok szinkronja is feledteti ezt, hozzátesz a képhez.

Köszönöm a figyelmed!

Üdvözlettel,
Péter