BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,77
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. június 20. 22:05
  • Készítés helye (ország): Horvátország
  • Készítés ideje : 2011-08-27
Veterán

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. június 30. | 19:39 | -N-

Írtam mailt. köszi a címet.Üdv.

agnesphotomaker válasza:
Nagyon szépen köszönöm, rengeteg új információt nyújtottál. Üdvözlettel Ági.

2012. június 26. | 12:44 | apóka

Lehetne a potrohukat is fényképezni az említett pókoknak,de elölről jobban mutatnak. Ha egy képben kell egy állatot bemutatni, az ember azt a nézőpontot részesíti előnyben ami a legjellemzőbb, legmutatósabb. A fej, a szemek, a csáprágók, jobban néznek ki a képen mint a potroh.Megpróbálhatod az általad leírtakat is de borítékolom az eredményt.Póknál....Egy csinos popsinál már más a helyzet.Jó fotózást. Üdv.

agnesphotomaker válasza:
Teljesen igazad van, köszi

2012. június 25. | 10:38 | harmincas

Azért az vicces, amikor az egyképes kezdő (1) határozottan elutasítja a kritikát, amit szinte mindenki más is megfogalmazott a képe kapcsán; és (2) kreditvadásznak titulál valakit, aki az elmúlt években azért már ért el eredményeket itt (24 óra, elmúlt hét, elmúlt hónap legjobb fotója mind megvolt már). Na mindegy, egészségedre. A véleményemet mindenesetre fenntartom: ez egy vakációs kattintgatós amatőr fotó.

agnesphotomaker válasza:
Valójában a véleményeddel egyetértek, sőt még a vakációs fotóval is, sajnos igazatok van, rossz képpel indultam csak a minősítésed hangneme nem felelt meg. Jó fotózást kívánok. Üdvözlettel Ági.

adott pontszám: 2,9
2012. június 24. | 17:39 | froghunter

Szia! Ha jól látom, hiányzik már néhány lába a ráknak. Nem fotóztam még rákot, így nem tudhatom, h mennyire nehéz eset, de azért megpróbálok, pár hasznos tanácsot adni, ha legközelebb is össze találkoznátok:))
Állatok fotózásánál, nagyon ritkán előnyös ez a perspektíva, így többnyire nem is érdemes alkalmazni...itt sem vált előnyére a képnek. A megfelelő nézőpont megválasztása nehéz feladat, sok mindentől függhet, de általában az állat szemmagasságából érdemes fotózni. Persze ettől el is térhetsz, ha az által még érdekesebben tudod bemutatni, az állatot. A lényeg, h úgy próbáld megmutatni, ahogy azt csak ritkán láthatjuk. Próbálj egyedit, különlegeset alkotni.
Ez a felülről fotózás, pont a legkevésbé alkalmas arra, h különlegesen mutasd be az állatot, hiszen mindnyájan így ismerjük, láthatjuk többnyire.
A képed másik hibája, h az állatot középre helyezted, sőt még inkább kicsit balra. Állatoknál mindig a nézés, vagy haladás irányába szoktunk nagyobb helyet hagyni. Érdemes, már a felvétel készítésekor úgy komponálni, h otthon a kép szerkesztésénél ne kelljen sokat vágni, hiszen az valamelyest a minőség rovására megy.
A fények erősek voltak, ami szintén nem túl szerencsés, a legoptimálisabb fények, kevéssel nap keltét követően, ill., nem sokkal naplemente előtt vannak.
Az élesség megfelelőnek tűnik.
Remélem tudtam segíteni.
Minden jót! István

agnesphotomaker válasza:
Kedves István! Köszönöm, hogy értékelted a képet, sokat segítettél. Minden jót neked is. Ági

2012. június 22. | 19:17 | -N-

Okés. Meg tudnád adni az email címed? Vagy feltüntetni az oldalon? És akkor írok egy mailt.

agnesphotomaker válasza:
agnesphotomaker@yahoo.com Köszönöm. Ági

adott pontszám: 3
2012. június 22. | 06:45 | NOMÁD70

Szia!
Alapvetően a kép szerkesztésével-vágásával van gond, mert a veteránt se nem középre, se nem harmadolóba nem tetted és a képen átfutó árnyék sem tesz jót a látványnak. Meglehetősen részletszegény is a kép, kevés a kontraszt és a határozottan éles részlet.
Üdv!

agnesphotomaker válasza:
Köszönöm, hogy értékelted. Üdvözlettel Ági.

adott pontszám: 2
2012. június 21. | 21:41 | harmincas

Figyu, egy jó fotóhoz sokkal több kell, mint egy nálunk ritkán látott rák. Pont felülről fotóztad, ahonnan az ember általában látja - unalmas perspektíva. Ronda a háttér (a növényes kő színe és mintája). A téma pont középre van téve - tök amatőr kompozíció. Igen, ilyet kattint az ember a vakáción, de egy fotós honlapra nem kéne feltenni.

agnesphotomaker válasza:
Kreditvadász! Az "értékelés" első mondata a kép tekintetében értékelhetetlen, de valójában szinte az egész. Nem adsz meg tanulságos alternatívát a kép javítása érdekében, pedig ahogy megnéztem a képeidet nem is olyan rosszak, hogy ne telne ki tőled egy kicsit más."Óvatosan kellene bánni a végletes és túl határozott ítéletekkel" Idézet tőled Kiborg önarckép 2011.03.06.
Tehát a megállapításaid számomra szinte a dühtől fröcsögők és értékelhetetlenek.

adott pontszám: 3
2012. június 21. | 20:24 | -N-

Szia! Ritkán látok az oldalon rákokról fotót, úgyhogy örülök hogy akad most egy.:) Viszont látok benne néhány hibát. Például hogy nagyon felülről lett fotózva. Én kíváncsi lennék a pofijára is, szóval sokkal érdekesebb lenne mint a háta. Tudom lehet nem voltak valami jók a körülmények, alacsonyan volt, nem akartál vizes lenni vagy hasonló de néha a jó fotókért áldozatot kell hozni. Én mostanába rovarokat fotózgatok amit szintén kb ilyen magasságokban találok meg és néha muszály még lehasalni is hogy egy szemszögbe legyek a témával. A középre szerkesztés sem előnyös. Olyan érzetet kelt hogy mindjárt kimászik a képből.Szóval a legnagyobb probléma az elhelyezésés ez a perspektíva vagy hogy is mondjam felülről fotózás. Még a háttérről annyit hogy eléggé beleolvad a rák. Én ha olyan témával találkozok aminek nem előnyös a háttere, nagyon nehéz ugyan, de néha meg lehet változtatni. Nem szoktam átpakolni a témát, de ritka esetben szerintem meg lehet oldani. Jó nem hiszem hogy egy rákot meg lehet olyan könnyen fogni, de picit talán arrébb lehet terelni hogy mögötte valami más színű háttér látszódjon. Ezek fontos dolgok egy képnél azt hiszem. Vagyis inkább olyan dolgok amit értékelésnél gyakran figyelembe vesznek. Remélem nem bántottalak meg a véleményemmel. Az élőlények fotózásához sok türelem kell és addig kell próbálkozni amíg csak lehet. Nem szabad letudni egy vagy néhány képpel. Ha pedig úgy érzed nem elég jó a kép és jó értékeléseket szeretnél, akkor nem érdemes felrakni. Nekem is van 1000 képem amit gyönyörűneklátok de tudom hogy akad benne hiba ezért inkább nem teszem fel. De szerencsés vagy azért hogy találkoztál ezzel a kis jószággal.:) A kép ugyan javítandó, de sok gyakorlással ez csak jobb lesz. Sok sikert és jó fotózást!

agnesphotomaker válasza:
Kedves -N-! Bevallom nagyon örültem az emberséges szavaidnak, és a segítőkész kritikáidnak is, mivel valóban lehet tanulni belőle. Az igazság az, hogy még soha nem tettem fel képet ez az első, de ahogy az oldal működési mechanizmusát nézem, a büdös életben nem fogok annyi elfogadott "bírálatot" írni, hogy még egyet feltegyek. Ide tanulási szándékkal regisztráltam, de a jó képekről az egymásnak adott vélemények nem tartalmazzák valójában, hogy miért jó. Az olyan képek, mint az enyém nem kerülnek fel, mivel a "jelölt" majdnem, hogy addig sem jut el, hogy feltegyen az oldalra.
Egyébként van olyan képem is ami elölről (vagyis hátulról) mutatja a rákkomát, csak magam sem tudtam melyik képpel induljak el. Köszönettel venném ha segítséget nyújtanál abban ( ha van rá ötleted és időd) hogy hol és miből lehet alapokat tanulni. Most kezdett el érdekelni a fotózás és nincs rá 100 ezer forintom hogy tanfolyamot végezzek .
Bocsáss meg de miért baj az, ha "mindjárt kimászik a képből"?
Még egyszer mindent köszönök, sok sikert kívánok neked! Ági

adott pontszám: 2,5
2012. június 21. | 13:34 | apóka

A nézőpont első ránézésre sem tetszik.Itt bizony le kellett volna ereszkedni ,ha nem feküdni hogy egy élvezhetőbb képet kapj. A környezete bár természetes nagyon "lapos,,ebben a bemutatásban.Az apró becsillanások már nem is nagyon rontják tovább a látványt.Bocs de így gondolom.Jó fotózást. Üdv.

agnesphotomaker válasza:
Köszönöm az értékelést. A nézőponttal kapcsolatos felvetésedről az jut eszembe, hogy akik például a pókokat fotózzák vajon miért szinte mindég szemből "mutogatják" és az miért nem unalmas egy véleményezésben sem. Milyen izgalmas látvány lenne egy jól megtermett potroh bemutatása hátulról? Az apró becsillanásokat azért nem vettem ki, mert ez egy vizes környezet és úgy véltem ez természetes velejárója a pillanatnak. Köszi, hogy időt szántál rám.

adott pontszám: 3,4
2012. június 21. | 13:15 | jethro

Szia!Sztem nagyon nem szerencsés a nézőpont választásod.
Egyrészt mindig így látjuk ezt az állatot ,tehát megszokott,talán unalmas is,
másrészt azzal,hogy hátulról-felülről mutatod nagyon kevés jellemző részletet mutatsz,hisz a feje alig látszik.
Más hibája nincs ,bár fényeiben,élességében és szerkesztésében sem tűnik ki az átlagból.
további jó fotózást.

agnesphotomaker válasza:
Köszönöm, hogy értékelted a képet. A nézőpont választás a rák laposságából és a terepviszonyokból adódik. Az, hogy hátulról és oldalról látható azért van, mert ő most mozog felém, illetve oldal irányba a kép bal oldalán alul található vízzel teli mélyedés felé.