BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. szeptember 14. 22:29
  • érzékenység: ISO-100
  • objektív: 34 mm
  • rekeszérték: f4,5
  • zársebesség: 1/320
  • Készítés helye: Bélmegyer-Békés megye
Oszlopok

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. január 13. | 19:50 | hegyiember

félre ne érts, nem megyek most utánad, de a különböző ízlések tudatában is felmerül bennem a kérdés: itt mi a mondanivaló? oszlopok? és a hangulat? :)

de harag ne legyen belőle, tényleg nem azért kérdeztem!

peace!

gáriv2 válasza:
Az nem baj ha nincs mondanivaló, ennek sincs a Tiédnek sincs! Ha ez nincs legyen hangulat. Talán az van mindkét képen. De szerintem a legfontosabb, hogy valamilyen módon hasson a kép. A hatás sokféle lehet. Általában én olyan témájú képeket értékelek, amilyen témákat szoktam én is fotózni (Portrékat, eseményeket stb.pl. soha) Éppen ezért bátorkodtam véleményezni a Te képedet is, ami ahogy ez kiderült most nem volt rám hatással. (Be is imrertem a Te képedre még e észrevétel olvasása előtt tett kiegészítésemben, hogy lehet hogy én leszek ,(vagyok) a kilógó) Isten őrizz, hogy ebből harag lenne , úgy gondolom nincs ebből (nem is szabad hogy legyen)semmi probléma.

adott pontszám: 4,9
2012. szeptember 18. | 22:49 | gapv

Szia! Kellemes jól sikerült részlet. Ha nem lennének apró hibák a padló és oszlopok találkozásánál, számítógépes grafikának is nézhetnénk. Tetszik a vágás és a ff is. 0,1-et a keret miatt vonok le. Egyébként keret párti vagyok, de itt, ez "nem jött át".

gáriv2 válasza:
Sokszor dilemma nekem is a keret, magam sem tudom eldönteni kell-e, vagy nem.
Köszönöm, hogy megnézted és hogy értékelted.

adott pontszám: 4,5
2012. szeptember 18. | 12:07 | babo73

Szia! Nagyon szep harmonikus kep, kellemes arnyalatokkal, atmenetekkel. Ami engem egy kicsit zavar az a sotetebb negyzetszeru kepzodmeny a jobb oldal kozepen.
Udv:
Andras

gáriv2 válasza:
Szinte mindegyik vélemény szóvá tette ezt, tehát lehet benne valami. Én meg úgy gondolom, hogy a viszonylag nagy tömegű bal oldali oszlopot némiképp ellensúlyozza.
Köszönöm, hogy megnéztad és véleményezted

adott pontszám: 4
2012. szeptember 17. | 12:38 | Álomfejtő

A képedbe az elforgatás által (?) teszel egy enyhe csavart -aztán a címmel meg egyértelműsíted azt, ami esetleg gondolkodóba ejtené a nézőt... vélem, hogy ezek az oszlopok valójában oszlopfők és talpáról a fejére állítottad a képet :o)
Egyszerű részlet, alapvetően a függőlegesek és az ívek egymást kiegészítő harmóniájára építve.
Érdekes a kép uralkodó szürkeárnyalatos' színvilága - ez tetszik - és ízléses, illő keretbe öltöztetted. A képarányokkal és a nézőponttal talán vitába szállnék, a háttéri oszlopokból kisebb takarással és többet látnék szívesen, azok árnyalati ismétlődő vonalaiból és árnyalataival - így nagyon uralkodik az előtéri oszlop, szerintem a kelleténél nagyobb hangsúlyt kap a fotódon. Nincs textúra, ami ezt indokolná - az egész kép nekem túl "sima"..., remélem, érted, mire gondolok.

gáriv2 válasza:
Tulajdon képpen sok észrevételedben, véleményedben van igazság az arányokkal és a simasággal kapcsolatban.
Egyben nincs , nem fordítottam meg a képet, de adtál így egy ötletet; kipróbálom.
Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 3
2012. szeptember 16. | 13:25 | Kárpáti

Szia !

Hát én nem is tudom.
Az árnyalatok jók, de a padlózat textúráját kár volt lecserélni a semmire, akkor inkább be kellett volna vágni alá valami márvány mintázatot, vagy ilyesmit.
Ez a kép nem mond nekem semmit. A cím korrekt, de ennél többet a kép se mond. Ráadásul engem kifejezetten zavar az a fekete csík ott jobbról középen.

Üdv.

gáriv2 válasza:
Én is gondolkoztam, kell-e oda az a feketeség. Úgy gondolom, hogy ez ellensúlyozza az első oszlop nagy tömegét. Így talán nem borul a kép. Ezért kell oda szerintem a harmadik oszlop is.
Nem emlékszem, hogy retusáltam volna az alját, kontraszt és telítettség állítással lett ilyen, mert egyébként is anyagszerűtlen szürke fényes festékkel volt lekenve. Az, hogy neked nem mond semmit... Nem feltétlenül kell szerintem mondani valamit egy képnekVan olyan is , hogy harmóniát sugároz, és így ad élményt. Sajnálom, hogy rád ez nem hatott.

Köszönöm az értékelésedet.
Köszönöm az értékelésedet, mondom

adott pontszám: 4
2012. szeptember 15. | 20:01 | newgam

Ugye ez az oszlopok fője? Mármint a kettőnek, mert ha jól látom, a harmadik talán fali stukkó.
Nem is ez a lényeg. A képed sajnos bélyegképnek jó, értékeléshez túl kicsi. Amit tudok mondani, az első oszlop uralja a képet, ebből kellene a gép jobbra forgatásával megtalálni a kellemes arányt. A fekete sáv "belerondít" a harmóniába, mert nagyon jól megláttad a szürke sokrétű tónusait.
Üdv!

gáriv2 válasza:
Ebben is van valami, hogy hátul kevés a harmadik oszlop, az első pedig lehet, hogy nagy, de én így találtam egyediebbnek. Egyébként a fekete lábazati rész is azért kell oda szerintem, hogy ellensúlyozza a borulást.
Köszönöm az értékelésedt.

adott pontszám: 2
2012. szeptember 15. | 18:59 | Edmar

szia! Nekem nagyon üres ez a kép. Ilyet még rajzolni is könnyű, annak is, aki nem tud. Nekem kicsit olyan "Odaállok kattintok és kész " kép.. Bocsi, de nekem ez olyan semmilyen

gáriv2 válasza:
Nincs aban semmi probléma, ha valakinek nem tetszik-, vagy "nem jön be" valami. Ennek kinyilvánítása viszont szerintem nem értékelés! Itt értékelésekről lenne szó, leírni mi a nem jó a képen , mit javasol az értékelő másképp csinálni, másképp megoldani. Ha elolvastad (?) az előző értékeléseket láthattad, hogy sok fogalmazott meg kompozíciós hibát, melyek némelyikének igazat is adtam. Abszolút nem állítom tehát, hogy ez egy hibátlan, remek kép! Ennek ellenére már két kiállításon is falra került, tehát esetleg (talán) mégis van benne valami...! Mindent összevetve az "Odaállok kattintok és kész" kategóriánál azért hibái ellenére is többnek tartom. (Márcsak azért is mert én tudom, hogy nem így készült.) Mindezek alapján a véleményed semmi hasznosat nem adott számomra! De ha már egy képet megnézünk, az már valamiért hat ránk, mert az igazán jelentékteleneket meg sem nyitjuk. Köszönöm!

2012. szeptember 15. | 17:46 | pilipár

Biztos lehet az oszlopok elhelyezkedésében ritmust felfedezni, ebben a színvilágban játékosságot találni, de számomra ez a kép mégsem elég látványos....építészeti szépséget bemutató részletnek kicsit kevés, egyhangú, amire ezzel a halovány színvilággal, a kerettel még rátettél egy lapáttal. Engem zavar a háttér sötét foltja, és az, hogy az oszlopok a "levegöben lógnak".....olyan, mintha az a szürke folt alul nem a valós talapzat lenne, mintha retusáltad volna onnan azt, ami alapul szolgált. Talán zavaró elemek voltak, nem tudhatom....de a látvány olyan, mintha a szemednek tetszö oszlopokat kivágtad volna valahonnan és erre a semleges szürke felületre applikáltad volna. Túl "sima" az a tér (nem látok anyagszerüséget), és a jobb alsó sarokban kis maszatolást is látok.
Nem pontozom, mert ha tévedek, indokolatlanul rontanám az átlagod. :)
Üdvözlettel! Pilipár

30.

gáriv2 válasza:
Semmi gond, nem vagyunk egyformák, kinek mi tetszik. Valóban van anyagszerűtlensége az alsó résznek, de egyébként nem retusáltam rajt asemmit, kontrasztot és szinezetet állítottam csak. Lehet, hogy sok az első oszlop, de a harmadik oszlop fekete lábazati része ellensúlyozza talán a kép nagyobb borulását szerintem az azért kell oda.
Köszönöm az értékelésedet.

adott pontszám: 3,7
2012. szeptember 15. | 10:09 | Zorko

Szia,

Jól vetted észre a lehetőséget, de van benne némi zavar a számomra. Az egyik hogy az első oszlop óriási helyet foglal a képen. A szemet inkább a szélek vonzák. A másik hogy a második oszlop utáni sötétebb megszakítás megtöri az oszlopsor folytonosságát. A szürkés árnyalatok nekem tetszenek. Bár van egy fajta éllettelensége a képnek. Hirtelen ránézve olyan mintha valami rajz részlet lenne.Tehát a javaslatom hogy minimális nézőpontváltoztatás, és vágás sokkal jobb eredményt hozhatott volna.

gáriv2 válasza:
Lehet, hogy sok az első oszlop, de a harmadik oszlop fekete lábazati része ellensúlyozza talán. Készült természetesen más nézet is, de ezt találtam egyedibbnek.
Köszönöm az értékelésedet.

adott pontszám: 4,9
2012. szeptember 15. | 09:29 | Bulgakov

Szép, tiszta, egyszerű kép, de a nagyszerűsége az egyszerűségében van.
A vágásnál a háttérben látszó - gondolom fal, sötétebb lábazattal - falból/lábazatból egy kicsit többet mutattam volna, ott szűknek érzem a teret.

gáriv2 válasza:
Ebben is van valami, hogy hátul kevés a harmadik oszlop. Egyébként a fekete lábazati rész is azért kell oda szerintem, hogy ellensúlyozza a borulást. Ha több lenne egy kicsivel valószínűleg nem lenne kárára.
Köszönöm az értékelésedet.

adott pontszám: 4
2012. szeptember 15. | 00:01 | Lavarci8

Nagyon szép formák, lágy vonalak és finom színek, diszkrét árnyékok láthatók a képen. Szép a kompozíció is. Ami zavar, az a harmadik oszlop és az előtte lévő megmagyarázhatatlan fekete petymeg. A harmadik oszlop semmiképp sem illik a sorba. Ha ez szándékos volt, akkor viszont erre nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni. Igazság szerint a két oszlop utáni részt vagy el kellett volna mosni, vagy ki kellet volna retusálni.
Az alapötlet viszont jó. A szándék is dicséretes. Szerintem 4-es.

gáriv2 válasza:
Én is gondolkoztam, kell-e oda az a feketeség. Úgy gondolom, hogy ez ellensúlyozza az első oszlop nagy tömegét. Így talán nem borul a kép. Ezért kell oda szerintem a harmadik oszlop is.

Köszönöm az értékelésedet, mondom filóztam én is a Te véleményeden.