BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,6
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2012. május 19. 20:05
 • érzékenység: ISO-3200
 • fókusztávolság: 44 mm
 • objektív: EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 IS II.
 • rekeszérték: 5
 • zársebesség: 1,25
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Debrecen
 • Készítés ideje : 2011-11-01
Visszavárlak..

A kategória nem biztos, hogy stimmel, de nem tudtam dönteni, és ezt véltem a legésszerűbbnek.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,9
2012. május 22. | 11:37 | somewherel

Szia! A temető mindig szép és szomorú témáknak ad helyet, ezért a ff konverziót ide illőnek tartom. A kompozíción lehetett volna még dolgozni, talán ha nem töltöd be a paddal az egész képet, hanem még megmutatsz valamennyit a sírból is, amire néz, így egy kicsit túl "nyomulós", sokkal inkább van az az érzésem, hogy zavarja a kilátást, nem látom tőle a lényeget. Ha esetleg az eredeti kép több mindent mutat, érdemes újravágni, vagy még többször kimenni a helyszínre, és új nézőpontokat is kipróbálni. (Érdekes kontraszt a temető, és az életképek kategória.) További szép fényeket és kitartást!

Alessza válasza:
Köszi szépen! Sajnos az eredeti kép se sokkal tágasabb, majd legközelebb. A kategóriát meg nem találtam megfelelőt. :)

adott pontszám: 4
2012. május 21. | 00:11 | Búvár Kund

Szia. Szép,szomorú kép az elmúlásról, a magára maradott ember fájdalmáról. Nem tudom, hogy ehhez a fájdalmas képhez nem túl sok-e még ez a nagy sötétség is, a kis padot bizonyosan kihúztam volna a kép jobb széléig, de hát nem én készítettem a felvételt, ez csak egy észrevétel.Úgy érzem, nagyon szép elgondolás, nekem a kompozíció kicsit tolakodó. Üdv.

Alessza válasza:
Szia! Köszi neked is! Legközelebb jobban figyelek! :) Szép fényeket!

adott pontszám: 3,8
2012. május 20. | 20:40 | murypeti

Szia! Talán érteni vélem a képet, számomra hangulatos is, az elgondolás sem rossz.
Viszont nagyon szűken mérted a helyet szinte minden oldalon, a vignett erre csak ráerősít.
A térérzettel is gondjaim vannak. Nagyon egybeolvad a pad és a mögötte levő sír. Mintha egy síkban lenne minden, nincs meg a 3D érzet, csak 2D.
Legalább is én így érzem. Nem biztos, hogy igazam van, de ebben több lehetőség volt szerintem.
Üdv, Péter

Alessza válasza:
Szia! Köszönöm neked is! Igazat kell adjak, legközelebb tudatosabban fényképezek.

adott pontszám: 3,9
2012. május 20. | 19:21 | ada201_1

Szia :)
A képnek a hangulata megfogott. Azt gondolom, hogy a fekete fehér is jót tett a képed hangulatának, nekem egészen átjött :)
Mindazonáltal azt gondolom, hogy egy kicsit túl szűkre komponáltad. A pad tetejéről mindenképpen hiányzik nekem egy kicsi. De lehet hogy az aljáról is.
Összességében azt gondolom, hogy a fotód egyedi, tudatos, az aprónál egy kicsit nagyobb hibával.
Ádám

Alessza válasza:
Szia! Köszönöm szépen, így utólag nézve, igazad van, belátom. Legközelebb jobban figyelek a részletekre! :)

adott pontszám: 3,7
2012. május 20. | 15:40 | zbellus

Szia!
Tetszik a kép és a mondani valója. Az ff hatással és a sötétített sarkokkal egy kicsit meg is érintett. A kompozíciója nem tökéletes. Egy lépést hátrébb kellett volna menned,ahhoz, hogy a pad lába és a pad előtt lévő virág teteje is a képen legyen.

Viszont a képről nem egyértelmű, hogy miért ezeket a beállításokat használtad.
Szerintem egy f4 1/500 iso100-as beállítással lehet jobban sikerült volna a kép. A háttér jobban el lenne mosva, a téma jobban ki lenne emelve, és kevésbé lenne zajos a kép.
Egyébként tetszik a kép.
További jó fotózást.
Üdv.

Alessza válasza:
Szia! Köszönöm szépen, ez a kép még akkor készült, amikor beszereztem az új gépet, és ez inkább csak olyan kattintgatás volt jobbra-balra. Igyekszem fejlődni. :)

adott pontszám: 3
2012. május 20. | 14:07 | masza

Szia! Értem a fotód mondandóját, de talán nem a legjobb a megvalósítás. A kép legnagyobb hibája, hogy a főtéma egybeolvad a háttérrel, kicsit szűk is, nagyobb helyet hagytam volna a pad körül. Egy más nézetből jobb kép lehetne, mindenképp mosottabb háttérrel.

Alessza válasza:
Szia! Köszönöm szépen, egyetértek veled! Legközelebb jobban figyelek. Még csak ismerkedem. :)

adott pontszám: 3
2012. május 20. | 11:47 | Senang Anggrek

Szia!
A mondanivalót, az elképzelésedet értem, de a megvalósításban számomra nem példaértékü a fotó. A kategóriát tekintve én sem tudom mibe illik, mert ez inkább hangulat fotónak lenne hivatott, de ilyen kategória nincs, tudtommal. Viszont ne is ragadjunk le a kat.nál, nézzük a kivitelezést. Általában nem szerencsés ha a főtéma szinte betölti az egész képmezőt, és itt számomra ez az elsődleges probléma. Az üres pad szinte "faltól falig" benne van a képmezőben, nem hagy teret semmi másnak. A fotózás szöge pedig jó lenne, de ezt a szük szerkesztést nem tudom elfogadni ennek ellenére sem. Temetőben nagyon nehéz fotózni, mert a sírok egymásra takarnak, nincs elég előtér annak a témának, amit érdekesnek találsz... stb. Ám ezek nem enyhítő körülmények, hiszen minden témának megvannak a nehézségei, és egy jó hanulatú fotóért meg kell olykor izzadni, képletesen . Ide sajnos a vignettálás sem adott hozzá, sőt, így csak mégjobban leszükitette a tekintetünket a kép közepére, ahol viszont semmi érdekesség nincs, csak a szomszéd sír sarka.... Ráadásul 44mm-en és 5-ös rekesszel ilyen távolságből lőve nyilván el sem tudtad mosni úgy a hátteret ( a szomszéd sírt) hogy ne lenne tolakodóan éles. Nem akarok szigorú lenni a pontozásnál,mert látom, hogy próbálkoztál a témából kihozni valami érdekeset, és az előbb említett dolgokat tekintve nemcsak rajtad múlott, hogy nem sikerült jobban, de ettől jobbat még akkor sem adnék rá, ha napképe lenne, ne haragudj az öszinteségemért.
üdv, s.a.

Alessza válasza:
Szia! Köszönöm a részletes értékelést. Nem haragszom, végül is hibáiból tanul az ember, én meg szeretnék fejlődni. :) Sokáig gondolkodtam, hogy ezt a képet töltsem e fel, de végül is valamiért ezt választottam.. Egyet értek azokkal amiket írtál, a kép eredetileg jobb oldalon egy kicsit tágasabb, de úgy elég hülyén nézett ki, ezért szerkesztettem így. Ez az első fotóim egyike, inkább olyan "vaktábanfotózgatós" azért is ilyen. Én is valami hangulatfotónak vélem inkább, de olyan témakör nem volt! :) Köszi az értékelést.

adott pontszám: 4
2012. május 20. | 10:27 | Balila

Hi, szerintem nem válik el a pad a háttértől, egybeolvad minden. Hiába jó a rekesz, de a színek és a formák nem különülnek el, és avval a növénnyel sem tudok mit kezdeni.
Szerintem alapvetően a kompozíció nem megfelelő.
És a visszavárlak cím ... hát nem tudom.
De a színek azok jók.
Üdv.

Alessza válasza:
Szia! Köszi az értékelést, a Visszavárlak cím csak számomra bír jelentéssel.

adott pontszám: 4
2012. május 20. | 08:58 | apóka

A temető jó terepe a fényképezésnek.Bár kicsit morbid életkép kategóriába tenni és a címe is elég furcsa.....De értem mire gondolsz..Ráadásul itt emberek sincsenek a képen.De a kategória nem számít a pontozásnál.Viszont túl nagy méretben tetted fel,így csak közepesben látható a kép egyben.Én más nézőpontot választottam volna.A sarkok sötétítése is sok és a pad lábából is hiányzik.A f.f. jó választás a témához.Jó fotózást.Üdv.

Alessza válasza:
Szia! Köszi szépen az értékelést, legközelebb jobban figyelek! :)