BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,88
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. november 3. 14:32
  • érzékenység: iso 50
  • fókusztávolság: 120mm
  • objektív: HC 120 makró
  • rekeszérték: f9
  • zársebesség: 1/180
Bretagne-i hal

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2011. november 13. | 16:56 | gumiam

Szia!

Remek választás volt ez a világoskék alap egy halételhez, mivel élőhelyére utal. Az átlós szerkesztéssel kiválóan harmonizálnak a tányér ívei, ahogyan a sarkuk visszakanyarodik a kép sarkának irányába. szépek az étel különböző részein kialakult apró reflexiók! Frissé varázsolják az összképet!

Gratulálok!

Misi

Osztya válasza:
Nagyon köszönöm az értékelésedet Misi.

adott pontszám: 5
2011. november 9. | 20:04 | newgam

Kicsit gyorséttermi feelingem van, amit persze, nem támaszt alá a "míves" evőeszköz(ök) és a kulturált háttér (nem, nem célom a hálózat degradálása :) Talán az adag tűnik kicsinek, talán a tányér nagynak.
Jó helyen a fókusz, kellemesek az "étkezési" színek, a bele-bele nyeső szerkesztéssel sincs gond.
Egy biztos, elérted célod: Étvágygerjesztő!
Grat!
Megyek is...

Osztya válasza:
Köszönöm az értékelést, sajnos ezek a trendi novel-cousine tányérok átka, nem szeretem öket, idegen a magyar ember gusztusától.

2011. november 8. | 10:52 | T3v3

Én is köszönöm !

Osztya válasza:
Nincs mit.

adott pontszám: 4,5
2011. november 7. | 23:16 | T3v3

Nagyon szép ételfotó ! Engem speciel zavar hogy hiányzik a villa és a kés egy része.Nem tudom hogy az eredeti kép mennyi vágási lehetőséget nyújt,bár ezt a képarányt nézve, gondolom nem túl sokat. Ennek ellenére hozza azt a hangulatot amit kell,a fények prímák,a világoskék terítő remek választás volt. Azt hiszem van még egy kis hekk a fagyóban, reggel elő is szedem :) Nyugodtan kijelenthetem: nálam a kép elérte a célját.

Osztya válasza:
Köszönöm az értékelést, a villa, kés másodrangú, vágásával jobban az ételre összpontosítható a néző szeme.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2011. november 5. | 15:34 | gyusszi

Lamerle szerintem te totál hülye,pancser vagy!:) Te tisztában vagy,hogy kit oktatsz?!

2011. november 4. | 20:34 | bodzaszörp

lamerle!!

Érdekes amit írsz! :DDD
Nem tudom, hogy milyen fotót néztél, amikor ezt a kommentet írtad, de hogy nem ezt, az tuti! :DDD
Sajnos az ilyen hozzászólások miatt mennek és mentek el, a jó fotósok erről az oldalról, akiktől lehetett tanulni...mert a hozzád hasonló értetlen embereknek kell magyarázkodni, hogy pl. mi az az alulexponált fotó, mert ha ez neked az akkor soha többé ne végy fényképezőgépet a kezedbe inkább....!
Nem szégyen másoktól tanulni, úgyhogy Osztya szívesen lát gondolom téged is a nov.20-i ételfotó bemutatóján.... ;)))

üdv.bodza

adott pontszám: 1
2011. november 4. | 13:45 | lamerle

Szia!
Sajnos nincs a képednek olyan tulajdonsága ami kiemelhető lenne!:-( Életlen, alulexponált, rossz a kompozíció is, stb.! Jobban át kellett volna gondolni hogy mi is lett volna a cél a kép elkészítésekor. Csak az étel bemutatása, vagy lényeges a teríték is? Szerintem egy ilyen feladathoz hasonló témájú képeket kellett volna nézegetni, nem szégyen másoktól tanulni!:-)
Sok sikert kívánok a következő elkészítéséhez!:-)
lamerle

Osztya válasza:
Köszönöm a jótanácsaidat, ígérem nézegetni fogom mások ételfotóit és próbálok majd belőle tanulni.

2011. november 3. | 23:49 | freeze

Érdekes dolog ez Mester!
Tényleg nem olyan guszta most ez a hal.
Ma már többször is megnéztem, hátha csak a teli hassal van a baj, de most is azt érzem, hogy kicsit állott, kicsit hideg már (nyilván nem). Hogy ennek mi lehet az oka nem tudom. Nyilván neked egész más az élményed vele, hisz élőben is láttad.
Most úgy érzem nem sikerült olyan jól az interpretálás. A ferdeségről el lehet vitázi, meg a villáról. Szerintem jó ez a szűk vágás mert előtérbe hozza az ételt, olyan ez mint szűk portrénál az intimitás, lényegre törő.
Talán a színek fakósága és az alapvetően illő, de mégis olyan bágyadt kék alap összessége hozza a kvázi "kellemetlen" érzetet, pedig nyilván látszik az alapos felkészültség.
Talán ez már ízlés kérdése is, nem tudom.

Tökéletesen kiexponált kép, nem annyira betalálos
hangulattal.

Persze a kedvenc zenekaromnak sem szeretem minden számát :)

üdv:freeze

Osztya válasza:
Köszönöm az értékelést, teljesen elfogadható az okfejtésed.

adott pontszám: 4,4
2011. november 3. | 21:52 | zoliologia

Sokáig gondolkodtam mi a baj a képpel.
Na aztán most már tudom mi zavar.

Nekem nem passzol az étel,és annak tálalása.Mármint a tányér,és a környezet.Maga a tányérban lévő étel nem éppen előkelően néz ki,inkább házias hatása van.Ehhez úgy érzem túl fenséges a tányér formája és a környezet.
Nem azt mondom hogy fatálba kellett volna tenni,vagy "Árpád Kórház"-feliratú tányérba,de nem tudom elképzelni ebben a környezetben.
A másik hogy dől a kép.Érdekes,ilyet még nem láttam,nekem annyira nem jön be.illetve lemaradtak az evőeszközök végei.így nem teljes a kép szerintem.

Osztya válasza:
Köszi az értékelést.Nem értünk egyet, de az nem baj.

2011. november 3. | 21:35 | bölcs27

szia!
Ez a kép meglepően gyenge tőled. (már ha bejön a tippem és Osztya vagy...)
Életlenke a főtéma, zavaró becsillanások, a levágott evőeszköz, a ferdeség, a rettenetesen ronda bugyikék alj.. :-(
Ferde, kesze-kusza, ráadásul hiába a megkomponált étel, a szépen körberakott répákkal, ha a hal bitang ocsmány... már bocs a kifejezésért.
Pont nélkül, ne legyen sértődés a kemény VÉLEMÉNYÉRT.
üdv
istván

Osztya válasza:
Ez is egy vélemény, köszi.
Egy többszörös oszkárdíjas, nemzetközileg elismert és kitüntetett venesz díjas mesterszakács munkáját ocsmányoztad le. (Érdekes)

adott pontszám: 5
2011. november 3. | 17:26 | h.rom

Minden halat szeretek, ami nem szálkás. És én ezt rostonsült tonhalnak tippelem(?). Közben megnéztem, valóban tonhal, még ha nem is roston. :) na a lényeg, nagyon guszta az egész, a tálalása étvágygerjesztő. Gyönyörű expo, mint mindig.

Osztya válasza:
Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 5
2011. november 3. | 14:51 | bodzaszörp

Szia!

Ezt most azért meg tudnám legalább kóstolni...:)))
Tetszik ez a fehér-kék színvilág, jó a szűk képkivágás, a fények és az élesség.
Érdekes ez a sok árnyék....jól mutat.

üdv.bodza

Osztya válasza:
Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 5
2011. november 3. | 14:46 | balu760

Szia. Nekem bejön a komponálás és a szerkesztés. Nagyon szép a kékes árnyalatú háttér. Helyén az élesség és remek színek. Szép tiszta esztétikus megvalósítás és jó részletek. Remek ételfotó és akár képes vagy falinaptárakban is megállná helyét. Hibátlannak találom. Jó étvágyat hozzá. Üdv.

Osztya válasza:
Köszönöm az értékelést.

2011. november 3. | 14:44 | csakazertis

Szia! Nem merem pontozni, mert nagyon nem értek a kategóriához. Számodra nem zavaró, hogy a villa/kés lelóg a képről? Tudom, hogy ez a kép az ételről szól, ami igencsak gusztusosan van ábrázolva, de az evőeszközök pont az éles részen nyúlnak ki...
Köszi a válaszod!

Osztya válasza:
Köszönöm az értékelést. Nem lényegi része a képnek az evőeszköz, illetve a dőlést hivatott képszélen megtámasztani.

2011. november 3. | 14:43 | andrasmihaly

kar hogy nem vagyok otthon, szivesen megtudnam ezeknek a fotoknak a titkat...
de remelem lesznek jo sokan a workshopon!

Osztya válasza:
Köszi, esetleg később, amikor itthon leszel.

adott pontszám: 5
2011. november 3. | 14:40 | andrasmihaly

nem vagyok egy nagy halas, de ettol megjott az etvagyam :)
hozza ez a gyonyoru minoseg, szep tonusok jo szinek igazan szemet gyonyorkodteto!
grt.
Mihaly

Osztya válasza:
Ennek örül a szakács és a fotós.