BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,66
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. július 8. 06:43
  • Készítés helye (ország): Magyarország
elhagyottan

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2012. augusztus 6. | 02:32 | o1986

Hello!
Jó kép! Kicsit túl élénkek a színek (nekem legalább is), habár "ezzel" én is szoktam próbálni adni más hangulatot egy képnek...

üdv

erőslacc válasza:
Igen... tudatos a túlzó utómunka...Üdv

2012. július 17. | 11:57 | rcmx

"Bocsáss meg kérlek, hogy rémálmaid lesznek a fotóimtól áááá kérlek ne haragudj... Nézzé má esti mesét lefekvés előtt, mondjuk a murmurt, hátha lenyugszol...:) "
Nem vagyok ideges, nincs miért lenyugodnom. Inkább úgy látszik Te kapod fel a vizet, mert valaki leírja őszintén a véleményét. Én is ezt tettem, a véleményem most is az, mint amikor leírtam erről a képről azt: a színeket nagyon elfuseráltad, annak ellenére, hogy tudsz Te sokkal jobbat is, vagy ez a kép nem volt telitalálat, amikor megdolgoztad utólag.
Esti mesét meg nézek, mert két kislányom -főleg a 2 és fél éves nagyobbik - igényli már. Úgyhogy köszönöm, megnézzük a "murmur"-t.
Rémálmaim meg nem lesznek a képeidtől!

Bocsáss meg, ez kikívánkozott a nevelő célzatú soraidtól belőlem. Remélem nem sértettelek meg az előző véleményemmel sem, és ezzel sem. Tárgyilagosan véleményeztem, nem személyeskedtem, még ha negatívumokat is soroltam leginkább fel.

2012. július 12. | 19:36 | Nacsa

Most láttam csak hogy kaptam egy kreditet. Köszönöm, felhasználtam, nem tudom, hogy a várakozásaidhoz képest milyen, ha leírod megköszönöm.

Az értékelésem miatt nem szabadkozom, ez volt az első kép aminél megtettem, még most szocializálodom... Nézd el nekem, mert nem könnyű felvenni a ritmust egy újoncnak...

Üdv

Nacsa

erőslacc válasza:
Nacsa, intelligens, okos ember vagy, hogy ezt írtad, így állsz a dolgokhoz, felfogod venni a ritmust, sok szerencsét! Megnézem, remélem láthatóvá tetted! Üdv.

2012. július 11. | 15:44 | egykutya

:)
OFF
Bocsánat a nem a képhez tartozó hozzászólásért, csak visszaolvasva az értékeléseket kikívánkozik belőlem. Mi, kezdő fotozz.hu felhasználók, akik nem ismerjük fel még a gépről vagy stílusról a fotó készítőjét, gyakran melléfogunk egy-egy értékeléssel, amikor is egy tehetséges fotós képéhez adunk olyan tanácsokat, mintha csak egy kezdőről lenne szó. Ez néha eléggé megmosolyogtató, de nem nagyon lehet elkerülni - bátorság kell a képek értékeléséhez, ha valaki még keveset tud felmutatni itt a fotozz-on. Amúgy van valami működő fórum, amit ez a közösség használ?
Még egyszer bocs az offolásért :)

erőslacc válasza:
Nem tudom én ilyen "egyeske" vagyok, de vannak fotozzos találkák, annak idején még Morten szervezte, nem tudom most hol tartanak én nem tartom velük a kapcsolatot. Egyébként én örülök a hasznos észrevételnek és az is hasznos volt számomra hidd el, hogy sok kezdőnek (vagy haladónak) nem tetszett a túlzó színfelhúzás, környezet elmosás, talán, már más utómunkával tenném fel... Szép napot! Üdv.

adott pontszám: 3
2012. július 11. | 11:33 | kakao15

Szia!hát ne haragudj h ilyet írok de ebből a képből többet is ki lehetett volna hozni!az elhelyezéssel kezdeném,az a baj h nagyon középen van a les,kicsit el kellett volna tolni valamelyik irányba!aztán a színek sok helyen ki vannak égve és sok helyen nagyon rikittó!a minősége az ami elfogadható!legközelebb figyelj oda az ilyenekre és meglátod sokkal szebb képed lesz!További szép napot!

erőslacc válasza:
Többet? Megépítsem újra a lest? :)))

2012. július 11. | 09:51 | egykutya

:))) Örülök, hogy megnyugtató választ kaptál a szemészedtől :)
Természetesen nem várható el, hogy elásd magad egy jó kép érdekében, de esküszöm, ezen a képen nem látszik, hogy földön fekve készítetted - teljesen olyan, mintha az objektív kb a létra negyedik fokának magasságában lenne. Lehet én is elmegyek szemészhez... Remélem azért nincs harag, az én pontozásom amúgy sem sokat nyom a latban (már ha számít a pontszám :) ).

erőslacc válasza:
Sokat nem számít a pontszám... A véleményed igen, köszi, hogy írtál! :) harag nincs! Hali

adott pontszám: 4
2012. július 11. | 08:56 | rcmx

A kompozíció tetszik, a színei nagyon nem. A zöldek nagyon nem természetes zöldek, a lilás-rózsaszínes részek sem maradnak annyira emlékezetesek számomra. Legalább is szép emlékeim között nem fog szerepelni.

erőslacc válasza:
Bocsáss meg kérlek, hogy rémálmaid lesznek a fotóimtól áááá kérlek ne haragudj... Nézzé má esti mesét lefekvés előtt, mondjuk a murmurt, hátha lenyugszol...:)

adott pontszám: 3
2012. július 10. | 13:47 | egykutya

Szia!
Érdekes fotó, olyan érzésem van, mintha 3D-s képet néznék, de hiányzik a 3D szemüveg hozzá :) HDR hatású fotó, de annak sajnos nem a legjobb, a színek teljesen természetellenesek (főleg a zöld és piros néhány árnyalata). Nagyon sok a homályos rész és kevés az éles, ettől az egész fotó festményszerűvé válik, ez nekem tetszik. Kíváncsi lennék, hogy nézne ki ez a fotó, ha nem állva, hanem mondjuk leguggolva készíted el. Akkor ez a magasles még magasabbnak tűnne, és érdekesebb lenne a perspektíva.
További jó fotózást!

erőslacc válasza:
Jó a szemed, gratulálok! Na ezért érdekes és példaértékű ez a fotó, mert kiderül belőle, hogy jó-e a gusztálgató fotós szeme vagy sz@r! Én most voltam teljeskörű, mindenre kiterjedő szemvizsgálaton, ugyanis egy érdekes ábrát láttam a szemem előtt többször is (de már nem látom, elmúlt) és ott megállapították, hogy a szemem az fantasztikusan jól működik, szinte már emberfeletti, :) de főleg akkor kiáltott fel az orvos, mikor a pupilláimban valami világos lukat látott mindkettőben, de nem tudta mire vélni a dolgot, bár szerintem azért van mert az űrből jöttem :)))(igaz mindannyian onnan jöttünk, csak én máshonnan) ... mondjuk az sajnos eléggé nagy gond, hogy nem a szememmel van a baj, mert akkor másra kell gondolni... :) Szóval a képet hasalva készítettem, és ne haragudj de még a kedvedért se ásom bele magam a földbe... :) Na sok jó napszúrást neked is...

adott pontszám: 4
2012. július 9. | 23:17 | Betyár

Szia!
Szép kép, jó élességgel, jó a les elhelyezése a képen, de valami nem tetszik a képen. Véleményem szerint a fotón a sötétebb színek dominálnak, és nem mutat jól a világos zöld, ami már zavaróan világos, és túlzottan elvonja a lényegről a figyelmet. Ezt leszámítva nagyon jó!
Gratulálok!

erőslacc válasza:
köszi

2012. július 9. | 07:33 | R.János

Feltevődik a kérdés, hogy vajon mindig a valóság bemutatása a lényeg? Helyesebben: vajon a valóság csak annyi, amennyit látunk? Még helyesebben: a valóságot csak a szemünkkel látjuk? Az emberben -ha vállalja- igen furcsa (ész-szerűtlen) asszociációk születnek, ha a "külső-szemét" csak információ-szerzésre korlátozza...ebben az esetben a szemével csak néz, de látni a belső szemével lát. A belső szem az egyén érzésvilágát "látja bele" a látványba. A művész ezt a belső látást igyekszik mások számára is érzékelhetővé-láthatóvá tenni....Nem szabad tehát csak külső szemmel nézni azt, ami belső szemmel fogant, mert az absztrahálás (átalakítás, torzitás, saját képemre alakítás, stb.) ebben az esetben a legfontosabb "technikai elem". Ha az elmúlást, elhagyatottságot pl. a vérrel, az ősszel, vagy egyáltalán egy disszonánsnak ható (természet-ellenesnek látott) színvilággal fejezi ki, akkor ez a művész érzelemvilágának a kifejezője, és nem "tévedés". Más kérdés, hogy a szemlélőnek tetszik-e ez a megközelités vagy sem, de önmagában az eljárást nem tartom hibának, sőt, inkább követendő útnak.
A természet kategória sem az illusztráció kategóriája. A természetet sem gép, hanem érző ember fotózza. A művészi látásmód korlátozása vagy kizárása -akár egy kategóriára hivatkozva is- kerülendő, ha a fotózást művészetnek tekintjük. Vannak megszokott, elfogadott kifejezési eszközök, és vannak újszerűek, szokatlanok. Tény, hogy ez inkább az utóbbiak közé tartozik...legalábbis itt, ezen az oldalon....
Ez persze csak az én szubjektív véleményem.
Gratulálok!
J.

erőslacc válasza:
Köszönöm János, örülök a véleményednek. Tudod az elmúlás tényleg sokféle lehet... Főleg a természetben. Szeretem a természet "időntúli" erejét, szeretem az öreg korban kidőlt elpusztult fákat (azok látványát) Szeretem érezni a korhadó fatörzsek illatát, az érintetlen erdei tájakat amiket lepellel, mohával, szederindával borított az idő... Ezeket színesben szeretem látni hiszen a természet színes változatos, vidám, ujjá éledő, ha valami elpusztul otthont ad más életnek, más élőlényeknek ami másnak a vég, az sokmindennek maga a kezdet... Lehet múltra gondolni a roskadozó lest látván, de a színes kavalkád az ujjászületés jele számomra. Rémálmaimban az erdőben fekvő állati tetemek között barangolok fekete fehér, sötétszürke minden, utálom ezt az álmot... Szép napot! Laci

adott pontszám: 4
2012. július 8. | 23:14 | belizar

Szia! Tetszik az ötlet és a téma, a szerkesztéssel sincs gond, jó a kompozíció. Viszont a színvilága nekem nem jön be, mondhatni "túl festői" számomra. Kevésbé telített színekkel talán még erőteljesebbé lehetne tenni az elhagyottságot...

erőslacc válasza:
Köszönöm. Unalmas volna, megse néznék! Üdv.

adott pontszám: 3
2012. július 8. | 22:45 | reinthaller

Szia!
A cím alapján egy magára hagyott,düledező tákolmányt keresek a képeden ,szomorkás esti szürkületi fényekkel, borongós hangulattal.De egész mást találok,vidám zöldeket ,az erdőhöz nem illő bordó tónusokat és egyfajta szellemképes összevisszaságot.
Megnéztem anaglif szemüvegen keresztül is,gondolva hátha valami 3D trükk van az egészben,de a várt hatás elmaradt.Már bocs,de én a kevesebb néha több elvét alkalmaztam volna,vagy más címet adok a fotónak.
Üdv.:Reinthaller

erőslacc válasza:
Ha kevesebb néha több elvét alkalmazom nem hogy nem írsz, megse nyitod!

adott pontszám: 3,8
2012. július 8. | 21:07 | for-rest

Szia! Nagyon sokat járok erdőkben és én is sokszor próbáltam már a fenyőerdők csodálatos világát visszaadni a fotókon. Nagyon nehéz. Fenyők alsó része többnyire kiszáradt, rozsdás világa a gyönyörű zöldes levelekkel és többnyire mohás környezettel. Képedet sokáig fürkésztem, de inkább műhatást vélem benne felfedezni, ami már túlzottan a természetesség rovására ment. Gartula a témához és az egyébként jól sikerült képhez.

erőslacc válasza:
Köszönöm

adott pontszám: 3
2012. július 8. | 19:44 | Nacsa


A téma jó de a ps dominál csak a fotóból. Nincs jól helyezve a téma. Sok mindent nem tudunk meg, csak hogy megtaláltad ezt a skint a PS-be...

erőslacc válasza:
pfff minek vesztegeted az időd vélemény írásra pont kell? adok hagylássam mit töltesz
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2012. július 8. | 19:40 | Filo

Szia! Természet kategóriában szvsz nem szerencsés ez a természetellenes, agyonfotosoppolt utómunka. A színek nagyon nem természetesek, de úgy am block az egész sem. A szerkesztés és a nézőpont ok.

erőslacc válasza:
Az agyonfotosoppolás azt jelenti, hogy telítettség ráhúzás zajcsökkentés!!!! 2 perc A színek kiemelésével a környezet elmosásával a rozoga vadászlest próbáltam kiemelni, de nagy baj ha ezt magyarázni kell, nézd a tömöttcsöcsös műpittyű nőket az való neked!

adott pontszám: 4
2012. július 8. | 16:42 | Zebrapinty

Szia! Érdekes, jó kép. Egészen drámai! Jó fényben van a téma, a körülötte benyúló sötétebb ágak, jól kiemelik a vadászlest. Az is tetszik, hogy a les a kép közepén helyezkedik el. Mégis engedj meg néháy szubjektív meglátást: Egy természetfotónak természetesnek kell lennie. Úgy gondolom, hogy ezek a szinek túl élénkek, rikitóak, vidámak. Ezt a számomra szomorú képet nem kellene ennyire rózsaszines környezetben bemutatni. Én megpróbálnám inkább fekete fehérben ábrázolni, vagy szépia tónusban, hogy a drámai hatás még hangsúlyosabb legyen. Ha úgy túl unalmas akkor pedig nagyon sokat levennék a szaturációból. Most túl sok a szin. Próbáld ki, a kevesebb néha "több".

erőslacc válasza:
ff-ben minden egybeolvad... De köszi Üdv

adott pontszám: 4
2012. július 8. | 13:37 | NOMÁD70

Szia!
Számomra kedves témájú kép, érdekes minőségben.
A hangulata megnyerő, a szerkesztése a magasles elhelyezése is jó. Érdekes a kép minősége, mert teljesen egy festményre emlékeztet. Viszont az elszáradt gallyak és/vagy az árnyékos részek színe nagyon átment vöröses-pirosasba, a lényeg, hogy természetellenes-zavaró, éppúgy mint az előtérben levő zöldek élénksége, telítettsége.
Üdv!

erőslacc válasza:
Köszönöm

adott pontszám: 4
2012. július 8. | 09:36 | olbabe

Festői természeti környezetben jól mutat a lepusztult magasles. A festőiséget ilyen "festőien" kiemelni nem volt jó megoldás, a színek egy része jócskán elüt a valóságostól. Ugyan ez a művészi szabadság része és kreatív szellemre utal, de ezt a művészi vénát még keresned kell és finomítanod. Jó útkeresést kívánok! A kép szerkesztését illetően kicsit még balra vágtam volna, hogy a szem kényelmesebben kalandozhasson ebben a szép erdőben. Üdv.: olbabe

erőslacc válasza:
Köszönöm

adott pontszám: 4
2012. július 8. | 09:24 | melovila

Szia!
A mesefilmekbe illő színezés izlés dolga, de a támát szerintem egy ff.konverzió tenné hatásos, és az elhagyatottság érzését is sugárzó fotóvá.
Nincs problámám a szerkesztéssel, az élességgel, de az erős zöld alkalmazása, nálam végkép öli a témát. Az értékelés szabályai szerint jó, kreatív "de én másképpen fogalmaznám meg" .

Üdv.
ML

erőslacc válasza:
ff konverzió egybeolvasztana mindent és a hangulat a fotó lényege veszne el!!! Köszi

adott pontszám: 5
2012. július 8. | 08:48 | apóka

Találó a címe ,és érdekes a hatása a kidolgozása, Mintha festve lenne.De jól áll a képek.Sokkal gyengébb lenne utómunka nélkül.Nekem tetszik.Hangulatos kép. Jó a szerkesztése és a színei is.Jó fotózást. Üdv.

erőslacc válasza:
Örülök, hogy tetszik neked! :) Köszi Üdv.