BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. április 29. 02:33
  • érzékenység: ISO 200
  • fókusztávolság: 80 mm ekv.
  • objektív: 50/1.8
  • rekeszérték: f8
  • zársebesség: 1/100
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Gyár
Műszak végén várlak

avagy: Józsi, hol vagy? Tavalyi fotóm, amit szeretnék a galériámban tudni. A nem szokványos szerkesztés miatt nem pontozható, viszont nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre!  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. szeptember 27. | 15:54 | Senang Anggrek

Szia! De kár, hogy nem pontozható, mert ez tényleg egy tipikus kiváló, példaértékü fotó, amelyhez dehogy kell a fej! Csak rontana, mert akkor egy konkrét nő lenne, így viszont mindenki beleképzelheti azt a fejet, amely szerinte a témához általánosságban leginkább jellemző. Éppen azért jó, mert ez olyan, mint amikor könyvet olvas az ember, ott sem látod a szereplőket de mégis megjelennek a képzeletedben. Kiváló szerkesztés és stb... de ha nem pontozható akkor minek részletezzük a technikai kiválóságait?! :)))
Üdv, Ildikó
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Petya32 válasza:
Szia Ildikó! Köszönöm szépen a részletes értékelésed, örülök, hogy tetszik a fotó.

A berögzült fotózz-os sztereotip kritikák miatt nem tettem pontozhatóvá a képet, utólag úgy tűnik rosszul döntöttem (nem kellett volna ilyen óvatosnak, gyávának lennem).

Sebaj, a pontoknál fontosabbak, értékesebbek a tiédhez hasonló vélemények.
Köszönöm szépen még egyszer!

Külön köszönöm a nagylelkű kredit adományt, igyekszem jól felhasználni!

Üdvözöllek,
Péter

2012. május 1. | 11:07 | somewherel

Nagyon jó! Igazi retro hangulat, csodás a háttér, és a leányzó ruhája. Adok rá egy virtuális 5 pontost. Nem akartad fekete háttér előtt megmutatni? A pirosat még jobban kiemelné szerintem.

Petya32 válasza:
Szia! Köszönöm az értékelést, és a virtuális ötöst. Nekem is elsősorban a színek, fények, helyszín hangulata (retro érzés - ruha és fal kontrasztja) tetszett. A fekete háttéren én is gondolkodtam, de abba a szélesvásznú filmre hajazó keret beleolvadna. Mindjárt megnézem fekete kerettel. Üdv, Péter

2012. április 30. | 13:17 | BGergo1984

Szep , jok a szinek es a kontraszt!
En lehet, hogy egy kicsit tobbet hagytam volna meg a holgybol, de igy is nagyon tetszik!

Petya32 válasza:
Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik. Többen írtátok, hogy váll, nyak körül vágnátok inkább - legközelebb majd megpróbálom úgy is. Üdv, Péter

2012. április 30. | 07:58 | Zoran_2

Jó!

Petya32 válasza:
Köszönöm, örülök!

2012. április 29. | 19:04 | picilany

Szia. Nekem az a véleményem, hogy ez pont igy jó, hogy nem látszik a modell feje, mivel mindenkinek beinditja a fantáziáját.. vagy nem . De szerintem nagyon jól megoldottad ,én csak dicsérni tudlak

Petya32 válasza:
Köszönöm szépen! Ugyan megoszlanak a vélemények a vágásról, de örülök, hogy Te is így látod.

Üdvözlettel, Péter

2012. április 29. | 18:41 | ripet

...az az igazság, hogy Józsit a műszak végén abszolút nem érdekli a lány feje - legalábbis az egyik értelmezés szerint :)

Petya32 válasza:
Köszi, Péter! Hát igen, Józsit csak a lány lelke érdekli :-)..egyik értelmezés szerint pl. ha kinéz a koszos, olajos műhelyablakon és ennyit lát a lányból, az épp elég neki, hisz megismeri őt, tudja, hogy vár rá - nyugodtan (sietve) mehet mosakodni és tervezgetheti közben az estét a kedvessel...

A bőröndös ötlet is tetszett - meg egyáltalán az a gondolat, hogy lehetne még valamilyen fogódzót (értelmezést segítő eszközt, kelléket) szerkeszteni a fotóra. Legközelebb - hasonló fotózásnál - majd ezt is próbálom észben tartani.

Köszi, hogy visszanéztél. Üdv, Péter

2012. április 29. | 16:10 | Cayman

Szia. Engem is nagyon erdekelt volna a modell feje, igy olyan felbehagyott lett az egesz tortenet. Vagy legalabb a nyakaig kellett volna hagyni a vagast, mert igy nagyon lecsaptad a vallait is, de szamomra meg az is csak felmegoldas lett volna. Nem nagyon ertem az okot egyebkent, hogy a fejet miert kellett levagni, arra tippelek, hogy talan abban a magassagban volt egy masik zavaro kepelem is (?), vagy nem tudom... Esetleg gondok voltak a lany hajaval/sminkjevel? Segitene ha elmondanad :)

Petya32 válasza:
Szia! Köszönöm, hogy leírtad a véleményed!
Szerintem a nyaknál történő vágás drasztikusabb lenne - azon kívül nem igazán értem, hogy az miért adna többet, ha látnánk a vállait és a nyakát (illetve a nyakának egy részét).

Egyébként, már a helyszínen is próbálkoztam ilyen szerkesztéssel, különböző magasságig komponáltam csak bele a modellt a képbe - tehát eredetileg is így képzeltem a fotót (ezért a modell arcára nem is figyeltem, nem instruáltam őt, csak a testtartására koncentráltam). Az erős, kontrasztos, délutáni, napsütés (ami a téglafalon jól mutatott, a lány arcán kevésbé) is ebbe az irányba vitt..

Ezt a képet viszont mégis egy olyan kockából vágtam ki, amin a lány teljes egészében rajta volt - a smink, frizura is rendben volt - mert így tudtam 16:9-es vágással, széles vásznú filmre hajazó kerettel olyan elemeket is belevenni a fotóba, amit feltétlenül szerettem volna (kék ajtó, vaslétra, lépcső), a fgépből előjövő 2:3 arányú képnél ezt nem tudtam volna megtenni (legalábbis ezen a fix gyújtótávon nem), illetve kétoldalt csak jóval "szűkebben" - tehát nagyobb képből kellett vágnom.

Nekem ez a befejezetlenség tetszett. Azt egyébként nem értem (ez a megjegyzés nem Neked szól), hogy egyes képeknél miért üdvözítő, másoknál miért problémás egy ilyesfajta vágás (nemrég nap képe lett egy félbevágott arcú lány - stúdióban készült fotó - ahol láthatóan nem sokan kérdőjelezték meg a vágás létjogosultságát - vagy legalábbis nem pontozták le a képet), alighanem vastagon benne van ebben az előítélet, ha meglátunk egy komolyabb gépet, felszerelést feltüntetve az adott képnél, ami ráadásul "profi" körülmények között készült, akkor ez már alapvetően meghatározza az adott fotóhoz való viszonyunkat..

Lentebb leírtam, hogy hol látható a modell.

Köszönöm még egyszer a figyelmedet.

Üdv, Péter

2012. április 29. | 15:52 | BadBluue

Kíváncsi lettem volna a lány fejére is! :D

Petya32 válasza:
Értem, gondoltam, hogy lesztek így páran. Az egy másik kép lenne - nekem így tetszett, mert így talán többféle értelmezés lehetséges - ahogy Ripet is leírta..

Ha tényleg a lány arcára vagy kíváncsi, a galériámban megtalálod őt, sárga ballonkabátban sétál egy iparvágányon (az a fotó ugyanezen a helyen készült)..

2012. április 29. | 11:06 | ripet

...vagy a csaj mellett egy retro bőrönd. Vagy egy banánhéj. Mennyi értelmezés lenne kapásból :)

Petya32 válasza:
:-))

2012. április 29. | 10:57 | ripet

Korrekt! Egyébként is az, de már csak azért is, mert rengeteg gondolatot ébreszt!
...pl. lehetne rajta még egy éppen mászó bakancsos férfi a létrán, aki mondjuk csak a térdéig látszik, meg még egy rakás verzió jut eszembe erről...
Az, hogy a vágás így jó, ahogy van, nem is kérdés!

Petya32 válasza:
Köszönöm szépen, Péter, nagyon örülök, hogy tetszik!

Igazad van, a bakancsos munkás (láb) még dobna a képen!

Készültek további fotók (ez a hálás helyszínen), de azok afféle "hagyományos" modellfotók, amelyeket nem érzek kiemelkedőnek, ezért nem is terhelnék itt velük senkit! :-)

Üdvözlettel, Péter

2012. április 29. | 08:57 | szab011

Szia! Sokak szerint ez az obi amivel csináltad egy nagyon gagyi üveg, de ezt inkább a pénzesek mondják akik simán kifizetik zsbből a nagytesót a f/1.4-est. Nemrég vettem meg és a tapasztalatom az ami itt is látszik, hogy gyönyörű rajza van. Na a képről is egy keveset. Nagyon érdekes fénykép, nem nagyon tudok különösebb jelentést tulajdonítani a fej levágásának, erről majd egy kis magyarázatot elfogadnék. :) Viszont én megmutattam volna a modell vállait is, talán. A fények nagyon jók, a szerkesztés is. Maga a kép hangulata a címmel együtt nagyon átjön. Nekem ez egy egyértelmű ötös lenne. Merész és kreatív kép!
Grat!

Petya32 válasza:
Szia! Köszönöm a részletes értékelést és a vágásra vonatkozó javaslatot. Örülök, hogy tetszik a fotó!

Készült olyan verzió is, amin a vállak egy része is látszik, de azt kevésbé éreztem jónak, mert a kicsit billenő felsőtest miatt a két váll nem látszott volna teljesen - és sutának éreztem volna, ha félbevágom az egyik vállat. A fentiek miatt, ha teljesen bele akartam volna komponálni mindkét vállat, akkor viszont a nyakba is bele kellett volna vágnom - így elég drasztikus, "lefejezős" lett volna a szerkesztés.

Egyetértek Veled, ez az obi nagyon szép rajzolatú, ár- érték arányban a legjobb a piacon (fix objektívként nagyságrendekkel szebb a rajzolata, mint a nem fix fényerejű zoomoknak). Sajnos a kis könnyű műanyag kivitel nem túl masszív - emiatt is hathat gagyinak - de általános célra tökéletesen megfelel. Nagyon sokat használom ezt az üveget. Egyesek szerint, szebb rajzolata van, mint a 100 e Ft körül kapható 1,4-esnek - egyedüli hibájaként a szögletes, ötszög alakú bokeh-t mondanám, aminél a sok lamellás obik szép, kör alakú bokeh-je tagadhatatlanul tetszetősebb. Az ilyen képeknél viszont, ahol nincsenek a háttérben fókuszon kívüli fényfoltok, ez a hátrány nem jelentkezik.

Még egyszer köszönöm a figyelmedet.

Üdvözlettel, Péter

2012. április 29. | 08:35 | davidphotography

Ha beraktad volna pontozhatónak, akkor lenne egy marhanagy 5-ösöd. Nekem kifejezetten tetszik, hogy nem szokványos. Ez egy cenzúrázott portré :) Én lehet, hogy az egész kék ajtót benne hagytam volna, és a jobb oldalból vágtam volna egy kicsit. Gratulálok

Petya32 válasza:
Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik. Köszönöm a szerkesztésre vonatkozó javaslatodat is. A modell jobbra néz (bár ez így az arca nélkül nem biztos, hogy kiderül :-)), ezért szerkesztettem így.

Nagy dilemma ez; lehet, hogy pontozhatóvá kellett volna tennem - de tartottam tőle, hogy néhányaknak, akik veszik a fáradságot az értékelésre, nem fog tetszeni a vágás, másrészt gondoltam, hogy akinek esetleg nem tetszik, könnyebben leírja a véleményét, megfogalmazza a kritikáját így, pont nélkül (amit persze egyébként meg lehetne tenni akkor is, ha pontozható a kép).

Köszönöm az értékelésed még egyszer.

Üdvözlettel, Péter