BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. május 4. 18:17
Loreda

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2012. május 8. | 10:02 | sssss1

Szia!
Tetszik a képed!
Nagyon jó az ff hatás a vágás, az élesség, a háttér szép homogén és kellemesen el van mosva. A kislány szemei élesek. Jól látom hogy 2 helyről lett megvilágítva? Ez akár szocionak is megállná a helyét egy tágabb nézetben! :) Gratulálok!

Rakoca válasza:
Köszönöm a véleményt, örülök, hogy tetszik a kép! Nos, a kislány egy sötét szobában ült, az ablakból, és az ajtóból jött némi fény, így aztán mondhatjuk, hogy két helyről van megvilágítva, igen :)
Szép fényeket!

2012. május 6. | 10:47 | freeze

"Freeze egy nagyon komoly problémát vetett fel, amit szerintem érdemes lenne körüljárni. Úgy érzem, hogy ezt a képet csupán felhasználta, hogy elmondja gondolatát, anélkül, hogy erre a képre vagy a személyedre célzott volna."


Így van.

Valóban jobb lett volna saját képet tölteni ehhez, de nekem nincsenek ilyen jellegű fotóim.

köszönöm még egyszer!

Rakoca válasza:
Üdv!

2012. május 6. | 10:46 | freeze

Köszönöm a részletes válaszod, mint mondtam egy általános dologra akartam rávilágítani, a te képed csak egy eszköz volt ehhez.
Senkire nem haragszom, főképp nem utálom.
Ha annyit sikerült elérnem, hogy elkezdünk gondolkodni ilyen módon is már megérte.

Leginkább annak kell önmagába néznie, akinek puszta perverzió a nyomorúság fotózása.
Sajnos ilyen is van.

Én nem ítélek, mindenki maga döntse el mi vonatkozik rá és mi nem. Ezt a játszmát mindenki magában játssza le, én nem vagyok bíró a meccshez, csupán a pályát adtam hozzá.

üdv:freeze

Rakoca válasza:
Ok. Üdv!

2012. május 5. | 22:38 | R.János

Kedves Fotós!
Először a feldolgozást láttam és "értékeltem", azaz leírtam a véleményemet. Természetesen érdekelt a szerző, ezért kinyomtam...sajnálom, bár nem hiszem, hogy szükség lenne az én 5-ösömre (is). A kép úgy gyönyörű, ahogy van, és engem semmi mögöttes nem érdekel, mert nem rám tartozik. Minket jelen pillanatban ez a kép köt össze, semmi más. Én csak ebből ítélhetek éppen ezért gratulálok. Freeze barátomnak nincs szüksége személyemben védőügyvédre, de én mégis magamra vállalnám ezt egy-két mondat erejéig. Szeretném, ha nem értenéd félre Freeze megközelítését. Ő az oldal egyik legélénkebb elméje, aki ráadásul mentes mindenféle rosszindulattól, irigységtől stb.stb. Ez a kép egy érzékenyebb embert gondolatokra ösztönöz, aminek szerencsés vagy szerencsétlen tálalása- időzítése félreértésekhez vezethet. Freeze egy nagyon komoly problémát vetett fel, amit szerintem érdemes lenne körüljárni. Úgy érzem, hogy ezt a képet csupán felhasználta, hogy elmondja gondolatát, anélkül, hogy erre a képre vagy a személyedre célzott volna. Valóban szerencsétlenül hat a dolog, de biztosíthatlak, hogy semmi mögöttes szándék nem vezérelte. Ő t.i. más karakter, más jellem.
Mint mondtam a képed nálam (is) nagy kedvenc, mert maga az arc is gyönyörű, a "roma-patina" csak élőbbé varázsolja, nagyon kifejező, igen beszédes. Kiváló munka technikailag is!
Gratulálok!

Rakoca válasza:
Kedves János! Mindekelőtt köszönöm, hogy ennyi időt szántál a képre, szívből örülök, hogy elnyerte tetszésedet! Természetesen nincs bennem harag, és a feldolgozást is csak azért nem értékeltem, mert az elfogulatlanság esetemben nem állná meg a helyét. Elolvasva ottani véleményedet viszont megnyugodtam, mert szinte szóról-szóra az én gondolataimat fogalmaltad meg! Látom, Te is hasonló témában készülsz fotózni, ehhez kívánok sok sikert, és sok-sok értékes pillanatot! Barátsággal: Laci

adott pontszám: 5
2012. május 5. | 16:57 | froghunter

Szia! Kiváló portré, sajnos nagyon kevés értékeléssel. Fiatalsága ellenére, teli van bánattal, szomorúsággal a kislány tekintete.
Ma már írtam egy másik nagyon jó portréhoz azt, hogy beszédes arc, beszédes kép, de ide sem találok illőbb szavakat, így ismétlem önmagam.
Jó az élesség, a vágás, tetszik a ff konverzió és a szemcsézettség.
Gratulálok!
Minden jót! István

Rakoca válasza:
Nagyon köszönöm a részletes értékelést, megtisztelőek a gondolataid! Minden jót, és szép fényeket kívánok én is Neked!

2012. május 5. | 10:53 | Zoran_2

Hiba volt pont ennél a képnél a feldolgozhatóságot engedélyezni - szvsz.

Rakoca válasza:
Nem is figyeltem erre- így jár a gyakorlatlan fotozz-tag. De nem biztos, hogy hiba volt! Várjuk ki a végét... :-)

2012. május 5. | 10:09 | freeze

Senki ne vegye konkrétan magára, a kialakult véleményem nem köthető fotósok személyéhez.

E fotó kiválasztása is véletlenszerű volt.

Az utóbbi időben ellenérzésem alakult ki a szegénysorsú emberek fotózása kapcsán.
Öncélúnak látom a legtöbb esetben, a fotós hamis együttérzés illúzióját próbálja elhitetni a nézővel, miközben csak a fotográfiai siker utáni vágyat érzem motivációnak. Isten áldja azokat akik segíteni is tudnak nekik, de több jómódú fotóstól is hallottam már, hogy menjünk ide, vagy oda leppukkant helyekre, csináljunk már egy-két jó szociót... E feldogozás legfőképp ennek rétegnek szól, akinek nem inge ne vegye magára.

üdv:freeze
Az értékelő feldolgozást készített a képről, itt megtekinthető.

Rakoca válasza:
Nos... Először is nem veszem az értékelést magamra, így nem is sértődök meg rajta. A feldolgozásod okát értem, és egyet is értek a motivációddal, habár én nem láthatam azt a folyamatot, amiről írsz (mármint, hogy az utóbbi időbwn sok fotós öncélúan fotóz szegény sorsú embereket), lévén, ritkán, nagyon ritkán járok ilyen oldalakon. De azért, ha már engem, és az én fotómat választottad ki, leírnám az én motivációmat, aztán vagy elfogadod, vagy megutálsz miatta- a döntés a Tiéd. A kép Erdélyben készült, egy magyarok ÉS romák által lakott faluban, ahová nem azért érkeztünk, hogy megrendtő szociófotókat készítsünk, hanem azért, hogy sorsokat, történeteket, arcokat, pillanatokat örökítaünk meg. Fotóztunk kovácsmestert, juhászt, 60 éve házasságban élő párokat, és igen, romákat is. Hogy mi volt a cél? Életük, történeteik megismerése, megörökítése. Fotográfiai siker? Ugyan- nézd csak meg, hány képem van ide feltéve, vagy bárhova máshova, és nyomban megérted, ha holaptól rajtam kívül senki sem láthatná a képeimet, akkor is boldogan halnék meg. Hogy tudtam-e segíteni? Nem, neki ott nem. Lakóhelyemen szerveztem már gyüjtést árváknak, sikerrel, de odakint, Erdélyben nem sokat tehettem, azon kívül, hogy vittünk a családoknak néhány apróságot, de ez nem segítség.
Amit írsz, hogy jómódú fotósok lepukkant helyekre mennek szociót fotózni, undorító dolog. Csak remélhetem, hogy fentiek ismeretében nem azonosítasz velük...

adott pontszám: 4,5
2012. május 5. | 05:33 | lettyomkim

szia.nagyon jó az alany.szép kislány.tekintetében benne van az élet összes fájdalma,sebe.de csillog a szeme,mert él benne még a remény.sajnos a feje búbját levágtad,ami egy portrénál végzetes hiba.

Rakoca válasza:
Szia! Köszönöm az értékekést! a fejtető levágása általános a portréknál, sőt, még az áll levágására is láthatsz példákat. Szép fényeket!

adott pontszám: 5
2012. május 4. | 21:06 | Yonas75

Szia!
Oké a "kis orr árnyék" világítás, jó az élesség is, a szerkesztés is tökéletes,de szerintem kicsit túl "zajos" a kép....

Rakoca válasza:
Hát igen- fényszegény beltér, magas iso, nagyobb zaj... ez már csak ilyen, sajnos. Köszönöm a véleményt!

adott pontszám: 5
2012. május 4. | 20:17 | Zoran_2

Szi!
Hihetetlenül beszédes ez a tekintet,. Itt nem szemkontaktus van, hanem mélyebb annál. Fantasztikus a szemeknek a csillogása, de egyben szívig hatol az a fájdalom ami ebből a szempárból csillog. A kidolgozása is tetszik. Hiteles, jó szocioportré.
Zoran

Rakoca válasza:
Köszönöm szépen a részletes értékelést! Örülök, hogy tetszik a kép!

2012. május 4. | 18:58 | roxor

jól elkaptad a lényeget, szép ff, grat!

Rakoca válasza:
Köszönöm szépen! :)