BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,13
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. május 14. 12:35
  • érzékenység: 80
  • zársebesség: 1/125
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Szarvas
  • Készítés ideje : 2006-10-28
Őszi színek

Na akkor második nekifutás, köszönet Senang Anggrek nek. Pár éve a szarvasi arborétumban sétáltunk, és ilyenek születtek. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2012. május 21. | 20:17 | Senang Anggrek

Szia! Meg kell mondjam fogalmam sincs mit köszönsz, és azt sem, hogy ki vagy, de mivel a nevemet említetted, már nem megyek szó nélkül a fotód mellett.
Nézem a dátumot, hogy mikor készült és látom, hogy október végén, ezen kicsit meglepődtem. Még rengeteg levél van a fákon, és hogy öszinte legyek, annyira nem is ősziesek, mint ebben az október végi időszakban gondolná az ember. Persze lehet, hogy az alföldi részen másabb az ősz, mint nálunk itt a Bükkben. Mindenesetre számomra ez nagyon érdekes. A szerkesztést jónak találom, és az is tetszik, hogy van részletgazdagsága az esőbeállónak is, sőt, amennyire látni hátulról még szép fényt is kap. Talán érdemes lett volna erre kicsit jobban rámenni. Azaz valami olyan szögben fotózni, hogy ez a fény jobban érvényesüljön, hiszen nagyon hangulatos lehetett. Tehát amiért nem adok maximális pontot azt csupán azzal tudom indokolni, hogy úgy érzem nem hoztad ki a helyszínből a maximumot. Erre a hangulatos tájra még lehetett volna építkezni. Persze nincs konkrét helyismeretem, így most ostobaság lenne tanácsolgatni, hogy "én hogy fotóztam volna", meg egyébként is a fotóban az alkotó látásmódja kell hogy szerepeljen, és nem a sajátomat akarom visszaolvasni.
További jó fotózást, szép fényeket!
üdv, s.a.

ronti válasza:
Szia

Mit köszönök? Az előző, az első, Még itt című meglehetősen nagyra sikeredett fotómra küldött kreditedet.

adott pontszám: 3,9
2012. május 21. | 12:27 | froghunter

Szia! Nagyon hálás téma, az őszi erdő, színei miatt...itt pont azt hiányolom, bár látszik, h sárgulnak a levelek, de szerintem néhány nappal később, mikor élénk sárgák, vörösek a levelek, szebb, hangulatosabb fotót tudtál volna készíteni a helyszínen. Persze értem én, h akkor jártál ott és így ezek a színek fogadtak.
Én keveset fotózok tájképet, de tudom, h az is gondos utánajárást igényel, h megtaláld a megfelelő helyszínt, kompozíciót, megvárd a kellő fényeket, stb.
Szóval ez se olyan egyszerű műfaj, mint azt az ember, elsőre gondolná.
De második próbálkozásnak, nem tartom rossznak, így pontom sem lesz szigorú(remélem)
Minden jót! István

ronti válasza:
Köszönöm
Igen a színek hiányát más is említette,de hát akkor ott ezt lehetett lekapni.

adott pontszám: 4
2012. május 16. | 21:32 | somewherel

Szia! Szép tájrészlet, de én "több" tájat szerkesztettem volna bele, több fát. Az őszi színek jelen vannak, és ahogy nézem a készítés idejét már jócskán ősz volt, mégis az az igazi sárgás vöröses hatás nekem hiányzik egy picit. Egyébként ha a szerkesztést nézem, az megfelelő, jó helyen van a horizont, és a búvóhely is. Az élességtartomány megfelelő, kiemeli a leveleket, épp ezért lett volna jó még többet mutatni belőle szerintem. Gyönyörű helyszínen fotóztál, érdemes oda még sokszor kimenni, ha van rá lehetőséged. További jó fotózást!

ronti válasza:
Köszönöm
Szép fényeket

adott pontszám: 4,4
2012. május 16. | 19:07 | Balila

Hi, az egyik legnehezebb feladat az erdő lefényképezése. Az őszi színek szépek de nehéz visszaadni, mert gyakran nem stimmel valami. Szerintem jó helyen fotóztál, de nem jókor. A kép így is jó, viszont a kemény fény, illetve eltérő megvilágításból adódó kontraszt kérdés tetten érhető ( az épület teteje mintha kiégett lenne ). Szerintem szaturációval és negatív expo kompenzációval jellegzetesebbé, és őszibb hangulatúvá lehetett volna tenni a képet.
A legnehezebb jó helyen jó időben lenni, itt a jó hely és a kompozíció nekem tetszik, de szerintem nem jókor fényképezted.

ronti válasza:
Köszönöm

A képen semmit nem változtattam, csak a széleiből lett vágva oda nem illő dolgok miatt.
sok szép fotót

adott pontszám: 4
2012. május 15. | 02:39 | ad50

Most kicsit szubjektív leszek. Nézegettem a képet és igazából nincs benne hiba, szép, jó, csak egyszerűen számomra "üres". Olyan érzés, mintha a fotónak meglenne a szép kerete, de a téma hiányozna róla.
Ez most lehet, hogy elvontnak tűnt és tényleg nagyon szubjektív, de ezt éreztem, amikor néztem. Nem kell rám hallgatni, mert ez lehet, hogy csak az én véleményem.
Amúgy technikailag semmi gond vele.

ronti válasza:
Szia

Az üresség kicsit direkt, hiszen az ősz, üresség, elmúlás, stb..

Amúgy köszönöm, jó meglátás

adott pontszám: 4
2012. május 14. | 17:43 | apóka

Nem igazán sikerültek a szép őszi színek.Ez hiba. A szerkesztése és a fények jók jó,de mint kép elég unalmas.Talán egy pár nap múlva, mikor a levelek már jobban elszíneződnek akkor kellett volna fényképezni. így elég középszerű. Jó fotózást. Üdv.

ronti válasza:
Szia
Abban igazad van, hogy több szín elfért volna a képen, de egy családi kirándulást nehéz 70 km távolságból a fák színéhez igazítani.
Jó fényeket
Üdv.:Ronti

adott pontszám: 4,3
2012. május 14. | 16:46 | BJohanna

Szia!
Szepre sikerultek az oszi szinek, noha szerintem lehetett volna barnasabb, narancssargas a taj, de hat errol te nem tehettel. :)
A szerkesztes nagyjabol bejon, jo a hazteto elhelyezese, ad a fotonak valami rejtelyes hangulatot, beket, meghittseget, nyugalmat.
Megkockaztatnam azt mondani, hogy a foldbol talan kevesebb is eleg lett volna, es enyhen lenebrol fotozni, legugolva.
Meg egy vad otletem tamadt: tag rekesz, a hazon a fokusz, az eloter lagyan, enyhen elmosodva, a szinek ugy is szepen kijottek volna.
Meg egy eszrevetel, az en szemem elbirt volna meg tobb kontrasztot, a hazteto belsejet pegig sotetitettem volna, hogy ne latszodjanak a figyelmet elvono reszletek.
Szep fenyeket!
Udv. Johanna

ronti válasza:
Köszönöm a sok hasznos tanácsot.
Bár a kép csak egy a sok kattintás közül amit séta közben elkövet az ember, így nagyon rákészülni sem volt lehetőségem, akár pillanatfotó is lehetne.
Szép fényeket.
Ronti