BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,31
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. augusztus 12. 21:48
  • érzékenység: ISO 100
  • fókusztávolság: 73 mm
Balaton! :)

3 expós HDR  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. szeptember 14. | 16:21 | blanco33

hűűűha..:D

adott pontszám: 3
2012. szeptember 7. | 13:49 | Tyus

Nem sok HDR fotót néztem életemben mert műnek tartom, de eddig mindegyik ilyen jellegű fotón volt valami, ami természetes maradt.
Vagy csak a víz, vagy csak a felhők, vagy egy tárgy az előtérben stb.
A Te képeden semmi nem maradt természetes, de cserében még ronda is lett. Nem értem azt a belógó stéget sem.
Teljesen téves út ez a fotó. Balaton címmel egy szürke "betonplacc" .
Eltervezted, készültél rá, tehát "tudatos" de hogy ezt a végeredményt elégedetten feltetted ide, az erős stílusérzékbeli hiányosságokat mutat :(

Adok egy 3-mast, mert soha nem próbálkoztam a témával. Amúgy simán 1-es fotó. Bár lehet megint én nem értettem valamit. (Tegnap egy fotóra csak én adtam 3-mast, mindenki más 5-öst. Na lássuk!)

adott pontszám: 2
2012. augusztus 27. | 21:54 | M.Zoltán

Szia.

Húú....nem is tudom hogy hol kezdjem mert amit készítettél azt messze nem lehet egy napon említeni a fotográfiával....a Balaton egy gyönyörű hely,de ha ezen fotó után kellene eldöntenem hogy ide utazzak vagy sem akkor biztos hogy nagy ívben elkerülném.
Kompozícióban van némi tudatosság,habár a bal oldali stég szerűséget nem értem miért hagytad benne,mert már többet ront az összképen mint segít de itt messze ez lenne a legkisebb hiba a részedről.
Szerény véleményem szerint egy gyenge fotóból próbáltál egy feltuningolt fotót(ha lehet ennek nevezni) készíteni,aminek a vége egy nagy giccs lett.....sajnálom hogy ezt kell írnom,de ez az őszinte véleményem és csak arra szeretnék ezzel a kemény kritikával utalni,hogy mielőbb hagy abba ezt a fajta utólagos "turbózást".
Próbálj meg olyankor fotózni mikor szép kellemes,lágy fények uralkodnak ....a fotót a helyszínen készítsd el és nem otthon a számítógép előtt,azzal hogy szanaszét húzod a csúszkákat....ezzel nem azt akarom mondani hogy bűn lenne az utómunka ,csak ha hasonló mértékben használjuk,mint ahogy azt tetted most te is.... vannak szép és ízléses HDR-ek,de ez sajnos nem tartozik közéjük....azok a legjobbak amelyiken nem is látod hogy azok .

2012. augusztus 27. | 17:36 | Cayman

Ez a HDR arculcsapasa, minden szinten. Ezert utaltak meg sokan ezt a technikat, mert hamisan ezeknek a szornyusegeknek a krealasaval azonositjak... A tanacsom az lenne, hogy ezzel surgosen hagyj fel, amilyen gyorsan csak lehetseges! Ezzel egyutt csiszold az izlesed inkabb igazi szep HDR technikaval dolgozo muveszek kepein, itt van gyorsan egy kozuluk: http://500px.com/CedricMayence

adott pontszám: 2,5
2012. augusztus 13. | 15:58 | Senang Anggrek

Én általában nem vagyok HDR ellenes, noha magam inkább másképpen szeretem az utómunkát megvalósítani, viszont egy ilyen durva hdr-nél már én is felkapom a fejem. nem szeretem ezt az elcsépelt mondást, hogy " a kevesebb több" de ez esetben tényleg így van. Ha csak egy kicsit alkalmaztad volna a HDr-t a javára vált volna a fotónak, így azonban teljesen megölte. Az égbolt durván kontrasztos lett, a fehér részeknél részlettelen, a Balaton vízének színe valami iszonyatosan szürke, de nem is ez a baj vele, hanem hogy a víz textúrája nem látszodik. Akár hosszúzáridővel készül, akár röviddel egy tóról kép, a víz felszínét mégis felismerhetően adja vissza álatlában a fotó. Ez esetben ha nem tudnám hogy az víz valami kavicsos terepnek gondolnám. Esetleg jeges víznek, de ahhoz meg nem passzolna a zöld sás. Én értem, hogy a viharos tájat szeretted volna még drámaibban visszaadni, de annak is meg vannak a fokozatai, hogy még mennyire érdemes rádobni az utómunkával. Itt sajnos nagyon sok lett, túlzott az egész látvány, ennélfogva nem is illik bele a természet-kategóriába, de ez lényegtelen, hiszen nem a kategóriát értékeljük hanem a képet önmagában. A szerkesztésben is annyi lenne a megjegyzésem, vagy többet mutatnék a stégből vagy semmit, mert ez így olyan véletlenszerü. Sajnálom hogy a sok beleölt munkád ellenére is csak alacsony pontszámmal tudom értékelni, valószinüleg annak van igaza, aki erre kerülendő hibás utat nyom, de én egy kcsit lágyabbszívű vagyok, de tényleg csak a beleölt munkád/időd miatt. Ezért ennyi.
Üdv, s.a.

adott pontszám: 2
2012. augusztus 13. | 10:35 | Zoran_2

Szia!
Úgy gondolom ez már túlzás, és sok. A szép HDR segít visszamenteni a részleteket, és nem hoz létre szemre agresszív látványt. Itt a fű színe, és az égbolt is nagyon az. Egyszerűen nem kellemes a szemnek. Ráadásul az égbolt sok lenne még akkor is, ha szép lenne, nem még így. A stég meg alul kevés
Maga a táj egyszerű, és egyben üres, a vízre jó lett volna valami - csónak, vitorlás ...bármi.

Remélem nem haragszol, nem tartom jó képnek.

Zoran

ada201_1 válasza:
Szia!
Az ürességgel talán egyet értek, a többivel nem igazán. Az hogy Te mit gondolsz szépnek, eldöntheted. Az hogy Te mit gondolsz agresszívnek, szintén szubjektív. Azt gondolom, hogy az egyszerűséggel nincsen gond, nem csak az a jó kép, ami túl van zsúfolva.
Nekem tetszett ez a kép, de természetesen szíved joga azt mondani, hogy nem tartod jó képnek!
De azért a "2" kicsit túlzás, szerintem
Üdv
Ádám

adott pontszám: 3
2012. augusztus 13. | 10:23 | Castiel

Szia!
Szeretem az ilyen képeket de úgy érzem ez már nekem is sok, a gond az hogy az utómunka miatt a kép már nem is tűnik élesnek, nem talok egy éles zöld szálat sem a növények között, a túlpart is inkább homályos mint éles. Ezen kívül maga a kép sem túl szerencsés, a kompozíció jó, de alul az a stég felesleges, elvonja a figyelmet a felhőkről, - ami szerintem az igazi téma akarna lenni- ahelyett, hogy oda vinné a szemeket és a hangsúlyt.
üdv
Laci

ada201_1 válasza:
Szia
Én is szeretem az ilyen képeket, de igazából most kezdtem el vele foglalkozni. Ez a az első próbálkozásaim egyike.
Lesz ez még jobb is, remélem :)
Köszönöm, hogy írtál.
Ádám

adott pontszám: 3
2012. augusztus 13. | 10:05 | kisspeti

Szia!

Attól tartok téves úton jársz ezzel a fotóval minden ízében rossz színeiben szerkesztésében hangulatában. Igazából egyes lenne, de a próbálkozás dícsérendő.
Üdv: Péter

ada201_1 válasza:
Szia!
Köszönöm, hogy legalább a próbálkozást díjazod.
Igazából most kezdtem el HDR-el foglalkozni. Ez a az első próbálkozásaim egyike.
Lesz ez még jobb is, remélem :)
Üdv,
Ádám

adott pontszám: 2
2012. augusztus 13. | 07:17 | TthZsolt

Szörnyű,bebukott,kiégett részek tömege egy HDR-nek nem igy kell kinézni,a HDR-nek egy különleges színvilága van,itt meg csak a felhők formája dominál hideg szinekkel.

ada201_1 válasza:
Szia!
Talán az volt a lényeg, hogy a felhők formája domináljon hideg színekkel.
Ugyanis vihar volt. És azt gondolom, hogy bár szerinted szörnyű, ez azért átjön.
Erre kettest adni kicsit túlzás, szerintem, dehát szíved joga.
Ádám

2012. augusztus 13. | 04:55 | h.rom

Huhh... Megagigabrutál.

ada201_1 válasza:
köszi! :D