BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,95
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. február 3. 17:21
  • érzékenység: ISO 100
  • fókusztávolság: 120 mm
  • objektív: HC 120 macro
  • rekeszérték: f 9
  • zársebesség: 1/180
Gömb, de nem villám, hanem palacsinta!

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. február 28. | 23:27 | barthae

ngergely77: "trehány elhelyezés"... ez aranyos! :)))))))))

Osztya válasza:
:)

2012. február 28. | 23:24 | barthae

Rakott palacs? Hmmm... :)))
Nagy palacsinta-fan vagyok, olyan nekem, mint Gombóc Artúrnak a csokoládé - lyukas, kerek, négyzetes.. jelen esetben éppen gömb :))

Tetszetős, tetszik hogy gyakorlatilag egy történetet mesélsz el a képpel, nem csupán a tálalás, hanem körítés, elő- és utóélete is van annak a kis finomságnak. Az ember szemei előtt látja, ahogy készíted és ahogy befalom, sőt még azt is, ahogy utána szépen csendben üldögélek azzal a pohárka fehérborral és még mindig a palacsot emésztve csendesen hümmögve beszélgetek a barátaimmal a palacsinta maradványai felett...

Néhány DE illetve kíváncsiság merült csak fel bennem:
1.) ehhez a történethez nekem nem kéne a z édes mártás külön tálkában: az ott van a tányéron, sztem elég annyi belőle. A történetben főszerepe a palacsintának van, esetleg a bornak.
2.) Apropó bor... a poharat viszont a tálka helyére venném, kicsit előrébb és oldalra kitolva, hogy kompozícióban ne egyenes vonalat alkossanak.
A félbebontott dió ételként nem tudom hogy jön hozzá (a töltelékéről nem írtál), de mint képi elem csodásan megbontja a szabályos elrendezést, nagyon találó.
Azt nem tudom miért konyharuhára helyezted a tányért, de ez már egyéni képi (fantázia-) világ kérdése, nálam ez simán elmegy :)
Láthatóan koncepció volt a falusi, de legalábbis házias jelleg, gondolom emiatt a konyharuha és az agyag sütőtál is.
A félbevágott tálalás a keresztmetszetet szépen mutatja, ez nagyon jól bevált mód.

Egyszóval nekem nagyon tetszik az egész összbenyomásra - mint kép és valószínűleg mint étel is kíváló. A mazsolás (esetleg túrós) töltelék és a vaníliás (netán fehérboros-tejszínes) öntet kíváló kísérője tud lenni, különösen, hogy meg is lett sütve. Így kevésbé száraz, az öntet kellemes mellé :)
Porcukor szintén jó ötlet (én is csak ennyire halványan szórva szeretem, nem hófergeteget hordva a tetejére, nem úgy, hogy teljesen eltakarja magát az ételt, hisz megmutatni, kiemelni szeretem vele, nem eltakarni :)
Esetleg még reszelt citromhéj is illene hozzá: látványban és ízben is, ahogy elnézem az összetevőket.

Szép (és biztosan finom is), gratu érte! :)


Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Osztya válasza:
Nagyon köszönöm a részletes és mindenre kiterjedő véleményedet, ezen felül a kreditet is.

adott pontszám: 5
2012. február 21. | 21:05 | Zoran_2

Na ez igazán gusztusos - ínycsiklandozóan tálalsz:!! Mint fotós ez esetben természetesen. Minőségi munka, Gratulálok.
Zoran

Osztya válasza:
Köszönöm szépen az értékelést.

2012. február 21. | 15:04 | vvferi

Gratulálok! Igazán remek kép! Gyönyörűek a színek és az élesség is tökéletes!

Osztya válasza:
Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 5
2012. február 6. | 19:17 | g.lara0

Szia!
Nagyon tetszik a kép, meg is éheztem :D. Tetszik, hogy a háttér (csak úgy, mint a tányér tartalma) zsúfolt, mégis rendezett. A kockás terítőért és az agyagedényért pedig egyenesen odavagyok. Francia vidék hangulatát és eleganciáját juttatja eszembe :).

Osztya válasza:
Nagyon szépen köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 4,9
2012. február 6. | 17:09 | Icron

Szia!
Összességében egy gazdag színvilágú, igényesen összeállított csendélet. Szép színek vannak benne, a kompozíció "perspektívája" is tetszik. Egy dolog zavar egy kicsit: a leveses tányér levágása. Majdnem benne van az egész, de mégsem. Inkább többet vágtam volna le belőle, de ez csak szubjektív nézőpont. Szép munka! Gratulálok.

Osztya válasza:
Köszi az értékelést, sajnos az nem leves, hanem a nagy mennyiségű vanília öntet. A vágás bizony szubjektív, nehéz helyén kezelni.

2012. február 5. | 22:05 | ngergely77

Kedves Osztya! Köszönöm a kreditet, de lehet, hogy hiába pazarlod rám. Vedd úgy, hogy egy szinte teljesen kezdő laikus bírálta el a képed, aki még azt sem tudja, mi az a méhsejtkondenzoros vaku... Mert bírálni kell, ahhoz, hogy képet tölthess fel, és megkapd mások véleményét, és tanulhass belőle. Nem akartam fikázni a képet, tényleg így gondoltam, de olvasva a többi profi(bb) hozzászólást meg kell hajolnom előttük.Sajnálom, hogy még nincs szemem észrevenni azt, amit észre kellene, és csak laikus bírálatot tudok mondani. Az a szerencse, hogy engem még moderálnak, így a moderátor is elolvassa jelen soraim. Hátha nekik is eszükbe jut, hogy valamit változtassanak azon, hogy ki mit bírálhat el. Ételfotóm és tárgyfotóm egyelőre nincs, madarakról, kutyákról van. Fogok feltölteni, örömmel venném, ha értékelnéd. Remélem, nincs harag, üdv:Gergő

Osztya válasza:
Semmi harag nincs, tölts fel bátran amit úgy érzed megmutatható, kívánom neked tanulj sokat, fejlődj, és adott esetben én is fogom kommentelni a munkádat.

adott pontszám: 5
2012. február 5. | 09:39 | Tinner_Mike

szia

én nem értek az ételfotóhoz, de ez a látvány önmagáért beszél. csodás színek, remek kompozíció, és micsoda képminőség, részletesség! a géptípusból és az egész munkából látszik, hogy profival van dolgunk.

Mike

Osztya válasza:
Köszönöm szépen, hogy értékelted.

2012. február 5. | 00:11 | csatop

Sejtettem egyébként, hogy a Te képedre írtam múltkor, hogy rossz helyen van a kendő, örülök, hogy ezúttal jó helyre került, azért is támogattalak meg az előbb kredittel :)

Osztya válasza:
:) Fenntartom, hogy azon a képen jó helyen volt a konyharuha.

adott pontszám: 5
2012. február 5. | 00:10 | csatop

Tökéletes! :) Ha a kép célja az volt, hogy a képet látván azt mondjuk, hogy "nyamm", hát ezt a célt tökéletesen elérte! Pont jó a mélységélesség is, jó a színek harmóniája, a barnás beütés. Gratulálok, több ilyet. Kredit is ment, kiváncsi vagyok a Te véleményedre is az én képeimmel kapcsolatban!
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Osztya válasza:
Köszönöm szépen, hogy értékelted, a plusz kreditet pedig nagyon köszönöm, örülök, hogy tetszik a felvétel. Amennyiben profilomba vág a fotód, biztos lehetsz benne, hogy értékelni fogom.

adott pontszám: 5
2012. február 4. | 17:26 | MakPeti

Annyira szép és tökéletes, hogy nem találok rá megfelelő szavakat. Hangulatos színvilág és igen gondosan berendezett környezet, mégsem jut eszembe hogy erőltetett lenne. Erősen idealizált, mégis természetes. A kíváncsiság erősen mocorog bennem, hogyan rendezted el a fényeket: hogy csillan meg a gömb a bal felén, miközben ugyanakkor árnyékot vet abba az irányba? Mesteri munka, gtratulálok.

Osztya válasza:
Köszönöm Péter az értékelést. A baloldalon ellenfényesre állítottam egy 8fokos méhsejtkondenzoros vakut, így csillogtattam meg ott a palacsintát, jobbról szélesen félfényesre állítva volt egy hazylight 100x100-as, hátulról és távolról egy csík hazylight volt fele annyi fényerővel mint a jobbos. A többi a szokásos tükrök és derítők a megfelelő helyre. Amennyiben úgy gondolod tudnék segíteni, bátran keress meg.

adott pontszám: 5
2012. február 4. | 13:41 | kisspeti

Szia!
A megvilágítással remekül kiemelt főtéma harmonikusak a tónusok ízléses, tökéletesen kiexponált ételfotó.
Nagy hibája, hogy nem az én asztalomon van... :)
Gratulálok: Péter

Osztya válasza:
Köszönöm Peti az értékelésedet.

2012. február 4. | 11:44 | hegyiember

szia!

rég nem írtam képedre: ez most teszik annyira :) van hangulata, ami nekem sok sterilitásig tökéletes fotódon nem jön elő. lehet, hogy a már megpörkölődött cseréptál hozza, nem tudom, egyszerűen jó nézni a képet. ez persze totál szubjektív. itt a dió az asztalon is tetszik, nem tűnik úgy, hogy csak a kép kedvéért van odaszórva.
én egy icipicit jobbosnak érzem a kompozíciót, de csak hajszálnyit, mégpedig a világos tárgyak miatt - sütilapát, a tányér a háttérben, meg a borospohár is -, amelyek a középvonaltól mind jobbra helyezkenek el. a lényeg balra tolása ezt erősen kompenzálja, nekem mégis marad egy hangyaf... lábnyi jobbos érzésem.

megvan a recept a weboldalon? mert valahogy kedvem támadt megcsinálni :)

üdv

Osztya válasza:
Köszönöm, hogy értékelted. A recept ma kerül ki friss magazinunkkal a weboldalra, érdemes elkészíteni, isteni finom.

2012. február 4. | 10:29 | h.rom

ngergely77: "trehányság"!!! :) Öcsém...!

Osztya válasza:
:)

adott pontszám: 5
2012. február 4. | 10:27 | h.rom

Szia. Igen gusztusos és étvágygerjesztő kép ez. A palacsintát amúgy is szeretem, de még ilyen gömbformátumban sosem láttam korábban, számomra ez újdonság. A kellékek is mind nagy ízléssel vannak elrendezve,s szinte érezni a tálkában illatozó vaníliakrém illatát. Gratulálok!

Osztya válasza:
Köszönöm István, hogy értékelted.

adott pontszám: 4,8
2012. február 4. | 08:20 | balu760

Szia. Jó kompozíció és érdekes vonzó a tányéron lévő desszert. Szépen kijönnek a színek és gazdag részletek. Illenek a témához a háttér elemei is. Szerintem ételfotó kategóriába tartozik. Szinte majdnem tökéletesnek találom de egy nagyon aprócska hiba inkább az.hogy a pudingos tálka egy része kilóg a peremnél és azt még kicsit beljebb kellett volna tolni. További szép fényeket. Üdv.

Osztya válasza:
Köszönöm, hogy értékelted. A képszélen elhelyezett, vágott kiegészítőket befelé tolni nincs értelme, mert ha elkezded, nincs vége, valami mindig vágva lesz, ha nem a tálka, akkor a tárgyasztal és környéke. :)

adott pontszám: 5
2012. február 4. | 06:36 | Focze

Elsőre a színek és a kompozíció fogott meg, és ahogy felnagyítottam láttam, hogy a blendeértéket is jol választottad. Jól megfontolt, érzékies fotó. Úgy kiállításra, mint receptkönyvbe elmenne, mert a kép magáért beszél.

Osztya válasza:
Nagyon köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 3
2012. február 3. | 21:51 | ngergely77

Szia! Érdekes ez a csendélet, és biztos finom volt a bucipalacsinta.Van a képen mondjuk 9 tárgy.Ebből 7 nem teljes terjedelmében látszik. Az öntetes tálka és az asztalterítő szélének a lemaradása egyfajta trehányságra utal, de lehet, hogy tudatosan csináltad így. Kicsit káoszos a kompozíció, de a színek kellemesek, nem hivalkodók. Sok a fény. Üdv, sok jót.

Osztya válasza:
Lassan 30 éve foglalkozom tárgyfotózással, de még egyszer sem jutottam oda, hogy megszámoljam hány kiegészítőt helyeztem el a képen. Az említett idő alatt megtanultam tisztelni a tárgyakat, formájukat és nem utolsó sorban nem trehányul komponálni, mert ugye akkor felkopna az állam.
Tehát amit látsz, az tudatos, még, ha számodra trehánynak is tűnhetett.

Javaslom tölts fel képet, had lássuk, milyen amikor valaki nem trehányul komponál, ehhez egy kis segítség tőlem.(ha kérhetem, akkor legyen tárgy, vagy ételfotó) :)
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2012. február 3. | 19:35 | chopper34

Gyönyörü összeállitás,minden a helyén,minden szempontból.Nagyon harmonizálnak egymással a szinek.Gratulálok,profi minka.üdv:Z

Osztya válasza:
Köszi az értékelést.

adott pontszám: 5
2012. február 3. | 19:07 | ozsi02

Számomra 5+-os ez a kép, nem találok benne hibát, egy szakácskönyvbe simán beraknám. Tökéletes kompozíció, tökéletes fókusz, jó blende... Gratulálok!

Osztya válasza:
Köszönöm, hogy értékelted.

adott pontszám: 5
2012. február 3. | 18:41 | davidphotography

Nagyon szép, profi munka. A mélységélesség az én szememnek pont jó. Kellemes hatású. Nem egy minimalista stílusú, de pont így lesz hangulata. A megvilágítás nagyon természetes, talán nem is használtál lámpát. Gratulálok a képhez. Remélem egyszer én is ilyeneket fogok tudni alkotni.

Osztya válasza:
Köszönöm, hogy értékelted. A felvétel stúdióban készült, 3 vakuval.

2012. február 3. | 18:25 | newgam

No ez az, nem asszociálhattam arra, amit most írsz! Ha ismerem volna a gasztronómiai tett helyszínét, talán segített volna, persze úgy kell tálalni, hogy a többségnek legyen ínyére nem egy különcnek:) Egyébként valóban ez lehet a kulcs, az előző sztrapacskás képed hasonlósága kísérteties e tekintetben, mégis úgy látom, oda feltétel nélkül illik a szűk vágás, a sűrű kiegészítőkkel. Lehet, hogy azért, mert én is balos volnék...e terkintetben:)

Osztya válasza:
:)

adott pontszám: 4,8
2012. február 3. | 18:13 | newgam

Hmmm rumos diós mazsis!
Hogyan is van: demegenném:)
Ízléses tálalás, szokásosan jó fényekkel. ...fényekkel amibe talán egyedül a téma mögötti sötét terület szól bele. A téma tengelyén elhelyezett pohár, borosüveg is odavezeti a szemünk. Most kicsit olyan érzésem van, mintha nem férnék oda az asztalhoz, túl sok az "elpakolatlan" dolog. Másfelől mint reklám kell az a dió, a tepsi. Talán tágasabban rendezve, kisebb DOF-fal...nem tudom, csak ezt érzem. Szóval nagy dilemma számomra.
Üdv!

Osztya válasza:
Érdekes amit írsz, nekem nem tűnt szűknek a hely, főleg, hogy fehér tányéron lett tálalva a kaja. A fényekkel és a kiegészítőkkel tény, egy szűk helységet akartam imitálni, mivel ez egy egri gömb palacsinta és kézenfekvő számomra Egerre jellemző kiskocsmák, borozók.
Köszönöm, hogy írtál.

adott pontszám: 5
2012. február 3. | 17:30 | pilipár

******
Ragyogó! ....mármint az a tortakanál a jobb alsó sarokban...Neked az ott egy kultikus hely? A múltkor a bors...most a tortakanál? :))))
A palacsinta remekül néz ki, a vaníliasodó úgy kell oda, mint egy falat kenyér :DDDD
Persze éles, meg szépen rendezgetted el a tárgyakat, hangulata van, csábít egy kis (kis?? ) nassolásra....a színvilág is kellemes, ügyes vagy, Oszi bácsi....ez volt a szülinapi gömböd? :DDD Ezúton is... ;)
Ildikó

Osztya válasza:
Köszönöm a jókívánságodat, a jobb alsó sarok nekem nem áll kézre ugyan, mert balos vagyok, de a nézők java nem. Egyébként a felső sarkok foglaltak, a jobb alsó meg sötét. :)

2012. február 3. | 17:26 | Alexander Nevermind

<10
Szia, Nagyon jól néz ki ez az édesség.
Nagyon gusztusos, az oldalatokon megtalálható az elkészítés módja?
Tetszetős a kép tálalása is, minden a helyén, nagyon jól eltalált az elrendezés, annak ellenére, hogy sok a kiegészítő tárgy a képen, mégsem zsúfolt.
A színvilág és a fény nagyon bejön, és igazán jó a mélységélesség megválasztása.
Ez ismét a javából való :D
üdv. Krisz

Osztya válasza:
Köszönöm az értékelést, a mostani magazinunkban ami néhány napon belül kikerül, benne lesz. Ha előbb kell a facen kint van.