BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,38
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. február 11. 14:29
  • érzékenység: 200
  • fókusztávolság: 50mm
  • objektív: Nikon 50mm
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
  • Készítés ideje : 2011-11-05
Paradicsomleves

Paradicsomleves egy kis bazsalikommal.. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,8
2012. március 4. | 20:36 | gumiam

Szia!

A fények egészen kellemesek lennének, de a kompozíció és a nézőpont nem az igazi. Sok jó ételfotó készül felülnézetből, de ez csak akkor az igazi, ha abszolút felülről van készítve. Sajnos a jobb felső sarokban levő levelek nagyon tolakodóak, zavaróak. Van néhány esztétikai hiba is például az ételben levő levél sincsen jó állapotban, illetve az edény szélére száradt étel sem mutat jól. Sajnos a fő témát kissé kettészeli a fém edény árnyéka.

További jó fotózást!

marinart válasza:
Köszönöm! Neked is!

adott pontszám: 5
2012. február 16. | 18:22 | szabispire

Hát igen, ennek az ételnek az alap fűszere, ezért nagyon jól tetted, hogy belekomponáltad. Egy ételfotó akkor jó, ha megfelelően van megvilágítva, és meghozza az étvágyát annak aki nézi. Szerintem ezt nagyon jól visszaadtad ezzel a képpel, de azért a felső sarokban az edény peremét legközelebb töröld le.

marinart válasza:
Te vagy az első aki a lényeget világítja meg: meghozza az étvágyat..:-)
Köszi!

adott pontszám: 4,5
2012. február 15. | 21:16 | halmi.laszlo

Jó ez a szerkesztés, ez a nem szokványos nézőpont. Amivel nem értek egyet, hogy a képen csak a tányér éles . Szvsz az ételfotó elbírja a nagyobb DOF-ot, azt hogy az összes eszköz és tartozék éles legyen Ami még szintén furcsának tűnik, az a leves színe. Valahogy nekem más elékképeim vannak a pari leves színéről.

marinart válasza:
Köszi! Ez téli pari leves..:-) Sajnos valóban nem elég piros.

adott pontszám: 3,9
2012. február 13. | 19:31 | crocus_24

Szia! Az ötlet és a színek nagyon jók. A tárgyak elhelyezése is tetszik, talán az a levél ha nem takarná el a kanalat, még jobb lenne. A lábos szélén a levesmaradék kicsit rontja a többi rész tisztaságát. A fények nem egységesek, a bal oldal árnyékos, a jobb túl világos nekem.

adott pontszám: 4
2012. február 13. | 16:42 | Blex

Hali!
Érdekes formák , a négyzetesre lehetett volna építeni...
Tetszik a színe természetes benyomást kelt.
Fent a "zöldséget" soknak gondolom , az életlenség és itt ott a fénye miatt is.
A tálaló edény szélén zavar a kis rácsöppenés , és az is h ott is élesen jelenik meg a leves.
Talán e miatt is nem szerencsés a majdnem felülnézet.
Üdv!

adott pontszám: 3,5
2012. február 12. | 22:40 | Seres István

Nem keszitettem tul sok etelfotot az eletemben, de imadok fozni, nagyon sok szakacskonyvem van es nemcsak a recepteket imadom bennuk, de a kepeket is. Ugy erzem, hogy ebbe a kepbe tul sok minden lett belezsufolva. A kompozicio-en ugy erzem-ossze lett csapva. Ez nem utcai foto, ahol van varazsa, itt van ido rakeszulni. A megvilagitas es a szinek elenksege tetszik, de van egy-ket esztetikai hiba amivel nem vagyok kibekulve. A paradicsomleves egy egyszeru hazias, mediterran orszagokban pedig kifejezetten falusias etel. Valahogy nem illik hozza ez a 'steril' ,modern tanyer. De hamar ilyen design megoldast valasztottal, olcso papirszalveta helyett sokkal elegansabb megoldas lett volna egy szep asztalkendo. Akkor mar inkabb nem kell szalveta, ami amugy lelog a tanyerrol es beletakar az evoeszkozbe. A bazsalikom a cserepedenyben szerintem tok felesleges, egyreszt eltakarja a kanalat, masreszt igy kiszorul a levesestal, amit a talalas utan igazan illett volna letorolni, mert egy-ket csepp rament a peremere. Kar, mert amugy a leves nagyon gusztusosnak tunik, felidezi bennem a nyari napokat, amikor nagyon jol esik egy tanyer hideg gazpacho vagy paradicsomleves. Ha a talalasert nem te voltal a felelos, akkor vedd ugy, hogy nem irtam semmit.

marinart válasza:
Köszi az átfogó véleményt!

2012. február 12. | 20:02 | Alexander Nevermind

Nem akarok okoskodni, láttam páran írtátok, hogy nem értitek, hogyan lett ez a nap képe.
Ez egészen egyszerű.
Az adott 24 órában ez a fotó kapta a legtöbb ötöst azon képek között, amikre legalább öt értékelés (pontozott) érkezett.
Ez sokszor úgy is összejöhet, ha mondjuk a kép átlaga 2.33 de van öt értékelt hozzászólás és mondjuk 2 darab ötös.
Tehát teljesen megérdemelten volt a legjobb helyen, mert az adott pillanatban ez volt a legjobb.

Persze az más kérdés, hogy nyílván vannak hibái a képnek, de a közönség az adott pillanatban így szavazott, ide jutatta.

Megoldás: Tölteni kell jobb képet, amire több ötös érkezik :D
Bár, gyakran előfordul, hogy a rendszer hibázik, és olyan kép kerül előre, aminél van több ötös is, vannak ilyen rendszerhibák, azt hiszem ez esetben teljesen jogos volt a pozició.

Ja, még valaki írta, hogy nem baj a narancs szín. Persze nem baj, csak valahogy pirosabbra gondolnék paradicsom kapcsán. Amúgy nem szeretem a paradicsomot, a levestől meg rosszul is vagyok. De a képed tényleg nem rossz na.

üdv. Krisz

marinart válasza:
Krisz! Nagyon köszönöm a kimerítő leírás! Üdv.
Péter

adott pontszám: 4
2012. február 12. | 19:15 | MakPeti

Na végre egy ételfotó! Furcsa hogy fentről fotóztad, nem megszokott és véleményem szerint nem is mutatós így a kompozíció. Nyilván lehet ilyen szögből is ételt fotózni, ha felülnézetből mutatós és nem oldalról. Zavaró, hogy a nagy tál szélén cseppek látszanak és hogy belelátok a virágföldbe. A jobb felső sarkán kiégett a kép. Nem tudom, hogy a mélységélesség hogyan lett ilyen: a nagy tál is lehetne életlen. A fény-árnyék hatások is kissé zavarosak: túl lágy és nagy kiterjedésű a fényforrás. A vágás kissé esetleges: túl kevés a hely alul a tányér mellett. Ne haragudj meg a véleményemért, de meg kellene próbálni másképp fotózni, kicsit tudatosabb elrendezéssel, sokat emelhetne rajta. Kitartás, ez egy nehéz műfaj! Jó fényeket ;)

marinart válasza:
Köszönöm, van még a sorozatból hamarosan teszek fel párat..

2012. február 12. | 14:36 | csavargó

Korábban véleményeztem a képet. Tudatos, kreatív, de javítandó volt az értékelésem, azaz 3.
Látom, hogy a nap képe lett. Szívesen olvasnék egy profi értékelést, hogy mivel érte el ezt az eredményt,. Tanulni szeretnék belőle.

marinart válasza:
Én is..:-))

adott pontszám: 5
2012. február 12. | 13:58 | froghunter

Szia! Gratulálok a nap képéhez! Az elején leszögezem, nem értek az ilyen jellegű fotók elbírálásához, így csak tetszésem tudom nyilvánítani. Tetszik mert: aminek kell, az éles a képen, mert számomra gusztusos, mert jónak gondolom az étel és egyéb dolgok elrendezését is a képen, ezáltal a szerkesztést is jónak találom...na és magyar ember lévén, a 3, számomra legkedvesebb szín uralja a képet, ez se mellékes.
Még 1x gratulálok!
Minden jót! István

marinart válasza:
Nagyon Köszönöm!!

2012. február 12. | 12:35 | nagymacska

Nem szeretem a paradicsom levest, de ebbe belekanalaznék. :)

marinart válasza:
Ez volt a cél..:-)

2012. február 12. | 11:49 | weeman

...szia! ...ne haragudj, de ha erősen gondolkodok sem értem miért ez a "nap legjobb fotója"... ugy látom ötletesnek ötletes:ügyesen játszol a geometriával, mindez egy kis természetes fénnyel meghintve...gondolom mellesleg szoftveresen sem kellett hosszú perceket filózni, mert ugy látom elég snassz a végeredmény....
...mégegyszer ne haragudj! ...tudom, hogy nem is fordult meg a fejedben, hogy ezzel a képpel leg-eket érsz el... igazából a pontozók hibája a tárgyilagosság hiánya tehet erről....
...végezetül csak annyit, hogy szerintem ez egy jó kép, de semmiképp sem "LEG" ...különösen zavaró, hogy olyan mintha beleesett volna az a levél a növényről, ami ha jól látom egy és ugyanaz, de az átlag szemlélő lehet simán belenézi, hogy a mérgező díszvirág levele fűszerezi nemkivánatosan ezt levest...
...minden jót!

marinart válasza:
Nem haragszom..

2012. február 11. | 21:56 | freeze

Köszi Alex, igen arra gondoltam.

adott pontszám: 3
2012. február 11. | 21:55 | csavargó

Technikailag rendben van, de nekem nem tetszik, hogy koszos a tál, a levesnek is nyomot hagyott már a tányéron, mintha már evett volna belőle valaki. Az evőeszközök pedig nem a leveshez illőek.

marinart válasza:
Értékelésnek ez elég gyengécskére sikerült..:-)

2012. február 11. | 21:08 | csaba90

Nekem tetszik a kép, szerintem nem gond hogy a leves nem teljesen piros, nem a színe miatt paradicsomleves a paradicsomleves. ízlésesen van elhelyezve a bazsalikom a tányérban és ami a legjobban tetszik a képedben, az az életlen levél. Két észrevétel. Ne látszódjon a cserépben a föld és le lehetett volna törölni a tálról a foltokat.

marinart válasza:
Köszi! Maximálisan egyetértek!!!

adott pontszám: 5
2012. február 11. | 21:06 | szzmet

hello,
Jó kompozíció, nem a megszokott perspektíva, de kifejezetten előnyös. A színek úgymond ízlésesek, az élesség a helyén, és ahol kell ott elmosódott. Egészen megkívántam.. :)
Grat.

marinart válasza:
Köszönöm!! Ez volt a cél!!

2012. február 11. | 19:43 | Alexander Nevermind

Helló,
Gondolom Freeze arra gondolt, hogy lehetne pirosabb a paradicsomleves, így olyan mintha sütőtök lenne.
De majd biztos leírja Neked mire gondolt, és csak sejtem, mert nekem is pl. ez ugrott be elsőre.
tetszik a felső nézőpont, jó lett az álló formátum is, jól a formák, és alakok amik megjelennek a képen, a színek is jók (igaz hogy inkább narancsos mint piros) így egymáshoz.
Kis észrevételem lenne, nekem az elrendezés tetszik, tán olyan apróságok vannak, hogy a kanál ne érjen bele a zöld növénybe, illetve a tál lehetne cseppmentes, kár érte hogy van egy csepp a karimán, hogy ott nem steril fehér, szerintem le kellett volna törölni ott.
De egyébként a jelenlegi átlagnál jobbnak vélem.
Nekem ez kb 4-4,5 körüli lenne.
üdv. krisz

marinart válasza:
Köszönöm! Igazán kimerítő vélemény!!!

adott pontszám: 3
2012. február 11. | 15:57 | merse

Szerintem kár egy paradicsomlevest lefotózni, de ettől függetlenül: elég a tányér leves, vagy ha a tál is rajta van, akkor vagy ne vágd le, vagy valami kreatív módon, de nem jó, hogy ugyanakkora sűlyt képvisel. A sok geometriai formába a bazsalikom még beleillhet, de hogy a föld látszik egy kicsit, az nem illik a képbe. A szalvéta elég seszínű, nem annyira dobja fel a képet. A geometriai kompozicióban nem látok tudatosságot azon kívül, hogy mindent forgassunk meg egy kicsit, hátha attól jobb lesz.

2012. február 11. | 15:49 | freeze

jó a kompó, de színekkel nem vagyok kibékülve.

Inkább hasonlít egy sütőtök pürére...

marinart válasza:
?

adott pontszám: 4,5
2012. február 11. | 15:42 | Zuroll

Hmm, kedvencem a bazsalikomos paradicsomleves. :) Illetve nagyon sokat szoktam ilyen enni nyáron, úgyhogy most egyrészt a bennem lévő 'szokások' és a színek a nyarat és a jó időt idézik ezen a téli napon. :) Jól sikerült, talán ha a növénynél a fentebb lévő levelek is élesebbek lennének és nem csak a ott az alja meg a föld, jobban mutatna. Így kicsit furcsa, hogy az alja olyan éles, a tetején a levelek meg életlenek. :) Szépen terítettél, nagyon jól összeillő színek. Tetszik! További jó fényeket!

Üdv.:
Ádám

marinart válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 3,9
2012. február 11. | 14:56 | Kimi83

Szia! Szerintem képminőségileg nem rossz ételfotó, mármint tiszta éles és zajmentes kép. Azonban van pár dolog amitől még jobb lehetne! Túlságosan magasból (felülről) fotóztad enyhén oldalról sokkal átfogóbb képet kaphatnánk az asztalon lévő kiegészítőkről. Oldalról könnyebb lett volna egy síkba helyezni a tárgyakat, hogy végigfusson a tekintet! A kép bal oldala eléggé árnyékosra sikerült, egy plusz fényforrás balról jót tett volna neki. Illetve a fókuszban nem csak a tál leves van, hanem a növény és az edény is. Egy kevés DOF is jól állna neki, persze csak mértékkel. A színek viszont remekül kontraszttálnak! üdv, Imi

marinart válasza:
Köszi!