BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. augusztus 22. 21:35
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Siófok
  • Készítés ideje : 2012-08-20
Jó reggelt, BoriiiiiI !!!

-koncert fotónak indult, EGYÉB lett belőle... A pontozatlan hozzászólások nagy részét "nem hasznos"- nak jelöltem. (mert nem a fotóról szólnak) A képet MAGAM MIATT sem törlöm. Tanulság mindazoknak, akik megfordulnak/tak a kép alatt és esetleg még újak itt. No meg a régi felhasználóknak is, akik átéltek már az oldalon ilyen ironikus, gerjesztett provokatív viharokat. Természetesen véleményem nekem is van, ám az efféle időszakosan keletkező hasonló vitákban NEM KÍVÁNOK RÉSZT VENNI, mert NEM VEZETNEK SEHOVÁ. Annak idején nem az ilyesmiért regisztráltam az oldalra. :o(  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. október 16. | 18:25 | vakhalfoto

Nagyon jó kép. Igazi Boris. Sajna azonban nem tudok kellő áhítattal elmélyedni benne, mert a figyelmemet és gondolataimat elvonták az alant olvasottak.
Nagyon izgalmas kérdéseket boncolgattatok, amik szerintem sokakat érdekelnének. Kellene valahol egy ilyen menüpont az oldalon, ahol a regisztrált tagok kicserélhetnék pozitív, vagy éppen negatív tapasztalataikat. Szerintem az ilyes vitákból közel annyit lehetne tanulni, mint a képekből. És azt hiszem nem mondok azzal újat, ha azt mondom, az ide látogatók java része bizony tanulni érkezik ide. A magam példáján okulva is elmondhatom, az ember kezdő regisztrált tagként olykor csak kapkodja a fejét, mert nem érti az oldal íratlan szabályait. Mert valljuk be, a szabályzatban leírtak és a valóság között azért vannak bizonyos eltérések. Pl csak most kezd derengeni, mit is jelent a körbepontozás, amiről eddig annak ellenére sem volt fogalmam sem, hogy megbüntettek érte. Egy biztos, emberek vagyunk, Ahányan vagyunk, annyi félék egyúttal. És ezen szerintem nem is kellene változtatni. Tudomásul kell venni, hogy vannak akik tanulni, fejlődni szeretnének, ehhez néhány ember pedig (szándékosan nem írok neveket) csodálatos készséggel és a FOTÓMŰVÉSZET iránti alázattal tud és akar segítséget nyújtani. Másoknak az oldalon lévő szereplése egészen más indíttatású. De ezt szerintem el kell fogadni, az eltérő véleményeket, motivációkat pedig meg kellene tanulni kellő empátiával kezelni. Az valóban az oldal szerkezeti hibája, hogy embereket körbepontozással simán ki lehet ejteni, vagy éppen benn lehet tartani. Amíg egy rendszerben hiba található, addig lesznek is olyanok, akik ezt ki is használják. Ennek megoldása viszont nem a mi, hanem az oldal tulajdonosának feladata lenne. Persze ehhez nyújthatnánk neki segítséget, adhatnánk ötleteket, ha lenne pl erre alkalmas felület. Az "írok a modinak" jelen esetben szerintem nem nevezhető alkalmas megoldásnak, hiszen egy általános probléma megoldásának valamiféle konszenzuson kellene alapulnia.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. (Szegény álomfejtő.... mit tettünk a képeddel? :( Pedig bizisten nagyon tetszik.)

Álomfejtő válasza:
Köszönöm az okos gondolataidat, azt hiszem, jól átlátod a kérdést -
örülök, hogy leírtad Te is a véleményed.
Úgy gondolom, a megoldásra ama bizonyos konszenzust leginkább az oldal felhasználóinak kellene létrehozni az egymással szembeni toleranciával és leginkább azzal, hogy normális kommunikációs stílussal tiszteljük meg itt egymást..., hiszen az üzemeltető jelen esetben vajmi keveset tehet ez ellen : a jelen lévő emberek különböző habitusa a leginkább meghatározó...
- és ami azt illeti, az efféle megnyilvánulásokra valóban lenne (jobb) alkalom a fórumon, amire az oldal szintén bárki felhasználónak ad lehetőséget. Ám érdekes módon javarészt a kardcsörte mindig a képek alatt adódik és zajlik :o)
(csak némi "közjátékként" : ami engem illet, a negyedik regemmel' maradtam meg annak idején az oldalon (nem szégyellem) és mint ahogy mindenki, végigjártam kezdő zöldfülűként a megfelelő "utat" ahhoz, hogy most "régi" felhasználónak számítsak. -tudom, miről beszélsz. Egyetlen megelőző regemet' sem sértődöttségből vagy "fegyelmi elmarasztalás" miatt töröltem, (szerintem erre is lenne példa, találnánk ilyet a más "ellentáborokban" is) vagyis szimplán kiestem, mert eleinte teljesen színvonaltalan képeket töltöttem fel és kellett idő, mire ráéreztem kicsit a dolgokra. Azt azért leszögezném, hogy annak, hogy még mindig itt vagyok, annak oka pusztán hobbi és érdeklődés, egyfajta kíváncsiság mások képei iránt. Ezért nincs bennem irigység senki felé, arról írok és olyat töltök, ami hozzám közeli, nekem tetszik. Tagadhatatlanul megvan az a kör, akinek a képeit, stílusát szeretem és gyakrabban megfordulok a galériájukban - erről írtam az elején Kenda kollégának is, no és ezzel bárki más is így van, csak nézz utána :o) Sokan vannak, akiktől sokat tanulhattam (sajnos, nagyon sokan hiányoznak már az oldalról a régi kedvenceim közül). Mindezzel együtt nem nyalok senkinek és nem másolom sem a képeket, sem az értékeléseket még csak tartalmilag sem - mert ilyet is láttam már itt... Az alább feszegetett kérdés -mint jelenség- mindig is létezett az oldalon) Nos, fentiek okán nem is értem, miért jó egy-egy kép alatt ilyen jellegű vitákat gerjeszteni, személyeskedésekhez és kiprovokált szájkaratéhoz kötni az észrevételeket. A magam részéről az "én nem bántok senkit-engem is hagyjanak" elvet követem, teljesen természetesnek tartom, hogy kinek-kinek más az ízlése. Miért is kellene ezt, vagy akár az észrevételezést uniformizálni? Ám azt, hogy miért épp ez a kép került szétcincálásra - nem igazán értem - és jobban örültem volna, ha ez a sok hozzászólás, a szép számú látogatottság valóban a képnek és nem a mögé provokált egyébnek szól. Annak, hogy a kép tetszik Neked, külön örülök.

2012. szeptember 14. | 12:37 | najó

őszintén köztünk szólva, mielőtt megírtam az értékelésem, sejtettem mi van a kép alatt, de szerintem arcsi írta meg a tutit:)))

Álomfejtő válasza:
sztem' is van igazsága :o)

adott pontszám: 5
2012. szeptember 13. | 23:53 | najó

ez a kép is nagyon tetszik, bár a csajszit nem nagyon ismerem, csak egy-két számát a rádióból.
a színvilága , a hangulata-nagyon bejön..
na meg a leírás a kép alatt nagyon kíváncsivá tett, bevallom őszintén.
tehát ötös, én rosszat írni nem tudnék róla, nekem tetszik!

Álomfejtő válasza:
Köszönöm, igazán örülök a soraidnak !

:o)
-háááát...,
hogy mi van alább...,
szerintem erre is bátran mondható :
csak a szokásos-beszólós "fotózzos jelenség"

2012. augusztus 30. | 22:50 | Zoran_2

Csak végigolvastam ... ennyi ... aztán, hogy nincs élet a fotozz-on ..

Álomfejtő válasza:
No igen. Tanulságos.
Méghogy nincs élet itt...
-de milyen "élet ez" ?
(a deméééé --> a mámeg're vonatkozott)

2012. augusztus 30. | 21:25 | Zoran_2

Ejha mi volt itt :)

Álomfejtő válasza:
mámeg'
:o(
-deméééé?

adott pontszám: 3
2012. augusztus 29. | 12:59 | pufika123

Szia.
Én egy kicsit szűkebbre vettem volna a jobb oldalt és kevesebb levegőt hagytam volna a feje felett és egy kicsit többet a melléből. Szerintem minden más jó ezen a képen. Bár én nem rég forgattam bori koncertem róla, nem nehéz jó képet csinálni :d

Álomfejtő válasza:
Köszönöm a véleményed.
A viszonylag nagy teret körülötte a gomolygó füst és a háttéri fények miatt hagytam meg.

Mozgó képet valóban könnyebben (lehetne) róla készíteni... :o)

adott pontszám: 4,5
2012. augusztus 28. | 10:50 | warles

Nem azért, mert a kedvenc énekesnőm, de a fotó szerintem nagyon jó lett. Benne van a nő és annak minden macskavadsága is. Szép éles, gyönyörű köddel.
Egyetlen ami nem tetszik, hogy túl sok a háttér. Kisebb kivágással (főleg felülről) sokkal hatásosabb lenne. Így csak 4,5-öt adok.

Álomfejtő válasza:
Köszönöm szépen,
nagyon örülök a soraidnak !
-főként annak, hogy a "macskaságát " említetted, kiemelted...
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2012. augusztus 28. | 08:19 | R.János

Kedves Fotóstársak!

Én robbantottam ki ezt a sajnálatos disputát. Kérlek benneteket, hogy,ha folytatni óhajtjátok, tegyétek bármely képem alatt, de tartsuk tiszteletben Álomfejtő akaratát, elvégre ez az ő képe.
Köszönettel
János

2012. augusztus 28. | 00:57 | arcsi

Ken

sok a duma, meg az elemzés. apád képe óta nem sok hatost dobtál. innentől kezdve a vak is látja miért zavar annyira a korrupció. tölts fel egy 48 értékelésest a jobb fajtából. lefogadom, hogy nem megy. és mivel ezt te is tudod, marad a belső kör hibáztatása.

korrupció mindenhol van. ha tehetséges vagy át tudod lépni, ha nem vagy az ,marad a középszerrel való szarakodás és vitatkozás. vitatkozás, de nem szavakkal, hanem a vizuális látásmódod non popular irányba kényszerítésével. ( lásd mutty ) akkor már inkább hasznos az abukos tuti giccs, mert az hoz a konyhára némi benzinpénzt és tovább tudsz menni. csak a siker útja van, a többi duma.

2012. augusztus 26. | 13:23 | Senang Anggrek

No, először is: nem vagyok az édesed!
Másodszor: látod, erről a cinizmusodról beszéltem. De igazad van, ezt valóban kár is volt megemlítenem, hiszen mindenki előtt egyértelmü.

2012. augusztus 26. | 13:00 | ken_da_hayadra

"Mellesleg én is jót nevettem rajta, miszerint ő csupán azért ilyen faragatlanul cinikus -hadd ne mondjak találobb jelzőt, mert akkor rohanna a modikhoz személyeskedés miatt , mint a barátaitól láttuk. - hogy ne emiatt értékeljék fel a fotóját.... :DDDDDDDDDDDDD"

ki rohanna a modikhoz személyeskedés miatt?
édesem, keversz valakivel. felőlem aztán olyan jelzőt aggathatsz rám, amilyet nem szégyellsz. arról nem is beszélve, hogy nem tudom, milyen barátaimról beszélsz, akiktől állítólag láttál valamit. (úgy látszik a te baráti körödben kórosan dívik a valótlanság állítás)

és hát amin oly nagyon nevetsz az (illetve ha úgy vesszük, annak az ellenkezője) bizony nagyon igaz rád. egyébként szerintem ne feszegesd a témát, nyakig benne vagy te is....

milyen érdekes, amilyen megvetendő és jelentéktelen vagyok, ahhoz képest egész terjedelmesen próbáltál védekezni, miközben a téged érintő megjegyzésem kb 20 leütés volt, tele szünetekkel és írásjelekkel.

a nemtudommilyenváros nemtudommilyengalériában nemtudommilyenképek pedig sokat nem mondanak nekem. egy biztos, sosem jutna eszembe, hogy ablakból, teleobjektívvel fotózzak embereket!!!! ez beszédesebb....

részemről befejeztem.

2012. augusztus 26. | 11:51 | Senang Anggrek

Örülök, hogy kendahajadra ilyen jót nevetett rajtam.... ha ez ilyen jó kedvre derítette, már megérte,hogy beírtad ezt a mondatod rólam, János!
Mellesleg én is jót nevettem rajta, miszerint ő csupán azért ilyen faragatlanul cinikus -hadd ne mondjak találobb jelzőt, mert akkor rohanna a modikhoz személyeskedés miatt , mint a barátaitól láttuk. - hogy ne emiatt értékeljék fel a fotóját.... :DDDDDDDDDDDDD
Akik ismernek tudják, hogy nem vagyok egy dicsekvő fajta, és hogy itt milyen fotókat publikálok az csak a saját szórakoztatásom miatt van, meg azok kedvéért, akik hozzám hasonlóan szeretik a szimplán csak "szépet". Mert úgy látszik a mai világban többen vannak azok, akik valami illuzorikusan szépre vágynak, mint a valóságra. Arra ott van a média meg egyéb oldalak.
De mivel ilyen jókedvet sikerült szerezni felhasználó kollégánknak, ezért csak úgy halkan, szerényen elárulok valamit csak neki, mert nem kenyerem a dicsekvés:
Tudod, kend a hayadra, tőlem több képet is megvásárolt a városi galéria,és ez teljesen független attól, hogy János szerint profi vagyok, illetve hogy szerinted meg a barátaid szerint nem. De azért érdekelne, a ti képeitek melyik városi galéria tulajdonában vannak?

2012. augusztus 26. | 09:55 | R.János

Kedves Péter!

Az én jelenlegi "munkaterületemen" él egy mondás: először hegedűs akart lenni, de mert ehhez nem volt elég tehetsége elment brácsásnak, aztán amikor kiderült, hogy ahhoz sincs tehetsége akkor próbálkozott a karmesterivel, aztán ismét a tehetség hiányból fakadóan kritikus lett, majd a végén esetleg igazgató"
A tehetséget elvitatni nem lehet. Megtanulni sem lehet, de ki kell fejleszteni. Ez az oldal a tehetség kifejlesztéséről szól. A kifejlesztés útja a bátorítás, irányítás nem az eltaposás. Az irigy gonoszkodás, mérge átüt az okoskodás hamis megindoklás csomagolásán. Csak a tehetségtelen vesz bátorságot a tehetségesek elleni támadáshoz, mert nincs benne alázat az isteni áldás iránt. Tehetség nélkül nem beszélhetünk művészetről. A tehetség ténye áldás kell legyen a köz számára és nem a megbotránkozás köve. Tudom, hogy ebben az országban az irigység miatt ez nem így működik, meg is látszik az eredménye. A tehetséges ne hivalkodjon a tehetségével, mert, ha van neki azt Istentől kapta. De, ha szükségét érzi, bátran vegye elő és mutassa fel az Istentől kapott ajándékot, mert azért kapta, és még Magyarországon sem szégyellni való, de még egy lenézett fotós oldalon sem. Igenis beszélni kell róla, sőt a legelső helyen. Mert pontosan emiatt nem létezik szelekció. Emiatt kerülnek nem megfelelő emberek nem megfelelő helyre. Mert egyetlen módja annak, hogy a dolgok jól menjenek, a tehetség felismerése, és ennek helyes "felhasználása". Miért tabú ez ebben az országban? Miért van az, hogy akit itt elűznek a tehetsége miatt, máshol aranyba öntik? Azért mert így juthatnak a bikicsunájtok olyan helyzetbe, hogy minden felelősségrevonás nélkül romboljanak...
J.

2012. augusztus 26. | 03:11 | Petya32

Sajnálom, hogy Pilipárt konfliktusba kevertem akaratomon kívül. A lentiekben hivatkozott kritikám nem személyes indíttatású volt, csupán egy - a nemrégiben nap képévé váló, történetesen Ildikó által készített (ezt az értékelés írása előtt nem tudtam) - fotó kapcsán szerettem volna felhívni a figyelmet a hátbaveregetős, "körön" belüli fotóstársak fényképeinek - általam vélt - túlértékelésére és ennek káros voltára. Ezt a jelenséget, illetve ennek hatását továbbra is veszélyesnek tartom.

Egyúttal itt is leírom, hogy a sokszor túlzottan simulékony, konfliktuskerülő, óvatosan kritizáló, összességében magas pontszámú értékeléseimmel (ezekért cserébe) talán én is "kikényszerítettem" néhány érdemtelen ötöst az általam magasan értékelt fotók készítőjétől. Jóllehet, én kizárólag azokra a képekre adtam ötöst, vagy ahhoz közeli pontszámot, amelyek igazán tetszettek - viszont sokszor nem pontoztam le olyan, a képek alá írt adatok alapján felismerhető tagok fotóit, amelyeket javítandónak, elhibázottnak vagy egyszerűen csak középszerűnek láttam..Próbáltam a fentieken változtatni és előfordult, hogy olyan fotókra is megírtam az esetleges negatív észrevételeimet, amelyek éppen (sokszor barátok ötöseitől hajtva) a főoldalon landoltak, nap képeként (persze, sok olyanra képekre is, amelyek kevésbé voltak "sikeresek").

Ildikóval hasonló utat jártunk be az oldalon eltöltött 3-4 év alatt (én határozott fejlődést látok Ildikó esetében). Amatőrök, hobbifotósok vagyunk, akik szeretnének minél jobbá válni a lehetőségeiken belül. Én még messze vagyok attól a szinttől, amit el szeretnék érni, persze a képességeim, tehetségem eleve korlátot szab abban, hogy a lécet nagyon magasra tegyem - ezen korlátokat próbálom tanulással, gyakorlással, képek nézegetésével, elemzésével közelíteni. Kritikus vagyok magammal szemben és másokkal is.

Úgy gondolom, hogy nincs értelme belemenni, hogy ki mennyire tehetséges itt, vagy ki hol tart a másikhoz képest és a személyeskedés sem vezet sehová...

Szerintem mindenkinek a hasznára válna, ha az oldalon az elfogultságot sikerülne minimálisra csökkenteni és a negatív kritikák, esetenként ötösnél alacsonyabb pontszámok kíséretében, vagy pont nélkül, megjelennének a "barátok" egy-egy kevésbé sikerült fotója alatt is.

Péter

2012. augusztus 25. | 20:13 | pilipár

Igen, János, ez valóban így van.....és nem Osztya az egyetlen, aki az oldalon a saját területén az elismertebb fotósok közé tartozik, és az elmúlt években sokat segített nekem .....de nem akartam neveket említeni, mert aki számomra kiváló, nem biztos, hogy minden fotóstársam számára az.......de bízom benne, legalább ök tudják, honnan hova tartok :)

2012. augusztus 25. | 19:21 | R.János

Kedves Pilipár!
Amikor úgy fogalmaztam, hogy "köztudottam profiktól tanultál" arra céloztam, hogy az első kiemelkedő fotód, az ünnepnapos alatt megköszönted Osztyának a sok segítséget. Ha jól emlékszem egy viszonylag hosszú szünet előzte meg ezt a fotót, mialatt sokat értékeltél, és tanultál. Hogy ez levelezés útján, vagy hogyan is történt egyáltalán nem fontos, tény, hogy az oldal elismert profi fotósa tanácsokkal látott el. És ez meg is látszott a képen. Ez is nyomon követhető mindenki számára, akit esetleg érdekel.
Üdv. János

2012. augusztus 25. | 18:41 | pilipár

Rólam is beszéltetek, néhány dologra szeretnék reagálni.
Ha jól emlékszem, sosem állítottam, hogy profiktól tanulok. Bizonyos okok miatt nincs lehetöségem másra, mint hogy itt az oldalon Töletek, vagy más fotós oldalakat bogarászva, vagy levelezés útján tanuljak minél többet a fotózásról......hogy ezt általam jónak, vagy kiemelkedöen jónak tartott fotósoktól teszem, az lehet, hogy az én szubjektív véleményem, de ez ne fájjon senkinek. Autodidakta módon jutottam el arra a szintre, ami lehet, hogy egyesek szerint még mindig nulla, de én nem így látom.....ez egy hobbi, és örülök, hogy már itt tartok....lehet, hogy van, akinek pl. a Szigeten készült életképekhez van obban szeme és a megfotózásához érzéke, de én még mindig keresek valamit......hogy ez néha - sok próbálkozás után is - csak 30 évvel ezelötti képeslapokra emlékeztetö fotókban jelenik meg az oldalon, és ez nem tetszik Neked, Balázs, azzal sincs baj.....én azt sem bántam, hogy ehhez egész délután a fényeket és a beállításokat kerestem. Szerencsére nem járunk mindannyian egy utat.
De ezzel nem hiszem, hogy bárkinek a tehetségét, a lehetöségeit, vagy a sikerességét befolyásolnám....
198.000 kép van az oldalon. Ebböl 61 az enyém.
Pilipár

2012. augusztus 25. | 18:02 | Senang Anggrek

Ó, te szegény Álomfejtő!!! és mindez emiatt a fotóért:
http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=236427

2012. augusztus 25. | 14:06 | R.János

Álomfejtő, ha megengeded folytatom, ha nem, akkor abbahgyom.
J.

2012. augusztus 25. | 11:20 | ken_da_hayadra

(szerintem ennek a vitának itt van helye)

óriási félreértésben leledzel:
évek óta nem érdekelnek a pontok és nem is nagyon értem, hogy ezt miből sikerült kiolvasnod, mihez képest tudtad ezt idehozni. vagy nem érted, amit írtam, vagy csak simán mellébeszélsz, tényként kezelve érvek nélküli véleményed.

figyelj, mert többször nem akarnám leírni:
nekem nem hiányoznak a te és a barátaid alkotásai alá került vélemények, pontok. érted? én ide nem versenyeztetni töltöm fel a képeimet. érthetnéd, nem bonyolult mondatok ezek....könnyű értelmezni őket.
tehát az olcsó és átlátszó csúsztatásaid, miszerint te jól tudod, hogy mi számít nekem, talán most már értelmetlenné válnak.

mi van még itt, lássuk:
velem az elmélet, veled a gyakorlat? :DDD
a fotozz.hu lenne mérvadó?? ezek a tények, amik téged igazolnak??? :DD meg hogy hány a nap képe???
erről beszélek: be vagy/vagytok ide szűkülve, fogalmad sincs, hogy a világban milyen fotókat neveznek értékesnek, kiket neveznek "profinak" és kit "művésznek"
mert hát
azzal nem is nagyon tudok mit kezdeni, hogy pilipár profiktól tanul. ez mit jelent??? :D
a múltkor olvastam, hogy 600 képet lőtt el három szál rózsára... ő dolga...
azt viszont nem is nagyon értem, hogy a 80-as, 90-es évek húsvéti-képeslap-stílusában készült virágcsendéletei miért voltak annyira népszerűek. 2012-ben tényleg ez lenne ITT az ingerküszöb??? nna de nem akarom én pilipárt ezzel bántani, nem tehet róla, ő csak próbál megfelelni az igényeknek.
aztán. s.a. a "profi"... bocs de ---> :D

nem akarok a névlistádon én végigmenni, hiszen egyrészt belekevertél olyanokat, akik talán nem is biztos, hogy odatartoznak és hagytál ki olyanokat, akik nyakig benne vannak. maradjunk annyiban, hogy a felsorolásodban szerepelnek olyanok, akiknek van sok nagyon jó fotója (szerény véleményem szerint)

bármennyire furcsállod, de marginális csoportosulásból, sajnálatosan meghatározó társasággá avanzsáltatok. ezzel szerintem nem az a baja az embereknek (akik szerint ez a jelenség destruktívan hat az oldalra), hogy szeretnének körön belülre kerülni és nem tudnak, hanem az, hogy ti mára képesek vagytok a közízlést egy szűklátókörű mezsgyén terelgetni.
sajnos az oldal üzemeltetőinek is van ebben jelentős felelőssége.
ez a két erőhatás képes távoltartani megannyi irányzatot az oldaltól, így sok kezdő-, vagy haladó felhasználó bizonyos képekről azt se tudja eldönteni, hogy inni kell, vagy enni....
az inspirációs faktorotok pedig alacsony!!!!

a körbepontozás alól meg nem tudsz kibújni, annyira nyilvánvaló, hogy nevetséges a kiugrási kísérleted... azért teszed nem-pontozhatóba néhány képed (és barátaid), mert féltek egy-egy rosszabb ponttól. áttételesen ennek még néha hangot is adtok. de ez már tényleg csak hab a tortán. felőlem akár körbe is pontozhattok... csak ne lenne ez hatással másra...

2012. augusztus 25. | 08:05 | R.János

Mint kiderült nem csak rólam van szó, és a sajnálatos személyes ellentéten kivűl a baráti kör is a vita tárgya amit lehet, hogy érdemes tisztázni, mert sokunkat érint.
Ezennel megkérlek ken, hogy ha válaszolni szándékozol, akkor tedd az én képem alatt.
Álomfejtő elnézésedet kérem.
J.

2012. augusztus 24. | 21:28 | R.János

ha csak a kettőnk vitájáról lenne szó, tényleg nem folytatnám, mert nem tesz jót senkinek, de olyan dolgokat is említettél, amin el kell gondolkodnom.

igazad van: én sem vagyok büszke az itteni viselkedésemre, de akár hiszed, akár nem nem volt bennem rosszindulat senki iránt, inkább magammal volt bajom. és látod, mert őszinte voltam, és mert nem tartottam magamban a gondolataimat most is megkaptam a magamét....te voltál az, aki valóban nem mondtad ki a nevemet, csak annyit jegyeztél meg, hogy van aki azzal, hogy kiírja, hogy D300 Debrecen, tulajdonképpen jelzi kilétét és ezzel biztosítja magának a jó pontozást...igazat adtam neked, és azóta nem írtam ki semmit....érdekes, mégis jó pontokat kaptam...:))) igaz, a "hozzánemértőktől" :)))
a Zoran képe alatt sem mondtad ki a nevemet, csak céloztál rám...itt most valóban félreértettelek...tényleg nem azt írtad, hogy hazudnék, csak azt, hogy nem mondom ki, amit gondolok és ezzel megtévesztem az alkotót...:) .lehet. lehet, hogy megtévesztem, de amint írtad is én nem vagyok azon a színten, hogy meg tudjam ítélni egy fotóról, hogy jó vagy rossz, úgyhogy nagy kár ebből nem származhat.
csakhogy amikor én ezt írtam, bizony nem a fotókról, hanem a "török család.." -fotó kapcsán politikai, társadalmi és egyéb dolgok felől írtam.....efölött lehet, hogy nem kellett volna elsíklani. a lényeg, hogy idézetednek nem volt forrása, így lehet, hogy nem is rám gondoltál.
"az öngerjesztett nimbusz, vagy önjelölt művészkedés pedig rád jobban illik, mint gondolnád.
tágabb értelmezésben a fotóim valóban középszerűek, ezt elismerem, de abban az értelmezésben a te "fotóidra" shift+delete-t nyomnak.
innentől kezdve arra sem tartalak alkalmasnak, hogy megítéld fejlődési görbémet. ezek csak üres vagdalkozások részedről"
szerencsére nyomon lehet követni mindent, és a tények makacs dolgok. soha sem neveztem magam fotóművésznek, mert nem vagyok az. mások neveztek annak, amit én minden esetben elhárítottam. lehet, hogy a te képeid sokkal jobbak , mert tényleg lehet, hogy egy komoly helyen, ahol a te fotóid a középmezőnyben lennének, az enyémek szóba sem jöhetnének, és az utómunkával palástolt hiányosságok miatt kigolyóznának...lehet...de ez csak elmélet. a gyakorlat nem ezt mutatja, legalábbis ezen az oldalon nem. nézd meg, hogy kik tették képeimet nap képévé és döntsd el, hogy ezek közül kik a körbepontozók....és ami a lilás macskaförmedvényt illeti, jól tetted, hogy elmondtad a véleményedet...de hogyan mondtad el?
amit viszont ezután írsz, az tényleg elgondokodtat: elolvastam Petya levelét, és meg is értettem azt hiszem. magamra vonatkoztatva nem tudom, hogy mégis mit kellene tennem? azt láthatod, hogy fotóim nagy részét nem pontozhatóra töltöm fel, ezzel is jelezve, hogy nem kívánom versenyeztetni a képeimet. ha tehát valaki ír alá, akkor megköszönöm, ha nem, akkor nem....ezzel kivontam magam még a körbepontozás vádja alol is...ha pontozhatóra töltöm, semmiféle jelzést nem írok...sem géptípust, sem lakhelyet...ezek fényében úgy érzem, hogy az oldal kerékkötője mégsem lehetek....ha az én fotósképességbeli hiányosságaim és az ezt palástoló fotostoppolásom miatt síklana ki a fotózz.hu..:))) hát akkor az igen nagy megtiszteltetés lenne..:))) azért nem vagyok én olyan meghatározó tényező, kedves ken, próbálj következetes maradni:)...vagy esetleg az lenne a bűnöm, hogy behízelgem magam a baráti körbe, és hamis fantazmagóriáimmal megtévesztem őket? lehet! de nem tudok róla, hogy valakinek ebből kára származott volna...különben is jobb fotósok mint én, és én csak elismeréssel adózom nekik. gondolod, hogy az én véleményem olyan sokat számítana? pilipárnak, aki köztudottan profiktól tanul? vagy zoránnak, aki fotóművész? vagy álomfejtőnek, akinek nem is akármilyen kiállítása volt? s.a-nak, aki már akkor profi volt, amikor én még azt sem tudtam, hogy létezik digitális fényképezés? vagy még ki tartozik a köreimbe? bromis, hegyiember, apóka, mausi, glivia, najó, jethró, stb.stb. ezekkel az emberekkel és a többiekkel is igen jó a kapcsolatom...ezek mind a körbepontozók köre?? vedd már észre magad! aztán nézd meg hogy a főoldalon kiknek a képei vannak? vajon az én baráti köröm képei ezek? vajon a körbepontozós baráti köröm segíti ezeket a fotókat a fotózz.hu dicsőséges magaslataira? ismétlem a tények makacs dolgok. bárki elolvassa ezt a vitát le tudja ellenőrizni a tényeket.

"én pedig pont nem vagyok olyan, mint te/ti.
jópár évvel ezelőtt lekapartam a szürkehályogot a szememről, nektek meg csak nő egyre vastagabbra ebben a belterjes burokban".
talán nem kellett volna lekaparni azt a bizonyos hályogot. mert, ha a kaparásnak ennyi volt az eredménye, akkor kár volt szerintem. de, ha már felvilágosultál, megvilágosodtál akkor miért foglalkozol velünk földi halandókkal? csak nem így akarod bebizonyítani, hogy különb vagy nálunk? van ennek jobb módja is: mivel ez egy fotós oldal, ahol sokan pontoznak...tölts fel te is jó fotókat és mindenki örömmel fogja adni rá az 5 pontot, ha neked ez számít (meggymagpuska ide vagy oda).
J.

Álomfejtő válasza:
-nos, ezen eszmecsere szerintem valóban nem vezet sehová...
:o(

2012. augusztus 24. | 16:49 | ken_da_hayadra

erjános úrnak (csak, hogy illeszkedjek a megszólításodhoz)

"az őszinteség azt jelenti, hogy kimondom azt, amit gondolok, és nem azt jelenti, hogy hazudok."
- senki nem állította, hogy hazudnál (megint csúsztatsz, mint oly sokszor már...)
tehát amikor nem vagy őszinte (mert mint írtad ritkán tudsz az lenni) akkor nem azt írod le, amit gondolsz. én is ezt mondom: lelked rajta, meg azoknak, akiknek véleményt írsz. majd latolgatják, hogy tényleg így gondolod-e. valószínűleg nem fogják, mert megelégszenek a kapott pontszámmal.


látom, kezedbe vetted a meggymagpuskát és megpróbáltál vele eltalálni. ezzel csak az a baj, hogy fotózás terén a felkészültséged elmarad attól a szinttől, ahol meg tudnád ítélni a létező vagy nem létező tehetségemet, meg tudnád ítélni fotóim minőségét. az öngerjesztett nimbusz, vagy önjelölt művészkedés pedig rád jobban illik, mint gondolnád.
tágabb értelmezésben a fotóim valóban középszerűek, ezt elismerem, de abban az értelmezésben a te "fotóidra" shift+delete-t nyomnak.
innentől kezdve arra sem tartalak alkalmasnak, hogy megítéld fejlődési görbémet. ezek csak üres vagdalkozások részedről.
és bocsika, de veszem a bátorságot, hogy pl a lilaködös macskafejes förmedvényedért is "szakmailag kiosszalak". ha úgy teccik akkó beteccik nyelni, ha úgy teccik akkó nem... nem megható.

tévedsz, ha azt gondolod, hogy a fotózz jelenlegi közönségének meg akarnék felelni és frusztrál az elismertség hiánya. ezzel - a számodra és mások számára is "megvetendő" hozzáállásommal - teszek azért, hogy véletlenül se szimpátiából szóljanak egy-egy fotómhoz.
hiszen az pont ahhoz vezetne, amit itt tőled és attól a baráti körtől látunk, aminek te is tagja vagy. és mielőtt azt hinnéd, hogy irigylem még a barátságotokat is, akkor ajánlom figyelmedbe Petya32 írását pilipár képe alatt. nem lennék meglepve, hogy az a jelenség, amit mára módszeresen összehoztatok, több embert tartana távol ettől az oldaltól, mint ahányan engem megvetnek. ne hidd azt, hogy ez csak petya32-t zavarja, tudom, hogy másokat is.
sokan nem mernek konfrontálódni, az hogy esetleg csöndben vannak az nem jelenti azt, hogy egyetértenek veled, vagy az oldalon kialakult helyzettel. inkább szép csöndben lelépnek. ez az igazán bosszantó és semmi más, pusztán ez kelt bennem minimális feszültséget, amit ironikus, számotokra nem tetsző stílusban eresztek ki, minden 50-100.(!!!) fotótok alatt.

"a fotózz elismert fotósai" - hát... egyet kettőt még ismerhetsz is, a többit vagy nem ismered, vagy csak szimplán félreértelmezed "tudományukat".

mindent összevetve volt "szerencsém" lekövetni a fotózzon való megjelenésedet, többszöri búcsúzásodat, visszatérésedet, ripacskodásodat, kiborulásodat, hízelgésedet, idomulásodat... és ha visszanézel, szembesülsz azzal, hogy a személyeskedést mindig te kezdted, mint most is. az idézetemnek nem volt forrása. tehát rád egy rossz szót sem tettem.

bármilyen hihetetlen számodra, én is mondhatom rólad, hogy te vagy az oldal kerékkötője, aki fotósképességekbeli hiányosságait photoshoppal és fantazmagóriákkal leplezi.

én pedig pont nem vagyok olyan, mint te/ti.
jópár évvel ezelőtt lekapartam a szürkehályogot a szememről, nektek meg csak nő egyre vastagabbra ebben a belterjes burokban.

aztán a többit, ha lesz több időm és esetleg reakcióra érdemes fejlemény.

Álomfejtő válasza:
-nos, ezen eszmecsere szerintem valóban nem vezet sehová...
:o(

2012. augusztus 24. | 15:04 | R.János

kenda úrnak.
van aki ért,van aki nem, van aki nem akar érteni, és van aki akarna, de nem képes rá. ezért ,az ismételt személyeskedésedre válaszként elmondanám, hogy hogyan is illene értelmezni szavaimat: az őszinteség azt jelenti, hogy kimondom azt, amit gondolok, és nem azt jelenti, hogy hazudok. de, ha te ezt is jobban tudod, lelked rajta. lehet, megtiszteltetésnek kellene tekintsem, hogy az egy-két kivételbe , -amikor éppen nem a fotókról értekezel egy fotós oldalon -én is beletartozom.
ha őszinte lennék, akkor bizony nevén nevezném a dolgokat, és te lennél az első aki ezt kikérnéd magadnak. így tehát visszafogom magam, és jópofizva, vagy legyintve elnézem, hogy állandóan belém kötsz, pedig én igyekeztem messze elkerülni a köreidet. ha ettől érzed jól magad légy boldog.nem mondom, hogy nem zavar, de igen sok hozzád hasonló emberrel találkoztam ebben az országban, úgyhogy honvágy ellen eggyel több vagy kevesebb már nem számít. én megértelek -és bár rosszul esik- tényleg nem haragszom, mert nekem ezzel a hozzáállással nem tudsz ártani. de megismerteted magad másokkal, és nem biztos, hogy neked fognak tapsolni. másokkal is volt csörtém, és sikerült emberileg, civilizáltan elválnunk egymástól példát mutatva mindenkinek, akinek célja a béke megteremtése és fenntartása. a tények a te esetedben is azt bizonyítják, hogy az igények nincsenek arányban a tehetséggel. ilyenkor feszültség keletkezik az emberben, és mivel nem képes kivívni az igényei által táplált elismerést sem a középszerű munkáival, sem az építő jellegű véleményezéseivel, hát mi is maradna, hogy legalább a "hozzáértő jó fotós" öngerjesztett hamis nimbuszát fenntartsa? ez a kedves, jóindulatú, igazi magyaros megnyilvánulás. ne gondold, hogy ez csak rád jellemző. nem! rám is jellemző, mert én is többet szeretnék de nem tudok. csakhogy engem az élet megtanított arra, hogy ne legyek irigy. megtanított arra, hogy fogadjam el, és ismerjem el mások tehetségét, mert csak így fejlődhetek én is. nem veszed észre, hogy mennyire megvetnek már az emberek? vagy neked ez a célod? ezt már elérted. nem lenne jobb egy fotós oldalon a fotókkal foglalkozni, és nem állandóan személyeskedni? csak azt nem értem, hogy a moderátorok, vagy az admin ilyenkor vajon élvezi ezt? mert egy valamit is magára adó oldal már rég kirugott volna téged is, meg a hozzád hasonlókat. vagy ezen az oldalon nem szempont a szabályok betartása és betartatása? vagy minden bünti nélkül bele lehet gázolni mások lelkivilágába? mennyivel nemesebb lett volna ha mondjuk a saját fotóidon keresztül szereztél volna hírnevet és elismerést magadnak, és nem úgy gondolnának rád, mint egy szánalmas középszerű figurára, aki azt hiszi, hogy meg lehet tanulni a megtanulhatatlant...tényleg nem bántásként mondom, de ha már ennyire figyelsz, figyeld meg azokat is, akik itt az oldalon szemlátomást fejlődnek és fejlődtek, és az oldal megbecsült fotósáivá váltak. tudom, hogy ezt nem tudod lenyelni, mert ha megnézed a galériádat, mondd meg, hogy milyen fejlődést látsz az első és az utolsó fotóid között..?.semmit..sőt!!! akkor miről is beszélünk? vagy te már kész fotósként regisztráltál az oldalra? akkor még szomorúbb a helyzet. ismétlem: nem irigykedni kellene és megpróbálni eltiporni a tehetséget, hanem tanulni tőle, amit egyáltalán meg lehet.... vetted észre, hogy akit a munkáiért becsülnek, az nem támad, nem ironizál, nem bántja a másikat, nem kötekedik, stb.stb. ? nem tesz ilyent, mert lelki ember....a fotózás művészet, és a művészet a lelki-emberek kifejezési módja... a magatartásod egy olyan rétegre jellemző, akikkel önvédelemből nem kívánok semmiféle kapcsolatot fenntartani, mert nem szeretem a feszültséget sem az életben,sem az oldalon. ezt azért írom, hogy legyen világos, hogy miért nem fogok válaszolni semmiféle irományodra, értékelésedre, véleményedre, irigységtől és kisebbségi komplexusból fakadó személyeskedéseidre..... utolsóként egy "szakmai" -jellegű problémáról, mivel a pontozás is szóba került irományodban: azokra a sziget-fotókra vártál volna 5-öst? te azokat valóban jó fotóknak tartod? szerinted lehetne akár haveri vagy virtuális alapon is 5-öst adni rájuk? ha meg csak ennyire futja, akkor milyen alapon, vagy miféle általam nem ismert háttérrel veszed a bátorságot, hogy kiosszál engem akár emberileg, akár "szakmailag"? nem cseresznyéztünk egy tálból, úgyhogy maradj szépen a magad helyén!
J.
bocsáss meg az off-ért kedves Álomfejtő, de mindennek van egy határa, és még az olyanoktól is elvárom a minden embernek kijáró tiszteletet, akik számára ez ismeretlen fogalom.

Álomfejtő válasza:
óóóóóó....,
megint lemaradtam valamiről (?)
és
- azt hiszem, megint bölcsebb lettem jónehány' gondolattal - ezeket igyekszem magamévá tenni....

adott pontszám: 5
2012. augusztus 24. | 14:43 | Polima

A mellett,hogy a kedvencem Bori,ez a kép is az róla!:) Meg is osztották a facebookon,büszke lehetsz rá! Nagyon szépre megszerkesztetted a színeket és nagyon szép éles lett.Nekem ehhez egy nagyon nagy fényerejű objektívre lenne szükségem,hogy ilyet tudjak készíteni!Gratulálok!

Álomfejtő válasza:
Tudom,
elsőként Bori osztotta meg az FB-s oldalán, miután elküldtem neki...,
aztán még jópáran', elég sokan látták az oldalon :o)
Egyszerű géppel készült a kép, én meg közel voltam és Bori egy pillanatra éppen visszavett a lendületéből.
Köszönöm.

adott pontszám: 5
2012. augusztus 24. | 14:02 | döpö

Jó fotó, mind a szerkesztés mind pedig a színvilág, technika jó. Gratulálok, ügyes munka!

Álomfejtő válasza:
Köszönöm !

2012. augusztus 24. | 13:10 | ken_da_hayadra

akkor még tisztogatom:
egy-két kivételtől eltekintve, hozzászólásaim a képekről szólnak. képekkel kivételezek, nem készítőkkel és azt sem azért teszem, mert valami ínyenc lennék, hanem azért, mert sok képet láttam már(naná hogy nem csak itt) és természetes módon emelkedett az ingerküszöböm. (az itteni képek diverzitásához képest sokat, ami korántsem jelenti azt, hogy eleget... ebből pedig véletlenül sem következik, hogy meg tudnám ítélni a fotók "értékét")
amit a pontozásról írtam, azt mástól olvastam, csupán kiegészítettem azzal, ahogy az ilyeneket értelmezni szoktam.
ergo keversz valakivel, ugyanis nincs "holdudvarom" és nem is szeretném, hogy legyen.

általában elmondható, hogy mi ketten külön világ vagyunk
ennek ellenére a fenti fotó nem lépi át azt a képzeletbeli határt ami alatt/előtt ne lehetne a műfajon belüli kritériumoknak megfeleltetni.
azaz nem gondolom, hogy a szubjektivitással lehet takarózni (így is a kelleténél többen gondolják itt a fotózzon, hogy minden csupán nézőpont kérdése)
olcsó lenne, ha a "picasso-analógiával" élnék... de mégis talán erről lenne szó.


előzőekhez nem kapcsolódik, de pikáns :
ezt írtad: "nem tegnap regisztráltam az oldalra...tudom, mire számíthatok"
én meg ezt olvastam egyik kép alatt: "Megpróbálok őszinte lenni..de amikor ez nagy ritkán rám jön, mindig megbánom, mert aztán kapom a fejemre a ráolvasást..:))"

aki ezt írta, az csak nagy ritkán őszinte? ez azért elgondolkodtató, nem?
... nos én még azért vagyok ezen az oldalon jelen, mert az ember annyira érdekes faj, hogy lépten-nyomon ráébreszt, mennyire nem tudom, hogy mire számíthatok.

Álomfejtő válasza:
Üdvözöllek ismét a fotóm alatt...,
nos
- úgy látom megint sikerül egy újabb érdekes párbeszédbe bonyolódni itt :o)

A tanulság a fentiekből és a korábbi hozzászólásokból :
fogalmazz kereken és egyértelműen, hogy aztán ne kelljen magyarázatokkal és kiegészítő tisztogatásokkal bíbelődni a mások megtévesztése és a saját valós nézőpontjaid okán.
( nos, ez mindkettőnkre áll)
Ám akkor még én is hozzáfűznék itt pár dolgot, mert lehet, valóban pontatlanul fogalmaztam :
Az emlegetett holdudvarok alatt értsd, jó értelemében véve : vannak, amely képek (és szándékosan nem e képek alkotóit vagy neveiket említem - hangsúlyozom: KÉPEK !) benned mozgatnak meg dolgokat, más képek meg bennem. (lásd egyéni ízlés és emelkedett ingerküszöb különbözősége) Stílusjegyek és egyéb megismerhető/felismerhető egyértelműség miatt így már az adott alkotó személye sem kétséges - ezért javarészt Te más képekre írsz rendszerességgel véleményt, mint én. (itt jön az "általában elmondható, hogy mi ketten külön világ vagyunk" beszúrás és rögtön utána a "picasso-analógia")
Ebből eredően én már az itt (és másutt is) elolvasott hozzászólásokból valóban tudom, mire számíthatok, ki milyen stílusban véleményez vagy szól hozzá az ide feltöltött képekhez. Természetesen vannak itt (is) kedvenc képeim és általuk vannak kedvenc alkotóim, - teljességgel felvállalom - nem gondolom, hogy ezt tovább kéne ragozni, mint ahogy azt sem, hogy (főként) az utóbbi időszakban már valóban csak azokra a képekre írok én is, amelyekről jó vagy rossz benyomásaim keletkeztek. Lehetőleg őszintén. !
A pikáns ám nem feltétlenül ide vonatkozó idézeted per pillanat nem ismerős, ám ha tőlem származna, talán célszerű lett volna a szövegkörnyezetet is említeni -esetleg helyre tenné a felvetésedet is, és az én (hiányos?) emlékezetemet is. Hasznos lehet egy link, ha az ember feledékeny, ugyebár, öregszik... volt már ilyen :o)
Fura, hogy éppen a kiemelt részt és éppen Te érzed elgondolkodtatónak és nem a jelen kép alatt tett megnyilvánulásodat, ami miatt a kialakult "tisztogatás" (elsődlegesen részedről) szükségessé vált...
vagyis, jelen esetben és megfordítva a dolgot akkor számomra sokkal inkább elgondolkodtató az, hogy miért volt szükség a z indító iróniára.
Mondd, szerinted nem lett volna korrektebb a részedről egy gyengébb/elmarasztaló pont a feltöltött fotómra és pár értékelő rávezetés/indok, mint kétértelmű fogalmazás után magyarázni a bizonyítványodat ?
Nem először szaladok bele ilyesmibe, sajnálom, de van pár emlékezetes beszélgetés már mögöttem itt az oldalon, amit nem feltétlenül én gerjesztettem.
A fotómat illetően pedig nem várom, hogy beájulj tőle, ám nem értem, miért éppen ezen akadsz meg és ilyen módon keresel fogást, amikor nem gondolom, hogy ez lenne az oldal legsilányabb alkotása. Nem is napképe, nem is agyonértékelt, nem is full pontozott… Érdekes, hogy úgy érzed, hogy az oldal jelen elmarasztalható minőségének éppen ezen ironizált fotó által kellene fórumot adni.
Vagy ha mégis, miért ilyen hozzáállással.
Bocs, ha kissé késlekedtem a válasszal, ám nem mindig áll módomban azonnal reagálni. Remélem, kimerítő voltam. Igyál egy jeges rosét és lazíts.
Üdv, -A-

2012. augusztus 24. | 08:52 | ken_da_hayadra

hmmm...
hozzászólásom merő irónia és célzás, nem hiszem, hogy lenne mit köszönnöd rajta. nem akartam téged sem és mást sem félrevezetni. gondoltam, tisztázom.

de legalább a borokban van némi egyetértés... persze akkor már rosé jéggel.

Álomfejtő válasza:
Ó, ne aggódj, vettem a lapot
(lásd az előzőekben választ kezdő sűrű/elnéző mosolyomat)
- nem is vártam mást Tőled.

Te is tudod, nem tegnap regisztráltam az oldalra...tudom, mire számíthatok - mindössze próbáltam egy újabb ironikus párbeszédet elkerülni.

Ismételten köszönöm, hogy "helyretetted" a dolgot,
mert
nyilván nem tartozom a Holdudvarodba és azok közé, akiknek "csak úgy" szórod az öt pontokat és elismerést, hiszen az Téged degradálna, így gondolom a fenti sorokat is főként önmagad miatt írtad.

A magam részéről (mint említettem) maradok a vörösbornál.

adott pontszám: 3
2012. augusztus 23. | 23:30 | peternash

Érzem a képben a dinamikát, ami a koncerten lehetett, látni az előadón, hogy dolgozik a színpadon, viszont a képen zavar, hogy kicsit sok a fej fölötti rész, előtte pedig kicsit keveslem. A színek nagyon jók, a mikrofon vége kicsit mosódott, de nem olyan észrevehető ha nem kifejezetten ilyeneket keres az ember rajta. Gratula.

Álomfejtő válasza:
Köszönöm

2012. augusztus 23. | 13:56 | ken_da_hayadra

szerintem is jó ez a kép, mert tényleg nagyon jól átjön a hangulat. kissé csapzott megjelenése, az alkarján megfeszülő izmok kiválóan érzékeltetik azt a küzdelmet amit énekesnőnk átél a mikrofon állványba való ki-, oder behelyezésekor. minden bizonnyal ez a momentum az énekesnőben is maradandó nyomokat hagyott és átlenghette az egész koncert atmoszféráját, ha megörökítésre alkalmasnak ítélted.
a kompozíció is jól sikerült, hiszen ami hiányzik alul, az megvan fent és kétoldalt is. ez nem kelt a nézőben hiányérzetet, sokkal inkább feladat elé állítja, mert meg kell fejtenie azt a talányt, hogy mi vezette a szerzőt egy kellően tág, illetve egy megfelelően szűk kompozíció közti bizonytalan félmegoldásra.

nagyon sajnálom, hogy kinyomtam, de kíváncsi voltam. és bár jó képnek tartottam, nem akartam rá öt pontot adni, mert nem tudtam, kié. akárkinek meg nem osztogatok csak úgy öt pontokat. de most, hogy tudom, hogy a tiéd, így megy a virtuális öt pont, meg a nagy gratuláció!

a lényeg amúgy tényleg a hangulat, szinte hallom ahogy mormogja magában: gyere már ki, te fránya mikrofon, azt a hét meg a nyócát...

jja és hát a boris napokat én is szeretem, főleg ha van fehérbor is, meg vörösbor is.
üdv

Álomfejtő válasza:
:o)))
nagyon köszönöm a hozzászólásodat,
-a magam részéről főként a vörösBORIs...

adott pontszám: 5
2012. augusztus 23. | 06:18 | R.János

Nagyon tetszik a képed! Érdekes, hogy mennyire átjön a hangulat, annak ellenére, hogy "semmi különös" nem történik...Persze, mint minden kép esetében lehet vitatkozni a szerkesztésen, színen, élességen stb., de főleg ebben a katagóriában a hangulat visszaadása a lényeg...szerintem.
Gratulálok!
J.

Álomfejtő válasza:
Igen, (nekem is)
ám ez egy "csendesebb" pillanata...
- mert folyamatosan pörög és rohangál a színpadon, vizet önt a saját fejére és őrülten vibrál, hogy szemmel követni nehéz. Pedig a dalai látszólag könnyedek és lájtosak' - ez a nő nem fut százzal, az tuti és ettől szenzációs.
Szerintem.
Köszönöm, hogy méltattad !

adott pontszám: 4
2012. augusztus 23. | 03:40 | RocketZombie

Mikrofon csesztetésének pillanata megelevenítve. Jó hátteret csinált a füst, ahogy kavarog a zöldes fényben. Ki van rendesen exponálva, csak a mozgó ujjak mosódtak picit, ahogy dóógzik' vele a Boriiiiii. A mellbevágás szerintem nem a legelőnyösebb. Meg úgy összességében, az az érzetem, hogy valami még hiányzik, hogy tuti jó kép legyen, ennél izgalmasabb momentumokat is el lehet kapni úgy általában egy koncerten és Borinál meg szerintem pláne!

Álomfejtő válasza:
Persze,
igazad van.
Ez egy ily csendesebb -pillanatra lenyugvós pillanata...
Köszönöm a soraidat !