BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,97
KATEGÓRIA: szociofotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. március 22. 09:13
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: Arad
Találka

Mielőtt még minden értékelő elmondaná hogy jobban körbe kellet volna vágnom a témát, védekezésül elmondanám hogy már most is megvan vágva.Viszont ha még tovább nyesem, akkor nemjön le az épület monumentalitása: hogy azért ez egy szebb napokat (és talán lakókat is) látott épület volt hajdanán. Legalább is én így láttam, de kíváncsian várom a Ti véleményeteket is ! :) 

A PROFI ÉRTÉKELÉSE
Szívem szerint csak idemásolnám a kép feltöltött adatait:  Feltöltve:
2012. március 22. 09:13  Készítés helye (ország):Románia  Készítés helye: Arad Az Európai Unió dicsőségtáblájára vele! Minden további komment fölösleges. Így kell szociofotózni. gratulálok. Amúgy mégis egy apró megjegyzés, sokszor böki az oldalam, amikor profi fotósok a világ túlsó végére vándorolnak érdekes témákat keresni: mikor jártál Gyöngyöspatán? Ózdon? Soroljam tovább?
Értékelte: Szüts Miklós
festõmûvész, fotográfus, mûvei megtalálhatók az összes nagyobb köz- és magángyûjteményben Magyarországon a Digitális Fotótanfolyam oktatója: www.digitalisfototanfolyam.hu
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. szeptember 21. | 11:36 | ittegyfotós

Igen jó kép, a fekete-fehér színek drámaibbá teszik azt. Igazi szocio-fotó. A körbevágásról annyit, hogy én vagy kisebb képkivágást, vagy nagyobbat használtam volna, persze a lényeg ezen is rajta van. Jómagam is ilyen gépet használok.

2013. február 22. | 08:11 | dnpcomputer

Grat a képhez, jól visszaadja a hangulatot. Talán azért nem mászkálnak Gyöngyöspatán ,Ózdon, a fotósok, mert 3x elvágnák a trokát, ha nekiállna fényképezni, aztán a gépet is eladnák 2 fröccsért. :-(

2013. január 8. | 00:01 | Zoran_2

Tényleg jó ez a kép!

adott pontszám: 5
2012. április 17. | 17:44 | Fitch

Szia.

Pont a vágás miatt jó ez a kép, és a mondanivalója miatt.
Az FF verzió jó ötlet, balról talán kicsit szűk, de ettől független nekem nagyon tetszik, bár a címét nem igazán értem.

adott pontszám: 4,4
2012. április 16. | 14:09 | Ramy Ashour

Szia.
Egy kicsit jobban körbe kellett volna vágni.... csak vicc volt. :)

A téma kiváló, ami attól az, hogy benne van a kutyus, a kerékpár, a fotel, az alacsonyra helyezett, de magas ablakok-melyek nyújtják picit, az omladozó vakolat és persze a homlokzaton futó villany vezetékek. Ha bármelyiket kivágod, közel nem lenn ilyen jó kép.

AZ ff verzió szükségszerű.


Nekem annyi hiányérzetem van, hogy balról, a nő tekintetének esetleg hagyhattál volna több helyet és a fehér ajtó betét-túl fehér- majd kiszúrja a szemem, pedig nem ott a lényeg.

A kategóriát, amelybe feltetted, mindent egybevéve méltán képviseli, abszolút visszaadja az utca hangulatát és lakói szocializáltságát, illetve annak hiányát.
Egyetlen dolog, ami még jobban kiemelné, az a macskakővel borított úttest volna, de ezt csak úgy odaképzeltem, nem kritika, nem is lehetne az.

Szép munka.

Kavecky Laci válasza:
Koszi

adott pontszám: 4,5
2012. március 23. | 00:30 | lorapalmer

Üdv.
Számomra rendben van a vágás, még úgyis, hogy felhívtad a figyelmem rá. Igazán nézhető és megkapó kép, amiben hála benne van az épület is. Beszédes, annak ellenére, hogy a cím az én fejemben nem állt össze egy történetté. Tetszik. Valaki pillantása hiányzik belőle a 3-ból, de tudom ez a pillanat nem a kívánságműsoré ilyenkor! Grat, jó kép!

adott pontszám: 5
2012. március 22. | 18:48 | szattilasz

Valahol hazai pályán lőtted ezt kolléga :) Mindenképp elkaptad a pillanatot, a keretet, mindent. Technikailag nagyon nem hajít, bár ettől még természetesebb, nyersebb. Anyway, ott a pont.

Kavecky Laci válasza:
En magam Felvideki vagyok,ezt pedig Romaniaban, Aradon lottem :)

adott pontszám: 5
2012. március 22. | 18:39 | patakypdaniel

Szia!
Nekem semmi bajom a vágással!Nagyon jól visszaadja az egész "jelenséget" a fotó! Sajnos ez nem egyedülálló sehol sem. Mindenhol nagy nyomor van és még mi vár itt az emberekre....Ez sajnos egyre gyakoribb kép lesz Európa sok országában!Már a 'nagyöregek' is azt mondják, hogy nem irigylik ennek a világnak a fiataljait, mert ilyen kilátástalanság és kiszolgáltatottság talán még a legrosszabb időkben sem volt....Mostanában egyre kevesebbet hallani a "bezzeg a mi időnkben" kezdetű mondatokat. Sajnos...
A fotó nem szép és nem jó, de nem is az a "feladata", hogy jó és szép legyen...

2012. március 22. | 17:12 | Alexander Nevermind

Szia,
Pedig szerintem vágható még.
Felülről mindenképpen.
Kissé az élesség is lehetne jobb.
Egyébként nem lenne rossz fotó, a fekete fehér jó döntés volt.
üdv. Krisz

adott pontszám: 4,5
2012. március 22. | 15:29 | lazph

Szia.Súlyos kép.Sokan vadásznak itthon valami hasonlóra.Tetszik az ff,szerintem ez a kép csak így működik igazán.Én személy szerint levágnám a bal ablakot, és fönt a vezetékek alatt. De ez csak az én véleményem.Üdv lazph

adott pontszám: 4,8
2012. március 22. | 12:20 | esteban

Szia!
Nincs baj a vágással és nem kell sarabolni teljesen igazad van ebben.
Az emberek aránya a kép teljes méretéhez nagyszerűen igazodik.
Jól elkapott a pillanat is. Közvetlen, hétköznapi és minden természetellenes mozdulattól mentes.
Egyszerű emberek, egyszerű kompozíciós elemek és a vízszintes vonalak uralják, és vezetik megfelelően a szemet.
Elkezdhetnék kötözködni apró cseprő jelentéktelen dolgokkal a kép kapcsán ha akarnék, de azok a változtatások nem lennének hatással igazándiból a képre és a mondanivalóra. És tudom hogy az utcai fotózás nem egyszerű feladat.
Jól mutattad meg a pillanatot ,és reálisan mutattad be a képen szereplő emberek életét, mindennapjait, hozzá állását a világhoz.
Ezek az emberek egyszerűek és te is egyszerűen i cicoma nélkül mutattad ezt meg. Nem cifráztad, nem tolakodtál, nem lihegted túl.
Látom hogy nagy hatással volt rád ez az egész történés és csak kinyitottad a szívedet és szívből fotóztál. Én ezt értékelem ebben a fotóban.

adott pontszám: 5
2012. március 22. | 12:03 | sziga64

Szia!

Ebben a képben sok minden benne van. Ennyire jó pillanatot elkapni, szinte hihetetlen.
A békésen pihenő kutyus, a férfi aki a lábujjait matatja, az asszony aki kiváncsi tekintettel figyel valamit az utcában. Én emiatt inkább a "szieszta" cimet adtam volna a fotónak.
A "találka" nekem inkább egy szerelmes párt
juttat eszembe.
Az épület lepusztultságát jól kiemel a ff megoldás, de legalább közmű van az utcában.
Szerintem a vágással semmi baj, nem ragozom tovább "ütős - megkapó" a kép.
További jó fotozást

Kavecky Laci válasza:
Koszi. Nekem is a "szieszta" volt a masik cim alternativam.
Vegul az odatamasztott canga keltett bennem olyan erzest hogy a ferfi epp most erkezett a szive holgyehez. :)

adott pontszám: 3,8
2012. március 22. | 10:18 | hegyiember

hát, pedig...

egyből az jut eszembe, hogy ezt szemből lőve, csak az ablak-bringa-emberek-kutya... esetleg egy nyújtottabb formátumban az ajtó a fotellal. vagy közelről, nagylátóval, békaperspektívából felfelé billentve a gépet. a nő kitekintése akkor nyerne értelmet, ha látnánk mi is, mit néz. pl. egy balról közeledő alak?
nem az épület itt a lényeg, hanem az emberek. akikkel viszont semmi kontaktust nem érzek, egyik ide néz, másik oda. így nem jön át, lesifotó szaga van.
nézd csak ezt:

http://jacindarussellart.blogspot.com/2011/07/paul-strands-lusetti-family-luzzara.html

sajnos életlen is.

.üdv

Kavecky Laci válasza:
Koszi az oszinte kritikat, es hogy ennek fejeben megsem huztat le nagyon a pontozassal. Fejben mar en is elforgattam minden iranyban...
Sajnos (es most biztos
megkoveztek) mozgo kocsibol fotoztam, igy csak egyetlen lovesre volt alkalmam. Megis szemelyes kedvecneim koze tartozik, es szerettem volna veletek is megosztani

A csatolt link nagyon jo, mindenkinek ajanlom megnezni a kepet.

adott pontszám: 4
2012. március 22. | 10:02 | VargaP

Szia!

Nem kell védekeznek. Szerintem pont jó a vágása a képnek. Ez így jó, ahogy van. Szépen bemutatja a környezetet. Hiszen itt nem elsősorban az ember a téma, hanem maga a környezet. A találka nem csak az emberről szólhat, hanem az adott környezetről. Jó ötlet volt ff-be tenni. Egy picit életlenséget vélek felfedezni, de amúgy tetszik a felvételed!