BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,05
KATEGÓRIA: panoráma
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. február 11. 16:36
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Pányok/Kéked elágazás
  • Készítés ideje : 2011-04-30
Egy kis tavasz...

A fotón látható, még növekedő fázisban lévő búza valószínűleg már kenyérként fogyasztódik (esetleg sörként:). Fényképezőgép panoráma funkciójával készítve, kisebb utómunkák ps-be. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. május 2. | 00:11 | Nobz

Ha az őszinteséget bunkóságnak tartod, akkor valóban nem vagyok kedves ember. X)

Szép fényeket!

Zuroll válasza:
Bunkóságról szó se volt. Én csak magamból indultam ki, és hozzád viszonyítottam, majd ezt írtam le, hogy ha nekem egy kép nagyon nem tetszik (3-as se éri el) akkor leírom ugyan a véleményem, de nem pontozom, nem rondítok az illető arányán, mert lehet csak azért nem sikerült olyan jól neki a kép, mert rossz napot fogott ki. De lehet csak én vagyok túl kedves! ;) Üdv.

2012. március 31. | 23:05 | NOMÁD70

Hát jól eldőlt a kép...A fák tetejét is jó lett volna meghagyni. A színek sem túl jók. Szerintem amúgy klassz kép lehetne.

Zuroll válasza:
Azzal, hogy eldőlt egyet értek, még a fák tetejével csak csak. De hogy nem jók a színek? Milyen képet néztél? Már bocsánat, de ha neked ez a friss tavaszi zöldes-kék színvilág nem tetszik, még nem kell rögtön rá vetni, hogy 'nem túl jó'. Véleményed természetesen köszönöm.

adott pontszám: 3
2012. február 14. | 13:09 | matyi012345

Szia!
alapvetően nem rossz ötlet ez a panorámafotózás, de a megvalósítással vannak gondok. a kompozíciót a fotózáskor kell kigondolni, és megvalósítani, ez sajnos nem sikerült szerintem hibátlanul: a fák miatt fent sokkal több tér kellett volna, mert így el lett vágva az egyik, és a a többi felett sincs elég tér hagyva. nagyon szűk lett így. A horizont dől, bár az én szemem hajlamos észrevenni a minimális dőlést is, vagy bármi olyat ami nem párhuzamos, szakmai átok, sok műszaki rajzot kell csinálnom ahol fél mm-ek is számítanak, így szinte minden képen látok egy kis szabálytalanságot, amit általában nem teszek szóvá, de itt most egyértelműen látszik a dőlés.
A másik dolog az utómunka, ahol tulajdonképpen elkészül a kész kép. Sokan tartózkodnak az eféle dolgoktól, azt állítják büszkén, hogy az ő képük mentes bármilyen utómunkálatoktól, ez általába meg is látszik a képükön ( senki ne vegye sértésnek, akinek nem inge nem veszi magára). sajnos, vagy nem sajnos, ezen lehetne vitatkozni, el kell fogadni, hogy a kép készítésének két nagy állomása létezik: 1: a terepen kint a fényképezőgéppel, 2: az utómunka otthon a számítógépen. Kint a terepen kell elkészíteni az expozíciókat, ügyelve hogy minden helyesen legyen kiexponálva, és a képen minden rajta legyen ami szükséges a kész kép megformázásakor. Otthon utómunkával kell kidolgozni úgy a képet, hogy megfeleljen az elvárásoknak, mind a kompozícióban, mind színvilágában. Ez a kép bár kompozíciójában az említettek miatt nem tökéletes, utólag még a színeket a helyükre lehetett volna tenni az utómunkálatok során. alulszaturált , szürkés színek, kevés kontraszt jellemzi a képedet, bár a túlszaturált képek általában visszataszító, természetellenes hatásvadász benyomást keltenek, ez nem azt jelenti, hogy okosan nem lehet vele bánni. úgy érzem ez a ló túloldala, ez a színvilág.
Remélem nem bántottalak meg a véleményemmel, nem az volt a célom, csupán arra szeretnék rávilágítani, hogy jó dolog a panorámafotózás, de nem mindig előnyös.

Zuroll válasza:
Szia! Véleményed bizonyos részét elhiszem és igazad van. De, hogy nem alulszaturált az biztos. Ugyanis még pluszba PS-be nyomtam rá ezt is, kontrasztot is meg még egy két részletet megváltoztattam de már nem emlékszem mik voltak... A fáknak is ha megfigyeled ez az \'aurája\' is ennek köszönhető. Nem bántottál meg, nem vagyok az a kis érzékeny lelkű! :)

adott pontszám: 3
2012. február 12. | 16:50 | glivia

Szerintem a kompozíció eléggé sánta így... Nem értem, miért vágtad le a fasor tetejét. Az előtér nem túl izgalmas, a lombokkal harmonikusabb látvány lenne. A felhők szépek, de nem elég karakteresek ahhoz, hogy kiegyensúlyozzák a bal oldalt. Eléggé jobbra súlyozott a kompozíció. Bár a fákon látom, hogy egyenes a kép, mégis olyan látványt nyújt, mintha dőlne. Talán ha a bal oldalt is lezártad volna valami olyan elemmel, ami függőleges, ez az érzet sem lenne a szemlélőben. Picit elhamarkodottnak, elnagyoltnak érzem ezt a panorámát...

Zuroll válasza:
Nem levágtam, egy kis kompakt automatikus panoráma programjával lett készítve, és hogy megfelelően illessze össze, sajnos el kellett a fák tetejétől búcsúznom. De nem gondoltam, hogy ez akkora súlyú félrelépés lesz, hogy szinte mindenki ezzel fog jönni :)

adott pontszám: 5
2012. február 12. | 16:14 | csovek

Nagyon jól esik ebben a szürke-fehér hidegben egy kis tavaszi zsenge zöld(esség)! :) Tetszik, hogy a szemem szinte be sem tudja "fogni" egyszerre az egész képet, ide-oda vándorol a tekintetem, miközben ez a "zöld tenger" hullámzik. A képnek igazi tavasz illata van! :)

Zuroll válasza:
Köszönöm véleményed és örülök, hogy tavaszi 'fílinged' lett tőle! :)

adott pontszám: 2
2012. február 12. | 15:12 | Nobz

Szia!
Szerintem ez most nem sikerült annyira. Engem nagyon zavar a dőlő horizont, még ha kicsit emelkedik is a táj jobb irányba, nagyon dől a kép.

Másik nagyon zavaró, hogy lemarad a fa koronája. A táj jó, de sokkal többet kéne mutatni belőle - több ég, több búza - kicsit olyan, mintha egy rendes, 2:3-as arányú képből lenne levágva, túl erős a panoráma, és sok minden elveszik. Lehet, ha állva tartod a gépet, és úgy csinálsz panorámát, akkor jobb lenne.
Így nekem a kompozíció is elég gyenge, a fák nagyon szélen, a horizont határozatlan. Kis kontraszt is elférne még rajta.
Lehet érdemes idén is kimenned, kicsi technikai odafigyeléssel és utómunkával egy egész jó tájképet lehet ebből kihozni, főleg ha érdekes felhőket, és egy kicsit korai vagy kései időpontot választasz hozzá.
Hajrá, legközelebb jobb lesz!
Üdv,
Norbi

Zuroll válasza:
Véleményed és a biztatást köszönöm! De ha nekem annyira nem tetszik egy kép, hogy még egy 3-ast se tudok ráadni akkor nem pontozom. Ellenben te egy nagyon kedves ember lehetsz, mert jól rávágtad a kettest! :) Köszi!

2012. február 12. | 07:42 | Alexander Nevermind

Szia,
Látszólag nincs semmi flikk flakk a képben, de mégis működik nálam.
Lehet az is bene van a dologban, hogy ebben a fehér és fagyott környezetben jó nézni ezt az üde zöldet.
A felhők is szépek, jó a panorámás elképzelés is.
Egy dolog van. Lehet jobb lenne, ha a kép kicsit elcsúszott volna a fa teteje felé, azaz úgy vágsz, komponálsz, hogy alulról lehetett volna egy kicsit kevesebb, és azt ami ott hiányozna felülre tennéd, hogy a fa legyen benne végig, vagy kicsit jobban.
De tetszik a fotód.
üdv. krisz

Zuroll válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 3
2012. február 11. | 22:56 | Zoran_2

Szia!
nagyon furcsa a jobb oldalon lévő fasor ahogy kezdődik - így félbe vágva a fa lombja.
A táj jellegéből eredően ferdének hat a kompozíció - talán egy olyan tájrészletet kellett volna találni, ahol nagobb ívben hajlik meg monjuk egy völgy. A windows kék-zöldje sok esetben jól mutat, a tavaszhoz nekem picit a tavaszi napsugár fénye hiányzik a képről.
Zoran

Zuroll válasza:
Szia!
Abban egyetértek, hogy a fa így kicsit rosszul mutat, de másképp nem tudtam a képet elkészíteni, mert akkor a fő téma rovására ment volna és túl sok lett volna a kék.
Arról, hogy a tájnak ilyen volt a lejtése nem tehetek, tényleg ferdés, de hát ha egyszer a természet így alkotta meg, akkor nincs mit tenni. :)
Szerintem nem feltétlen kell egy tavasz hangulat megalapozásához egy képen kimondottan napsugaraknak lennie. Ez kifejezetten tavaszi búza, tudomásom szerint (nem enyém ez a nagy veteményes félreértés ne essék :D) és ez a kettő és a nyíló állapot szerintem eléggé tavasziasan tud hatni! :) Köszönöm véleményed!

adott pontszám: 4,4
2012. február 11. | 22:30 | Nefilim

Szia! Nem tudom, hogy ezek az automata programok mennyire adnak valós képet, hogyan küszöbölik ki a torzítást. Itt nehéz megállapítani, hogy maradt-e benne egy kis dőlés, bár jobbra egyenesek a fák, de a háttérben már nem vagyok biztos. A lombokat kár volt levágni, illetve egy kis aura is keletkezett az utómunka során. A bal oldalon a felhők némileg egyensúlyba hozzák a képet. Maga a tájrészlet tetszik, a fények is jók. Talán egy polárszűrő dobott még volna rajta egy kicsit.
üdv.

Zuroll válasza:
Háát. Ebbe a kis Kodakba ennyi volt. :) Véleményed köszönöm!

adott pontszám: 4,5
2012. február 11. | 21:59 | szabispire

Nagyon jó panoráma! De sajna a horizont ferde, kár érte. A fákba is belevágtál, egyébként szépek a színek és jók a fények is.

Zuroll válasza:
Köszi!

adott pontszám: 3
2012. február 11. | 21:39 | bear

Szia, meg kell hagyni kellemes tavaszi hangulatot eredményez a képed ám bár a bal oldali részek igen lejtenek, ami nagyon zavaró és helytelen. A színek nem rosszak de a bal oldal ismételten nem remekel mert szerintem túl expózott lett amitől világosabb és fakóbb a jobb oldaltól. Én inkább jobb oldalra vittem volna a kamerát, bár biztos több fabtáziát láttál a mezőben mint a hegyekben. Összességében nem rossz de van mit javítani rajta. Köszönjük a kis tavaszi hangulatot!
Szép képeket!

Zuroll válasza:
kösz az értékelést.