BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,47
KATEGÓRIA: növények
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. február 3. 19:11
  • érzékenység: ISO 64
  • fókusztávolság: 324mm
  • rekeszérték: 4.5
  • zársebesség: 1/640
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Bükkszentkereszt
  • Készítés ideje : 2011-04-16
Orgonabokor - a kezdetek

Első képem amit most feltöltök, kicsit régi, de ez a nagybetűs fotózás kezdetét jelenti számomra, így 'kedves' nekem. Egy kompakt géppel készítettem. A címe ezek és a kép témájának tudatában érthető, miért kapta a 'kezdetek' szót az orgona mellé. A képen egy rügyező orgonabokor pár virága és ága látható. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. február 6. | 10:03 | kaláris2

Sokszor nem tudjuk a személyes emlékeket félretenni a fotóink értékelésekor,
azért jó ha másokat is megkérdezünk( ha van kit) mielőtt felrakunk egy egy képet. Nem igazán átgondoltnak érzem, a szerkesztés sem tudatos fent kevés hely ,és a téma sem lett igazán érdekes .Biztosasan értékes a személyes albumodban de azóta valószínűleg van a kívülállók számára is érdekes értékelhető fotód.További jó fotózást.Üdv!

Zuroll válasza:
Köszönöm a véleményedet!

Üdv.:
Ádám

adott pontszám: 3,5
2012. február 6. | 01:09 | froghunter

Szia! Üdv az oldalon! Érezd jól magad.
Én is kompakttal fotózok, nem régen kezdtem és az első kattintásaim, nekem is növényekre voltak(fákra, virágokra...). Nekem is van köztük olyan képem, amik valamiért kedvesek számomra, de nem töltöttem fel belőlük ide, mert menet közben rájöttem, hogy ugyan nekem kedvesek valamiért, de mások számára nincs bennük sok érdekesség és legtöbbjük nem is egyedien mutatja be, a már sokak által megfotózott témát. Törekedj arra, hogy úgy próbálj bemutatni valamit, hogy az a kívülálló számára is érdekes legyen...
A másik...érdemesebb lett volna talán, egy ágát megmutatni az rgonának...így kicsit zavaróak, a háttérben lévő, alúlról belógó, életlen ágak.
A szerkesztésen lehetett volna annyit változtatni, hogy fent, a növény növési irányába, több helyet hagysz... így kicsit közel kerültek a levelek a kép széléhez.
Remélem értékelésem és az adott pont, nem veszi kedved. Bízok benne, hogy rövidesen jobb képekkel is megörvendeztetsz minket.
Minden jót! István

Zuroll válasza:
Köszönöm a értékelésed! Ígérem a következő fotó már sokkal jobb lesz! :)

Üdv.:
Ádám

adott pontszám: 3
2012. február 5. | 16:35 | bear

Szia, ahhoz képest, hogy fotós képeid egyik első darabja nem rossz, viszont akad pár olyan dolog ami nem célszerű ha jobb képeket szeretnél. Péndául az első, hogy jól válaszd meg az időt mikor fényképezel mert jelen esetben a bal oldali növény egyik levele kiégett attól, hogy olyan erős durva fényt kapott. Ezt ki lehet védeni takarással vagy a leg egyszerűbb ha nem akkor fonyképezel amikor nagyon erősen tűz a nap.
A pozícionálást én másképp csináltam volna mert nagyon szűk a teteje, és a kép két oldalán szinte nem látható semmi érdekes inkább picit ballra vagy jobbra tettem volna.
A színek nem olyan rosszak, és az elképzelésed sem, szerintem egy kis törekvés és sokkal jobb eredményeket fogsz elérni.
Szép képeket!

Zuroll válasza:
Köszönöm! :)

Üdv.:
Ádám

adott pontszám: 3,6
2012. február 5. | 09:55 | apóka

Talán kevesebb ág hatásosabb lenne....így főleg a kép alsó része, elég furcsán hat .Mintha véletlen vágtál volna bele.A két legnagyobb ág elég lett volna.A háttere jó.A négyzetes formátumon elgondolkoztam volna.....Így felül kicsit szűk is.Így gondolom.Jó fotózást. Üdv.

Zuroll válasza:
Igen, kevesebb ággal jobban mutatna, lentebb kifejtettem miért nem sikerült úgy komponálnom.
Köszönöm az értékelést! :)

Üdv:
Ádám

adott pontszám: 4,5
2012. február 5. | 00:48 | csatop

Picit vágtam volna, hogy a bal alsó rügy és a kép felső sarkaiban látható sötétedés ne legyen benne, amúgy viszont jók a fények, jó a mélységélesség, gratulálok!

Zuroll válasza:
Szia, igazad van, kipróbáltam ps-be és picit jobb volt a bal alsó ág nélkül. Köszönöm a véleményedet!

Üdv.:
Ádám

adott pontszám: 3
2012. február 4. | 20:09 | indecent77

Kezdeném a címmel, nekem a "A kezdetek" cím jobban tetszik, mert az orgona ebben a "fázisában" még nem hordozza annak jellegzetességeit.
Maga a kompozíció esetleges, zavaróak az alsó rész bimbós ág részletei. A háttér színváltozásából arra lehet következtetni, hogy egy felhő lehetett az ágak mögött, így kicsit zavaró.
Az élesség a fényképezőgéptől elvárható.
Kitartást és szép fényeket!

Zuroll válasza:
Szia!
Szerintem meg a felhőtől lesz különleges, sima kék háttérrel lehet kicsit unalmas lenne (és kevésbé látványos).
Kicsit jobb elrendezéssel viszont egyetértek, hogy jobb lenne. Köszönöm a véleményedet!

Üdv.:
Ádám

adott pontszám: 3
2012. február 4. | 18:55 | Luigi2008

Szia. Remélem nem haragszol, de nekem nem nagyon jön be. A színvilág ez a kékes zöld párosítás tetszik, de nagyjából ennyi számomra. A kompozíció semmi különleges, gyakorlatilag lekaptál egy-két orgonaágat nem túl izgalmas elrendezésben. ha maradunk ennél a kompozíciónál az alsó belógó ágak szerintem nem kellenének.Mivel ez az első képed így most 3ast adtam rá, de nem biztos, hogy van annyi. Mondjuk a kompakt gép biztos megszabja a lehetőségeket, de a látásmódban is érdemes javulni, különleges nézőpontokat keresni. Pl. ilyen kompaktokkal talán kicsit makrózni érdemes és talán valamilyen szinten lehet ezekkel a gépekkel. Nézz sok fotót, jót is rosszat is és tanulj belőlük és akkor sokkal jobb képeid születnek. sok sikert mindehhez és az oldalhoz.

Zuroll válasza:
Köszönöm az értékelést! :)

Üdv.:
Ádám

2012. február 4. | 08:06 | erz

Szép elképzelés, hogy a kezdetektől szeretnéd bemutatni a fotós fejlődésedet. Sajnos ezen az oldalon azonban ez nagyon ritkán szokott sikerülni. Gondolom olvastad a szabályzatot, hogy négy fotó után ha még mindig 3,6 alatt van az átlag.... Na tehát következőkben a legeslegjobb képedet töltsd fel mindig ha akarsz maradni.
Nekem is az a véleményem a képről, hogy egy hajtást kellett volna kiválasztani és azt kivesézni rendesen több nézőpontból fotózva, ellenfényben, direkt fényben, árnyékban, világosabb, sötétebb háttérrel stb. A levelek, fák fotózása ősszel sokkal érdekesebb és látványosabb a sokféle érdekes szín miatt.

Zuroll válasza:
Igen, olvastam, de többet amit ezzel a kompakt géppel készítettem, nem fogok feltölteni. Egyrészt mivel már nincs meg, másrészt nagyon nagy volt zaj vele minden képnél (még nagyobb mint ami átlagba kompaktoknál szokott lenni), így ami jól sikerült szinte mindegyiket az lerontja. Most a célom az, hogy a következő képemnél meglegyen egy masszív négyes. :) Egyébként köszönöm a véleményed/tanácsod!

Üdv.:
Ádám

2012. február 3. | 23:01 | Atka11

Igen. Mindenki elkezdi valahol. Ez a kép valószínűleg neked sokkal nagyobb értékkel bír. Megértem. Elkezdted a fotózást, a lényeg, hogy szeresd meg és ne menjen el tőle a kedved idő előtt. Később lesznek izgalmasabb témáid is. Sok sikert és örömöt ehhez a csodás hobbihoz!
Üdv. A
(ha nem baj, nem pontozom...)

Zuroll válasza:
Igen-igen, ez a gép volt az első komoly kompaktom, amin már én tudtam állítgatni sok mindent (záridő, blende, expozíció kompenzáció, ISO). Ez a kép még a kezdeti próbálkozásaim egyike, lehet nem volt jó ötlet feltölteni, de majd amiket később fogok felrakni, azokhoz lesz legalább kontraszt, hogy ilyen volt, ilyen lett. :)
Köszönöm a biztatást és a véleményt!

Üdv.:
Ádám

adott pontszám: 3
2012. február 3. | 20:43 | Nefilim

Szia! Gondolom azért sokat fejlődtél, és tudod a kép hibáit! Lehet, hogy Neked kedves fotó, de más nem így fogja látni. A háttérben zavaróak az életlen rügyek, legalább úgy komponáltad volna, hogy a fő téma mögött ne legyen belőlük. Érdemesebb lett volna egy kisebb részletet kiragadni, ez így kicsit kesze-kusza és nem túl érdekes. A fények viszont nem voltak rosszak, kiégett részeket sem nagyon látok. A fókusztáv az tényleg ilyen nagy volt? Sajnos kompakttal nem egyszerű ilyen jellegű fotókat készíteni, ezt figyelembe veszem most. Egy erős közepes így. Várom a további képeidet!
üdv.

Zuroll válasza:
Szia!
Igen, ekkora volt a fókusztáv, mivel ablakon kihajolva teljesen kusza pozíciót felvéve fotóztam le, ugyanis közvetlenül ezelőtt van a bokor (kb 3 méter magas) és ez a rügy persze, hogy a legeslegtetején helyezkedett el. Igazából a komponálásra azért se volt olyan nagy időm, mert egyrészt egy felhő 'közbeszólása' miatt voltak a fények ilyen jók (és mint tudjuk ezek hamar változnak), másrészt a derekamat szétnyomta a párkány, a térdemet meg szétnyomta a radiátor és még mivel szinte a gépet 90°-ba kellett tartanom, a kijelzőt se láttam (az elektronikus keresővel meg pláne esélyem se volt). :)
Akkor még nem találtam a képen hibát, de így 1év távlatából felismerem és már tudom min/miken javítanék! További képeim lesznek, napok kérdése ugyanis, hogy beruházok első DSLR gépemre! :)

adott pontszám: 3,9
2012. február 3. | 20:26 | gabor1964

Szia!
Alapvetően ebben a bemutatásban kevésbé érdekfeszítő a kép. A fényekkel, színekkel nincs gond. Ami nem jó megközelítés az a témában rejlik. Nem kellett volna az egész bokrot fotózni egy makró témában. Ki kellett volna választani a legszebb hajtást és arról készíteni több szögből képet. Lehet kicsit dönteni a fotót, hogy a sarokból induljon és teljesedjen ki a közepén, vagy különböző nézőpontokkal a háttérből is mutatni valamit. Ettől függetlenül kezdő fotónak jó. Mindenkinek el kell kezdenie egyszer és a hibákból tanulva lehet egyre szebb képeket készíteni. Ehhez kívánok sok sikert.
Továbi jó fotózást!
Üdv. Gábor

Zuroll válasza:
Szia!

Igen, így egy év távlatából én is úgy gondolom, hogy sokkal jobb lett volna ha csak egy hajtás lett volna a képen és direktbe csak arra megyek. De lehet még az a kettő is elfért volna, csak alul azoknak nem kéne belelógniuk.
Köszönöm a véleményedet!

Üdv.:
Ádám