BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. szeptember 21. 17:20
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Tarló

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. november 9. | 21:21 | akossss.com

Nekem az árnyék tetszik a képen, az jól el van találva, a keze kicsit fura. Olvastam, h égbolt mániás vagy, mégis megpróbálnék egy vágást valahol a felhők felet picivel talán, de alapjában hiába lerágott csont a téma, nekem tetszik a kép. Azt hittem már senki nem fotózik F717-rel, de örülök neki, hogy vannak még boldog tulajdonosok, jó kis gép :)

Tyus válasza:
"de alapjában hiába lerágott csont a téma, nekem tetszik a kép" Örülök, hogy ezt a hatást hozta ki belőled!

Mikor regisztráltam, azt hittem minden géptípusra lesz 5-6 felhasználó, de szinte csak Nikon meg Canon mindenütt :D
Köszi még egyszer, hogy ennyi képemre írtál!

2012. október 16. | 07:36 | KI Pécs

Szia! Inkább csak elolvasnám a véleményeket. Szerintem egyébként több sebből vérzik, kevés potot adnék rá, de inkább nem pontozom.

Tyus válasza:
Szia! Jobban örültem volna, ha elmondod a saját véleményed, az alapján pontozod és csak azután figyeled meg másokét.
Még most is megteheted, azért van itt. (Meg a többi is)

2012. október 2. | 08:46 | Vidasaa

Szia!Először is köszönöm a kreditet!A kép tetszik különben nem írok rá.Nem ragaszkodok a harmadolás szabályához de nem véletlenül "szabály".Amúgy itt a fények veled voltak.Az elképzelés pedig tetszik.További szép fényeket!

Tyus válasza:
Szia!
Szívesen! Használd bátran ;)

adott pontszám: 3,5
2012. október 1. | 17:53 | Vidasaa

Szia!Kicsit életlennek látom a képet illetve a horizont erősen középre van szerkesztve.Lehet hogy az adja az életlenséget hogy talán a fókusz elment a végtelenbe .A lemenő napot hajfénynek használtam volna és inkább alacsonyabb szögből fotóztam volna meg.Üdv!

Tyus válasza:
Szia!
Nem értem, hogy miért arra a képemre írsz, ami nem tetszik. Nem baj, ha elmondod a véleményed csak, neked az hiba, ami természetes.

"A horizont erősen középre van szerkesztve".
Ez miért hiba? Ha kinézek az ablakon, itt mindig erősen középen van.

Az alacsonyabb szöggel az lett volna bajod (meg általában a "szabálykövetőknek"), hogy a horizont metszi a fejét. (Másik fotómnál ez volt a gond)

Az élességgel nekem nincs bajom, de elfogadom, hogy más az ízlésed.

(Miért nem lehet simán nézni a képet, és belegondolni valamit? Mindig csak az átló , meg harmadoló meg középre szerkesztés az érv. Fura. Ti zenét is így hallgattok, hogy Fisz-moll után nem jöhet C-szeptim?)

Azért köszi, hogy írtál! Csak, ha összeadom, amiket mondtál (életlen, rossz szerkesztés, rossz színek, rossz perspektíva) és magamból indulnék ki, egy ilyen képre nem is írnék. Más meg egyest adna.

További jó fotózást és laza elemzést! ;)
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2012. szeptember 30. | 18:50 | Mikrobi1989

Nem kell a kredited. De egy választ azért kaphattam volna, olyan nehéz lett volna? Az a kép megérdemelte azt a pontot amit kapott le is írtam miért. Az a minimum ha válaszolsz rá törlés előtt. Az utómunka nélküli kép még nem jelent jó képet. Régen is utómunkáztak rajt.
Ez a fotó is megérdemelte amit kapott, mert tényleg nem érzem jónak, de majd fejlődsz ha érdekel ez az ág.
Szép fényeket.
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Tyus válasza:
"Ez a fotó is megérdemelte amit kapott"

Ok, már kiadtad magadból 2-szer is, "hasznos" is voltál. Most már nyugodt lehet az álmod ;)
Napi rosszindulat kipipálva, mehetsz vissza a pókokhoz! ;)
Szió!

adott pontszám: 1
2012. szeptember 30. | 00:16 | Mikrobi1989

Üdv. Arra nem vagy képes hogy megköszönd hogy ha valaki fárad a képeddel, hanem inkább letörlöd... Ez olyan utolsó dolog már, ezért nem fogod semmire se vinni...
A képről, semmi egyedit nem látok, a kép felső része felesleges, lehetett volna a horizontot a harmadolóba szerkeszteni. Oldalról egy kis derítés sokat számított volna mert így túl sötét.
A model inkább elölről lett volna fotogén, nem hátulról. Így olyan torz a feje mint ha egy hajcsomót markolászna. Az alacsonyabbról fotózva is kellemes hatást adna, így nem érzem annak.

Tyus válasza:
Ne mondd, hogy nagy fáradtság volt 1-est adni, aztán meg megint fáradsz egy egyessel . Gratula! Ja nem. Köszönöm! :D
Az a kép egy teszt volt, kíváncsi voltam, hogy a publikum mit szól egy PS nélküli képhez. Meglepett a negatív eredmény. A modell kérésére töröltem.

Biztos nem a bosszú vezérelt téged ezzel az írással ezért jár a kockacukor a produkciódért! Köszi, hogy benéztél.
Igazi férfi vagy, várlak holnap is! :D
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2012. szeptember 26. | 18:46 | chris30

Szia!
A képpel nincs különösebb baj,csak az hogy nem hoztál bele semmi érdekeset.Már annyi bőrt lehúztak erről a búzatáblás történetről.Itt kell megjegyeznem hogy ez nem tarló,de nem mennék bele szemantikai vitába.Kár hogy a horizont középre került.Üdv

Tyus válasza:
Mióta itt vagyok, nem láttam ilyen búzatáblás történetet,de azért gondoltam, hogy nem spanyol viasz a téma.
Mivel minden fotós a Föld bolygón keres terepet és az emberi faj a modell, addig nehéz újat mutatni a kategóriában. Ez abban más, hogy középen van a horizont és sok a felhő ;)

Köszönöm az értékelésed!

2012. szeptember 26. | 11:36 | psy123

Szia.
Köszönöm, és meg is ragadnék egy témát, amit a napokban terveztem leírni a fórumba. Az "oldal rákényszerít"-ről beszélek.
Valamilyen rejtélyes oknál fogva 34 év után rákattantam a fotózásra, és rátaláltam erre az oldalra. Valószínű hogy az ide regisztrálók 95%-a nem profi fotós, hanem lelkes amatőr. Namost ha "meg akar élni" az oldalon, muszály kritikákat írnia, ráadásul ÉPÍTŐ KRITIKÁKAT, amik minden bizonnyal sikertelenek lesznek. (mint ahogyan az történt az én esetemben is)
Az viszont érthető hogy kordában kell tartani a népet, különben dugig lenne szeméttel az oldal.
A kreditek azokért az értékelésekért járnak, amik tényleg rámutatnak a hibákra és hogy hogyan kellene másképp fotózni.
Lehet hogy rosszul látom, de szerintem ez az újonc regisztrálóknak, mint én is nagyon nehéz feladat, mivel kezdő.
Aztán eljő a pillanat, amikor valamit kritizál, teljesen feleslegesen, de nem tudatosan, hanem mert egyszerűen kezdő és nem látja jól a dolgokat a témában.
Picit az ütött szíven, hogy "nem tudsz kritikát írni", pedig ez így is van, de valamit muszály.
Ha végignézed az értékeléseimet, nem mondható el mindről hogy olyan mint amit neked adtam. 4.57 az átlag adott pontszámom, tehát nem ócsárolni jöttem ide az oldalra mások képeit.
Egyszerűen pont a Te képednél jött elő nálam egy olyan érzés, hogy piknik közben nem ilyen öltözékben van egy hölgy, ráadásul egy búzamezőn, de nem győzöm hangsúlyozni, mivel kezdő vagyok a fotós témában, valószínűleg rosszul látom.
Hogy miért pont ezt a képedet értékeltem csak a 9ből, az egyszerű. Még nem látom át annyira az oldalt, hogy így válogassak, az új képeket értékelem amik felkerülnek.

Külön köszönöm a kreditet!
Nem fogom visszautalni! :)
Saját tudásomhoz képest, a legjobb minőségű és értékű fotót fogok feltölteni belőle, és ragaszkokdom majd egy ÉPÍTŐ KRITIKÁHOZ, amit Tőled várok.
Ne haragudj ha megbántottalak az értékelésemmel.

Tyus válasza:
Szia!
Teljesen igazad van a dilemmáddal kapcsolatban. Kezdőként nehéz egy régi motorosnak (nem magamra célzok) új és építő kritikát mondani, ráadásul, ha lehúzod egy képét, akkor megsértődik.
Szerintem ettől még ne dobd el az elveidet és az ízlésedet. Ha nem tetszik, nyomjad rá a 3-mat! Ha annál kevesebbet adsz, akkor nagyon magyarázd meg;) (feltéve, hogy nem totál csőd a kép, akkor inkább ne is írj rá)

Picit az ütött szíven, hogy "nem tudsz kritikát írni". Nem bántásnak szántam, hanem a tényeket közöltem. (Én ilyen szókimondó vagyok, bocsánat).
Azt elfogadom, hogy Neked valami nem tetszik, de olyankor szerintem érdemes adni valami tippet, hogy mitől lehet jobb. Te ezt elmulasztottad.
Egy jó focista, nem biztos, hogy jó edző.
Lehet, hogy tök jól fotózol, de a szavakkal nem bánsz jól, vagy nem akarsz.
Azért adtam a kreditet, hogy akkor a géped beszéljen helyetted. Ennyi.

Egy dolog nagyon fontos: Engem nem fogsz tudni megbántani ;) Nem azzal volt probléma, hogy 2 -est adtál (vagy 3-mast, tök mind1), hanem nem tudtam belőle tanulni. Arra rájönni, hogy neked hogy tetszene, ha esetleg a következő fotómat, a te kedvedért csinálnám.

Ismétlem nem bántottál meg, csak szűkszavúan fogalmaztál. Ha 5-öst adsz , azt nem kell nagyon magyarázni. Ha 3-mast, akkor egy kicsit írd körbe, hogy te mire gondoltál. Bár sokan nem fogják elfogadni a 3-mat. (én igen)

További jó fotózást! Várom majd a képed természetesen és ha tudok segítek a kritikámmal! ;)

adott pontszám: 3
2012. szeptember 25. | 23:34 | psy123

Szia
Szerintem ez inkább hatásvadász kép lett mint kreatív.
Annak a hölgynek igazán semmi keresnivalója nincs ott:)
Picit életlennek is tűnik nekem.

Tyus válasza:
Szia!
A semmi keresnivaló?
Gyakori és közkedvelt ábrázolási forma a nők esetében, hogy olyan környezetben mutatják őket, ami nem illik hozzájuk. Ez teszi érdekessé, egyedivé. De ez nem olyan! Nem annak szántam.
Ha a képen épp légkalapáccsal dolgozna egy kőbányában, vagy hiányos autószerelő cuccban feszítene egy 30-as villáskulccsal és a bőre tiszta olaj lenne, akkor megérteném a nézőpontodat.
(de persze ugyanúgy nem érteném a jelződet, mint most.)

Szóval szerinted semmi keresnivalója egy nőnek a természet lágy ölén, nyáron, forróságban, fürdőruhában, egy hosszú utazás közben megpihenve?
Tudod;) Kicsit megállni egy elhagyatott mezőn, "piknikezni" a növények takarásában? Nem? Semmi keresnivaló? :(

Aztán itt a bónusz:
Csak erre az egy képemre írtál a 9-ből. Miért pont ez? És akkor miért kapott "kreatív de javítandó" értékelést? Mire?
Mind1 elfogadom a véleményed, de legközelebb írd meg, hogy akkor hol fotózzam, hogy te is 5-öst adj rá, mitől nem lenne 6ásvadász és azt is, hogy hol életlen.

Kapsz tőlem 2 opciót, de ne csalódjak! ;)

Írsz egy hosszú értékelést a kép alá, hogy mire gondoltál vagy a kapott kreditből megcsinálod, amire gondoltál.

Félre ne érts, ez most nem a sértődött "na akkor csinálj jobbat" reflexválasz.
Csak úgy látom, nem tudsz kritikát írni, de az oldal rákényszerít, ezért adok építőanyagot a majdani fotódhoz.

Szóval válassz! "Tollat" ragadsz vagy gépet!

Köszi, hogy benéztél!A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2012. szeptember 24. | 13:51 | Lavarci8

Nem gondoltam, bár én a helyedben lehet, hogy megpiszkáltam volna. ;)

Tyus válasza:
:)

2012. szeptember 24. | 11:54 | Tinner_Mike

szia!

szinte mindent leírtak már a képről, úgyhogy én most a címről írnék egyetlen mondatot. a tarló, akkor keletkezik, amikor learatják a búzát. ami utána marad földterület a búzacsonkokkal, az a tarló. ez búzamező :) csak ennyit szerettem volna okoskodni, ha nem haragszol meg.

üdv

Mike

Tyus válasza:
Nem haragszom :D A válaszomban leírtam, mert mások is észrevették a kis furfangot, de Neked is elmondom itt. Ez volt a helyszín munkacíme. (A mezőtől nem messze van egy telek, amit én kaszálok, szóval "vágom" a témát. Csupán az emlékek miatt ez a címe. Ez volt a "Tarlós fotósorozat". így lett ez a kiragadott fotó simán tarló a látottak ellenére).

Köszi, hogy írtál!

2012. szeptember 24. | 10:12 | Lavarci8

Nyugi, megkapod. ;)
Szerintem el se tudnád kerülni. :)
Jut eszembe! Mi történt a mellrésszel? Az valami nagyon zavaros lett!

Tyus válasza:
Az elkerülte a figyelmem eddig, szerintem simán a haja lebeg és ez lett belőle. Nem piszkáltam a fotót, ha esetleg ilyesmit gyanítasz. Szóval hosszú hajszálak.

adott pontszám: 3
2012. szeptember 22. | 23:40 | Lavarci8

A már ismert, de megunhatatlan tökéletes popsi, A testével profi módon bánni tudó modell.... és ez a kép most mégsem érte el a célját. Legalább is számomra.
A modell belesimul a háttérbe, szinte el is veszik benne. Talán ha kicsit jobban kiemelted volna. Jobban rázoomolni, és a horizont fölé emelni. A délutáni fények egyébként gyönyörűek. A modell melle körül valami életlen, értelmetlen káosz látható. Nem tudom mi okozta, de szerintem mindenképpen elkerülendő lett volna. Kivételesen ez nekem nem több 3-nál. Úgy érzem, egy kicsit alulmúltad magad, pedig a többi képedben pont az eredetiséget szeretem. A következő biztosan megint jobb lesz.

Tyus válasza:
Köszi, a következő képen majd rázoomolok ;)
Várom majd a kritikád ott is ;)

adott pontszám: 4
2012. szeptember 22. | 18:57 | gapv

Szép jelenet és modell. Nagyon tetszenek a színei is. Viszont kár a kiégett bal felső sarokért. Érdemes lenne felül szűkebbre vágni és nem csak a kiégés miatt. A cím viszont abszolút melléfogás: A képen sehol sincs tarló! :)

Tyus válasza:
Köszönöm az értékelésed!

2012. szeptember 22. | 14:53 | Petya32

Bocsánat az elírásért: nyíri = nyári :-)

Tyus válasza:
Semmi baj, értettem mire gondolsz. Amúgy ez egy nyári fürdőruha ;)

adott pontszám: 3,5
2012. szeptember 22. | 14:42 | Petya32

Szia! Tetszik a lány elhelyezése a képen, csinos a modell (legalábbis, amit látunk belőle), jól mutat a mély sárga búzamező és a kék ég együtt (bár lehet, hogy az égből kevesebb is elég lett volna, mert a kép felét elfoglalja és annyira nem látványos). Valahogy nekem ez a fehérnemű nem illik ide - én vélhetően valamilyen lengébb, légiesebb ruhadarabbal, nyíri ruhával, kendővel próbáltam volna glamour-os hatást kelteni. Ám a fő gondom nem ez a képpel, hanem az, hogy - egyébként szép - késő délutáni napfény sárgára festette a modell bőrét is. Esetleg meglehetne próbálni egy ff konverziót, amin a szép fények nem tűnnének el, a sárga bőrszín viszont nem jelentkezne. Én lehet, hogy magasabbról is készítettem volna pár képet, úgy, hogy a hátteret a búzatábla töltse ki, ne látszódjon az ég (persze az már egy másik kép lenne..)

Üdvözlettel, Péter

Tyus válasza:
Szia!
Kicsit szigorúnak érzem a pontodat, hisz vágni a képből és ff-re variálni 1 perc.
A ruhával nincs mit tenni, de nem érzem ide nem illőnek.
Majd teszek fel laza ruhás képet is;)

Köszi az értékelésed!

adott pontszám: 3
2012. szeptember 22. | 13:45 | Davidphoto

Az a helyzet ; a modelleddel semmi baj nincs, a helyszínnel sincs.
De hogy a Megasztár egyik régi zsűritagjának szavaival éljek ; " ez most nem jött át " :)
Olyan mintha azt szeretted volna , hogy egy kicsit bemozduljon minden csak a modelled ne , és ezáltal egy szép hatást akartál volna elérni. A lány életlen ...
Egyébként látszik a tudatos elgondolás , legközelebb jobb lesz .. :)

Tyus válasza:
Köszi! :)

2012. szeptember 22. | 11:44 | felindra

Értékelés:
Sárga előtér, kék háttér, és még egy alulöltözött nő is beleolvad a képbe. Szép színes az egész, de ez egy fotóhoz édeskevés.

A fotós hozzászólása:
A kukorica sárga, az ég kék, ezzel nincs mit kezdeni, ha neked nem tetszik.
A nő szerintem "kidomborodik" a képből.

Nyugodtan elmondhatod, hogy mit hiányolsz a képről, mert így nem segítettél nekem.

Ettől függetlenül köszönöm, hogy írtál.

Válasz: A középteret hiányolom, ha már rákérdeztél, a természetességet, a modell fesztelenségét. Én nem hagytam volna beleolvadni (még ha ki is domborodik) teljesen a "sárgába" a hölgyet, talán szerencsésebb lett volna, ha más komponálással a horizont fölé emelkedik. A kép színvilága egyébként tetszik, bár én "erősnek" érzem a színeket. Ezért is mondtam, hogy szép-szép, de nem több. Segítettem?

Tyus válasza:
Köszönöm, így már értelek;) (Ezt is hasznosnak jelöltem)

2012. szeptember 22. | 10:03 | Fáncsi_voltam

Gondolom érzékinek szántátok a pózt, de olyan, mint amikor valaki a fejét fogba, jajongva hajlong, miközben azt mormolja pl.: jaj, adj bőséges termést - a környezetből kiindulva.. Görcsös ez..

Tyus válasza:
Köszi, hogy elmondtad a véleményed.

adott pontszám: 3,5
2012. szeptember 22. | 09:51 | arcsi

az F-hét 17-es bombázó formatervezési mérnökeinek jár a taps. na de a többi? már a cím is hibás, hiszen ez nem tarló. a középen ketté szelt kép, a magas nézőpont, a bal alsóba helyezés mind fullra fura. 3 klisé (lemenő nap, búzamező, csinos popsi) összeadva még nem tesz ki egy jó képet.

Tyus válasza:
A címet egy ellentétnek is lehet értelmezni. Amúgy a helyszín "garázscíme" volt. Én szeretem a fullra fura dolgokat;)

Köszi a véleményed!

adott pontszám: 4,5
2012. szeptember 22. | 03:27 | Roberto81

Szia!
A modelled nagyon csinos, szexi a póz, a lemenő nap fényei is szépek!Jó az álló formátum, a tájban és a szép égképben is lehet gyönyörködni, miután le tudtuk "szakítani" tekintetünket a fotó alanyáról:-)
A technikai részről kissé életlen a felvétel, ezáltal kevesebb részlet látható, valamint picit dől a horizont, ezen apróságok kijavításával még jobb lenne.
Üdv:R

Tyus válasza:
Szia!
A horizontot sosem látom ferdének :(
De hiszek a többségnek.
Köszönöm az értékelésed!

adott pontszám: 3,5
2012. szeptember 21. | 22:14 | newgam

a lemenő nap ellenére kicsit tompák a fények, a horizontot fentebb tolnám, már csak avégett is, mert a téma lent, a felhőkép amúgy sem a legszebb:)
Ami alapból zavar, hogy kifordult modelled még az arcélét sem engedi mutatni. Egy "világító hajpánt, azt sem látom, hogy merre néz, mit néz, pedig ehhez a témához (hangulathoz, kapcsolatteremtéshez) nem ártott volna.
Üdv!

Tyus válasza:
Ez egy ilyen titokzatos kép lett ;)
Köszi, hogy írtál!

adott pontszám: 3,8
2012. szeptember 21. | 22:07 | Bulgakov

Szerintem nem szerencsés a kompozíció, a hölgy fölötti tér túl nagy, és úgy gondolom az előtte lévő is. a színnel is van valami gond, túlteng a vörös, én úgy látom.

Tyus válasza:
Így fotóztam, nem vágtam. Nekem így tetszett. (Vágni utólag lehet könnyen)
Köszi, hogy értékelted!

adott pontszám: 4
2012. szeptember 21. | 22:03 | R.János

üdv.
szubjektív vélemény, vagyis nem kell nagyon komolyan venni:
- azzal, hogy a föld és az ég kb. egyenlő méretű, kettéosztottad a képet, vagyis "megszüntetted" a fotó egységét, egységességét.
az égboltból talán le kellene vágni. a távoliság, a vágyakozás akkor is érvényesülne...
- a csinos hölgy poziciója nem előnyös, mert a "hátulról kitekertség" következményeként a téma leredukálódik a popóra...ami önmagában látványos, de "lerontja" a kép líraiságát. szinyei merse pál pacsirtája jó ellenpélda erre: ott valóban látszik minden, de a tér magasságának vonzása, a táj varázsa, a fantasztikus fény és színvilág valamint a hölgy vágyakozó tekintete feloldja a "hús-vér" látvány izgalmát,(:)) miáltal a hölgy testének bemutatása már nem tűnik célnak, hanem egy mesteri eszköznek, valami igen szép emberi érzés-érzelem kifejezésében. itt a hölgy vágyakozása és a popó kiütik egymást..:)))
- a kép lehet, hogy nem alulexponált, de a hatása olyan. lehet, hogy a fényt az égre mérte volna az automata fénymérő?
mindezek ellenére van a képben fantázia...azaz van fantázia a fotósban, ami ebben a képben nem úgy valósult meg, ahogyan -feltételezésem szerint-szerette volna...mert, ha mondjuk a hölgy szembefordulna, már sokkal jobban tetszene ez a pozició...ha a szerkesztésen egy kicsit változtatna, már egészen jó arányok keletkeznének...egy szép ff, fénnyel meg ki tudja, hogy mit eredményezne...hogy az már egy másik kép lenne? igen, de ebből a gondolatból, és számomra ez a lényeg.
további jó fotózást kívánok!
j.

Tyus válasza:
Szia János! Az már öröm számomra, hogy írásra kényszerített a kép.

A célom egy szép popsi bemutatása volt, de nem a néző arcába tolva, hanem minél távolabbról. Szerintem ha megvagdosom a képet, akkor sokan azt mondták volna, hogy tolakodó a főtéma.

Ezt az égbolt + táj kettéosztást már más is mondta, de valahogy ezt nem értem. A természet így alkotta, nekem egy egy téma, nem 2. (Inkább 2-szer mérni, mint egyszer rosszul vágni ;) Szóval vágni mindig lehet, hozzátenni már nehézkes)

A szembeforduló pózzal már nem látszódna a popsi, amire én építettem a képet.
Az tényleg egy másik megoldás, akkor már az arcra tenném a hangsúlyt.
Majd teszek fel szembefordulósat is ;)
További jó fotózást Neked is.

2012. szeptember 21. | 21:56 | puruczki-2

Hát így nem fogsz tanulni semmit...
Engem nem bánthattál meg az értékeléseddel, mert kb. fél éve nem voltam itt...de az oldal alapító csapatához tartozom...
...a válaszoddal azonban meg is bánthatsz...ha ilyen pökhendien lesöpröd magadról az egyébként hidd el megalapozott értékelésem...
...pl. célszerű lenne megnézni a feltöltött képeimet és eldöntheted fotóztam-e már hasonlót...
...kérlek olvasd újra az értékelésem, és gondolkodj el rajta amit írtam...pontosan tudom, hogy a fenék a "főtéma" éppen ezért nem használunk ilyen pózt...olvass utána...a kompozíciós technikákról, meg a fókuszpontról, meg a pozitív átló fogalmáról...meg arról, hogy a magazinok jobb oldalán a reklámfelület miért 40 %-al drágább mint a bal oldalon...

Tyus válasza:
Soha nem szoktam megnézni, hogy ki értékel. Nem ez alapján írok.
Nem szeretem a "csinálj jobbat" meg a "maradj a saját kategóriádnál" érvet.
Attól, hogy ha valakinek nincs tájkép fotója, még el tudja dönteni , hogy jó-e szerinte.

A véleményemet mondom el. (Rövidesen a kérésed miatt meg fogom nézni, hogy milyen képet töltöttél fel pályafutásod elején. Nem a legfrissebbekhez szeretném mérni magam).

Olvasni pózokról és másolni nem fogok, annak semmi értelme. Én így tartottam jónak, ez neked nem volt megnyerő, ezt elfogadom/elfogadtam. (Ha mindenki csak másolta volna a korábbi repülőgépeket, akkor hol tartanánk? Persze ezzel nem azt mondom, hogy úttörő fotós vagyok. De olyat nem szívesen alkotok, amiről már tudom, hogy létezik. Csupán másolni nem akarok.

Ez nem egy magazin, hanem egy fotó a weben, ahol minden menü bal oldalon van, balról jobbra olvas az ember. Szerintem jó fotó, azért tettem fel. Egyenlőre nem kaptam rá karót, de az égboltos mondatodat megfogadom, mert azóta más is mondta már.

Az a tény, hogy őstagként írtál egy képemre, megtisztelő. Örülök, hogy megmozgatott a fotó!

2012. szeptember 21. | 20:57 | felindra

Sárga előtér, kék háttér, és még egy alulöltözött nő is beleolvad a képbe. Szép színes az egész, de ez egy fotóhoz édeskevés.

Tyus válasza:
A kukorica sárga, az ég kék, ezzel nincs mit kezdeni, ha neked nem tetszik.
A nő szerintem "kidomborodik" a képből.

Nyugodtan elmondhatod, hogy mit hiányolsz a képről, mert így nem segítettél nekem.

Ettől függetlenül köszönöm, hogy írtál.

adott pontszám: 3
2012. szeptember 21. | 20:56 | Dijkstra

Szia,

gratulálok a képedhez. Szeretem az olyan képeket amelyek ilyen fényviszonyoknál készülnek. A borult mélykék ég és a narancsos napfény nagyon illik egymáshoz. Tetszik, ahogy a modell bőrét színezi meg a fény.
Ha már a modellnél járok, a mozdulata elég "esetlennek" tűnik nekem. Ahogy a fejét karolja át a hosszú haj miatt alig lehet kivenni belőle valamit. Zavar, hogy nem látom tisztán. Számomra zavaró az is, hogy háttal van, nem tudom mi az a fehér a bal karjánál...egyszerűen nem látszik. Bár ahogy a modellre nézek, ki lehet találni melyik testrészén van hangsúly. :-) Csinos, azt hozzá kell tennem.
A horizontot egy kicsit feljebb vittem volna, a címnek pedig nem a "Tarló"-t választottam volna, hiszen itt tarlóról szó sincs. Ez egy kis képzavar szerintem. Nézz utána a tarló mit jelent.

Egy kicsit nekem összeszedetlen hatást nyújt a kép. Egy ilyen helyszínen, ilyen fények mellett, ilyen modellel többre is képes lehetsz. Talán jobb kép is sikerült, csak nem azt töltötted fel.

Továbbra is szép fényeket kívánok.

D.

Tyus válasza:
Szia!
Köszönöm a gratulációd!
A kerek popsi és a táj volt a téma, az arcot nem akartam láttatni.
Tudom mi a tarló :D Simán ez volt a terep munkacíme. (Ha lekaszálják, akkor már tarló)

Sok kép készült, nekem ez is tetszett. Ha felkúszik 4-ig, akkor talán teszek fel még.

2012. szeptember 21. | 20:10 | 2bats

Jaj, ez a bikinis csaj csaknem ugrik egy fejest a búzatengerbe?

adott pontszám: 4
2012. szeptember 21. | 20:06 | Zorko

Szia,

Kár hogy szégyenlős a modell. Jó lenne ha lenne arc is a képen és egy kicsit nagyobb méretben. Így egy kicsit olyan mintha tájkép lenne egy kis mellék látvánnyal ami a modell. A címe szerint a táj a lényeg, de mégsem egy kaszáló nőt látunk a fotón. Aztán még van bennem egy kérdőjel a fejénél lévő fehérség miatt. Nem tudom mi az. Én csak annyit tettem volna hogy a modellhez közelebbi nézőpontot választok, és egy arcrészletet beleteszek. Azért írok ennyi kritikát a képről mert véleményem szerint ez egy tuti kép lenne minimális változtatásokkal.

Üdv,

Zorko

Tyus válasza:
Igen! Pont ez volt a cél:
"tájkép lenne egy kis mellék látvánnyal ami a modell" Aztán mindenki eldönti magában, hogy a táj, vagy a modell a melléklátvány ;)

A fején lévő fehérség az egy hajpánt, ezt mostanáig nem is vettem észre :D

Ha a modellhez közelebb megyek, nem látszódik a táj, mindkettőt meg akartam mutatni.
A következő képen majd kevesebb lesz a tájból ;)

Köszönöm, hogy megosztottad a gondolataid!

adott pontszám: 4,5
2012. szeptember 21. | 19:46 | Cayman

Szia. Hat nem is tudom, kezdenem ugy, hogy barmely fotorol legyen szo, egy tangabugyis fenek alapbol 2-ot dob a vegpontszamon. :) Ezenkivul tetszenek a szinek, foleg a lany boren, a lemeno nap szepen bevilagitja. A fejtartasa viszont fura, mintha nagyon kitekerte volna. Enyhen dol a horizont, illetve egy kis aranyjavitast meg javasolnek, mert feleslegesen sok az egbolt.
Popsi miatt 4.5, egyebkent 4-et adnek... :)

Tyus válasza:
Köszönöm a kritikád, úgy látom ez a horizont az én fő gyengém :D (Ismét egyenesnek látom)

adott pontszám: 3
2012. szeptember 21. | 17:56 | puruczki-2

Sajnos ez így nem a legjobb...a kompozíciónál talán minden hibát elkövettél: a horizontod felezi a képet, az égből nem kell ennyi...bőven vághattál volna felülről, és akkor legalább a zavaró fehér folt fennt a sarokban kikerül...a modelledet pont a jobb oldalra helyeztem volna, itt az árnyéka nem kell...
...és ilyen pózt nem csinálunk a fotóstól elfordulva, ez egy "szembe" póz...itt ha csipőre teszi a kezét szerintem jobban járunk...

Tyus válasza:
Kicsit úgy érzem a piszkáló mondataidból, mintha egy korábbi értékelésemmel megbántottalak volna, ha nem így volt akkor meg simán nem értelek :D

"A horizont felezi a képet": Na és? :D
Én égboltmániás vagyok, nekem nagyon tetszik a kék ég. Az a "zavaró fehér folt", számomra egy szép felhő. Bolond lennék levágni!
A modell is épp a felhőkben gyönyörködik.
(neked meg a modellben kellene :D )

A modell helyzete nekem így tetszett.

"ilyen pózt nem csinálunk a fotóstól elfordulva" :D:D:D:D:D:D

Hát...erre nehéz szavakat találni. A tájon kívül a popsi az igazi téma, amit szemből elég nehéz fotózni.

A csípőre tett kézben nincs semmi erotika, ráadásul nem látszódna az S-alak, amit a popsi a csípő és a hát vonala rajzol a szemlélőnek.

Elfogadom a véleményedet de nagyon nem értünk egyet.