BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,72
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. november 19. 00:01
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Debrecen
  • Készítés ideje : 2011-11-18
Anna

Nagyon kíváncsi vagyok, azokat a hibákat mondjátok-e,amiket én utólag láttam meg. Amennyiben igen,úgy nem voltam itt hiába. Köszönöm :-) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. január 2. | 09:40 | Szarvassy Gábor

Már hogy ne lehetene. Portrét a vasorrú bábáról is lehet csinálni, csak nagyon nehéz. A profik ezért inkább a szabályos arcú hölgyeket kedvelik, vagyon miért? Azért van kivétel. Ha lehet szíveskedjen megnézni Gréta Garbó Krisztina királyné című filmjét. Soka lehet tanulni belőle.( Garbónak nem volt szabályos arca.) De egy jó operatőr csodákra képes, tudatosan ki is használja ezt. ( Nem véletélenül volt sajár operatőre.

hajnal67 válasza:
Köszönöm, maradok a vasorrú bábánál. Abból még nehezebb a jót kihozni. A kihívások embere vagyok. Genetikai jellegzetességek mellett ragadtál le szerintem. Kár. Nekem nem ez a témám, de köszi hogy itt voltál.
Üdv: Hajnal

2011. december 14. | 12:14 | Szarvassy Gábor

Ha nem haragszik, pont nélkül.
Nem túl előnyös modell, ferde az orra, nem arányos az arca. Ez nem azt jelenti, hogy az illető nem csinos, csak azt, hogy nehezebb fotózni. Az állat kissé megemelném, az orr vetülete így rövidebb lesz. A modell kinéz a képből, tekintete semmitmondó.
Az összképet számos árnyék zavarja az arcon. A jobb arc félen egy árnyék van, valószínűleg a haj vetül oda, ez az orrot előnytelenül nagyítja meg. Ezen túl jó pár nem éppen szerencsés árnyék szabdalja még az arcot, a homlokot. Jelentősebbek ezek közül a jobb külső szemzugot takaró a jobb arcélet előnytelenül vágó árnyékok, szintén a hajtól. Az ajakon becsillanás vagy herpesz van. Nem gusztusos, retusálandó vagy elkerülendő. Az arc bőre egyébként nagyon szép. A színek is nagyon jók. Viszont a váll vonalának bebuktatását a fekete háttérbe nem tartom jónak, így olyan, mintha jobb vállát előre húzva görnyedne. Összességében a fekete is sok, vágnám a fej felett kb. 2 cm-re a kendő vonaláig, alul bő 2 cm a sok zavaros árnyék, lánc, medál miatt.
Engem előre lel a frász, ha a szomszéd megkért hogy fotózzam le a kislányát vagy nem éppen kislányát. A profik sokat tudnak javítani kifinomult világítás technikájukkal, míves retussal, a beállítással és a sminkkel, én nem. Amatőr vagyok, ez minden. Ennél meg egy rosszabb lehet, ha érzelmek is befolyásolják a fotóst, természetesen a fotó szemszögéből.

hajnal67 válasza:
Köszönöm a véleményedet és hogy benéztél hozzám. Vannak hasznosak az elmondottakban. Akinek esetleg ferde az orra, az nem portré képes? Ez a műfaj a legnehezebb erre már rájöttem, de valahogy meg kell tanulnunk. Valahogy a profik is elkezdték nem igaz?
Üdv és szép fényeket neked és köszi a hasznos véleményt! Azt meg külön köszi, hogy nem húztad az átlagot tovább. Korrekt!
Üdv: Hajni

adott pontszám: 4
2011. november 26. | 20:01 | bmobil

A szép model megérdemelt volna egy picivel jobb derítést az orrnál. Amúgy jó ötlet volt a kendő a háttér elválasztásához!

hajnal67 válasza:
Köszönöm szépen a véleményedet, amit osztok is. Örülök, hogy itt jártál, sok szép fotót neked!

A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2011. november 25. | 20:14 | pilipár

Köszönöm szépen, Hajni a kreditet és a méltató szavakat, de azt hiszem, túlzol. Nagyon szeretem a portrékat, ez a témakör áll a legközelebb a szívemhez, de én magam is tanulom még...csak jó mestereim vannak ;)
Sok sikert Neked is!
Ildikó

hajnal67 válasza:
Biztos vagyok abban, hogy nem túlzok. Gyönyörű munkáid vannak kifinomult ízlésvilággal. Csak álmodom a te szintedről. A porté gyakorlásnak nagyon az elején vagyok, de más területen is van bőven mit tanulni. Sajnos kevés az időm, viszont belehalok, ha nem tanulhatom ezt. Annyi erőt ad.
Köszi még egyszer és igyekszem a fent lévő képeidből tanulni. Sokszor jártam már nálad :)
Üdv: Hajni

adott pontszám: 4
2011. november 23. | 23:24 | pilipár

Ha nagyon kekeckednék, nőként azzal kezdeném, hogy a rúzs színe nem illik a kendőhöz és a kendő nem igazán jól van feltéve, ezért szegény Anna úgy néz ki, mint Piroska a P. és a farkasból....de nem hiszem, hogy erre vagy kíváncsi.
Azt gondolom, hogy a tekintet nem elég éles, és a fények nem igazán szépek (nem jól irányítottak, de ezt hozzáértőbbek biztos megmagyarázzák majd rendesen :), mert a rosszul eligazgatott haj árnyékot vet a jobb szemre és arcfélre, a nyakánál pedig a fény- és árnyékcsíkok össze-vissza keresztezik egymást, amit a hajszálak, a nyaklánc és a kendő fekete megkötője csak tovább kuszál... szerintem az arc túl világos lett, és felülről jelentősen vágni kellene...és a kendőt pedig a sutba kellene dobni, hogy Anna szép haja, de leginkább az arca érvényesüljön. Közelebbről. Kendő és csomók nélkül, szépen elrendezett hajjal.
Üdvözöllek! Pilipár

hajnal67 válasza:
Köszönöm kedves Pilipár! Hasznos dolgokat mondtál és rólad mindig tudom, hogy nem kekeckedsz. Jó lenne minél többet tanulni tőled! :)
Üdv és még sok szép fotót!
Hajni
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,5
2011. november 19. | 20:27 | chopper34

Szia,a szerkesztésed tetszik,kivéve hogy felül sok helyet hagytál,az orr árnyékát a fényekkel ki kellene küszöbölni.,a nyakon pedig túl éles a fény.Igy látom.üdv

hajnal67 válasza:
Köszönöm kedves chopper!
Igyekszem a jövőben odafigyelni ezekre.
Szép fényeket!
Hajni
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,2
2011. november 19. | 18:29 | nikonix

Magas labda így feltölteni képet, hogy kerresünk hibát, mert szerinted is van. A höly szép, ez nem hiba, másrészt nyilvánvaló. éppen ezért megérdemelt volna egy kicsit lágyabb fényt. Nagyon erős árnyékok lettek a jobb szeménél, és az orra körül. Az álla alatt is, de nekem az nem annyira zavaró, mert egybeolvad a hajával. Gondolom, vakuval készült a kép. Vagy valamilyen légyító eszköz, vagy visszavert fényt javasolnék (softbox, ernyő) Esetleg érdemes lenne a vakut (fény) önmagához képest egy kicsit jobbra fordítani, hogy csak a fény széle érje a modell arcát. Tessék, így jártál, ha nem forszírozod, nem bántottam volna, de így hogy erőltetted, egyre inkább zavaróak az árnyékok. Pedig igazán fotogén a modelled, és alapvetően szép portrét fényképeztél. Vágás, beállítás, fókusz szerintem rendben.

hajnal67 válasza:
Köszi, hogy benéztél és elmondtad mindezt. Szép fényeket!
Hajni

adott pontszám: 3
2011. november 19. | 17:55 | puruczki-2

Az eredeti elképzelésed - gondolom - egy Madonna szerű régies fotó lett volna...
A vágásoddal abszolút nem értek egyet, felül sok...és hát a fények, azok nagyon rosszak...több lámpát (vagy derítőt) használtál, ami a nyakon nagyon rossz árnyékokat adott, ez részben látható a fejen is...nem kell ennyi fényforrás, mert összekuszálódnak az árnyékok...a nyakláncot én levetettem volna, nem kell és csak elviszi a nézelődőt...

hajnal67 válasza:
Köszi, hogy tanulhatok tőled. Szép fényeket!

adott pontszám: 4
2011. november 19. | 15:22 | Eszter Adrienn

szia!tetszik a kép mert kicsit antik hangulatot idéz és vámpír lányra emlékeztet főleg a vörös miatt és hogy a fején csukja van!a világításon állítottam volna és feljebb tettem volna az arcát!imádom az ilyen képeket!

hajnal67 válasza:
Köszönöm Eszter. A leírtakban van igazság. Örülök, hogy azért tetszik. Üdv: Hajni
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2011. november 19. | 13:43 | JudgeIT

Szia,

Igazán gyönyörű hölyget választottál a kép elkészítéséhez.Ehhez gratulálok. A fényeknél viszont oda kellett volna figyelned. Gondolom te is ezt vetted észre utólag :) Kemény fényt használtál, az árnyékok nagyon élesek rajta. Használj ilyenkor lágy fényt és máris jobb lesz :) Ettől függetlenül tetszik

Üdv: JudgeIT

hajnal67 válasza:
Igen pontosan ezt vettem észre utólag. Igazából nekem nem tűnik keménynek a fény, de a rendezői balszem árnyékosságát borzasztóan sajnálom. Az nagyon bosszant. Köszi az értékes tanácsokat! Szép fényeket!
Hajni
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2011. november 19. | 12:11 | h.rom

Megtisztelő, és köszönöm a kreditet.

hajnal67 válasza:
:)

adott pontszám: 4
2011. november 19. | 11:57 | lionka999

Szia,

Jó kép lett :) A nyakánál vettem észre hogy a fények megtörnek, illetve az arcánál sajnos a haja miatt ott van egy kis árnyék ami miatt nincs teljesen kiemelve. Ettől függetlenül szép munka.

hajnal67 válasza:
Köszönöm lionka999! Örülök, hogy azért a hibákat félre téve tetszik neked! Szép fényeket!
Hajni
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2011. november 19. | 10:07 | h.rom

Szia. A modelled nagyon szép, ez kétségtelen. Én amivel nem vagyok megelégedve azok a fények és a vágás. Ez utóbbival kapcsolatban annyi megjegyzésem lenne, hogy a feje fölött túl sok helyet hagytál, az arct így a kép közepére került, s az embernek az az érzése hogy lecsúszott a kép aljára. A világítással kapcsolatban, valamivel lágyítanod kellett volna a lámpák fényét ahhoz, hogy ne vessenek ilyen árnyékokat a rendezői bal arcfélre az orr mögé, és a nyakon sem mutat jól a dupla keresztárnyék. Ami a legrosszabb, az a szintén rendezői bal szem és arcfél árnyékba esése.

hajnal67 válasza:
Köszönöm kedves h.rom. Pontosan ezt láttam én is, amikor már gépen volt a kép. A világítással nagyon küzdök, de majd csak kialakul. Köszi, hogy itt voltál és ezeket elmondtad. szép fényeket! :)
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2011. november 19. | 10:06 | sakkos

Én csak egy kezdő fotós vagyok így nagyon nem is látok hibát a képedben. Szerintem nagyon jól sikerült. Gratulálok!

hajnal67 válasza:
Nagyon köszönöm Neked! Szép fényeket!

adott pontszám: 5
2011. november 19. | 07:49 | staryl

Nagyszerű, plasztikus portré! Kellemes visszafogott színek, kitűnő szerkesztéssel. Igen jó és illő kiegészítések vannak a modellen. Ez a merengő tekintet szintén adja a kép hangulatát.
Gratulálok!

hajnal67 válasza:
Nagyon köszönöm kedves staryl! Szép fényeket Neked!
Hajni