BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. április 22. 13:55
  • érzékenység: 1600
  • fókusztávolság: 28mm
  • forrás: negatív
  • objektív: SMC Pentax M 2,8/28
  • rekeszérték: 2,8
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: Hargitafürdő
Mofetta

Egy asszony kezelésen vesz részt a hargitafürdői mofettában. A mofetták főleg szén-dioxid tartalmú vulkáni eredetű gázfeltörések, amelyeket több száz éve használnak gyógyászati kezelésére. Film: Ilford HP5 Plus Hívó: Ilford Microphen Stock Scan: Epson V500 Photo 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. április 25. | 11:00 | hegyiember

áll az alku :)

anorexiás mikulás válasza:
:)

adott pontszám: 5
2012. április 24. | 07:08 | Fáncsi_voltam

Soha nem hallottam erről a kezelésről, talán jó is, hogy nem azért tudok meg róla információt, mert szükségem van rá - még lehet-, hanem a képed kapcsán.
Képi és írott információ kiegészíti egymást, jó lenne a sorozatból még több fotót látni.

anorexiás mikulás válasza:
Erdélyben elég ismert és a Hargitában több ilyen hely is van. Magyarországon csak Mátraderecskén van mofetta, de az már egy teljesen más világ, egy teljesen kiépített rendszer folyamatos orvosi felügyelettel. Az erdélyi sokkal inkább tükrözi az ember és természet közti kapcsolatot.
Ha be tudom fejezni a sorozatot az idén, mindenképpen eljuttatom hozzád.
Köszönöm az értékelésed és persze a feltöltés támogatását is.

2012. április 23. | 16:43 | Zo959

úgy látom, csak az én kritikám rossz, de laikusabb vagyok ilyen témában,hogy mi a jó riporfotó stb..., ne vedd magadra! :)

2012. április 23. | 10:55 | Appendix

Ha látszódnának a lábai, nem lenne az a feszültség a képben, hogy a hölgy most tulajdonképpen mit keres felöltözve egy medencében. A riportnak ez a lényege, hogy utánanézésre, kutatásra ingerel. A helyiség ábrázolása pedig szépen végigvezethető, az órától kezdve az ablakig, majd a fotózott személyig, aki valahova balra néz, nyugtalanító hatást keltve az összképet tekintve, így nem ereszt könnyen a kép. De pontosan ez a dolga ennek a felvételnek.

anorexiás mikulás válasza:
Örültem, hogy írtál.
Hasonlóan látjuk a képet.

adott pontszám: 4
2012. április 23. | 09:00 | csavargó

Nagyon jó ez a filmes ff kidolgozás, jók a tónusok és még az ablak sincs túlságosan kiégve. A bajom a vágással van és talán emiatt a kép nem ad elég információt . Azért jó volt nézni :)

anorexiás mikulás válasza:
Köszi a véleményt.

2012. április 23. | 08:56 | hegyiember

szia!

nem vagyok egy nagy N.G. olvasó, de egy számot eltettem magamnak, mégpedig egy Jim Richardson cikkért, amit ő írt és fotózott egy Cuba nevű amerikai kisvárosról, Great Plains-ben. hosszú időt felölfelő anyag, és a képek fantasztikusak.

ez a cikk, van pár kép is:

http://ngm.nationalgeographic.com/ngm/0405/feature2/index.html

na valahogy erre emlékeztet a képed. klasszikus riportkép, kell mellé a szöveg, de így van rendjén. a kompozíció egyfelől szabályellenes, ugye, másfelől viszont nagyon gondosan kimért. szinte minden vonal a szereplő hölgyre irányul, egyesek talán kissé túlzottan is, a fejbe futó függőlegesre gondolok.
a minőség a nagy érzékenységű nega tudatában nagyon jó.

azt sajnálom, hogy ennyire közönybe fulladt a fotód. felteszem, nem csak ez az egy képed van, kéne is több a témában. ha van még, és van kedved feltenni, én örülnék neki.

üdv
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

anorexiás mikulás válasza:
Az igazság az, hogy tavaly nyáron kezdtem el fotózni a sorozatot de ha lehetőségem lesz rá, akkor idén még folytatni fogom. Többféle szerkesztési elven gondolkozom még, nincs teljesen meg a végleges formája a sorozatnak. Olyan fotó amit önállóan is megmutatnék belőle, jelenleg csak ez az egy van, inkább csak tesztnek szántam, hogy mennyire tűnik érdekesnek mások számára a téma. A függőleges egyenessel igazad lehet, egy kicsit még fordulhattam volna jobbra, bár nem tudom, hogy az elég lett volna-e.
Ha megfelel az ajánlatom, akkor teszek fel egy másik riport képet ugyanerről a negatívról, de másik témában. És persze köszönöm a kreditet is és hogy megtiszteltél a véleményeddel.

adott pontszám: 3
2012. április 22. | 16:30 | Zo959

Szia! Lehet bennem van a hiba, de én ebben a képben nem találtam semmi különlegeset. Számomra a hangulat nem jön át, túlságosan zajos, valami öreg nénike ül egy furcsa szobában, a falon van egy bazinagy karóra és kész. Nem tudom igazából min van a hangsúly. Talán a nénin, hiszen ő a legélesebb, de ő csak egy kis része a képnek valahol a balközép alsó szektorban. Ha őrajta van a hangsúly, vagy vele együtt a szobán, akkor talán nem innen fotóztam volna, az az óra elvonja a figyelmet. Igaz riportkép, de szöveg nélkül fogalmam se lenne róla, hogy miért van itt a néni, meg igazából a szöveg se segít sokat a képen, nem jön át annyira, hogy ő most egy kezelésen ül, talán ha fentről fotóztad volna az alacsonyabb rész felé, akkor talán nem csak a felsőteste látszana, szerintem úgy jobb lenne, bár nem tudhatom, hiszen még nem jártam ott. Ne haragudj, az én pontom úgysem súlyozott, így neked igazából nem lesz rosszabb semmivel. :)

anorexiás mikulás válasza:
A képen látható minden képelem hangsúlyos. Az óra ugyanolyan fontos, mint az ablak, a hölgy, a lépcső vagy a sámli. Az már csak bemutatásból eredő finomság, hogy az emberen van az élesség, mivel egyébként is mindig ez ragadja meg először a néző szemét.
Ha a képben nem találtál különlegeset, akkor vagy ismert számodra a téma, vagy nem vagy rá fogékony. Igazából egyik sem baj, ízlések és pofonok.
Köszönöm az értékelésed.

adott pontszám: 5
2012. április 22. | 15:00 | Mausi76

Kicsit utána olvastam ennek a mofettás kezelésnek, bevallom, eddig nem hallottam róla. Hála Neked, most már tudom mi az! ;-)
Nem értek a riportfotókhoz (sem), de a képed nekem nagyon tetszik. Lényegretörö, beszédes, minimalistára redukált, az én absztraktos agyamank nagyon bejön a háttér geometriája, ahogy ezeket a finom fények és a filmes ff tónusok kiemelnek.


(Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de egyre jobban oda vagyok a filmes cuccokért. Olyan más a hangulatuk, mint a digis képeknek..)

anorexiás mikulás válasza:
Ha arra sarkalt a kép, hogy utánanézz a témájának akkor az már minimum fél siker. Egyébként a minimalizmust jól látod, mert minden bent lévő tárgynak szerepe van. Egy sorozat keretében az is jobban ki tud jönni, hogy hogyan. Viszont ebben van a kép legnagyobb hazugsága is, ugyanis ritka az olyan pillanat, hogy ennyire kevesen lennének bent egyszerre.
Köszönöm az értékelésed!

adott pontszám: 5
2012. április 22. | 14:36 | szódás love

Tetszik nagyon. Jó kis sajtófotó, mondhatni: tipikus. Tipikusan jó. Egyszerű, nem akar világmegváltani, kellően beszédes és lényegközlő.
Grat!

anorexiás mikulás válasza:
Hogy őszinte legyek Kertész úr jelenlétére számítottam a legkevésbé. Mit tetszik fotózni a fotopaták óta? A képről írottakat pedig köszönöm.