BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,38
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. augusztus 26. 02:00
  • érzékenység: ISO80
  • fókusztávolság: 80mm ekv.
  • rekeszérték: F8
  • zársebesség: 3s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
  • Készítés ideje : 2012-08-20
Repített parókák

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2012. szeptember 17. | 13:28 | csadee

Szia! Számomra túl sárga és túl sötét a kép. Nem túl élénk színekkel. Szebb lenne ha jobban kivehető lenne minden. Az ötlet maga jó, az utómunka hiányzik nagyon.

RocketZombie válasza:
Hello! O.K.
A színbeállításkori hangulatomnak és ízlésvilágomnak épp ez felelt meg. Máskor szem előtt tartom ezt a szempontot is, üdv.!

adott pontszám: 5
2012. szeptember 6. | 14:36 | skywater

Remek szerkesztésű fotó, a formák és színek kavalkádja gyönyörű.Kevés olyan képet látni ami ennyire jól visszaadja a tűzijáték hangulatát. Talán a pirosból egy kicsit visszavennék, de ezzel együtt is kiválónak tartom.
Grat.

RocketZombie válasza:
Köszönöm, már meglep, hogy akad olyan is, akinek tetszik! :) Próbálgattam más színbeállításokat is, végül ez maradt, egy szempontból valóban erős lehet a piros. Üdv.

adott pontszám: 4,5
2012. augusztus 28. | 14:30 | tojasosnokedli

Jó expó örömteli hogy sehol sincs kiégés. Egy kicsit én többet mutattam volna a városból. Talán nagyobb látószöget is választhattál volna.
Mindenesetre szép és mutatós.

RocketZombie válasza:
Köszönöm véleménye megosztását! Alábbiakban már írtam a felhozottak okairól (képkivágás a csonka tűzlabda miatt). Üdv.!

2012. augusztus 27. | 10:53 | dorszika

Jól elkapott pillanat,kompozíció és kivitelezés! Tetszenek a fények,nem lett elmosódott és életlen sem. Optimálisra volt beállítva a zársebesség,tetszenek a színek és a vízbeni visszatükröződésük.

RocketZombie válasza:
Örültem.

2012. augusztus 27. | 10:52 | dorszika

Jól elkapott pillanat,kompozíció és kivitelezés! Tetszenek a fények,nem lett elmosódott és életlen sem. Optimálisra volt beállítva a zársebesség,tetszenek a színek és a vízbeni visszatükröződésük.

RocketZombie válasza:
Ennek is! :)

2012. augusztus 26. | 21:49 | szzmet

Szia

Nem pontozok, mert most nincs kedvem... Viszont néhány ötlet tűzijáték fotózáshoz. Sajnos rengeteg kereng belőlük az interneten, nehéz újat készíteni ilyen témában, így hát érdemes valami tárgyat, épületet, személyeket komponálni az elő/háttérbe, amelyeket adott esetben maga a robbanó töltet fénye vagy más fényforrás megvilágít. Arra is érdemes figyelni, hogy utólag az esetleges vágásnál meglehessen úgy oldani, hogy a zavaró elemek már ne legyenek képben, viszont ne legyen elfelezve egyik 'paróka" sem, és a képen valahogy központi helyet foglaljanak el. A komponálás megoldásához jó nagyobb gyújtótávokat használni, így nem lesznek óriási méretkülönbségek, az elő vagy háttér, illetve a fényes "pamacsok" közt. Ez esetben a 80mm jó választásnak tűnik, de 50-től 100 ig szerintem lehet vele játszani. F8 remek, ISO 80 szerintem egy ilyen témához alacsony, ennyire nem kell félni, 250, 320 körül még nem lesz zajos. Saját tapasztalat, hogy bár gyönyörű, h a víz elmosódik az előtérben, nem szabad hosszú záridőt alkalmazni. Hosszúnak én itt 3s felett értem, de talán még az is sok, valahol az a határ, hosszabbnál a lehulló, szélben oldalra sodródó még világító darabok tönkreteszik a kompozíciót. Emellett érdemes megvárni, hogy kb a kilövés utáni másodpercben kezdje az ember az expót. Így látszani fog a robbanás középpontja, és még nem fognak lehajlani a vonalak végei. Ha szerencsés az ember, még a rakéta nyomvonala is látszik és kis virágocskákat rajzol a képre. Végül de nem utolsó sorban érdemes a fehéregyensúlyra figyelni, nagyon sárgán semmi sem jó.

Jó lesz ez, jövőre ugyanott! :)


Z

RocketZombie válasza:
Nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat!!! Remélhetőleg velem lesznek hasonló esetben legközelebb! Üdv.

adott pontszám: 2
2012. augusztus 26. | 19:59 | edding1100

Szia!
Ez a téma már már komolyan annyira unalmas, hogy én nem is mertem volna feltölteni egy ilyen képet, még ha nagyon jól sikerült volna akkor sem. Valóban jól néz ki, ahogy látszódnak a tűzijáték szép fényes csíkjai, és aki nem ért a fotózáshoz, nem néz ilyen oldalakat ( Nem rád értem, hanem család, barátok ilyesmi.) annak valóban érdekesnek tűnik, de nekünk már nem. Főleg a parlamentes háttérrel, nagyon sok ilyen fotót lehet látni. Bevallom, én is csináltam, de csak a családomnak és a barátaimnak mutogatom, mert tudom, hogy egy ilyen oldalon nagyon leszólják már, és a tucatfotó kategóriába csoportosítják. Nekem a szerkesztés sem tetszik. Nem ez a legideálisabb nézőpont.
Üdv!

RocketZombie válasza:
Szia! Van benne valami, nem ez lesz a legkreatívabb fotóm, de gondoltam, azért megér egy misét a feltöltés, a héten senkitől nem jött tűzijátékos fénykép.
Az értékelést nem tartom túl hasznosnak, a rossz pontszám mögött kevés az indok, jobbára azt fejtegetted, miért unalmas a téma, amivel számomra semmi újat nem mondtál. Üdv.

adott pontszám: 3,9
2012. augusztus 26. | 17:03 | Zorko

Szia,

Nem egyszerű tüzijátékot fotózni! Ez nem is gyenge teljesítmény. Két problémára hívom fel a figyelmed a képen. Az egyik hogy a két gombóc az égen jól sikerült, viszont kompozíciós szempontból nem igazán mutatnak jól. Nagyon árvák. Tudom hogy nehéz beállítani a témát ha tüzijátékról van szó, mert hol itt hol ott durran fel egy tűzgömb. A másik amit hiányolok hogy egy kis utómunkával a város fényeiből többet kihozhattál volna. Illetve ahogy a város fényei megvilágítják az épületeket. Lehet hogy magasabb ISO-val több lehetőséged lett volna.

Szép fényeket, jövőre kellemes aug. 20-át......

RocketZombie válasza:
Szia! Igazából én is mindvégig éreztem, hogy nem a legjobb a két gombóc egy majd négyzet alakban. Általában a páratlan számok mindig jobb benyomást keltenek. A legtöbb képen 3, 5 robbanás is volt, de azokon meg nem találtam annyira jónak a formákat. Végül ez meg képkivágással lett 2, mert a 3.-at olyan magasra lőtték, hogy a gombóc felső része nem került a képre, pedig általában mindvégig belefért az összes... Azon nem is gondolkodtam sokat, hogy azt megtartsam e, mert egyértelmű hiba lenne egy csonka labda harmadikként.
A helyzet, hogy utómunka során pont, hogy feljebb toltam a kontrasztot picit :) Próbálkoztam többféle állítgatással, de nekem a nagyon sötét fekete és az élénk sárga együtt jobban tetszik. ISO az végig minimumon volt (80), a köv. 100, de szinte nincs is különbség, 200-nál meg már zajos... Hosszú záridővel amúgy is mindig 80-on fényképezek. Köszönöm, hogy megírtad a meglátásaid! Üdv.!

2012. augusztus 26. | 16:39 | barBi.s

A fél pont a homályos foltok miatt volt, zavaróak számomra. Lehet, hogy sok levonás értük, csak még nem találkoztam ilyennel, elnézést. Ezen kívül tényleg nincs okom panaszra! :)

RocketZombie válasza:
Hát jó! :) Engem nem zavar a füst.

adott pontszám: 4,5
2012. augusztus 26. | 13:31 | barBi.s

Talán nem ez a legfontosabb tényező, de a kép címe már megér egy ötöst, nagyon kreatív! :) Maga kép, az elrendezés is nagyon tetszik, a hosszú záridő megtette a hatását, és a városi fények is sokat dobnak az egészen. Nekem sajnos még nem volt alkalmam tűzijátékot fényképezni (legalábbis nem olyan géppel, ami hasonló teljesítményre képes), úgyhogy lehet ezért, de nem értem, mik azok a homályos foltok a "parókáktól" balra. Ettől eltekintve tényleg remek munka!

RocketZombie válasza:
Szia! Köszönöm a véleménymegosztást, örülök, hogy jónak találod a névválasztást, bár jobban szeretnék fotózásban minél kreatívabb lenni! :) Én is most először fotóztam tűzijátékot és nem is készültem rá előre, csak ha már ott voltam, gondoltam kipróbálom...
Viszont számomra nem derült ki valami az értékelésedből: jókat mondtál róla, de kivontál 0.5 pontot és nincs hiba érte megnevezve. A homályos foltokat említetted, de negatívumot nem fűztél hozzá. Egyébként elmondom, mik azok: a folyamatos robbantásokkal keletkezett füst, ami szállt a levegőben, a képen pedig a sötét háttér előtt láthatóvá vált, ahogy az adott robbanások fényei megvilágították. Üdv.