BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,93
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. január 6. 10:49
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Csesztreg
  • Készítés ideje : 2011-07-29
Csak egy pocsolya

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. január 7. | 20:25 | vno

Pocsolyát komponálni nem lehet, de a róla készült fotót szerintem igenis. Ha pedig nem alkalmas a lefotózásra, akkor ott kell hagyni. A képedet olyan szinten nem érzem besorolhatónak, hogy legfeljebb az egyéb kategóriába tartanám alkalmasnak. Ha pedig a kontraszt felhúzása okozta a részletek elvesztését, akkor ezt neked kell észrevenni még az utómunka során, és javítani, mielőtt publikálod az alkotásod.

B.Martin válasza:
Nem szeretnék kötözködni. Az egyéb kategórián és a makró között gondolkodtam feltöltéskor. Csupán ezért tettem fel neked a kérdést, hogy melyiket érzed közel a képhez. Sajnos a túlexponáltsággal nem tudok mit tenni, mert kalibrált monitor készült, azon nem tűnt adnak! Köszönöm, hogy válaszoltál!

adott pontszám: 1
2012. január 7. | 19:53 | vno

Szia!

Ez tipikusan olyan kép (nem témára, hanem minőségre, és ezalatt nem (csak) a technikai dolgokat értem), amilyet nagyon sokan elkattintanak fotós pályafutásuk kezdetén. Néhányan esetleg közzé is teszik. Én is megtettem ezt anno a saját változatommal. De később én (is) megtanultam, hogy az a kép, és azzal együtt sok másik képem miért nem jó. A képen semmi rendszert nem látok. Nagy kuszaság az egész. A vízfelszínen lévő levelek kicsit mintha túlexponáltak lennének, vagy sok fény esett volna rájuk, de elég világos hatást adnak. A körülöttük heverő sok apróság csak rontja az összképet. A jobbról belógó, levágott/félbevágott levelek is helytelenek, de már rosszabbá nem teszik a képet, mint amilyen. Látom, hogy próbáltad feldobni némi vignette hatással, de ez sem segít semmin. Hogy a téma a kategóriához mérten a makróval köszönő viszonyban sincs, az már csak egy széljegyzet. Ez a kép egyértelműen nem kiváló és nem jó, de még csak nem is tudatos, és számomra még csak nem is elfogadható. Ezért az osztályzat.

Üdvözlettel,
Norbert

B.Martin válasza:
Nos, a fotózást én nem természetfényképezéssel kezdtem mint általánosan, tehát ezen a területen kezdőnek számítok. A levelek nem túlexponáltak, hanem a kép magas kontrasztja miatt vesztek el részletek, ez javítható. Egy pocsolyás képet megkomponálni nem lehet, a való életben is kusza és komor. A kategórián pedig utólag is lehet változtatni, de ebben az esetben felvethetted volna, hogy te melyik kategóriához érzed közelebb!

adott pontszám: 1
2012. január 7. | 16:18 | babo73

Szia!

Remélem, nem fogsz megharagudni amiatt, amit írok, de engem nem ragadott meg a kép. Sajnos nem latok benne koncepciót. Ami nekem átjön az egy nagy sáros massza néhány frissen lehullt levéllel. Úgy érzem, hogy a kép túl lett exponálva a világos levelek textúrája nem jön át sőt egy kicsit bántja a szemem is ( lehet, hogy az en monitorom nincs jól beállítva ). Másrészről úgy tűnik, hogy a foto szinten túl lett élesítve.

B.Martin válasza:
Koncepcióra ebben az esetben nem nagyon van lehetőség, egy pocsolyáról van szó. A túlexponált hatást a magas kontraszt okozza, élesítésre azért volt szükség, hogy a víz alján felhalmozódott levelek némileg áttűnjenek a vízen és ez kelt túlélesített hatást.

adott pontszám: 3,7
2012. január 7. | 12:22 | lessthanmore

Szia! Szerintem nem ennyire felülről kellett volna fotózni, hogy látsszon a víz tükröződése, ezen kívül a levelek szerintem túl vannak exponálva, és zavaró az a sok apró fehér valami (levél vagy virágszirom, nem tudom eldönteni). Tudom hogy ez csak egy pocsolya, de igyekeztem olyanokat írni, amivel talán a következő szebb lehetne :)

B.Martin válasza:
A levelek nincsenek túlexponálva, a magas kontraszt hatás miatt tűnnek annak, ezen valóban lenne mit javítani. Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 3,5
2012. január 6. | 21:20 | Bambusz

Szia!
Engem ez a képed sajnos nem győzött meg túlzottan.Viszont el kell ismerni, hogy
látszik benne a tudatosság. Szerintem túl sok kontrasztot adtál rá. Ennek főként a világos levelek látják kárát.:/
Jobb oldalt a sötét-mohazöld levelek elvonják kicsit a figyelmet a kompozícióról.
A vignetta és a méretezés jó.
Remélem nem bántottalak meg a véleményemmel és a pontszámommal,de azt hiszem,ezen még van mit javítani.
További szép képeket-fényeket kívánok Neked!
Üdv;B.

B.Martin válasza:
Valóban a magas kontraszt okozza a levelek túlzott "fényességét". Próbáltam kissé sötéteni a zöld leveleken, valójában még világossabbak voltak. Köszönöm a véleményed! Jó fényeket!

adott pontszám: 3,5
2012. január 6. | 13:38 | VGyuszi02

Szia!
Nekem picit vibráló a kép. Túl sok részlet elvész a leveleken. Nem érzem a kompozíciót. A perspektíva sem túl kreatív véleményem szerint.
Talán egy béka perspektíva jobb lett volna és játszani a mélységélességgel.
Üdv
Gyuszi

B.Martin válasza:
Igen, a vibrálás oka a magas kontraszt. A látvány alkalmával ez a nézet fogott meg, de, ha lesz rá lehetőségem több perspektívát is ki fogok próbálni.

adott pontszám: 3,8
2012. január 6. | 11:45 | Blex

Hali!
Nagyon kellemes tud lenni egy szép pocsolyás fotó , a színek , és tükröződések miatt is.
Ezt a képet nagyon monotonnak egyhangúnak gondolom.
A barnás alap elég jó igaz van benne egy kis komorság.
Életlennek tűnik a kép , a világos levelek túlexponáltak , részlettelenül világítanak egyes részeken.
Üdv!

B.Martin válasza:
Üdv!
Először köszönöm véleményed. Sajnos a komorsággal nagyon nem lehet mit tenni. A levelek nem túlexponáltak, csupán a túlságosan is magas kontraszt hatása.