BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,94
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. május 7. 09:07
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2012-04-23
kéz a kézben

amolyan jegyesfotó féle. :)  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,3
2012. június 3. | 22:53 | djsuty

Szia!
Tetszik a fénykép, a szereplői valóban boldognak látszanak, nem műmosoly ül az arcukon. Ötletes az alsó nézőpont is, de talán egy kicsit túl sok a bal alsó sarokban lévő zöld terület, mert zavarólag hat. 2-3 cm-el feljebb helyezett fényképezőgépnél nem látszott volna.
Mindenesetre gratulálok és sok boldogságot kívánok a képen szereplőknek!

worker_boy válasza:
Igen, ezt más is említette, nekem akkor, ott ezt tetszett. Köszi a jó kívánságot a nevükben is, majd átadom! És az értékelést is.
üdv,
P.

adott pontszám: 4,8
2012. május 30. | 06:05 | vmadarasz2

Szia!
Tetszik a fotód, a hölgy mosolya mondhatni mindent visz! :) Nagyon jónak tartom az ötletet és ehhez kellemes természetes környezet választottatok, ami úgyszintén jó. A háttérben látni, a horizont is vízszintes, így elvileg még ez is rendben, de a további szerkesztést másként csináltam volna.
Azt értem, hogy ez meghitt pillanat és ezt a képen is vissza szeretted volna adni, valószínűleg ezért vagy annyira távol tőlük, de most érdemes lett volna egy picit közelebb menni. Vagy talán nem is a távolság a kép hibája, mert te így tervezted, akkor ezt a részét ne bolygassuk, hisz az már más kép lenne, hanem amire érdemes legközelebb odafigyelned, - ne vágd le a szereplőid lábát -. Elég lenne egy métert jobbra menned és máris a kis domb nem takarja ki az alsó lábszárukat és onnantól egy maximális pontszámú, szerkesztésileg helyes képet tudhatsz magadénak.

Még annyi, hogy egy picit túlexpós a kép, a bőr bizonyos részei kiégtek, de ettől függetlenül nem legyek szigorú az értékelésnél, mert maga az alap ötlet nagyon is jó!

További jó fotózást!
Üdv:
Viki

worker_boy válasza:
Szia,
Köszönöm a részletes értékelést!
A lábakat nem a dombocska, hanem a nagy fű takarta, igazából nem tartottam fontosnak hogy látszódjanak. A túlexpó meg a hangulat miatt ilyen, de megértem ha ezeket hibának véled.
Köszi még egyszer!
üdv,
P.

adott pontszám: 4,4
2012. május 20. | 20:43 | csonti92

Szia!
Tipikusan az a kép, ami első ránézésre megfogja az embert.
A színvilág harmónikus, nyugtató, diszkrét.
Szép, átgondolt szerkesztés, a téma aranymetszetben, a háttér szépen elmosva.
A nézőpont különleges, nem a megszokott, mintha lopakodva, lesve fotóztad volna őket, ami hozzáad a meghittséghez, azt a látszatot keltve, a szereplők nem is tudják, hogy éppen fotózzák őket; talán kicsit túlzásba is vitted, sokkalom az előtér zöldjét, túlságosan megnöveli a távolságot.
Amibe még "beleköthetek", az a póz. Ha nem írnád, hogy jegyesfotózás, akár fiú-lány barátság egy pillanata is lehetne. Persze, ne leírás alapján ítéljük meg a képet, de elolvasva kicsit más vártam.

Apróbb változatásokat lehetne alkalmazni, amivel talán még "áthatóbb" lehetne a kép, és itt elsősorban a távolságok csökkentésére gondoltam, a fotós-pár és a vőlegény-menyasszony között is.

Mindezeket végiggondolva, szöveges értékeléssel a "jó, egyedim apró hibával" és a "kiváló, tökéletes, példaértékű" közé helyezném el, de talán az apróbb hiba fel billentve a virtuális mérlegem nyelvét.

További szép fényeket és hozzájuk hasonló őszinte, derűs modelleket! :)

worker_boy válasza:
Valóban gondoltam rá hogy lövök közelebbi perspektívából is, de végül kihagytam. Örülök ha ettől függetlenül elnyerte a tetszésed. s tudod a jegyesfotók azért nem annyira egyértelműek, mint az esküvői képek.
Köszi a részletes véleményt és a tanácsot!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,5
2012. május 9. | 18:32 | Zo959

Szia! Jó a kép, a beállítás is egyedi, én talán a lábuk végét is bennehagytam volna, de természetesen kell az a zöld rész. Ami jobban zavar - mert az előző inkább csak találgatás, az a világosság. Szerintem nagyon világos lett a kép, én mindenképp sötétítenék rajta. További szép képeket! :)

worker_boy válasza:
A lábakért nem kár szerintem, hisz a fűben ültek, egyébként sem látszódna teljesen. A világosság szándékos, nem akartam túl kontrasztosra, úgy éreztem jobban illik hozzájuk ez a stílus.
Köszi az értékelést! :)

2012. május 8. | 09:58 | cveki

a színeivel megvettél... :)
tetszik a nézőpont, hogy szinte kívülálló maradsz a képen, amitől őszintébb a pillanat, viszont egy picit szűknek érzem a kompozíciót, szerintem túlságosan felülre szorítottad őket. ettől függetlenül én ezt egy jó képnek tartom.
kíváncsi lennék a sorozat többi tagjára is. :)

worker_boy válasza:
jaj, tőled igazán jól esik egy ilyen dicséret! :)
a sorozatból néhány képet itt megtalálsz:
http://indafoto.hu/albikepei

üdv,
Péter

adott pontszám: 5
2012. május 8. | 06:40 | R.János

Nagyon kedves jelenet, mert szépek a fiatalok, arcuk beszédes, sugárzik az egymás iránti szeretet, szerelem....Találó ez a fényesebb kontrasztalanabb kivitelezés. Nem szabad kimerevíteni kontraszttal...ez így üde. Tetszik az előtér, mert hagyod élni őket, nem zavarod meg ezt a bensőséges pillanatot. Diszkrét jelenléted nem paparazzo-hatás, hanem sokkal inkább egyfajta rácsodálkozás....Felemelő, őszinte, emlékezetes...
Gratulálok!

worker_boy válasza:
Nagyon köszönöm, János! Pont azt írtad le, amit szerettem volna kifejezni a képpel!
Ezek szerint sikerült. :)
üdv,
Péter

adott pontszám: 5
2012. május 7. | 21:57 | Fáncsi_voltam

A nézőpont remek, a jegyesek természetesek, mintha ott sem lettél volna..
Jó hangulatú kép, nekem is kedvem lesz tőle mosolyogni.. Olyanok, mintha megállt volna körülöttük az idő, nincs rajtuk kívül semmi, csak ők, egymásnak..
Szerették a képet? Szerintem biztosan..

worker_boy válasza:
Igen, tetszett nekik. :)
Örülök a véleményednek, épp ilyennek akartam a képet. :)
Köszi az értékelést!

2012. május 7. | 21:44 | 2bats

De jó!

worker_boy válasza:
:)

adott pontszám: 5
2012. május 7. | 15:46 | Mausi76

Ez nagyon aranyos!
Olyan..hmm..hogy is mondjam..szóval, nosztalgiázásra késztet. ;-))
Szép emlékek..hjaja.. de régen is volt..
Kedves jelenet, szépen megörökítve, tetszenek ezek a decens tónusok, az elötér mosottsága olyan füben lapulós, leskelödös - jó értelemben - érzést vált ki belölem.
Biztos vagyok benne, szeretni fogják ezt a képet! :)

worker_boy válasza:
Köszönöm szépen! Igen, szeretik szerencsére, nekem is egyik kedvencem a sorozatból. :)

adott pontszám: 5
2012. május 7. | 13:29 | fodorzs28

Igazán kellemes a kép színvilága és a pár őszinte mosolya. Kategóriájában jó képnek számít szerintem.

worker_boy válasza:
Köszönöm szépen, örülök ha így gondolod!

2012. május 7. | 13:11 | miki3d

kéz a kézben
más a kézben
kéz a másban
más a másban
:D :D :D :D
bocs :)
Amúgy kedves, aranyos fotó lett sztem.

worker_boy válasza:
:D
köszi! :)

2012. május 7. | 10:47 | andrasmihaly

Nagyon hangulatos. Jo az also perspektiva es remekul kiemeled oket a kornyezetbol de az eletlen reszek megis hozzatesznek a kephez.
Gratulalok igazan jo lett, gondolom a jegyes par is orult a kepnek....
A modellek es a pillanat termeszetesseget el is felejtettem emliteni ;)
Grt.
Mihaly
U.i: milyen obival es rekeszel keszult ?

worker_boy válasza:
Szia,
örülök ha tetszik a kép, bejött a párnak is. :) és valóban benne van a pillanat természetessége, kicsit magukra hagytam őket és 'lesből' lőttem rájuk. :)
egyébként Tamron 70-200/2.8 obival készült, legtágabb rekeszen és olyan 200mm környékén.

adott pontszám: 4,4
2012. május 7. | 10:17 | calabash

Nem rossz. Egy kicsit túlexpósnak, túl világosnak érzem, így a színek is fakóbbak, nem olyan élénkek. Az aljából lehetett volna vágni egy keveset, mert így túl sok az életlen terület alul és baloldalt. Ezektől eltekintve szerintem jó kép. Meghitt pillanat, a párnak biztos egy szép emlékkép lesz.

worker_boy válasza:
igen, kicsit túl lett húzva, nem véletlenül, nekem így jobban tetszik. a vágási ötleteddel viszont nem értek egyet, nekem kell a sok életlen terület, s a kompozíció is így teljes. köszi az értékelést!

adott pontszám: 4,9
2012. május 7. | 10:16 | tojasosnokedli

Nagyon meghitt kedves pillanat. Jó ötlet volt az alsó szemszögből fotózás. A színeket kicsit lehetne erősíteni elég fakók.

worker_boy válasza:
Köszönöm, örülök, ha tetszik. A színek szándékosan ilyen fakók, de ha neked szaturáltabban jobban tetszene, azt is megértem.