BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,04
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. január 15. 10:41
  • Készítés helye (ország): Lengyelország
  • Készítés helye: Auschwitz-Birkenau
  • Készítés ideje : 2009-06-24
Mécsesek

Sziasztok! Sokat gondolkoztam mi legyen az első feltöltött képem. A választás végül egy régi fotóra esett, ami felidézi bennem azt az érzést, amit a hely váltott ki belőlem akkor. Kíváncsi vagyok másra milyen hatással van. Várom a véleményeket. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. január 18. | 14:12 | p4pp

Szia!
Kár, hogy görgetni kell a képet, legközelebb ajánlaton akkorába feltenni, ami belefér a képernyőbe.
Hangulatos, de engem mégsem bűvölt ez teljesen. Lehet csak pont bal lábbal keltem fel :)
Szóval most pont nélkül. További kellemes fotózást!

Pocok24 válasza:
Köszönöm a véleményt!
További legjobbakat neked is!
P.Z.

adott pontszám: 3,9
2012. január 16. | 19:44 | fotos1994

Szia! Sajnos nekem nem nagyon jön át a kép, nem igazán érzem, hogy mondana valamit. Természetesen ez egy vélemény, ezzel nem megbántani szeretnélek; és persze ettől még neked nagyon is sokat mondhat. :) Egyszerűen csak nem érzem, hogy min van a hangsúly. Mivel- gondolom- szűk rekeszt használtál.
Csak most néztem meg, hol is készült a kép. Így már sokkal másabb a jelentése, mégis, nem nagyon érzem, hogy valamit adna nekem ez a kép. Talán más szögből kellett volna fotóznod, hogy átadjad ezt az érzést.

Üdv. :)

adott pontszám: 4
2012. január 16. | 11:29 | R.János

Az oldalnak köszönhetően lehet tudni a fotó készítésének helyét, amit a fotó nem mond el, esetleg csak azok számára, akik már jártak ott.
A kép - dokumentáris jellegénél fogva- meglehetősen szűkszavú. Nem dramatizál, hiszen a téma magáért beszél. Tetszik a cím, mert úgy érzem, hogy inkább szól az emberiséghez, mint egy szűkebb csoporthoz. Ha valaki első képeként igyekszik megszólítani az embereket, és nem elsősorban a maga dicsőségét keresi, akkor emelem kalapom a fotós előtt. Másszóval emberileg egy nagy virtuális ötös, és ez sokkal többet jelent minden másnál.
A fotó technikailag korrekt, de talán ez a gyengéje. Nem tudom, hogy a gép mire képes, de az "eltávolodó emberek"-momentumot dramatizálnám....vagyis nagyobb összhangot igyekeznék teremteni a az emberek távolodása és a mécsesek között. A kép szürkesége nem eléggé "nyomott". Nem kontrasztra gondolok elsősorban, hanem "foltokra". Ha felosztom a képet égboltra, sínperspektívára, barakkokra és "táj"-ra, akkor ezek nagyobb "foltokat" eredményeznek. Ezek között hiányzik egy kis témát-melléktémát megkülönböztető párbeszéd, melynek drámaisága áthatná az egész képet, és művészileg is értelmet adna az uralkodó szürkeségnek.
Ez persze teljesen szubjektív vélemény, ezért a maga helyén kell kezelni.
További jó fotózást kívánok, és azt, hogy érezd magad jól az oldalon! R.J.

Pocok24 válasza:
Szia János!
Köszönöm az értékelést. Sokan megjegyezték a drámaiság hiányát, nálad viszont javaslat is volt, amit külön köszönök, mert ebből lehet igazán tanulni. Sajnos ez a kép éppen a kéznél lévő kis kompakt géppel készült, sok beállítási lehetőség nem volt, így egy kicsit be is voltam határolva. Meg persze akkor még sok minden eszembe sem jutott a felsorolt dolgok közül. :-)
Remélem lesz lehetőségem újra készíteni a képet profibb körülmények között is, mert a hely túl nyomasztó ahhoz, hogy az ember csak egyedül élje át és ne ossza meg mással is.
P.Z.

2012. január 15. | 21:48 | Bambusz

Kedves Pilipár!
Köszönöm bíztatásodat és zárósoraidat!
Nem tudom, hogy mennyire leszek népszerű, -vagy éppen nem-, mert elég szókimondó vagyok, fene nagy igazságérzettel és ezt általában nem kedvelik az emberek.
A "valódi világban" is kevés barátom van,(igaz azok a nagybetűs Barátok) -tán pont ezért-, de aki igazán megismer, az tudja, hogy milyen ember is vagyok valójában.
Azért igyekszem majd fejleszteni a tudásom ,hogy minél hasznosabb tagja lehessek ennnek a közösségnek!
Én is biztos vagyok benne, most,hogy "lejátszottuk" ezt a menetet kettőnk közt és tisztáztuk a sérelmeket és félreértéseket rendeződött is a helyzet és tényleg nem lesz már ezután gondunk egymással.
Szép és nyugodalmas estét kívánok!
Bea

Pocok24 válasza:
Azért sikerült így bemutatkozásképpen kicsit megosztani a társaságot, már nem volt hiábavaló a kép feltöltése. :-) A tanulságokat, javaslatokat, ötleteket köszönöm szépen mindenkinek, úgy gondolom sokat tanultam belőlük. A jövőben ezeknek az ismereteknek a birtokában remélem korrektebb képekkel is sikerül majd jelentkeznem. :-)
P.Z.

2012. január 15. | 21:22 | pilipár

Kedves Bea! Nem, nem személy szerint Neked szólt a kesergésem, inkább a jelenségnek úgy általában....bár valóban, a hozzászólásod kapcsán, de nem azért mert Te lettél volna okoskodó, vagy stílusodban kifogásolható.
Nem haragszom Rád, nincs is okom rá, természetesen, én is átéltem ezt a helyzetet, keresztül mentem azokon a stációkon, amit kezdőként Te is megélsz, a kreditszerzés összes nyűgével, hidd el....nem irigyellek Benneteket , ha vigasztal, nekünk sem volt egyszerűbb...és majd ha már Te is 2 éve itt leszel, és annyi kommentet megírsz, akkor Téged is megismernek, Neked is sok barátod lesz, és Téged is fognak kedvelni....de ehhez idő kell :)
Sok sikert Neked Bea, biztos nem lesz ezután sem gondunk egymással! Szép estét! Ildikó

2012. január 15. | 20:13 | Bambusz

Kedves Pilipár!
Rendben, ha itt kezdted és itt is szeretnéd befejezni, hát, fejezzük be itt! :)
Van más is aki nem tudta hová tenni a képet, kérlek nézd meg figyelmesebben! :)
Nyilván, ha egyedül te nem tudtad volna, nem írok ilyet, mert akkor tényleg személyeskedés lett volna.
És mivel nekem szántad, -igaz burkoltan- de leírom miért -ahogy Te mondtad-okoskodóan értékelek.
Ha csak annyit írok kezdőként egy képhez, hogy micsoda szép, micsoda jó, azt a modik letiltják.
Viszont amíg az ember nem ért konkrétan a rekeszértékek és az iso összefüggéseihez bonyolítva a záridővel, addig egy adott képhez nem írhatok ilyesmit és nem is fogok.
Mit tehetek hát? Marad az igazi felhasználóknak és jó fotósoknak az én számból okoskodónak tűnő értékelés.
Viszont ha nem teszem és értékelek úgy,ahogy tudok,abban az esetben kreditem sem lesz és akkor hogyan tudok feltölteni képeket, hogy a véleményeitekből tanulhassak? Sehogy!
Szóval ez egy ördögi kör így az elején...
Nem tudom, hogy személy szerint rám gondoltál -e a nem megfelelő stílussal, nem érzem, hogy bárkit kioktattam volna, vagy megbántottam volna a véleményemmel.
Tudom, hogy sok kiváló fotós elment már az oldalról, hallottam már róla mástól is.
Nagyon sajnálom, hisz az igazán jóktól lehet tanulni.
Biztos vagyok benne, hogy nem a rossz szándék vezérelt Téged sem, azt hiszem, ma mindkettőnk számára a másik volt a pont az i-re.
Tudom azt is, hogy Te nagyon népszerű vagy az oldalon, tehát valahol magam alatt vágtam a fát, hogy épp Veled jutottam el erre a pontra.
Bár hangsúlyozom, nem konkrétan Neked szólt a mondandóm, hanem csak nagy általánosságban.
Sajnálom, ha megbántottalak, nem volt ilyen célom.
Részemről mint írtam szent a béke,és remélem, hogyemiatt nem lesz viszály később sem köztünk! :)
További szép képeket!
Üdv; Bea

2012. január 15. | 19:33 | pilipár

Kedves Bea! Itt kezdtem a gondolatmenetem, itt is fejezem be, ez úgysem vita, hanem beszélgetés :)
Írod, nem személyeskedtél: " Azt hiszem nem a Te hibád, ha a barakkok és a szögesdrót látványa nem mindenkiben váltja ki azonnal a helyszín felismerését, ráadásul kiírtad elég pontosan a helyszínt. Azt hiszem sokan beleesnek abba a hibába, hogy figyelmetlenül ránéznek egy képre, nem szemlélik meg rendesen, csak már lökik is az értékelést..." - ez kifejezetten rólam szól, ugyanis én voltam az elsö, és talán az egyetlen is, aki csak a képet értékelte, és nem figyelte, hol készült a felvétel. Elöfordul, bocsánatot is kértem érte, mikor késöbb észrevettem, mert kellemetlenül éreztem magam, hogy épp egy ilyen kép alatt viccelödtem...ennek hangot is adtam.
Talán az én válaszom volt inkább személyeskedö, de azt meg Te hidd el, egy dolog váltotta ki: a kép alatt körülöttem értékelök közül sokan régóta vannak itt, jó fotósok, nem írnak megalapozatlanul véleményt. Sokszor viszont az újak - akik persze lehetnek kiváló fotósok!! - inkább okoskodnak, mint okosak, és ezzel a persze biztos nem rosszindulatú, mégis rólunk szóló, kissé cinikus megjegyzéseddel belölem azt váltotta ki, amit le is írtam....tudod, az elmúlt hónapokban nagyon sok új fotós jött az oldalra, nagy lendülettel, nagy mellénnyel, nagy szájjal, rossz értékelési stílussal....a régi, igazán jó, tehetséges, és korábban lelkesen tanító fotósok viszont szép csendben elmentek....sajnálom, és Te sajnos már nem fogod megtapasztalni, mit sajnálok, esetleg, hogy Te is mit vesztettél velük. Ezzel az állapottal.
Sajnálom magam is, de nem tudok változtatni rajta...tanulni jöttem ide én is, még most is szívesen teszem, csak tudod, már lassan nincs kitöl....mert lassan több az okoskodó, mint az okos. Ne haragudj, nem Téged akartalak bántani, de náha kiszakad az emberböl....ha kicsit is ismernél, tudnád, nem a rossz szándék vezetett.
Szép fotókat Neked! Ildikó

adott pontszám: 3
2012. január 15. | 18:37 | Nagrobe

A kép mondanivalója nem egyértelmű, csak ha már minden általad leírt információt olvastunk.
Szóval olvasható, hogy mi a téma, viszont ezt a képből nem lehet leszűrni.A hatását, és mondanivalódat a kép csak önmagában nem fejezi ki.Kellet volna még a mécseseken kívűl, valami egyértelműbb dolgot is a képre komponálni,amitől igazán "ütős lenne".Esetleg egy névhelytábla, vagy a nagyon ismert épület bejárata, talán egy Dávid csillag ha még szerepelne rajta az már fókuszált volna az igazi mondanivalódra.Az ott töltött látogatásod egészen biztosan hatalmas hatással volt rád, amit valamilyen módon szerettél volna elmondani.A kép önmagában ezt nem teszi meg, de esetleg egy sorozat fontos részlete lehetne, ami már azonnal több értelmet ad neki.Mégis értékelem a szándékot, hogy egy ilyen szörnyű történelmi esemény is mozgatja a fotós elképzelését, egy sokatmondó kép elkészítésére.Ez igazán nem egyszerű feladat.

Pocok24 válasza:
Szia!
Igen, a legtöbb esetben ez volt a kifogásolt dolog a képben. A nagyon ismert épület sajnos nagyon messze van ettől a ponttól, a háttérben a sétálók előtt látszik kicsit. Viszont a mécsesek itt voltak hátul. Más jellegzetes dolog nem igazán van itt, elég kietlen a terep.
Köszönöm az értékelést.
P.Z.

2012. január 15. | 18:25 | Bambusz

Kedves Pilipár!
Te is tudod, hogy nem vagyok rég az oldalon és azt is, hogy nem vagyok egy nagy ász.
De bosszankodtam azon a figyelmetlenségen amit itt sok embernél láttam -köztük nálad is-jelen esetben,hogy hiába van feltüntetve a kép készítésének a helye, ezt figyelmen kívül hagyjá/tok.
Én azt gondolom nem személyeskedtem a véleményemmel, nem szólítottam meg név szerint se Téged se mást csak egy egyszerű tényt közöltem.
Számomra egyértelmű volt az, -ha a helyszín nem is, hisz több koncentrációs tábor van-hogy mit is látok valójában.
Nyilván, ha a szokásos fotót látnád a helyszínről,- amikor a sínek belefutnak abba a bizonyos kapuba-, akkor számodra sem lett volna kérdés.
Lehet, hogy a kép nem az igazi,- a feltöltőnek nyilván.-,számodra biztosan nem. De valahol egyszer mindenkinek el kell kezdeni.
Én is segíteni próbáltam a magam módján, igaz,csak egy kiscsikó vagyok még ebben a világban.
Úgy gondolom, ha valakiről tudom, hogy első képes akkor már csak bíztatásból sem fogok neki túl rossz pontszámot adni...Zárójelbe is mellé lehet írni, hogy amúgy mire értékelnéd a képet.
Ha gondolod, szívesen beszélgetek-"vitázok" Veled, szeretek,hisz az viszi előre sok esetben az embert, csak azt kérlek ne itt tegyük. :)
A mail-címem nyilvános, írjál nyugodtan, ha úgy érzed!
Részemről béke van, nincs harag, és remélem Te is hasonlóan vélekedsz! :)
További szép hétvégét kívánok! :)
Üdvözlettel: Bea

2012. január 15. | 17:36 | pilipár

Kedves Bambusz! Látom, Te viszont már elég régóta vagy az oldalon ahhoz, hogy ilyen lazán véleményt alkoss a hozzászólók stílusáról és hozzáértéséröl :)
Szerintem ez a kép semmit nem mond, ha nem veszi valaki észre a helyszín megjelölést. Márpedig egy jellegzetes helyszínen készített fotó akkor igazán jó, ha nem kell hozzá magyarázat...szögesdrót nem csak Auschwitzban van, az pedig, hogy mögötte az az épület barakk? Szerinted, ha a háttérben észreveszem a szinte elveszö alakokat, a kép jobb oldalára már nem terjed ki a figyelmem? Ez a kép sajnos nem jó...rajtam kívül sokan vélekedtek így. És meggyözödésem, ha nem lett volna feltüntetve a készítés helye, Neked sem jutott volna eszedbe a haláltáborokra asszociálni, épp a kép általam is felsorolt hibái miatt...tehát ne arra biztasd a fotóst, hogy nézze el nekünk, kreditvadászoknak a szubjektivitásunkból adódó lehúzó értékeléseket, hanem hogy esetleg válogasson okosan a kommentek között, és azokat a tanácsokat fogadja meg, amik jószándékúan keletkeztek, és még a javára is válhatnak. A nekem szóló válaszából egyébként én azt vettem észre, ö tudta helyén kezelni a véleményem. Segítö szándékomat mi sem bizonyítja jobban, mint a küldött kredit :)
A fotósnak sok sikert, Bambusz, Neked kicsit több visszafogottságot kívánok :)
Üdvözlettel! Pilipár

Ui: abban sincs igazad, hogy a "helyszínt gondolom, senkinek nem kell bemutatni".....de igen. Nem biztos, hogy mindenki járt már ott.....és ha a fotós célja az auschwitzi tábor és környékének a bemutatása volt, akkor ez hidd el, nem sikerült.

adott pontszám: 3,6
2012. január 15. | 16:33 | simike

Tájképnek ez igen kérdéses.Ettől függetlenül nem érteném az egészet, ha a helyszínt nem jelölöd meg. Az egészet más nézőpontból fényképeztem volna, ami jobban kifejezi mi is történt itt, illetve jellemzőbb a környezet.A kép minősége sem a legjobb.Túl egyformán szürke minden.Nem érzem a drámaiságot a képben .P.l.d. a szöges drót több szerepet kaphatna.Vagy csak nekem nem jön át amit mondani akarsz.Szép fényeket .Üdv.

adott pontszám: 3
2012. január 15. | 16:02 | Vidasaa

Basszus ez minden csak nem tájkép!
Legalább tetted volna le a gépet a sínre vagy valami más perspektívából fotóztad volna ezt.
Lehetett volna az élesség az egyik mécsesen nagy rekesz nyílással,így viszont nagyon ki van emelve minden.
Az elgondolás nem rossz!

Pocok24 válasza:
Szia!
Valóban gondolkoztam azon, hogy milyen kategóriába illik a kép. Csendélet? Nem igazán. Életkép? Nagyon nem. Egyéb? Lehet. De úgy értékeltem talán ez áll a legközelebb.
Köszi!
P.Z.

2012. január 15. | 14:51 | Bambusz

Látom, kapod az áldást így elsőre...:( Azt hiszem nem a Te hibád, ha a barakkok és a szögesdrót látványa nem mindenkiben váltja ki azonnal a helyszín felismerését, ráadásul kiírtad elég pontosan a helyszínt. Azt hiszem sokan beleesnek abba a hibába, hogy figyelmetlenül ránéznek egy képre, nem szemlélik meg rendesen, csak már lökik is az értékelést...
Sajnálom, hogy elsőre ilyen tapasztalatokkal "gazdagodsz".
De ne add ám fel, szerintem nem olyan rossz ez, mint ahogy sokan írják! Hisz tudod, minden szubjektív itt.
Szép napot Neked! :)
Bea

Pocok24 válasza:
Számítottam azért az áldásra. :-) Sok igazság van abban, amit írnak, valószínűleg sokmindent máshogy csinálnék, ha most készülne a kép, más dolgokat viszont nem. Ez egy szubjektív "sport", nem mindenkinek ugyanolyanok a meglátásai. Talán egy kicsit túlságosan megosztó a kép a helyszín és a szürkeség miatt, direkt nem volt utómunka, s képkivágás sem, én így éreztem igazinak. Lehet, hogy egy vidámabb képpel kellett volna kezdeni a feltöltést, de jön majd olyan is. Mindenesetre nincs szándékomban elkeseredni.
Köszönöm az aggódást! :-)
Szép napot!
P.Z.

adott pontszám: 3,5
2012. január 15. | 14:50 | glivia

Az a baj, hogy a ff kevés ahhoz, hogy visszaadja ennek a helynek a borzongató hangulatát. Ez a sínpár (mécsesek ide-vagy oda) bárhol lehetnének... A baj, hogy a címmel is ezekre irányítod a figyelmet, és szinte keresni kell őket a képeden. A ff konverzió nem túl szép, nagyon szürke, nincsenek igazán fehérek, és feketék benne... A mécsesek valószínűleg sokkal jobban érvényesültek volna, ha egy jóval későbbi órában fényképezel, sötétedés környékén, amikor még a sínpár is kivehető. Tudom, lehet azzal védekezni, hogy akkor voltál ott... De mi csak az eredményt látjuk, és abban próbálunk segíteni Neked, hogy hasonló helyzetben máskor hogyan kaphatsz jobb eredményt :)

Nem akarom lehúzni, mivel ha jól érzékelem, első feltöltött fotód, de igaziból 2 pont körülinek érzem...

Pocok24 válasza:
Köszönöm szépen. Igen, többen írtátok, hogy a nem tükrözi a kép a készítés helyszínét, hiányzik valami a hangulatból.

adott pontszám: 3
2012. január 15. | 14:40 | Senang Anggrek

Ha azt szeretted volna elérni, hogy a néző is átérezze azt a drámai hatást amit rád a helyszín tett, akkor a képet is drámai hatással kellett volna megcsinálnod. Ez persze nemcsak rajtad múlott, mert hiába kérném számon a drámai hatású napszakot, hogy borús felhők lennének ehelyett a szürke jellegtelen égbolt helyett, erről nem tehetsz. Viszont arról már igen, hogy utómunkával kontrasztosabbá tehetted volna, illetve már maga a felvétel is más elképzelésből kellett volna hogy létrejöjjön. Figyelembe véve a fényképezőgépet amivel készítetted gondolom most hiába írnék a gyújtótávolság és a rekesz szerepéről mint témakiemelő technikai lehetőségről. Tehát úgy érzem hogy ahhoz a hangulathoz amit te éreztél át ez a bemutatás nem megfelelő. Hogy első fotóként miért éppen ezt választottad nem tudom, de ezzel a szürke tónusvilággal sajnos a hangulat elmarad. Azonkivül amit még a kép hibájaként emlitenék, az alakok túl távoliak és nagyon beleolvadnak a háttérbe, pedig gondolom nem ez lett volna velük a célod.
Szóval mivel első kép nem akarok túl szigorú lenni, (figyelembe véve a kamerát is) de ez így kiforratlan.
üdv, s.a.

Pocok24 válasza:
Köszönöm!

2012. január 15. | 13:52 | Szikla

Szia!
Pocok24
Kézilabda megy?Fater hogy van?
Kezdésnek nagyon nehéz témát választottál.
Szia

Pocok24 válasza:
Szia Szikla!
Pár éve abbahagytam a játékot, de újabban gondolkozom a hobbi szintű visszatérésen. :-) Fater is megvan köszönöm. A polikzoltan@gmail.com-on elérhető vagyok.
P.Z.

2012. január 15. | 13:19 | pilipár

Bocsánat! Most néztem meg a helyszínt....a véleményem nem változik, de a poénkodást visszavonom! A képed úgy gondolom, továbbra sem fejezi ki elég hangsúlyosan, amit szerettél volna....látod, ha a helyszín nem lenne feltüntetve, az ember egész másra is asszociálhatna....a kép bárhol készülhetett volna...

Pocok24 válasza:
Köszönöm a véleményt, igyekszem tanulni belőle.

adott pontszám: 2
2012. január 15. | 12:58 | pilipár

Az a baj, hogy nekem ez a kép nem azt juttatja eszembe, amit esetleg a helyszínen láttál - talán balesetben elhunytakra emlékeztek? -, sokkal inkább a csintalan gyerekPilipárt, aki fémpénzeket tett a sínre, hogy a vonat kilapítsa.... ;)
A kép szürke (a szó átvitt értelmében is), a fémdobozok nem fejeznek ki semmilyen hangulatot, a látvány nem vált ki semmilyen érzelmeket. A szerkesztés nem tesz hangsúlyossá semmit, a háttérben mászkáló embereknek nincs szerepe...
Szerintem ez a kép nem jó, de segítek kicsit, hogy mutathass jobbat :)
Üdvözlettel! Pilipár<br><b>Az értékelő 0,5 kreditet utalt át a fotó készítőjének.</b>

Pocok24 válasza:
Köszönöm szépen az értékelést!
A kép az Auswitz-i haláltáborban készült, a fémdobozok pedig mécsesek, amiket a rokonokra, ismerősökre emlékezők tettek oda. Én csak turistaként jártam ott, de az emberre akaratlanul is rátelepszik az a szürke hangulat, ami a képet is jellemzi. A mászkáló emberek valóban nem voltak túl jó helyen, így a jellegzetes főépület egy részét kitakarják.
Üdv!
P.Z.

adott pontszám: 3
2012. január 15. | 11:25 | csavargó

Ahhoz, hogy visszaadja azt az érzést, amit érzékeltetni szeretnél, ki kellene javítani a technikai és kompozíciós hibákat. A ff. kidolgozás rendben , de a kép fakó, az égboltot sötétíteni kellene, a híd korlátját elhagynám.
Jelezni kellene, hogy mi a helyszín. Én pl. azt hittem, valami vasúti szerencsétlenség helyszíne.

Pocok24 válasza:
Köszönöm!
P.Z.

adott pontszám: 5
2012. január 15. | 11:23 | Orosz.Endre

Szerintem, jó elgondolás a fekete-fehér használata. tetszik a kép is. Ebből sorozat lett?
Az eberek a kép hátterében illenek a képbe, mintha mennének a végzetük felé. Nem tudom, hogy tudatos volt-e, vagy csak nem lehet üresen látni a vágányt, mivel soka látogató, de jól jött ki ez is.
Endre


Pocok24 válasza:
Köszönöm szépen! Az alakok adottak voltak és mivel záróra volt és nem akartam megvárni, amíg kiérnek. :-) Egyébként nem készült sorozat, ez az egy kövés volt.

adott pontszám: 4,5
2012. január 15. | 11:19 | Bambusz

Szia!
Gratulálok az első feltöltött képedhez!
Azt hiszem, a helyszínt senkinek sem kell bemutatni...:(
Ha fotós szemmel nézem, én vágtam volna még a képből. Ha nem haragszol letöltöttem és kipróbáltam. Szóval a tetejéből mindenképp -az oldalszéességet meghagyva-, így jobban vezetné a szemet a sín, hangsúlyosabbá válna a lényeg a "mibe és hova vezet"...Egy kis kontrasztot is elviselne pluszba, ezáltal sötétedne, komorodna még kicsit.
Ezektől eltekintve szerintem megállja a helyét, első képnek meg pláne! :)
Üdv. a feltöltők közt!
Szép fényeket és fotókat kívánok Neked!
Bea

Pocok24 válasza:
Szia Bambusz!
Köszönöm szépen az értékelést és a javaslatokat is, ki fogom próbálni őket. :-)
P.Z.

adott pontszám: 4,8
2012. január 15. | 11:11 | traumberg

Ime a példa hogy nem profi géppel is lehet profi képet készíteni. Mivel én nagyon fekete-fehér kép párti vagyok ,nagyon tetszik. Vissza adja a hely hangulatát. A távolban lévő alakok kicsit bezavarnak, de a távolság megoldja. Gratulálok!!

Pocok24 válasza:
Köszönöm szépen!