BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. február 11. 14:00
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
  • Készítés ideje : 2012-02-10
Népsport

Köszönöm, hogy a hét legkevesebbet értékelt képe lehetett. :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. március 13. | 23:11 | ripet

Ez a fal egy fantasztikus street fotó háttér! Érdemes lenne visszamenned és készítened egy járókelős képet is. A kisebbik baj, hogy felülről vágnék belőle,, hogy csak a fal maradjon...

Üdv,

Lipaz válasza:
Kösz. megpróbálhatok egy járókelős képet, de akkor az beállított kép lesz, saját "járókelőmmel". Nincs ott járda. Gyakorlatilag az alsó rakpart. Ami ott járdának látszik, az az úttest melletti kis szervízút, ha emlékem nem csal, még csak nem is betonozott.. :)

2012. február 12. | 22:36 | Schrodi

Ez egyébként tényleg ott van a hídlábán? Nem is tudtam! :)

Lipaz válasza:
Ez tényleg ott van. De a négy pontra még várom az indoklást! :)

adott pontszám: 4
2012. február 12. | 22:34 | Schrodi

Helló! Jó az ötlet, de ha sport akkor lehet nem egy hídlábára raktam volna, hanem mondjuk egy füves focipályára. Bár a grafiti hirdetést is látom benne. De ez csak az én véleményem. Üdv Gábor

Lipaz válasza:
Hát kösz, de nem én raktam oda. :)

adott pontszám: 5
2012. február 12. | 21:50 | tuttista

Szia,örülök is nem is ennek a fotónak. Örülök,mert tökéletes a kép technikailag,ebbe tartozik a ff. színvilág,az esetleges utómunka, a kép szerkesztési arányai. A mondanivalója már elszomorít és nem is feltétlenül a graffiti : úgy az egész, ahogy van. Itt élünk. Üdv.

Lipaz válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 3
2012. február 12. | 16:50 | csakazertis

Szia! Gratulálok az elismerő címhez, nekem is van pár ilyen fotóm :)
Na, mi is a gond ezzel a képpel: lefotóztad a Petőfi híd budai hídfőjét, azon egy reklámot. Dokumentarista fotó... mit is lehessen róla mondani? Párhuzamosak megvannak, a függőlegesek is szépek. De mi az, amit a technikán kívül hozzátettél? Mi benne az egyéni látásmód? Mi benne az észrevétel? Ráadásul: a hagyományos képszerkesztési szempontból a focilabda repülési irányába több hely kellene. A reklámfigura kifut a képből. Tehát amit ábrázol: egy unalmas kép. Így összességében 3.
Üdv: Tamás

Lipaz válasza:
Köszönöm. Ezért szép a fotózás, mert szubjektív. Sportfotón(!) a labdának lehet(!), hogy több hely kell, és lehet is adni, ha a kép megkívánja. Egyébként itt a figura beleáll a lövésbe, nem fog elmozdulni utána (ha a mozgást elemezzük). Itt nem tudok több helyet adni, mert nagyjából ennyi a szépen fotózható terület és a mobil kamerája által befogható terület (én ezt mindig figyelembe veszem). Bármerre tolnám el, valami oda nem illő elemet fényt kapna a kép.

Amit én hozzáadtam: Ez itt egy nagyon jó reklám lenne a híd lábán, mégis érthetetlen helyen reklám szempontból. Ezt nevezhetjük egyéni látásmódnak. Csak gyalog figyelhető meg, vagy dugóban a kocsiban ülve és oldalra bámulva, és szórt fényben, különben a kontrasztos hídárnyék eltakarja a szemed elől. Csak szemből látszik jól, mert nem fehér graffiti, hanem a hídfőre lerakódott koromból kimosott alakzat. Majdnem graffiti. Ilyet még nem láttam. Ezt pedig nevezhetjük észrevételnek.

A híd építészeti szempontból tökéletes gyakorlat kezdő fotósoknak, mert egyszerűen vezetik a szemet a vonalak. Nem csak horizontális és vertikális vonalakról van szó, hanem az aranymetszésről. Harmadolt négyzetrácsot a képre helyezve ez is gyönyörűen látszik.

Mögöttes jó geg, ami viszont nekem azonnal leesett, hogy reklámalanyunk "kapura" lő!

Ez -számomra- tehát nem is dokumentarista fotó, mint ahogy ez a fotográfiai stílus sem ezt takarja eredeti és magvas jelentésében. Sajnos ezt egyre többen elcsépelik fekete-fehér fotókra, mint ahogy a szociográf szó is kopik erősen.
Ez csak egy szimpla város-építészet kategóriás fotó egy jó és egyedi reklámmal, amit az emberek 98%-a sosem venne észre, és nemsokára nem is fog látni, mert befedi a korom újra.
Nagyon egyéni látásmódot/észrevételt, borzasztóan mély tartalmat nem keresek soha egy építészeti fotóban, annál inkább egészében geometriát, esztétikát, és aszimmetrikus elemet rajta.

2012. február 11. | 18:53 | andrasmihaly

hello,
egy jarokelovel epp a lepes ritmusaban bomba kep lenne velemenyem szerint.
igy egy kicsit hianyerzetem van uresnek erzem a kepet, de a lehetoseget jol eszrevetted fejleszd tovabb, szerintem erdemes!
udv: Mihaly